106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nyiss egyet
-
Én is így jártam...
Nincs valami kidumáló topic? Én a látott filmek rövid értékelésére vagyok kíváncsi nem 1 filmről való több oldalas értelmetlen szófosásra! -
200 úz üzi, aktuálisan most django szófosás, értem. -
B@xxott jó múvi volt annó. Imádtam
-
Bocsánat. Én még csak most láttam/látom.
És ugyebár ez az a hely, ahol megemlíthetjük a Filmet amit most láttunk :)
Dobok egy kis vacsit és már lesem is a végét :) -
Javasolom egy Harcosok Klubja létrejöttét, ahol ezeket vitatja meg a nép. Akit megvernek annak nincs igaza.
-
Nos, mint tudjuk: a tudatlanság nem mentesít a felelősség alól :)
Az emberiség apraja-nagyja lehet, hogy tényleg évszázadok/évezredek óta keresi a válaszokat, csak talán rossz helyen :)
A kedvedért hagy fejezzem be mára (mielőtt még én is befejezem a filmet) egy tibeti tanítással az álomról. Mert (most már tudod Te is) hogy Ők ennek a tudásnak is a birtokában vannak..sok sok más ősi titok mellett..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Tibeti tanítás az álomról
A tibeti buddhizmus tanítása szerint, nincsenek végső valóságok. Nem lehet azt mondani, hogy az éber tudatállapotunk által lefestett világ „a” nagybetűs Valóság. Ez pusztán egyike a valóság ábrázolás-módjainak, amit elsősorban az átlagos, szokványos tudatműködés határoz meg. Miután ez a tudatműködés az általános, ezt tekintjük normálisnak, és ez alapján alkotjuk a hétköznapi valóságunkról alkotott képünket. „Normális” valóságunkban, nem él senki test nélkül, nem lehet repülni, senki nem változik át madárrá, stb. Ilyen csak az álom-állapotban lehetséges, amit módosult tudatállapotnak tekintünk, és ezért sokan nem is tekintik „valóságosnak”. Pedig az álom a maga idejében, a maga átéléseiben az álmodó számára legalább annyira valóságos, mint az éber tudatállapot. Az egyetlen ok, ami miatt sokan nem tekintik valóságnak, az az, hogy egyszerűen nem emlékeznek rá, ezért nem is tudnak a létezéséről.
A tibeti tanítás szerint, az álom-állapot a lehetséges tudati valóságok egyikeként ugyanolyan egyenértékű tapasztalati birodalom, mint amit az éber tudatállapotunk fest le nekünk. Ezért érdemes megtanulni, felismerni és fenntartani az éber álmodás képességét, amit a tibeti álomjóga gyakorlatán keresztül némely buddhista hagyományvonal is tanít. Az álomjóga gyakorlása vezet el ahhoz a felismeréshez, hogy az éber tudatállapot által leírt valóságunk is csak egy „álom”, és álomállapotaink ebben az álomban szőtt további álmok. A tibeti tanítás szerint az élet álmából is ébredni kell. Ehhez vezet közelebb az éber álmodás tanösvénye.
Akkor (egyelőre) erről ennyit. -
The Last Stand - Erőnek Erejével 2013
Hát elég semmiség ez a film. Szimpla akció-vígjáték nem sok robbanással és lődözéssel. Halálos Iramban szaga is van kicsit. A történet egyszerű mint egy faék. Arnold helyett meg akárki játszhatta volna a főszerepet mert semmi jelentősége sem volt annak, hogy ő most játszott a filmben. Sokszor hangoztatva lett, hogy öreg, de még bírja. Hurrá! A haverjának a Sly-nak jobban sikerült visszatérni a filmiparba annyi év kihagyás után.
A nyugodt és szigorú terminátor szerepében jobban el tudom képzelni. És ott is lövöldözhet kisebb nagyobb fegyverekkel. Egyszer nézős délutáni akció film. -
Mar millioszor velemyenzve lett ez a film.. Mint latid egyesekbol meg most is indulatokat valt ki:) -
Csak mert igy hirtelen nem ugrik be hogy mi nem volt korhu a jo a rossz es a csufban... -
Természetesen nem tudom.
De informálódtam a környezetemben. Megkérdeztem pár ismerőst akik látták, és olyanokat is akik nem, de nekik csak a véleményüket a témáról.
Mármint a tudatos álmodásról.
Meglepődtem a válaszokon.
Akiket okosnak hittem eddig, azok butaságokat mondtak (pl.: "..nem néztem végig, mert az az idióta DiCaprio..")
Szóval ilyesmik. Őszintén: nekem sem kedvencem az ürge. De mondjuk én nem is miatta kezdtem el nézni a filmet..
Más részről, volt akit eddig "lassúnak" gondoltam, de miután beszédbe elegyedtünk a filmről (és a mondanivalójáról) csak lestem, miket mond.
Véleményt írtam egy félig látott filmről. És?
Talán a film felénél nem lehet véleménye senkinek sem?
Amúgy igazatok van: nem egy oszkár díjas alakítás amit nyújtanak benne.
De nem is ez a lényege.
A lényege végső soron ugyanaz, mint minden filmnek: a mondanivaló.
Lassan nekiveselkedem a végének (illetve a második felének)is...
Annyit már most tudok, hogy egész más vége lesz, mint amire számítani fogok..
Ennyit elárultak többen is. Nekem pedig ennyi elég is :)
Már csak azt nem értem, ha tényleg "mindenki" látta már a filmet, akkor miért nem véleményeztétek?
Bíráltok engem, hogy a végét még nem is láttam, meg hogy évezredes titkokra derült fény (ez ha jól sejtem vicc lenne, bár elég gyengus) vagy pedig egyszerűen semmit sem mondtatok.
Vagy tényleg sokan láttátok és nem mertek beszélni róla, mit is gondoltok utána, vagy nem is láttátok :)
A döntés a tiétek. Én csak az utat mutattam meg :)
Vagy inkább nem is én..inkább DiCaprió "bácsi"..
-
What?? -
De. -
SzinesGeza #73355 Az mióta fegyver? :) -
"utóbbiban Tarantino - ebből a szempontból - (nagyjából) odafigyelt a korhűségre."
sunglass? -
SzinesGeza #73353
" megneztem a Jo a Rossz es a Csuf cimu spagetti westernt. Na ahhoz hasonlitsa valaki es egybol rajon, hogy mennyivel magasabb szinten van folotte az a film"
Mondjuk nekem erről pont az jut eszembe, hogy míg az előzőben egy rakat, abban a korban még nem is létező fegyverrel hadonásztak, utóbbiban Tarantino - ebből a szempontból - (nagyjából) odafigyelt a korhűségre.
-
Susarc #73352 +a 2 "paraszt" lány meg az FBI ügynök csaj:P -
gangster squad-ból már hetek óta látom h van dvdrip meg román meg portugál felirat... magyar feliratnak nyomát se látom van vkinek infója h valaki elkezdte a fordítást? -
Milyen jo is az, hogy az emberiseg evszazadok/ezredek ota probalja megfejteni ezeket a kerdeseket, holott egy forumon egy tulertekelt es ostoba hollywood-i akciofilm kapcsan maris valaszokat kaphatunk rajuk.
KOSZONOM!!! -
Szerintem mindenki látta a filmet :) De tényleg kissé nevetséges egy film (bármilyen film) felénél beírni ilyet, meg még egy elemzést. Honnan tudod, hogy a film második fele nem nullázza le az egészet, nem bassza el a filmet? (Itt nem, de megeshetett volna) -
A filmet 2 lemezes változatban kaptam meg.
Filmnézés közben nem egyszer elálmosodtam már. Az este is ezt érzékeltem.
Az első lemez vége után kikapcsoltam a tetyót és aludni tértem.
Fárasztó napom volt.
Na látod: ha tényleg nem érdekelt volna, akkor valószínűleg el is alszom közben :)
Válaszodból ítélve: Te még nem láttad a filmet.. -
Erőnek erejével 10/5 pont nálam! Olyan semmilyen ez a film! :(
Már megint egy rosszul fordított cím! :D
Amik jók a filmben: Chevrolet Camaro ZL1, Corvette ZR1, Silverado pickup :D -
AldoWinnfield #73346 Kösz az ajánlatot, de van melóm, és nem nálad. Még csak nem is a Burger Kingben. ;) -
sandor8206 #73345 hát ja, annyira lekötött és felpörgetett, hogy késztetést éreztél arra, hogy a felénél abbahagyd és ide beírj...tényleg életed legjobb filmje
-
The Grey
Hát ez valami borzalmas volt. Nem vártam tőle sokat, hiába hitegetett a leírás mindenféle realisztikus ábrázolással, de még az alacsony elvárásomat is sikerült kilóméterekkel alulmúlnia.
Egy csapatot megtámadnak a gondolatolvasó teleportáló szamurájfarkasok. Liam Neeson nagy önbizalommal hoz orbitálisan ostoba döntéseket de közben szomorú. Nem baj mert mindenki szomorú és megkeseredett, hogy a film érzelmes legyen. A karakterek ennyiből ki is merülnek, mindenki elmondja a nagy bánatát mielőtt meghal drámaian. A farkasok ábrázolása nagyjából annyira életszerű, hogy a cápolip sikongatva hajtaná ki őket az Asylum stúdióból. A történet lassan csordogál a nyilvánvaló végkifejlet felé, miközben sorban elhullanak a teljesen értelmetlen karakterek. A modern idők szavának engedelmeskedve a tulajdonképpeni harcokból szinte semmit nem látunk, a reprodukált kamerarángatós csodaeffekt leginkább arra emlékeztet mintha valakire rádobnának egy szőrmebundát, aztán utasítanák, hogy fetrengjen a földön hörögve-kaffogva. Az egyetlen jó pont a filmben az a végtelen hómező és a hideg ábrázolása, az valóban hangulatos - lenn, ha Liam Neeson nem érezné szükségét, hogy minden ilyen jelenetben megjegyezzen komoly hangon valami bődületes baromságot.
2/10 -
Akkor belevágok :)
Ha most tennétek fel a kérdést: "Mi életed legjobb filmje?"
A válaszom az Eredet lenne..
Nem azért jó film, mert ez és emez történik benne.
Azért jó film, mert tudatunkra ébredhetünk tőle (közben vagy utána)
Még csak a felénél tartok, de máris más szemmel nézek a világra..az életre. A saját életemre..
Először is, hogy a filmet megértsük tisztázni kell, mi is a tudat.
Pofon egyszerű:
A tudat személyiségünk kivetülése jelenünkre.
Ennyi. Nem több és nem kevesebb.
Mi az álom? (következő kérdés)
Az álom (most figyelj!) személyiségünk kivetülése a jelenre..
Személyiségünk mindig tudatánál van. Most is. Később, mikor álmodunk, akkor is.
Az álmodás pillanatában az akkori jelenünket éljük meg.
Most akkor el is érkeztünk a legtöbbet vitatott és mindannyiunkat érintő kérdéshez:
Mi a halál?
Akik figyeltek és megpróbálták feldolgozni amit eddig mondtam, azok már tudják a választ:
A halál személyiségünk kivetülése jelenünkre.
Érdekes mi?
Szerintem az utolsó kérdést már nem is kell megválaszolnom, mert már tudjátok:
Mi az élet?
(a válasz Bennetek van, csak el kell fogadnotok)
Szóval ennyi a tudat.
A tudat örök. Soha el nem múló.
Mindig változó és átalakuló.
Személyiségünk kivetülése a jelenünkre.
Visszatérve a filmhez, (most hogy tisztáztuk mi is a tudat) eljutottunk az álmok világába.
A film azt boncolgatja, hogy a tudat képes e az álmunkat (az álomvilágunkat irányítani)
Akit érdekel a téma, ennek számtalan helyen utána járhat.
Szóval jelenleg még csak a film felénél járok..
Amit eddig leszűrtem belőle az az, hogy igen. A tudatunk képes irányítani és alakítani (változtatni) az álmunkban.
Ami nem meglepő, hiszen az életünkön is változtathatunk bármikor.
Csak rajtunk múlik.
Első lépésként fel kell ismernünk, hogy a tudatunk, mi magunk vagyunk.
Ez fontos.
Aztán az álmukat (ahogy az életünket is) bárhogy formálhatjuk és irányíthatjuk. Ahogy nekünk megfelel.
Egyetlen probléma létezik csupán.
Amikor elalszunk (vagy meghalunk, ez mindegy) és tudatunk egy másik érzékelésbe (világba) lép át, sajnos nem tudhatjuk (és ma még) nem irányíthatjuk, hogy melyik lesz az a világ. Az az élet.
A filmben a mostani jelenlegi életvilágukba lépnek az álmodók, ami azért furcsa, mert mind ugyanabba a világba (dimenzióba) érkeznek.
Ez viszont újabb kérdéseket vet fel..
Remélem sokaknak lesz (vagy van) véleménye a témáról (és ezáltal a filmről is)
Tudom, van (vagy lesz) aki egyet ért, még többen akik meg nem velem.
Szívesen meghallgatok bárkit, akinek van mit mondania ezekről a dolgokról.
Amúgy eddig a film szuper.
Elgondolkodtat és ez mindenképp jó :) -
Django Unchained
Jóféle Tarantino múvi. Nekem jobban bejött mint a Kill Bill vagy mint az Inglourious Basterds
Meg kéne nézni majd eredeti nyelven, sajnos a Corvinban szinkronosan adták.
Jónak éreztem a szinkront, de szerintem hatalmasat dobna a filmen az eredeti nyelv.
Így "csak" 9 pont, eredeti nyelven szerintem menni fog rá a 10.
9/10 -
Én ma (is) fogok..
Néztem (félig) valamit amiről úgy hiszem van már most is mit megvitatni.
Később benézek és reflektálunk.. -
Tul elokelo lenne az neki. :D -
szia a nevem ronald mcdonald és van számodra egy pénztárosi állásom a mcdonaldsban! -
Attenborough's Africa
még ma is hatása alatt vagyok :) -
A fszom kivan már ezzel a topical! Mi a francon vitatkoztatok itt 200 hozzászóláson keresztül?
Django? Tarantino? Utána kéne kicsit olvasni, hogy miért olyan a film amilyen és miért lopott benne ez meg az nem csak pofázni.
Azt írjátok már inkább milyen filmet láttatok most és hogy tetszett????
-
AldoWinnfield #73336 Damn, spoiler nincs benne! (Eredetileg oda akartam tenni, de inkább raktam linket) -
AldoWinnfield #73335 Persze. Párbeszédek, különös erőszakábrázolás, régi színészek rehabilitálása, erős zenehasználat, a filmek szerkezetének egyedisége, a B-filmek olcsó kliséinek friss, újdonságnak ható prezentálása stb. Bővebben a spoilerben, mert hosszú.
Itten meg hosszabban:
http://taverninabasement.blog.hu/2012/10/03/elozmenyek_es_hatasok_quentin_tarantino_eletmuveben_2_resz -
Koppixer #73334 a cliffhangered:
"A korábbi művekből való
építkezés, az önreflexió tobzódása azonban nem lenne elég, hogy nagy rendezőt tisztelhessünk a személyében. Ahhoz további kiemelkedő rendezői stílusjegyekre is szükség van."
Tűkön ülök. Most akkor megvannak neki azok a "kiemelkedő rendezői stílusjegyek', vagy nem? -
nemtom :D gondolom egy az ufók közül :) -
Susarc #73332 azkiaz? -
Csakis EREDETi nyelven ;) -
Dodookdeul (The Thieves)
Koreai film, koreai és kínai rablók közös akciójáról, melynek célpontja egy 20 millió dollárt érő gyémánt. Árulások, átqurások, fordulatok. Akcióvígjátéknak indul és ér véget, de nem az. Érdemes megnézni, mert loptak mindent, izé, "van benne minden" a Szigorúan piszkos ügyektől, a Leon a profin át az Oceánékig. Elég hosszú menet, ne álmosan és későn kezdjetek neki! ;)
8/10 (A koreai kommandósok bevetése és az idegenből átemelt "ezt már láttam korábban" feeling miatt)
A koreai rendőrségi -
Irigyellek, hogy most látod először. Nagyon jó szórakozást!