[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
End of Watch
Rettentően életszerű. Aki szereti az efféle dokumentumreality műsorokat, annak ez is tetszeni fog, mert ugyanazokat az eszközöket használja, mindenféle hollywoodi tejszínhab nélkül. 2 hétköznapi járőr végzi a hétköznapi járőrök feladatait, amit amatőr kamerákkal rögzítenek. Ennyi. Semmi eget rengető sztori, nem épül semmi központi szálra a film. Autós üldözések, drogbirtoklás, elveszett nagymami, jogtalan fegyverviselés, mindennapos rutinmunka egy amerikai nagyvárosban. Mégis rettentően hatásosan rántja magába a nézőt ez a világ, átüt a feszültség, a veszélyérzet, minden érzelem, a haláltól egy gyerek születéséig. Bár én nem szeretem ezt a kézi kamerás műfajt, az elején még nagyon idegesített a kapkodás, a vágások, de egy idő után hozzászoktam, és be kell látnom, hogy ez a legerősebb fegyvere a filmnek.
A vége rohadt jó lett...volna, ha nincs az utolsó jelenet. Nem hagyták meg a mélységet, keserűséget, komorságot, amit kívánt a befejezés, amit megérdemelt volna.
Pedig a legérzelmesebb, leghatásosabb jelenetSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a gyászmise volt, Gylanhaal "beszédével".
8/10
Aki az író alapján Kiképzésre, vagy egy Vin Diesel féle egyszemélyes mexikói drogkartell leszámolásra számít, na az neki se álljon.