106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Szinkron nélkül sem volt nagyon jó.
  • a.carkey
    Skyfall

6/10

Hogy erre miért izgulnak világszerte? (Sajnos katasztrófa volt szinkronnal.)

A forgatókönyv szerintem ultragáz volt. A főgonosz évekig készül, aztán így oldja meg? Pff. Mindent kiszámít, majd ..., jön Bond. :) (Bár ha a végeredményt nézzük ...)

Talán az operatőr ért valamit, mert a film látványilag rendben volt, de nagyon nem értem miért izgult rá az egész Egyesült Királyság.

Viszont jó, hogy végre minden mellékszereplő a helyére került.
  • Tyler1
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igen, ez jól működik, ha megfelelő eszközt használnak hozzá. Pl. amikor archív felvételeket mutatnak a végén, egy még boldog és életvidám emberről, aki együtt van a családjával, feleségével, gyerekeivel, ez hatásos eszköz, hogy az élet értelmén elfilozofálj, hogy mennyire rövid és múlandó, hogy megérte-e csinálni, amit, stb. Ezzel szemben itt az utolsó napról egy olyan felvételt mutattak, hogy még én is elröhögtem magam, és a gyászmise után ennek nem volt meg a helye. Én nem nevetni akartam, hanem abban a letaszított hangulatban felállni, hogy "baszki, ez a világ mocskos módon igazságtalan!" Ez olyan, mint amikor egy szomorú kisgyereket egy vicces történettel próbálnak felvidítani, na nálam pont ez történt, feloldotta a keserűséget.

Persze ez az én véleményem, nincs baj azzal, ha valaki másként élte meg a befejezést.
  • tommygear
    nekem is bejött
  • Seth
    Szerintem meg ez sokszor nagyon jól működik
    az ilyen filmvégeknél,mert látod,hogy a karakter aki meghalt, azelőtt milyen jófej, vidám srác volt, amikor még nem sejtette mi vár rá, hogy ez az utolsó napja, és ez még nagyobb szomorúsággal tölti el a nézőt.Nálam legalábbis bevált
  • Tyler1
    Szerintem meg azzal ütött volna a legnagyobbat, ha ott hagyja a nézőt azon a mély ponton, mikor a film vége után is csak meredten bámulsz, ezernyi gondolattal a fejedben. Ez egy kőkemény dráma volt az igazi életről, ahol nem mindig van heppiend. És ezt az üzenetet kicsit elpoénkodták.
  • Knabb
    Én azért örültem kicsit, hogy feloldotta végén a hangulatot, mert elég mélyre lerántott a vége.
  • Tyler1
    End of Watch

Rettentően életszerű. Aki szereti az efféle dokumentumreality műsorokat, annak ez is tetszeni fog, mert ugyanazokat az eszközöket használja, mindenféle hollywoodi tejszínhab nélkül. 2 hétköznapi járőr végzi a hétköznapi járőrök feladatait, amit amatőr kamerákkal rögzítenek. Ennyi. Semmi eget rengető sztori, nem épül semmi központi szálra a film. Autós üldözések, drogbirtoklás, elveszett nagymami, jogtalan fegyverviselés, mindennapos rutinmunka egy amerikai nagyvárosban. Mégis rettentően hatásosan rántja magába a nézőt ez a világ, átüt a feszültség, a veszélyérzet, minden érzelem, a haláltól egy gyerek születéséig. Bár én nem szeretem ezt a kézi kamerás műfajt, az elején még nagyon idegesített a kapkodás, a vágások, de egy idő után hozzászoktam, és be kell látnom, hogy ez a legerősebb fegyvere a filmnek.
    A vége rohadt jó lett...volna, ha nincs az utolsó jelenet. Nem hagyták meg a mélységet, keserűséget, komorságot, amit kívánt a befejezés, amit megérdemelt volna.
    Pedig a legérzelmesebb, leghatásosabb jelenet
    a gyászmise volt, Gylanhaal "beszédével".

8/10

Aki az író alapján Kiképzésre, vagy egy Vin Diesel féle egyszemélyes mexikói drogkartell leszámolásra számít, na az neki se álljon.
  • fifi
    úgyvan!
  • ZilogR
    :o Akkor megvan a mozi mára! Nagyon rég láttam én ezt!!!
  • tomsolo
    nem, nem, nem... :)

A fordulópont az utolsó 2-5 perc.
  • Blasta
    :-D http://geekz.blog.hu/2012/12/07/a_felhoatlasz_az_ev_nagyhanggal_semmitmondo_bullshitfilmje
  • ZilogR
    Nos, éppenséggel a Jákob lajtorjája egy olyan film, amiben jól működik sztem! Rég láttam, sajnos nem emlékszem a végére, így lehet, mellélövök, de szerintem
    a lázas jelenet a fordulópont, amikor a történet a teljesen megőrült Tim Robbins "valósága" szerint megy tovább. Egy utolsó tiszta pillanata az, amikor megkérdezi a csontkovácsot, mit gondol a démonokról. Onnantól téboly az egész...

Sajnos újra kell néznem, lehet baromságot írtam... :o
  • Prof William
    Az egy alapmű de amikor izzadságszagúan erőltetve csak azért is kétértelművé akarják tenni a filmet na attól én is hányok.

Megnéztünk egy filmet és sokszor egy ilyen kis dolog is képes elb...ni az élményt.
  • tomsolo
    Akkor ne nézd meg a Jacob's Ladder-t. :D
  • ZilogR
    Az ilyen "megingott a pörgettyű, de nem borult el", "de látszott a tartályban a többi hulla körvonala is, egy pillanatra", "kacsintott a lányra, mielőtt kilépett az ajtón és utána néptelen volt az utca", "nem volt ott a tetoválás" típusú kínomban nem tudom hogy oldjam meg a film végét hogy izgalmasnak tűnjön befejezésekért minimum fatestápolót dugdosnék a kiagyalónak ide-oda és elgondolkodna rajta, hogy mennyire komolyan csinálja ezt...
  • tommygear
    lol
  • Shep
    The Tall Man

Hát régen láttam ebben a stílusban ilyen jó filmet, végig érdekes és mozgalmas volt, és bár lehetett sejteni viszonylag hamar, hogy mi is van a háttérben de azért maga a tett elgondolkodtató és vitaindító is lehet akár. Nem ezt vártam ugyan de ennek ellenére nem ért csalódás, érdemes volt megnézni.

8/10, mert a hót sötét erdőben éjszaka, nekem ne lássa már a lábnyomokat :)
  • Reg5
    Skyfall

Ritkán látni ennyire szépen fényképezett filmet. Jó volt, mozgalmas volt, Craiget pedig kezdem megkedvelni. Amibe bele tudnék kötni, hogy túl egyszerű. Maga a történet belefér egyetlen mondatba, ezenkívül jóval grandiózusabbat vártam. Az meg lehet hogy a szinkron hibája, de a poénok nagy része elég gyermeteg.

Legyen 7/10
  • Zoli007
    Nem volt ott a karján a pecsét, szóval valószínűleg az egészet csak álmodta.
  • Blasta
    ? Megtennéd, h elmeseled, mi nem volt happy end neked a TR 2012-ben?
  • Totti5
    Bocsánat... baromja aki feltöltötte...

Ez a jó

• Totti5

• Zoli007
    Total Recall 2012 - 7/10

Szerintem teljesen korrekt akciófilm volt. Bánom, hogy nem moziban láttam. Kár, hogy nem lett hepiend a vége
  • tommygear
    szerintem se, az elsőt tátott szájjal néztem anno mikor először láttam, mai napig bármikor szívesen megnézem újra, a 2-3 tényleg gyengébb de hát na... kevés folytatás sikerül jól
  • precision
    Szerintem nem megy át a Matrix története gagyiba
    Mégis miről kellett volna szólnia azután, hogy megtudtuk az igazságot?

nekem tetszett, a látvány és a bullettime mögé tudtam nézni és még a klisésnek mondható chosen-one dolog sem zavart mert itt máshogy volt megoldva egy kicsit a dolog
  • tomsolo
    A Mátrix-szal is az baj, hogy az érdekes rész benne kb. 15 perc és onnantól átmegy az egész történet gagyiba, hiába jók a karakterek a látvány és a többi, semmit sem ér ha az egész sztori halott. (Nemrég néztem újra rengeteget pörgettem, kb minden résznél egyre többet.)

Ebben a filmkategóriában(scifi) a legjobb az Alien volt, ott egyszerűen szinte minden klappolt - még mai szemmel is - sajna az utána lévő egyik rész sem tudott felnőni ehhez. Vagy ha picit más gondolati síkon is de hasonló gondolatkörben pl. exIsteNz tudta még hozni azt amit vállalt.

Pedig van egy csomó remek Gibson könyv mind remegve kiált egy JÓ filmre vitelért - ezért nem vágom mit keresnek ilyen Lindelof félék filmközelben.

• ZilogR
    Jah, a Matrix 1 is arról szól valójában, hogy a grafikus felhasználói felületek mögött ott húzódik a gépi kód. A többi hülyeség nem tudott lekötni.
  • Blasta
    Reszemrol mar alap, hogy minden wachowski tesok altal irt film magvasnak tuno de igazabol total demagog temat probal komoly kontosben eladni az IQ light amcsiknak, iszonyat nevetseges az egesz tenykedesuk a Matrix 1 ota.
  • tigeroo
    alapvetően nyitott vagyok az ilyen témára, olvastam is már sok ilyen lélekvándorlásos könyvet, "hiszek" is... de ezz... kriminális volt ahogy össze volt hányva jelenetről jelenetre.

pedig kurvára vártam, csalódás volt.
    (könyvben amúgy lehet jó), amúgy pofátlanabb volt a rendezés mint az avatárnál, itt teljesen a látványra mentek rá, a mátrixnál még csak-csak elment a párbeszédek és akcióközpontúság miatt a dolog, de egyértelmű most hogy Wachowskiék jelen esetben csak összedobáltak mindent. kerestem a háttér szimbólumokat, jelentéseket is DE SEMMI! az a kevés is szájba van rágva (meg kb. ellőve a trailerben)

mindenhez kapkod, nem akar állást foglalni egy szubműfajban sem, tekeredik ide-oda, de nincs szilárd masszája, így a végére csak egy odakozmált takony lesz az egész.
  • precision
    hát ha nem vagy fogékony az ilyen lélekvándorlásos meg végzet dolgokra akkor tényleg egy random összetákolt izének tűnhet a film

én a kettő között vagyok, én is kényelmetlenül éreztem már magam, elég hosszúra sikeredett a film

újra nézésnél lehet javulna a véleményem, de nem fogom szerintem újra megnézni :)
  • Blasta
    THe Bourne Legacy - reszemrol remgyenge "folytatas". Kb. Semmi nincs benne amiert a Bourne-t szerettuk (en raadasul annyira nem is), leszamitva 1-2 igazan latvanyos jelenetet az akcioreszekben. A fohos totalisan semleges, nem valtott ki semmi erzelmet belolem (Rennert en sem kedvelem tulzottan), dehat nem is ismerjuk meg, alig szol 1-2 szot a filmben. Gyakorlatilag egy menekulos mozi a film masodik fele, nem szol semmi masrol, csak arrol, hogyan jutnak el A-bol B-be feltunesmentesen, valami rem unalmas. Sztem teljesen kihagyhato film, illetve a tovabbiakban a Bourne szeria szamomra halott.
    Az meg aztan teljesen "realis" mozzanat volt, amikor a szuperugynok becserkesz egy farkast, hogy a nyomkovetot lenyelesse vele. Ott fogtam a fejem erosen
  • tigeroo
    úgy értettem hogy idén már csak a hobbitra fizetek be mint moziélmény.
    az utóbbi évek legszarabb mozis élménye volt az atlasz számomra, komolyan mondom.
  • tomsolo
    Biztos velem van a baj, de mióta megtudtam hogy több részes lesz a hobbit kb. egyáltalán nem tud érdekelni. (Legalábbis moziba biztos nem veszek rá jegyet.)
  • Tikal #72014
    Hat a hobbit aztan hasonlo mufaj, de abban biztos tobb vilagossag lesz:))
  • desigo
    Mindjárt megkapod,hogy azért nem tetszett mert nem értetted a filmet

Az idős otthonos szál az mi felesleges volt...
  • tommygear
    End of Watch
    durván jó volt, 8/10
  • sandor8206
    Bourne-hagyaték

Nem vagyok a sorozat rajongója. Gyengébb mint a régi részek, de Rennert mint színészt jobban bírom Damonttól, szerep is sztem jobban illett hozzá.
    Az eleje jól indult, fasza volt az alaszkai vadon, jól össze volt fűzve a sztori a régi részekkel, nem tűnt erőltetnek.
    Csak hát feleslegesen hosszú volt, akció hurkák, Norton ezidáig tök felesleges.
    Kamerarángatás minimális volt, az tetszett, régi Bournektól agyfaszt kaptam az miatt.
    5/10
  • tigeroo
    gyerekek ez a felhőatlasz... hát nemtudom. ma megnéztem.

3 órát ültem a semmin kb. SEMMIRŐL NEM SZÓL A FILM. csak egymásra vannak dobálva a jelenetek, üres párbeszédek. fú. elég lesz feldolgozni. na de hátha majd a hobbit kárpótolja ezt a fos élményt.
  • precision
    Hány névvel és még hány topikba fogod beszúrni a facebookos reklámjaidat?