[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #71537 The Dark Knight Rises / A Sötét Lovag - Felemelkedés
Bár a rajongók között az elvárások óriásiak voltak az utolsó Nolan-féle Batmanre, szerencsére nem vagyok a széria rabja, így mindenféle várakozást nélkülözve ültem le a filmhez. Azt persze én is elismerem, hogy a 2008-as előző rész igen jóra sikerült, sőt.
A történet sajnos igen sokban hasonlít az előző részre, ám a hangulat itt jóval inkább búskomor és sötét, pesszimista, emellett a megszokott feszes tempó némileg lelassult.
Az új főgonosz, Bane semmivel sem marad el Jokertől - Tom Hardy szinte kizárólag a hangjával ugyanolyan alakítást tud hozni, mint Ledger.
A 16:9-es IMAX képek nagyon feldobják a látnivalót, élmény volt így nézni - kár hogy nem az egészet forgatták ebben a formában.
Bár a sorozat lezárása összességében jó szórakozás, a lassan beinduló, néhol döcögő történetmesélés miatt mégsem válik klasszikusá.
10/7
ui.: szemfüles Prison Break és a Dexter rajongók felfedezhetnek maguknak ismert arcokat, vki egyenesen cameo-zik egyet. :)