106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Dredd (2012)
az utóbbi idők legjobb sci-fi akciófilmje,majdnem olyan lett amilyennek vártam Karl Urban Dredd szerepére a legjobb választás volt,szinte majdnem hozta a képregények színvonalat de kicsit több brutalitást vártam is emiatt.
a kis költségvetés ellenére kihozták belőle a maximumot amit lehetett,szerintem nem egyszer nézhető,gondolkozok rajta a 3D miatt moziban is meg fogom nézni...
8/10 -
iron man 3 legutóbbi kép
-
Jurassic Park
sokat beszéltünk a dinókról, úgy hogy újranéztem. Nagyszerű mozi a kis butaságai ellenére is, de megint letudott nyűgözni és úgy rácsodálkoztam a dinókra Dr. Grant-tel mint mikor először láttam a filmem gyerekkoromban. Spielberg ekkor még tudott rendezni. A gyerek színészek is jól eltaláltak voltak, nem voltak idegesítőek, jó poénjaik voltak... és a látvány még mindig jó, persze jó lett volna valami felújított változatot nézni, mert olyan fakók voltak a dinok itt ott :) Egyik legjobb kaland film, és lehet a nosztalgia faktor is bejátszik de:
9/10 -
IXEMGabeo #72805 Jack Reacher
Nos, igazából ez egy baromira jó akció film volt (régen láttam ilyen jó történetet) habár a Csempészek is jó volt, de az ennél egyszerűbb volt. Tom Cruise nagyon jól hozta a szerepét okos, kimért, határozott de ugyanakkor szarkasztikus stílusa baromira humoros volt.:D Ugyebár sok oldalú színészként van beállítva, de szerintem az akciófilmek állnak neki a legjobban nem az ilyen Vanília égbolt típusú vackok...Az más kérdés, hogy a Mission Impossible-t 3x kezdtem el nézni, de mindig abbahagytam, mert nekem nem jöttek be azok a hihetetlen elemek, amiket beletettek abba a filmbe. Nem ez a lényeg, szóval a befejezésnél volt egy jelenet, ami egy szokásos sablon az akciófilmeknél, szerintem kihagyhatták volnaSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!puszta kézzel öljük ám meg az ellenfelet nem pedig fegyverrel, ami nálunk van persze azt ilyenkor el kell dobni és összecsapni, mint férfi a férfival:D
Mindenesetre a puzzleszerű hiányzó darabok megtalálása, ami a nyomozás része volt az egésznek az nagyon bejött,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!autós üldözéses rész is bejött és vicces volt amikor ketten próbálták leütni baseball ütővel
10/8 at lazán megért -
(Beasts of the Southern Wild) A messzi dél vadjai - 2012
A kiscsaj nagyon édes benne! Színészi játékról inkább a film felétől beszélnék az elején nem sok mindent produkál és inkább narrátoroskodik. A történet jó! Zene is illik a filmhez. Művészi az egész. Sokaknak unalmas lehet, sőt biztos! Meg kell érteni a filmet vagyis menet közben értelmezni. -
az tényleg nagyon jó volt, csak sajna azt lelőtték már a trailerben...:( -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én azt hittem, hogy megfulladok a Yale-n tanuló vietnamiul tudó kurva jelenetén, hogy aztán a film atváltson teljesen komolyba. Szerintem nagyon jó volt. -
Django Unchained
Tarantino megcsinálta megint. Óriási. Kicsit tartottam a játékidejétől, de nevetve(szó szerint) röppent el ez a majd' 3 óra. Szereplőgárda iszonyatosan jó, Waltz megint gyaláz az alakításával(az magában megérne egy oscart, pedig a többi jelölt filmjeit még nem láttam), Foxx is nagyon jó, DiCaprio meg zseniális. Külön pontot érdemel a zeneválasztás, nagyon működött az összes, kiválóan lettek összeválogatva.
Ne klasszikus westernre számítson senki, ez vérbeli Tarantino film.
9/10
Ja és a szinkront felejtse el mindenki, ahogy a Brigantykban, itt is az alakítások adják a film legnagyobb érdemeit. -
Felforgatókönyv.
Mit tennél, ha tudnád a jövődet?
Mindenképpen elkerülnéd a sorsodat amit nem szeretnél ha bekövetkezne?
Vagy azt tennéd, amit tenned kell?
Erre világít rá ez a jó kis történet. -
Sinister
1ora20 percet elrabol az eletembol klises es szamomra remunalmas befosatassal, aztan 5 perc alatt ad egy blöd es szinten sablonos befejezest.
Ablakon kidobott 1.5 ora/10 -
"The Reader / "A felolvasó" - 9/10 (2008)
Tegnap késő este, királyi m1. Kate Winslet (cici is), Ralph Fiennes.
Nagyon jó film. Annak ellenére is, hogy megy benne a zsidózás, és annak ellenére is (sőt!), az ember, ha nézi-érti-érzi, akkor nem nyugodtan tud felkelni a monitor/TV elől, hogy "na, egy jó, szórakoztató film megint megvolt", mert a téma, az események, és a végkifejlet közel sem 'hálivúdi'.
A repkedő köpenyes, álarcban/piros ruhában fel nem "ismerhető" alakos, vagy CGI-kamionos stb. filmekhez szokottaknak biztosan unalmas lesz.
-
viizo #72797 The Watch / Kertvárosi Kommandó
Ben Stillert jópár régebbi komédiában kedveltem, azonban az utóbbi években nem találja önmagát. Sajnos a The Watch is egy Stiller-hez hasonló darab lett, vagyis önmagát keresgélő, sótlan film, ahol a készítők nem tudták eldönteni, hogy vígjáték vagy sci-fi legyen belőle. Nos egyik sem lett, ellenben unalmas, poénok nélküli (egy kezemen meg tudom számolni, hányszor mosolyogtam), logikátlan és sehová nem vezető. Vince Vaughn valószínűleg csak a Stiller-Owen Wilson baráti körnek köszönheti, hogy a mai napig vásznon lehet - ritka tehetségtelen kutyaütő.
Kár érte, mert egy jó forgatókönyvvel, sokkal több humorral, és Stiller mellé adott pár normálisabb színésszel aránylag pofás film is lehetett volna.
10/4 -
Csaba007 #72796 Dredd: Eléggé B-szintű lett. Látszott rajta az alacsony költségvetés. Az akciók súlytalanok és unalmasak.A lassításokat nagyon erőltették. Carl Urban jobb Dredd volt,mint Stallone. Nekem nem jött be, untam. 5/10
Végzetes Hazugságok: Richard Gere nem volt rossz.A történet elég kevés,de még is az egész film alatt érezhető volt a feszültség. Szerintem nem mozis színvonal,inkább csak only dvd. Egyszernézős,de egyszer jó. 6/10
Django elszabadul:Tarantino ismét megcsnálta. Remek film lett. Dicaprio-nak nagyon jól állt a gonosz földműves szerep,de Jamie Foxx is nagyon jó volt. Gyorsan eltelt ez a majdnem 3 óra,és basszus néztem volna még tovább. 9/10
Pitch Perfect: Nem volt rossz,de egy Glee rész kenterbe veri minden téren,tánc,zene..stb. Egynek elment,de felejthető. 6,5/10
Paranorman 3D: Szórakoztató volt,a poénok jól működtek,a megvalósítás remek. A 3D nem nagyon szám. Jó volt. 7/10 -
vass17 #72795 Nekem is ez bajom vele, igazából többet és viccesebbet vártam, mert mindenhol azt olvastam róla. Egynek persze elmegy, csak valószínűleg túl magasak voltak az elvárások..
Django Unchained: kétszer láttam már és valószínűleg nem utoljára:) Hihetetlen hangulata van a filmnek, a színészi játék 5*-os és a zenéit azóta is hallgatom:) Nálam 9/10, csak azért kap levonást, mert talán rövidebbre is lehetett volna csinálni, semmi más gond nincs vele. -
Dredd 2012
Nem volt rossz, tény hogy súlyos Raid utánérzése van az embernek és néha erősen B-C-D-ZS elemek villantak be ennek ellenére sokkal jobb mint a Total Recall...
egy 6.5 megér -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De a "szemet szemért - Ghandi" jelenetet az autoban 3x porgettem vissza, hatalmas volt Rockwell akkor, ahogy kvázi rájon és lebuktatja az elméletet... :DDD -
Ugyan ez az érzésem nekem is. A film minden foszereploje gyakorlatilag kedvencem, marhajó alakitások, a sztori is szeretnivalo, sokszor csak ugy szimplan mosolyogtam hosszu percekig, de megis valami hiányérzetem volt a végén. In bruges még mindig a kedvencem a rendezotol. -
Sinister (2012)
Tetszetős kis horror movie. Történet szerintem rendjén volt.
Hirtelen pulzus emelkedés is meg volt sokszor:)
8/10 -
Taken 2 (2012): Hulladék. Talán ért volna valami kegyelem-közepest, ha nem a "Taken" cím alatt akarják eladni, de ez rémisztően gyenge az elsőhöz képest. 3/10
-
SzinesGeza #72789 "...feltehetőleg ott is nevelték fiatalkorukban"
A B-telepen nevelték őket! (2. rész) -
Seven Psychopaths
Nem sokszor történt ez velem, de nem tudom eldönteni, hogy tetszett a film avagy sem...Első ránézésre egy nagy katyvasz az egész, de aztán így utólag visszagondolva azért helyre lehet rakni a dolgokat...Volt pár jó poén, de volt azért jópár erőltetett dolog is. Színészek nagyjából korrektek, elején a Gengszterkorzós utalás (nem tudom utalás-e, de nekem rögtön ez jutott eszembe, Rothstein és Jimmy) hatalmas volt. Sam Rockwell és Woody Harrelson baromi jó minden jelenetben.
De én akkor is kicsit többet vártam a filmtől a beharangozók alapján...6/10 -
Maga a könyv is jó és Crichton az elsők között ismertette pl. a melegvérű dínókról szóló elméletet, amely ma már szélesebb körben tárgyalt, de még nem teljesen elfogadott és bizonyított. Emellett Crichton, mint a Harvardon végzett orvos, tisztában volt azzal, hogy a DNS-klónozás baromira nem ilyen egyszerű, ezért a könyvben a doki, Wu szerepe erősebb abban a tekintetben, hogy a JP lényei mesterségesek, nem valódiak, de a legközelebb állnak ahhoz a képhez, amit (az akkori) paleontológia elfogadott. Tehát maguk a JP dínók is innen, a modern, civilizált nézőpont szerint készültek. -
Grafika mindenkép csillagos 5ös, de a film... tréler hangulatos volt, de a film már felemás. Ha vígjáték akkor annak nagyon gyenge, ha meg nem akkor mégis mi akar lenne és kinek szól? -
Paranorman:
Tanmese, bábukkal, gyerekeknek, nem pont gyerekek számára való tálalással. Az Aggie-s rész konkrétan erősen horrorosra sikeredett.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az
"- Itt temettek el engem?
- Szerintem ez egy remek alvóhely. És így újra a mamáddal lehetsz" lezárás pedig tényleg nem mesébe való.
Nem nagyon tudom hova tenni. Húzós téma és megjelenítés, vicces és gyerekes körítéssel, gyerekeknek való mondanivalóval.
A technikai megvalósítás viszont csillagos 5-öt, érdemes utána nézni, hogy készült ez a film!
-
sandor8206 #72784 Ravasz, az agy és két füstölgő puskacső
Még akkor láttam amikor kijött, ahogy emlékszem valahogy nagyobb hatással volt rám (ami végül is természetes), de nem rossz film de nem éreztem már átütőnek, valószínű az azóta kijött sok koppintás miatt. Csavaros sztori ok, színészek is, de a dumák nem annyira viccesek és a karakterek sem mint a Blöffben, az zseniális akkor ez legyen szimplán jó
8/10 -
biztosvagyok benne hogy a film készítői konzultáltak dínókra specializálódott biológusokkal, tudósokkal.
wiki szörcs, éééés:
Jack Horner paleontológus figyelemmel kísérte a tervezési munkálatokat, hogy segítse Spielberg elképzelésének megvalósítását, miszerint a dinoszauruszoknak állatokként, semmint szörnyetegekként kell megjelenniük a vásznon.
amúgy érdekes elolvasgatni az egész wiki cikket róla, a hangkeverések, a párbeszédek háttere, zseniális munka az egész. megis jött a kedvem hogy ismét megnézzem az első részt. -
Annyit állatkodtatok itt, hogy betettem a Rágcsávók c. filmet :D
Érdekes. Ha nem nézem kik a főszereplők, egy humoros akcióvígjátékot kapok eredménynek .. -
Grabbers
Ez nem volt rossz, bár a kicsit hasonló Attack the block-nál azért jóval gyengébb. Faszák voltak a szörnyek, és kimondottan jól sikerültek a kis költségvetés ellenére. Valamivel több poénra számítottam az alapötletből kindulva (Lezuhan valami meteorszerűség egy ír sziget partjainál és a feltűnő polipszerű vérszívók elkezdik levadászni a népességet, de kiderül, hogy nem bírják a magas véralkoholszintet...) de nem csap át teljesen vígjátékba sehol sem.
Maga sztori tisztességes iparosmunka, a horrorfilmek sablonjait szépen pipálgatva gördül előre. Az egyetlen komoly hibája a teljesen értelmetlen, hajánál fogva előrángatott szerelmi szál, ami a film lapos jeleneteit szállítja.
Így csak 6/10, de aki szereti a szörnyes horrort annak simán nézős még mindig... -
Szerintem a dinók ugyanannyira élveznék New York-ot mint Godzila 
Viccet félretéve, nem tudom hogyan viselkednének. de gyanítom nagy rumlit csinálnának, pont azért mert rémültek, a rémült állatok pedig nagyon veszélyesek.... de mindegy is nem tudom hogy lehetne összehozni egy ilyen sztorit, gyanítom egy dzsungeles menekülőst könnyebb. -
Egyetértek Tyler1-el, te vagy az, aki az állatokat teljesen a filmek által bemutatott erősen antropomorfizált formájukban akarod látni mindenáron.
Hogy ne legyünk offtopikok a Jurassic Park sorozatban éppen ezen szemlélet egyre erősebb behozásának lehetünk tanúi ahogy a filmek egyre esnek a minőségben.
Az elsőben még nagyrészt oké a dolog, a legtöbb dinoszaurusz a saját területére betévedő embereket támadja és/vagy azokra vadászik. Az épületekben játszódó jeleneteknek is van alapja, a dinoszauruszokat emberi környezetben keltették, feltehetőleg ott is nevelték fiatalkorukban, így érthető, hogy nem mutatnak különösebb averziót ezzel szemben.
A második részben néhol már kilóg a lóláb, főleg a varázstyrannosaurussal amelyik a szakadó esőben többmérföldről nyomkövető rakétaként utána megy a vérszagnak.
A harmadik már totális blődség a koponyával utánozott raptorbeszédtől kezdve a vörös posztót helyettesítő tyrannosauruspisin át az évtizedekig ketrecbe zárt de valahogy éhen mégsem haló pterosaurusokig. -
Igen, felesleges, úgyhogy fejezzétek be !
-
De még mindig innen, a civilizáció oldaláról nézel...
Ehh. Hagyjuk, felesleges... -
Az a baj, hogy ennek a Pocahontas elméletnek semmilyen tudományos alapja nincsen. Gondolod, hogy az emberek előtt, az állatoknak nem volt ösztönös félelemérzete? Csak úgy ész nélkül mindent, mindenhol megtámadtak, mert nagyok voltak, nagy fogakkal? Hiába volt több száz kilós "csupaizomkarom", a félelemérzet ugyanúgy kódolva volt bennük. És ez egy modern világban számtalan módon manifesztálódhatna.
Kicsit vonatkoztass el a mesevilágtól, meg Hollywood-tól, és vegyél figyelembe néhány megkerülhetetlen evolúciós szabályt. -
Lemaradt: Ajánlom olvasásra a Pi életét, ahol ez nagyon szépen, olvasmányosan ki van fejtve, megindokolva, hogy miként lehetséges egy nagyragadozó megfékezése az állatok viselkedésének ismeretében. Sajnos ez a rész majdnem teljesen kimaradt a filmből.
Kicsit kevésbé regényszerűen de még részletesebben elég sok van a témáról pl. Konrad Lorenz Aza gresszió c. könyvében, ha pedig abszolút tudományos háttér érdekel akkor az etológiai szakkönyvekben.
-
szerintem:
JP
maga idejében friss, rendkívül jól kivitelezett sci-fi szerűség. 93-ban nagyon előremutató technikával készült, és a felvázolt helyzetek nagyjából komolyan vehetők. létrehoznak egy veszélyes állatkertet, amit még senki nem csinált, és belső szabotázs miatt olyan dolgok történnek, amikre nem készültek fel.
JP2
itt már picit erőltetett, hogy miért mennek vissza, de még ennél is erőltetettebb, hogy pontosan tudják mire számítsanak, és mégsem készülnek fel valamiért. valamint erősen érezhető, hogy új akciójelenetekért fura dolgokat műveltek a szereplők, a dínók pedig picit túl okosak és persze hihetetlenül erősek lettek. hab a tortán, hogy metropoliszban sétálgat egy t-rex (és ahogy odakerült..), de valahogy senki se tud ellene mit tenni. valóságban olyan 4-5 percet saccolnék jó esetben az életének. ezek már nagyon mesterséges jelenetek, nem vehető komolyan.
JP3
erre a filmre már nem is nagyon emlékszem, annyi maradt meg, hogy MÁR LÁTTAM a jeleneteket az első két részben is. kellett a studiónak pénz, szóval valami embercsoport valamiért megint fut a dínók elől.
a tendenciából kiindulva félek a negyedik résztől. -
A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.
Ha értelmeznéd is amit írtam akkor látnád, hogy a példában a tigris pont az ismert veszélyt választja, a "puskadörrenés=halál"-t, mint hogy nekitámadjon a teljesen ártalmatlan ismeretlennek.
Nem igazán értem, hogy mi a probléma azzal, hogy a modern ragadozók viselkedéséből indulunk ki, tekintve, hogy másból nem tudunk.
Ha szerinted sokmillió éve az állatok minden különösebb ok nélkül teljesen másként viselkedtek az egy dolog, de ettől még ugyanolyan hasraütésszerűen irreális, mint hogy a raptorkoponyába belefújva egyből pacifikálni lehet egy falkányit belőlük.
Az hogy átlagosan fél tonnásak és nem mondjuk harminc grammosak teljesen mellékes. Annak, hogy a vadállatok rettegnek az ismeretlen dolgoktól semmi köze nincs ahhoz hogy mekkorák. A te rettenthetetlen nagyragadozód ezzel a mentalitással napokig sem húzná a vadonban sem, az első számára ismeretlen, ám veszélyes kistermetű állat megölné... -
Gondolom, most azt hiszed, hogy megmondtad a frankót...
Csak hogy, Te még mindig a modern korunkban ismert állati viselkedéssel próbálsz érvelni...
Segítek:
"Átlagosan fél tonnás, brutális túlélő- és ragadozó ösztönnel rendelkező szörnyetegekről beszélünk ám, nem egy több mint 100000 éves emberi civilizáció által megfertőzött világ evolúciójának eredményeképp ma élő "ragadozókról", akik generációikon át megtapasztalták, hogy: puskadörrenés = halál." -
Az irónia az, hogy éppen te képviseled a civilizált álláspontot :)
A vadállatok kivétel nélkül félnek mindentől ami ismeretlen. Ez egy olyan félelem, amit "civilizált" emberi ésszel nagyon nehéz felfogni, de létezik. Tudod hogy vadásztak tigrisre anno? kifeszítettek egy fél méter magas fehér vászoncsíkot egy tisztáson, és amikor a tigrist elefántokkal odahajtották simán le tudták lőni, mert nem merte megközelíteni. Egy 300 kilós csupa fog-karom és izom ragadozó, ami másodpercek alatt végez egy emberrel nem mert odamenni sem egy akadályhoz amit nevetve átszakíthatott/átugorhatott volna. A vadászbalesetek abból származtak, hogy a tigris inkább nekitámadt a tucatnyi elefántháton ülő puskás vadásznak akik ellen valószínűleg érezte, hogy esélye sincs, mint hogy szembenézzen az ismeretlen akadállyal.
Olvass utána ha nem hiszed.
Te vagy az, aki ebben a vitában a filmek által erősen befolyásolt civilizált szemszögből nézett "hállívúd predátor" nézőpontot képviseled :) -
Az mondjuk béna ismétlés lenne az elsőből, hogy genetikailag próbálják nemzőképtelenné tenni őket, aztán mégse jön be. :) -
Te is túl civilizáltan, és bevallottan a ma ismert állatok viselkedéséből indulsz ki.
Átlagosan fél tonnás, brutális túlélő- és ragadozó ösztönnel rendelkező szörnyetegekről beszélünk ám, nem egy több mint 100000 éves emberi civilizáció által megfertőzött világ evolúciójának eredményeképp ma élő "ragadozókról", akik generációikon át megtapasztalták, hogy: puskadörrenés = halál.
A két- és négy lábon járó ragadozó dinók legalacsonyabb képviselője is másfélszer nagyobb volt, mint egy felnőtt férfi, és az ereje akár 10 afrikai elefántéval is felérhetett...
Szerinted, egy ilyen állat megijedne, ha hirtelen a 48. utca és a Broadway sarkán találná magát?
Szerintem, nem nagyon - talán pár másodpercre, hogy aztán, ilyen-olyan okokból, tombolni kezdjen.