106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szerintem meg a stílusa egyértelműen a Scott Pilgrimre hajaz. Egyes hangeffektek egy az egyben át lettek emelve onnan.:D -

Ha jól emlékszem van valami beszélő fa meg egy mosómedve a haverja. Igen igaz, a mi világunkból indult ki, de jó messzire mentek :D -
Hát mi nem ugyanazokat a Marvel filmeket néztük akkor... repülő anyahajók, páncélban repkedő emberek, varázslók...
A Marvel filmeknek ugyanúgy közük nincs a valósághoz mint a DC-s filmeknek. -
Sequoyah #103526 Aquaman (2018)
Egy kozepes DC alkotas. A keszitok mindent beleadtak, de megis hianyzik valami hogy tenyleg jo legyen.
A tortenet nagyon kezdetleges, es klises. 80 eve amikor megalkottak ez meg lehet jonak szamitott, ma mar gyenge.
A latvanyvilag rettentoen mese. Nincs olyan eloleny, vagy targy ami a valos funkciojanak megfeleloen mukodne. Semmi koze a mi vilagunkhoz, es igy azonosulni sem tudtam semmivel, ami sokat levont az elvezeti ertekebol.
A Marvelt azert szerettem meg, mert egyreszt a kepregeny-meset menove tudtak tenni, masreszt az a mi vilagunkbol indult ki, tehat meginditja a fantaziamat hogy mi lenne ha ezek a hosok megis leteznenek.
Na az Aquaman az maradt 100% kepregeny-mese, ami a tobbi sikeres kepregeny-film nelkul csak retegfilm maradna, mint maguk a kepregenyek.
A szineszek, es az altaluk jatszott karakterek viszont jok es emlekezetesek, ez menti meg a filmet.
6/10 -
Sequoyah #103525 Guns Akimbo (2019)
Vegtelenul abszurd es elvetemult film. Nagyon gyorsan rajovunk, hogy a realisztikussagnak a nyomat sem fogjuk a filmben talalni. De ez annyira nyilvanvalo, hogy eszunkbe sem jut hogy szamonkerjuk rajta, meg se probaltak hiheto keretek koze szoritani, hanem inkabb all-int mondtak ra. Stilusra talan a John Wick, es a Purge mostohagyerekenek mondanam.
Nagyon stilusos, nagyon tetszett a latvanyvilaga, es jok az akciok is es a karakterek is. Retegfilm, sokaknak nem fog tetszeni, de aki szereti az ilyet annak be fog jonni.
8/10 -
Sequoyah #103524 My Spy (2020)
A harcedzett kemeny legenybol babysitter lesz, ami sok vicces helyzetet teremt, de a vegen megjelennek a rosszfiuk is, es akkor elemebe kerul. Hmm, mintha mar lattam volna ezt a tortenetet:D
Viccet felreteve semmi ujat nem mutat a film, csak egy ujabb feldolgozasa ugyanannak az otletnek. Nem a legjobb feldolgozasa, de egyaltalan nem is rossz.
A szineszek okesak, Dave Bautistatol rosszabbat vartam, ahhoz kepest elegge jol teljesitett. A tortenet itt-ott kicsit vontatotta valik, de aztan helyrebillen. Volt par nagyon jo poen is, szoval osszessegeben felejtheto, de egy jo egyszeri szorakozas.
7/10
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2020.07.20. 14:52:00 -
Prof William #103523 Greyhound.
Feszes és pörgős volt a maga másfél órájával és ennek köszönhetően nem volt benne üresjárat.
Tulajdonképpen már az ötödik percben belecsaptak a lecsóba és onnantól kezdve majdnem a film végéig ment a pörgés.
Mondjuk az itt bemutatott hajómészárlás inkább még 1940-re volt jellemző, amikor német farkasfalkák kb akadálytalanul tevékenykedhettek. De gondolom az amerikaiak miatt kellett 1942-be helyezni a sztorit , bár Tom Hanks tökéletes brit hajóskapitány is lehetett volna.
A grafika nagyon jó minőségű volt. TV-re készült filmben még nem láttam ilyen minőséget.
Pár helyen felróják a filmnek hogy nincsenek kidolgozva karakterek + karakterépítés. Minek? Arra a 10 sornyi szövegükre? Nem vágytam, rá hogy jobban megismerjem őket. Tették a kötelességüket, néha felrohantak a hídra és néha meghaltak.
Kb annyi szerepük volt, mint amennyi egy valóságos helyzetben lett volna. Teljesítették a kötelességüket és úgy is csak Tom Hanks számított az egész bagázsból.
És mivel az Amcsi háborús filmek 90%-ban a "karakterépítés " a családdal/feleséggel/barátnővel való aranyoskodást, vagy esetleg a könnyes szemekkel , amcsi zászló mellet távolba révedő túltolt hazafiaskodást jelenti és örülök, hogy ez kimaradt és nem lett fél órával hosszabb a film a felvezetés miatt.
Mindent összevetve, egyszer de akár kétszer is nézhető pörgős háborús film, a kötelező pátoszos-sokkolós hülyeségek nélkül. -
Green Book
Zöld könyv: Útmutató az élethez
Ezerszer látott tanmese az előítéletekről, arról, hogy két teljesen különböző (és világnézetű) ember végül hogyan hat egymásra, hogyan változnak kicsikét jobbá, elfogadottabbá, hogyan ismerik meg a másikat és saját magukat. Pozitív hangulatú film, nincsenek benne mély drámai pillanatok, ami annak indul, az is nagyon gyorsan átvált romantikus minden megjavul jelenetekké. Hangulatos, jó zenével megáldott, jó színészekkel előadott szórakoztató darab, valós történet alapján. -
Enter the fat dragon (2020)
Bar erzodik rajta, hogy probaltak 90es evekbeli Jackie Chan comedia-akcio filmet csinalni de minek fat dragon azt nem tudom. Szinte semmi ertelme nincs, hogy "kover ninja"-t jatszik Donnie Yen.
Egyszer nincs kifigurazva, hogy nem fer be valahova, hogy elfarad vagy barmi ami abbol jonne, hogy meghizott. Egyszer szolnak be neki, hogy kover es szemrebbenes nelkul turi mikozben visszaszol a cingar jakuza gyereknek, hogy te "fogpiszkalo" es a jakuzank kb elsullyed a foldben a szegyentol. Szanalom. 5/10 de csak amiatt mert a verekedesek es a kaszkadori munka jo volt itt-ott.
-
Peter Jackson
-
They shall not grow old
Akik már nem öregszenek meg
Dokumentum film az I. (!) Világháborúról, elégé naturalista szellemben. Egy konkrét összecsapásról szól, hullahegyek bemutatásával és gyomorforgató beszámolókkal a túlélők szemszögéből. Ami a különlegessége, hogy a készítők nem csak kiszínezték a képkockákat, de feljavították a képminőséget és a felbontást, szájmozgás és szituáció alapján beszédet és környezeti hangot adtak hozzá. Így ezek az eredetileg fekete-fehér néma filmrészletek, hátborzongatóan kézelfoghatónak tűnnek, nem csak egy "régi mesének" a múltból.
Mondjuk mesének főleg nem, mert hogy ennyi holt test bemutatása után, ma már biztos nem fogok tudni aludni.. vagy ha mégis, félek tőle, hogy álmodni is fogok. Gyengébb idegzetűek kerüljék.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.07.18. 00:08:26 -
Sequoyah #103518 Lehet hogy a kozelseget erzekelik, de nem tudjak hogy pontosan honnan is jott. Mint amikor erezzuk hogy fingott valaki, de nem tudjuk hogy ki.
Mondjuk ez a legkevesebb, ennyi logikatlansag a filmek 99%ban van...
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2020.07.14. 17:40:42 -
Greyhound
5/10
Nagyon nem jött be.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.07.14. 07:52:39 -
Prof William #103516 Ha jól rémlik, ott rajzottak a ház körül. Az elején meg Batman egy félős palival csal elő egy démont valahonnan a városból... -
Lehet a konkrét távolságnak is van némi szerepe, mivel talán csak testközelből érzik meg a félelmet. Vagy távoli érzékelésük is van? Pl. ha 2 állammal odébb egy muki megijed, mert a pöcsébe harap egy szürke mókus, azt is megérzi a paradémon? Az a család nem került közvetlenül közel a démonokhoz és talán ezért nem vették észre. Nem mintha védeném a filmet, nekem nem jött be annyira. -
Cziras #103514 Sziasztok :) Van egy régi film amit letöltöttem 2 letöltőről is,és nem játsza le a tv-m .
Kék Lagúna.
Nem tudjátok honnan tudnám letölteni? Köszi :) -
Sequoyah #103513 Batmant pont nem akartam emliteni, mert bar szivesen megneztem volna Ben Afflecket Batmankent sajat filmben, de vegulis az is jogos ha valaki azzal ervel, hogy Batman film mar volt rengeteg, pontosan tudjuk kirol van szo, csak a szinesz az uj. -
Relatos salvajes
Eszeveszett mesék
A cím nem hazudik, tényleg eszét vesztette történet fűzért kaptunk. Pontosan 6 különálló darabot, melyeket csak egy közös jellemző köt össze, mindegyikben az idegösszeomlás játszik központi szerepet (na meg az emberi gyarlóság, bosszúvágy, harag és kétségbeesés). A sokszor halálosan komoly szituációkat remekül oldja fel az író, jó adagnyi morbid humorral, így nagyjából az elejétől a végéig az ember csak fogja a fejét, hitetlenkedve attól amit lát. Tetszett ez a fajta polgár pukkasztás, még akkor is, ha maguk a történetek nem túl csavarosak, és a színészi játék is néha kilendül a ripacskodás irányába.
Ami nagyon is nézhetővé teszi ezt az egész katyvaszt, az egyrészt az, hogy ezek a kisfilmek növekvő hosszúságban helyezkednek el (az első kettő kifejezetten rövid), így szépen beleszoktatja a nézőt ebbe a stílusba, másrészt pedig maguk a történetek (a korábban említett fekete humorral együtt), melyek annyira abszurdak, annyira figyelem felkeltőek, hogy az embernek eszébe nem jut lekapcsolni és szünetet tartani.
Kifejezetten érdekes alkotás, ritkán látok hasonlót (bár Cohenék The Ballad of Buster Scruggs-jához is nem rég volt pont szerencsém).
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.07.13. 21:00:18 -
Prof William #103511 Én ott fogtam a fejem, amikor a film során többször is elmondták, hogy a Parademonok megérzik a félelmet, és ezért lerázhatatlanok, erre film utolsó órájában nézhetünk valami random orosz/ukrán családot akik egy faházban bujkálva ijedeznek egy komplett paradémon invázió kellős közepén, de őket persze valahogy nem veszik észre, pedig annyian vannak, hogy elsötétítik a napot.
Úgy tűnik a jó féle ruszki fenyőnek nincs párja.
De a legnagyobb hiba az amit leírtál.
Mindenkinek kellet volna egy külön film és nem itt megismertetni őket. De a Batman Vs Supermanban is ugyanez volt a felállás ez volt. Superman leglaább kapott egy filmet, de Batman ott szerepelt először. -
Sequoyah #103510 Justice League (2017)
Egyaltalan nem rossz film, erdemes volt megnezni, jol szorakoztunk. A negativ kritika inkabb annak szol hogy a Marvel hasonlo probalkozasa mennyivel jobb lett, es ez a film is mennyivel jobb lehetett volna akar ugyanezen alapokbol is.
Eloszor is ami leginkabb feltunt, az a CGI. Nem tudom mire ment a 300 millios budget, ennyibe csak a sztargazsik es a CGI kerulhet. Nem hiszem hogy Ben Afflecken kivul barki is is olyan pozicioban lett volna hogy 20-30 millios gazsit kerjenek, szoval csak a CGI lehetett ennyi, de ha ez valoban igy van akkor vissza kene hogy kerjek a penzuket. 10-15 evvel ezelott is rezgett volna a rec, de ma mar abszolut elfogathatatlan a realisztikussagnak a teljes hianya. Messzirol latszodik hogy mi a CGI is mi nem. Egy Netflixes olcsositott scifinek elmenne, de egy blockbusterhez botranyosan keves.
Ami leginkabb tetszett, azok a karakterek. Oket szivesen megneznem egy ujabb, nagyobb odafigyelessel keszitett filmben. Szerethetoek, es emlekezetesek.
A masik negativum, az nem ennek a filmnek a negativuma, hanem a DC franchise egeszenek kritikaja. Ez a kritika mar unalomig ismert. A film fele elmegy a csapat felenek a bemutatasaval, akiket a sajat filmjukben kellett volna bemutatni es megszerettetni. Az Aquamant mindenkepp, mert az a film mar legalabb felkesz volt ekkor, es minimum meg Flash megerdemelne egy sajat filmet. De ha kulon filmet nem is kaptak idoben, legalabb itt szivesen elneztem a bemutatasukat, szoval vegulis ez a resze jo volt a filmnek.
Viszont a foellenseg, ami vegulis maga a sztori, az valami elkepesztoen atgondolatlan volt. Ennel jellegtelenebb fohost nehez osszehozni. Ez az abszolut altalanos es klise foellenseg, akinek semmifele motivacioja nincs, csak el akarja valamiert pusztitani a vilagot es pont, es ehhez ossze kell gyujtenie x db varazs-targyat. Mintha a foellenseg kidolgozasat kesobbre halasztottak volna, es ez egy ideiglenes placeholder lenne a forgatokonyv elso vazlataban, aztan elfelejtettek volna megcsinalni...
Ez egyebkent valami DC-s kenyszerbetegseg lehet, mert mar 3adszor jatszak ezt el. Teljesen jo sztorija volt a Wonder Womannek (harc az emberiseg rossz, haboruzos termeszete ellen, sikertelenul), es a Batman vs Supermannak is (Batman es Superman konfliktusa onmagaban tobb mint eleg egy filmnek), es mindket filmnek a vegen kidobtak a sztorit, es a semmibol berantottak valami szupereros szornyet, mert mindenkepp kell egy "final boss", akit latvanyosan le kell gyozni.
A Justice League ugyanez csak meg tovabb cuspaszitva. A tortenet maga a csapat osszeszedese, ami vegulis jo, de hosszabban, sajat filmekben kellett volna tortenniuk, aztan egy placeholder foellenseg cska hogy legyen egy "final boss".
Szoval elveztem a filmet, de egy elpazarolt lehetoseg...
6/10 -
Sequoyah #103509 Knives Out (2019)
Nem vagyok teljesen biztos mi volt ennek a filmnek az eredetije, talan a klasszikus tortenet amikor elmegy az aram egy percre, es amikor ujra vilagos van halott a csaladfo es a nyomozonak mindenki gyanus. Ezerszer lattuk mar ennek mindenfele megvalositasat.
Itt bar a koncepcio az ugyanez, de maga a tortenet teljesen uj, a csavarok teljesen ujak, szoval egy pillanatig nem ereztem azt hogy egy remaket neznek, mert nem is az.
A tortenet vegig jo, vegig izgalommal tart, sok benne a csavar, es jos legyen a talpan aki elore latja mi is lesz a fordulat. Tekintve hogy a tortenetiro keze meg volt kotve, mert nem ismetelhet semmit a hasonlo filmekbol, csillagos 5-os a munka.
A karakterek jok, karakteresek es emlekezetesek. A szineszek nem kivaloak, de megfeleloen jatszak a karakteruket. Kicsit tuljatszak oket, de ez nem feltetlenul baj, kicsit karikatura-szerubbek lesznek ettol. Nem a relisztikussag a celja a filmnek.
Erdekes viszont, hogy eppen a foszereplo a legszurkebb es unalmasabb, de ez talan szandekos is. Mivel o van a legtobbet a kepernyon, igy igazabol jobb is az egyensuly miatt, hogy a ritkabban felbukkano mellekszereplok eroteljesebbek. Ha a foszereplo is tul karakteres lenne, akkor tulsalgosan dominalna es elveszne mellette minden mas.
Szoval bar orok klasszikus nem lesz belole, de mindenkeppen jo film.
8/10 -
Szerencsétlen Travolta. A fia után a neje ... :(
Meghalt Kelly Preston, John Travolta felesége -
The Old Guard (A halhatatlan gárda) (Netflix)
6/10
Amire kellett, egy laza film unalmas estére, arra jó volt. Semmi extra nincs benne, cserébe nem rossz a története sem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Olyan dolgokat feszeget, amelyeken ugyan sokszor elmerengtem korábban pl. SZTKban való várakozás közben, a sor nem lett tőle rövidebb, de pont ettől a halhatatlanságtól működik a film. Nagyon úgy néz ki, folytatása is várható, legalábbis úgy fejezték be, pont azzal a karakterrel, aki kapcsán igazából végig vártam, naaa, amibe került, azt túl lehet élni totális megbolondulás nélkül?
Pörgős akciókra (ez teljesen rendben van, mondjuk akciófilm lenne) teljesen nobodybuilder és még az átlagnál is semmitmondóbb "főgonosz" jut. A filmbe természetesen maximális netflixes "érzékenyítés" is került (naná, hogy nem két nőről van szó ...), természetesen a történet szempontjából kb. annyira lényegesen, mint a legutolsó Star Warsban történt, de ki nem hagyták volna! Hiába no, enélkül élni se lehet! Ha ma született volna Clark Gable és Cary Grant, Hollywoodban most éhen halna ...
Ha ezt a remek és fontos, de a történet szempontjából teljesen lényegtelen szálat leszámítjuk (bár fekete Jézust nem kevertek bele, sebaj, lesz ebből 2. rész is ...), igazából működik a film az elejétől a végéig és nem unalmas, bár kiszámítható, hisz a főhős jobbkeze francia ...
Hogy miért gondolták azt ismét, hogy tömegével mászkálnak női tengerészgyalogosok hármasával-négyesével Afganisztánban, még most se értem, de a készítők ebből merítettek, hát merítsenek ebből. Végül is készült film francia második világháborús arab katonákról (Indigenes), miért ne készülhetne Afganisztánban fekete, női halhatatlan tengerészgyalogosról?!
A filmben van szokásos árulás, lehetőleg roppant naiv okból, mindenkinél minden jobban tudás, szerette elvesztésétől nagyon szenvedő fekete arc, aki úgy érzi, hogy a világnak egy kíméletlen gyógyszergyár lehet a megoldás a Föld minden bajára, mindezt cirka két órában.
A film a jobb saját gyártású Netflix filmek közé tartozik, bár Theron gázsija után kénytelenek voltak elsütni a Vörös Szonja megmaradt díszleteit a Marco Polo megmaradt díszleteivel egyetemben, mindezt egy totálisan elvadult, oda nem illő környezetben, de max. nem kapják meg a legjobb díszlet Oscart. Na bumm!
Van hozzá magyar szinkron is, én maradtam az eredetinél ...
Ha egy olyan filmet akartok megnézni, amiben olyan témát feszegetnek, ami elég érdekes, sőt, próbálták már mások is, de nekik nem jött össze, a különbségek megvizsgálása miatt ne hagyjátok ki. Ha egy értelmes filmet akartok nézni, akkor viszont igen.
Elcseszni nem fog két órát az életetekből, de ha nem nézitek meg, abból se lesz WW3.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.07.12. 18:47:08 -
R.I.P. Ennio Morricone
Remek, időtlen klasszikus filmzenéket köszönhetünk neki. -
Buster Keaton filmek, azaz a slapstick (fizikai) humor két látványosabb képviselője került nálam terítékre. Manapság ez a fajta humor már kizárólag a kövér ember mindig elesik szintre süllyedt, de akkoriban, a némafilmek korszakában, ez sokkal inkább volt akrobatikusabb, már-már cirkuszi mutatványokhoz mérhető.
Sherlock Jr.
Ifjabb Sherlock detektív
A történet itt nincs igazán túlgondolva. Igaz, a teljes film összesen 45 perc, ez pont arra elég, hogy egyfajta kaszkadőr show keretei között, elszórakoztassa a nézőt. Amiben ez a film, mégis több némi akrobatikánál, az maga a képi világ. Nem csak a mai szemmel is látványos kamerakezelés, hanem a vágás is, mellyel sikerült némi meta réteget is besűríteni ebben a kevéske időbe. A főszereplő ki-be sétál a mozi vászonról, illetve a vásznon a váltogatott helyszínek között (sivatag, dzsungel, város, tenger). Nem teljesen hibátlan a technika, de mindenképpen szórakoztató és emlékezetes.
The General
A generális
Az előzőhöz képest jóval kiforrottabb történettel rendelkezik, azonban meg kell hagyni, hogy bár hatalmas monstrum gőzmozdonyokkal/on történnek a mutatványok, az előzőhöz képest számomra talán kicsit kevésbé volt ötletes. Ettől függetlenül, a dinamikussága ugyan úgy megvan és Keaton akrobatikus mutatványai itt is lenyűgözőek voltak. Látványos vonatos üldözés A-ból B-be, majd B-ből vissza A-ba, nőrablással és mentéssel, majdnem hogy Mad Max (a legutóbbi) után érzetem volt. Amit azonban kicsit furcsálltam, hogy az amerikai polgárháborút a déliek szemszögéből izgulhattuk végig, valamint hogy konkrétan volt öldöklés is a vásznon. Így nekem alapvetően inkább akció-kaland filmnek maradt meg sem mint vígjátéknak, a slapstick humor ellenére is. -
hiper KOCKA #103504 The Pool 2018
Mikor én az Open Water részeket megnéztem már akkor tudtam, hogy hálás műfaj bonszai-fa intellektuális nívóján tengődő szereplőket egy filmbe gyűjteni, és rábízni mindent a természetre. Az ilyen filmek konfliktusait mindig a benne szereplő véglények ostobasága adja. Ha cseppet is normálisak lennének illetve gondolkodnának, a cselekmény el sem kezdődhetne.
Így van ez a mára kiszemelt alkotással is. Nem venni észre, hogy leengedik egy hatalmas 6 méter mély olimpiai medence vizét és akkor eszmélni fel a bambulásból, mikor már az utolsó literek folynak le a lefolyón az nonszensz.
Mondjuk az is érthetetlen, hogy miért nincs az oldalán valahol egy biztonsági létra, hogy ha már ilyen hülyék voltak (igen mert többen vannak) akkor valahogy ki tudjanak mászni.
És mintha mindez nem lenne elég, még egy sunyi szemű krokibéla is előfurakszik a sötétségből azzal a nem titkolt szándékkal, hogy alaposan kicakkozza ezeknek a húgyagyúaknak a fülét.
Minden elem adott tehát a szórakozáshoz, vagy inkább a hajtépéshez? A készítők nagyon értenek ahhoz, hogy mivel lehet kiugrasztani a prolit a fotelből. Ugyanis számos alkalmat teremtenek a menekülésre, de ezek a kóklerek mindig elszalasztják valahogy.
Nagyjából a film felénél elkezdtem a krokodilnak szurkolni. Rohadt vicces volt, ahogy tátott szájjal bámulta ezeket a hülyéket. Ő legalább szerzett némi kellemes nevetős percet, de az emberi szereplőktől csak a fejemet fogtam.
Ennek ellenére nemcsak ekézni szeretnék. Voltak itt izgalmas pillanatok is, főleg amikor elkezdődött egy érdekes macska-egér játék, illetve amikor a hüllő támadásba lendült, mert zabos lett attól, hogy a prolik megették a tojásait. A vége is megér egy misét, őszintén szólva meglepő volt. Tehát volt ebben kurázsi, csak az idegesítő ostobaságokból nagyságrendekkel több jutott.
5/10 -
dantor7 #103503 Majd mondanál még pár számodra 0/10-es filmet? Mindre kíváncsi vagyok!
(nem parasztkodás, csak homlokegyenest más az ízlésünk és hátha találok valami újat, amitől te hánysz én pedig kitűnően szórakozom :D ) -
Ez... leirtad amit kell. Meg amit nem kell azt is. :D -
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (Netflix)
6/10
Egy Will Ferrell vígjátéknak mondott színtiszta promo film az idén elmaradt Eurovíziós Dalfesztivál alkalmából, ami furcsa mód annyira nem lett szar, annak ellenére, hogy anno az előzetesekben a kb. poénnak mondott beszólások 70%-át már ellőtték, mint amilyen szarok az utóbbi idők Will Ferrell filmjei voltak. Emellett van pár olyan része a filmnek, pl. az amerikaiak szívatása, a mit gondolunk mi európaiak a fiatal amerikai turistákról, mellyel Európa szerte elég sok országban (franciák, britek, németek) egyetértenének. Ez az általánosítás Chevy Chase Európai Vakációja óta örök nóta, annak ellenére, hogy a filmben szereplők SE feltétlenül szolgáltak rá erre. A film pontozása kapcsán a 10 pontból legalább -1 pont Cochita Wurst automatikus szerepeltetése volt, még ha csak egy jelenet erejéig is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A film Conchita Wurst mellett persze tele van korábbi nyertesekkel, meg egyéb résztvevőkkel. Lépjünk át ezen, a téma adja magát.
Az biztos, hogy ha lenne olyan degenerált, akit felkérnek, hogy öcsi/csöcsi, rakj össze egy filmet az Eurovíziós Dalfesztiválról, ha korlátlan manija lenne kb. a filmhez hasonló módon építené fel. És volt olyan öcsi akit felkértek, és mondjuk elég korrekten össze is rakta.
Az is biztos, hogy az izlandi köztévé tagjaihoz képest aki a mieinkre azt mondja idióták, az hazudik! Komolyan nevetséges volt amikor az elődöntő után a pontok helyett a saját versenyzőjükről beszéltek többet. :D
A filmben az összes Eurovíziós klisé szerepel, ennek ellenére a történet maga nem lenne rossz, már amit ebben a témában egyáltalán hányás nélkül el lehet sütni úgy, hogy ne egy Holmes és Watson c. Will Ferrell kamu legyen sok pénzből.
Az, hogy mitől népszerű ez a baromság, mármint az Eurovíziós Dalfesztivál, arra a Fire Saga története lehet egy jobbik példa: adott egy kicsinél is kisebb izlandi kisváros egyetlen zenét imitáló csapata, amelynek egyik tagja egy "gyermekkori trauma" miatt mindenáron meg akarja nyerni az Eurovíziós Dalfesztivált egy ezért a szarért még komolyan teljes szívből rajongó országból, akik bár semmi keresni valójuk ott, mert teljesen tucat zene amit képviselnek, lehetőleg a legrosszabb fajtából, mégis kijutnak, méghozzá egy nagyon szokatlan módon, és csinálnak egy, nem, kettő, sőt három tök különböző produkciót egyugyanazon fesztiválon, ahol elindulni is csak nagyon szigorú szabályok között lehet ...
Esküszöm, a kiválasztás kapcsán a fellépő lista a hazai válogatókon valahogy minden országban így készülhet, más oka ugyanis nem lehet annak, hogy kb. sehol sincs csak ritkán egy értékelhető produkció már évek óta, és a Fire Saga az lehet Izlandon, ami nálunk mondjuk egy Bádog Zoli indulása volt. Hogy mit keresnek ott, rejtély, az indulásuk egy nagy titok ...
Technikailag, az Eurovízió kapcsán a család és a sok ismerős, kolléga okán elég sok mindenen már átesett emberként állíthatom, hogy eszméletlen mennyi baromságot hordanak össze az Eurovízióról! (Először is, valójában nem pontozzák az elődöntőket nyilvánosan azon a módon, ahogy filmben, és ha fellépnek, ami a film végén történik, olyan nem is lenne lehetséges. Egyszer volt berohanó ember miatt produkciónak élőben újra megismétlése, már amire emlékszem, de abban a formában ahogy a filmben lépnek fel a legvégén, na ebben a formában ez tuti nem valósulhatna meg!). Mégis, leszámítva ezeket a forgatókönyv miatti "nüanszokat", sok "ODA NEM ILLŐ" eurovíziós "abszurditás" nincs a filmben. :)
Az esélyesek között mindig ott vannak az oroszok, most is, legalábbis, ha az oroszországi politikai mintához képest, hogy is mondjam, "euróvízionáltabb" (meleg, degenerált, vagy tényleg tehetséges hangot) indítanak, mint az a filmben is történik ... (Ha nem, akkor általában a döntőben sok vizet nem zavarnak.)
De nem is a zenéről szól az Eurovíziós történet, hanem a showról, amit a Fire Saga tényleg "automatikusan hoz", kb. mindig túllőve a célon. Pontosabban a zenéről szólna, csak ugye nem úgy, ahogy kellene, mert néha bármennyire tehetséges is vagy, mégis holmi Madam X-otic szerű szarok futnak be ...
Persze a szokásos körbeszavazás itt is jelen van. Enélkül nincs Eurovízió, így film se! :)
A filmben az amerikaiak fikázása mellett a meleg vonal, magának a shownak a bemutatása tényleg mindent visz, ha kell, ha nem. Mondjuk a medley, Conchita ide v. oda, de qurva jól meg lett csinálva. Talán a Madcon norvég eurovíziós Glow-os flashmobja alkotott anno eurovízió kapcsán ennyire tökéleteset. Egészen elképesztő volt ahogy a készítők egy csomó korábbi produkcióból egy-egy országra mennyi ötletes 30 másodperces baromságot hoztak össze, mint zenei produkciók, és tényleg, mindegyik simán indulhatna az Eurovízión, annyira szar az összes miniszám! :)
Jót tett a filmnek, hogy van benne egy jelenet, ami a "szakmában" és a sztárvilágban pont a tipikus álszent viselkedést mutatja be, amit kb. mindenki nyom, de hivatalosan sose vallaná be, pl. ami a Fire Saga kijutásának valós története ott a kikötőben. Igen, nagyon sajnáljuk, tényleg, DE ... :)
A film jó kérdéseket vet fel, pl. minek egy ilyen giga szaron indulnia egy Izland méretű országnak, ha nyernének (simán volna rá esély az eredeti felállásban!) egyáltalán hol rendezzék meg a showt? Minek is indul bárki brancson kívülről, ha végig körbeszavazás van? Mi az a produkció amit a fesztivál pl. soha nem tapsolna meg, ha még a Fire Sagat is? Mégis, rengeteg apró dolog miatt egész nézhető film lett ebből a témából.
Van benne egy elején lényegtelen manós szál, ami a végére nekem nagyon bejött, sőt, szerintem a film egyik legjobb jelenete is velük kapcsolatos ami adta magát, mégse lett annyira erőltetett. Mert maga a film sajnos néhol az! Kezdve a hülye rajongótól aki ugyanattól az előadótól "Kislány a zongoránál" szintű folyamatos szarokat kér, folytatva Will Ferrell bénázásaival.
A szereplők közül Pierce Brosnan nyilván a Mamma Mia megidézése révén került ismét ebbe a semmiségbe bele, szerencsére jól helyt állt, és szerencsére nem énekel! Rachel McAdams nem rossz, mármint a szerepe, de talán ő a leggyengébb pont a filmben színészileg, annak ellenére, hogy az ő beteljesüléséről szól a történet, na és Will Ferrell is szerepel benne ... Will Ferrell hozza a szokásos nem normálist, mint mindig, de valahogy ez most annyira nem szar, mint elsőre gondoltam a film előzetese után.
Egy szó, mint száz, főleg a nejem miatt néztük meg. Amilyen szarokat láttam mostanában a Netflixen ez a kevésbé rosszak közé tartozott, sőt, néhol még tényleg szórakoztató is volt.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.06.28. 20:15:09 -
Eljött a vadászat ideje (Netflix)
2/10
Valahogy mostanában nagyon szar filmeket fogok ki, pedig ebből a koreai filmből is lehetett volna jó a történet alapján, de hát nem ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Adott egy gazdasági válságban szenvedő Korea (Dél-Korea), ahol a korrupció tönkretette az országot, milliárdokkal tartoznak a Valutalapnak, és a saját koreai pénzük értéktelen, dollárral fizetnek mindenhol. Na itt pár lepukkant amatőr kaszinót rabol, majd mivel az egész banda kb. lúzer balfaszokból áll, persze azonnal lebuknak, és a helyi maffia rájuk küld egy profit, aki addig nem áll le, míg ki nem csinálja az adott arcot, akire vadászni kell. Így járnak a srácok is, de vagy nagyon unja magát a vadász, vagy csak simán úgy gondolták a készítők legyen ebből egy komolyabb valami, először a vadász elengedi őket, de nem áll le. Az eredmény egy európai mércével mérve szerintem botrányosan szar film lett. A történet nálam 1 pont, az, hogy nem aludtam be a felsoroltak ellenére még egy, és reggel, ébredés után végiggondolva - nem vagyok ázsiai -, de próbáltam az ő fejükkel gondolkodni és megérteni a lelkivilágukat, ami alapján arra a következtetésre jutottam, hogy kb. értem mit akartak a filmmel mondani, és az ő világukban ez még akár jó is lehet, mint nálunk a Honfoglalás vagy a Sacra Corona, de ennyi, pontot nem ér. A film két órás, lassú, értelmetlen, baromság, és borzasztó nézni is ezeket a lúzereket, de legalább egy újabb értelmetlen koreai netflix film amit láttam.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.06.24. 10:33:31 -
Parasite szerintem is rettenet volt. Senkinek se ajánlom. Végignéztem hátha lesz valami jó is benne de nulla.
0/10 -
27 év után újra a Jurassic Park az amerikai mozis toplista élén -
The Last Days of American Crime (Netflix)
Ennél én is fogtam a fejem, hogy ez mi volt, nem is csoda hogy 0%ot kapott valamelyik értékelös oldalon..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az egész nálam ott kezdődőtt, hogy a helyszin maga az alapötletből kiindulva ekléggé furcsa, hogy pont a demokratikusság központjának kikiáltott USA-ban, majd halomra lövik az embereket mert el akarnak menni egy olyan országbol ahol befenyithetik öket bármiért. a másik dolog az egész rablást csak ad hoc jelleggel csinálják, nincs semmi terv legalább is nem mondják el, de még is minden összejön. az emberek is golyó álloak meg se kottyan nekik pár golyó. Csak ugy mint az autók mindegy , hogy egy egész osztag lö rájuk, az ablakon kivul semmi nem sérül. az meg megint egy hülyeség, hogy azért akarnak sok pénz lopni, hogy utána átmenjenek kanadában ahol ugyan ugy lecsukhatják öket bünözésért. egy csomoszor elmondják, hogy a rendörök beszolgáltatják a fegyvert mert már nem lesz rá szügség, erre az aktiválás után mindenki lövöldöz ezerrel. az összes ilyen pénzrablásos filmnél fel nem fogom ésszel, hogy még az üldözés alatt miért kell megszámolgatni a pénzt vagy átrakni. az meg csücs, hogy itt szépen befóliázva raklapon lévö pénzt miért kellett ömleszteni a platóra, hogy aztán a szél bármerre szétvigye. A sluszpoén az egészbe, hogy semmi értelme nem volt az egésznek, mert egy hátizsáknyi pénzzel tudott csak lelépni a csaj, akkor mi a fenének kellett veszüdni a többivel? ahelyett , hogy az ország belseje felé mentek volna beválalva, hogy ezután becsületesen élnek majd a valog pénzbol, mert nem lesz bönözés és nem lesznek zsaruk pénzük meg lett volna egy rakás. és még ezernyi hülyeség a filmben. -
Da 5 Bloods (Netflix)
0/10
Nézhetetlen? Szerintem az. Kevés olyan film volt mostanában amire rá lehet tenni a nézhetetlen címkét, ez szerintem az. (Holmes and Watson legutóbb, vagy korábbról a Rushmore/Okostojás ami nekem nagyon fájó volt, különösen az utóbbi Bill Murray miatt). Pedig maga a történet elolvasva még vonzó is volt. De ez a feka vonal egy csomó aranyért? Vietnamban? Mivan? :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Először is a Netflix Az ír kapcsán már elővette, hogy idős vénemberek játszanak fiatalokat. Digitális megfiatalítás itt NINCS. Nem is tudom mi akart ez lenni, már megint, de már maga a vietnami jelenet, hogy egy helikopterről szinte pár feka - egy fiatal és a négy idős, ugyanúgy, semmi smink, mint a "jelenben" -elintéz több tucat vietkongot úgy, hogy csak persze, hogy a jelenetben csak a fehérek halnak meg, a feketéknek még veszteségük nincs? Sőt, a parancsnok is néger. Aha. Vietnamban ez volt a jellemző mindenhol. Főleg olyankor, amikor aranyat mentő különítményt küldtek ki.
Aztán amikor megvan a lezuhant gép, egy roncs, szétesve, darabokban, de persze, a halott pilóta - persze, hogy a halott is fehér - ott ül a pilótafülkében, kilóg a keze, miközben a gép törzse szétszakadva középen, a gép farka meg ettől távolabb, DE! a láda töménytelen arannyal meg sértetlenül ott álldogál a gép törzsében, mintha akkor rakták volna oda láthatatlan angyalkák? Hagyjuk már ezt a baromságot! A gépek általában így szoktak lezuhanni, hogy semmi más nincs a törzsében, és az is, mint egy sértetlenül ott álldogáló láda csak úgy ott marad? :D Mellé a sok véletlen egybeesés és baromság a Ho Si Minh városban történtekben? És akkor a négy fekete karakter, akik valahogy mind jómódúak, közülük az egyik Trump rajongó, akit persze menetrendszerűen ekéz a többi, és a Trump rajongó a "bunkó". Szájába adva minden manapság folyamatosan a Trump rajongókra kitalált panel. :) Közben meg látjuk mi megy az USAban. Spike Lee féle szokásos, most éppen nézhetetlen baromság.
The Last Days of American Crime (Netflix)
3/10
Na, itt a másik "remekmű". Pont a zavargásokra időzítve. :) Kicsit nézhetőbb, már az ötlet okán is, mint a fenti Da 5 Bloods, de ez is mi akart lenni? Pedig a története elolvasva ennek is vonzó volt, de aztán jött az egymásra hányt pillanatok összessége, nulla kidolgozatlansággal.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!2025-ben járunk. Adott egy pillanat, amikor egy digitális jel elindításával az amerikai társadalmat bűnözésügyileg megfognák. Látva mi van ott, még akár értelme is lenne, hisz a bűnüldöző szerveknél ez a jel nem hat, csak a nép erőszakos tagjainál. A fegyveres testületek chipet kapnak, ami a jelet gátolja. Persze vannak korrupt FBIosok, meg egyéb egyszerű zsernyákok. Mégis, maga a film, nem kezdődik rosszul, de amit utána levágnak, mintha egy félkegyelmű írta volna a forgatókönyvet, aki Alzheimeres is egyben, a rendező meg minden mással el volt foglalva, aminek köze nincs a rendezéshez. Egy odahányt férfi főhős, mellé egy hirtelen odakerült nő, aztán a rossz fiú maffiózó gyerek, mellé barom történetszál, kidolgozatlan előélet, simán csak hullanak a bűnözők, majd egy zsaru akit kiemelnek, de minek, majd egyszer csak egy hugica is feltűnik, majd egy szakállas Conchita hasonmás, kivételesen egy férfi, nem nő, aki a csúcs kellős közepén egy WANTED besorolású nőt visz olyan helyre be, ahol az egész jelet éppen abban a pillanatban szeretnék aktiválni, a nő persze profi hacker ... Mellé sok-sok baromság. Elképesztő mit nyomtak le maffiózók, bűnözők, történetmesélés, karakter kidolgozatlanság, és egyebek kapcsán! Komolyan, ilyet ritkán látni. A film - hogyan qurjunk el egy ehető történetet - kategóriában tuti győztes. Ennyi kihagyott ziccert, ennyire szar forgatókönyvet, ennyire semmilyen szereplőket (pedig Michael Pitt a Gengszertkorzóból itt se rossz, de a karaktere ..., elképesztően félbehagyott. Mellé a töménytelen mennyiségű történet mesélés hiányából fakadó hülyeség, szinte minden egyik pillanatról a másikra a semmiből, csak úgy, katasztrófa. Szenvedés volt végignézni is.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.06.16. 10:19:45 -
Van 2 orosz szerzemény, ha valaki szereti a sci-fi-t
Sputnik 2020 egy érdekes retro hangulatú Horror, Sci-Fi
és egy
Avanpost (The Blackout) 2019 modern Action, Sci-Fi, Thriller -
Cool Hand Luke
Bilincs és mosoly
Második Paul Newman filmem, de a Szakadt függöny után, most sem vagyok kifejezetten elégedett. Nem rossz filmről van szó, csak valahogy többet vártam tőle. A hasonlóság a Nagy Szőkéssel kézenfekvő, bár itt igazából csak egy darab, örök nyughatatlan, makacs bajkeverő van csak abban a csapatban, akik a börtön büntetésüket töltik. A film nagy része is a börtönben játszódik, ahol vagy éppen valami szerencsejátékkal űzik el az időt, vagy éppen az úton, ahol a fűkaszálók izzasztó munkáját végzik. A karaktereket, főleg a többi karaktert se nem ismerjük meg, se nem szeretjük meg. A főszereplő is távol áll tőlem, végig mosolyog, sosem szól semmit, de nem is érzem vagy látom át a fájdalmat, ami belülről emészti. Van pár erősebb jelenet, a szőkések és a büntetések, de a többi elég gyorsan felejtős, nem hiszem hogy pár hónap múlva a tojásos hülyeségen kívül, másra emlékezni fogok.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.06.02. 18:53:12 -
Cziras #103493 Sziasztok :) Szép estét :)
hosszú út hazáig sorozathoz hasonlót sorozatot,filmet tudnátok nekem ajánlani? :) Köszönöm :) -
Sequoyah #103492 The Wrong Missy (2020)
Amikor meglattam az elozeteset akkor azt mondtam hogy ezt biztosan nem, rem idegesito filmnek tunik ez alapjan. De volt egy kis munkam, az asszony pedig ezt tette be kozben, szoval fel szemmel csak sikerult vegigneznem.
Es bar alapvetoen eppen olyan mint az elozetese, nem annyira extrem borzaszto mint ahogy ez alapjan tunt. Persze meg mindig rem gagyi, de nem teljesen elvezhetetlen, es van benne 1-2 jopoen amin felnevettem...
A tortenet vegtelenul trivialis de az egyes jelenetek es poenok egeszen otletesek. David Spade eleg unott fejet vag vegig, a csajt alakito szineszno pedig rettenetesen tultolja, habar ez utobbi pozitivumkent is ertekelheto, mert valoszinuleg ez volt a celja, erre epul az egesz film.
4/10 -
Sonic - The hedgehog
Mi lesz a következő? Jazz Jackrabbit?
Egyszeri megnézésre elment. Végül is elrepült az a másfél óra.
6/10
Parasite
Ez mi a f@szom volt? Komolyan, 4 oscar?? Erre??
Egyszer végig lehet ülni, de egyébként borzalom. És az IMDB-n a 27...
5/10 -
Fallen
Letaszítva
Alul értékelt kis gyöngyszem, legalábbis szerintem. Negyedik alkalommal láttam az elmúlt 20 évben, és hiába emlékszem a lényeges fordulatokra, még most is rettentően élvezetes volt. A kritikusok nem szerették, a nézők azért jól elvoltak vele. Ez is inkább hangulat film, mert a cselekmény azért a csavarok ellenére sem túl bonyolított. Alapvetően egy detektív történet noir-os sötét és komor hangulattal, természetfeletti démoni elemekkel.
A főszerepben a pazarul alakító Denzel Washington látható. Az általa játszott nyomozó, éppen a rács mögé juttatott sorozat gyilkos kivégzésén ül. Bár az ítéletet sikeresen végrehajtják, a gyilkosságok és a rejtélyes telefon hívások, tovább folytatódnak, ráadásul újabb és újabb nyomok kerülnek elő, amelyek egyre furcsább irányokba mutatnak. Nem szeretném lelőni a poént, erősen ajánlom a megnézését.
A főszereplőt remek színészi gárda veszi körbe, igaz, közülük igazi játék időt csak John Goodman kap. A hangulat, ahogy írtam noiros. Egyrészt van narratíva, másrészt a legtöbb jelenet sötétben este játszódik. A paranoiára a rendező remekül ráérzett, végig fen tudja tartani a feszültséget, és eléri, hogy mindenki azt figyelje, melyik karakter melyik kezét használja éppen. A nyomozó irodában megtörtént találkozás (az énekléssel), és annak folytatása az utcán, igazán hátborzongató még negyedszerre is. A befejezés most már kicsit elcsépeltebbnek tűnik ugyan, de a film atmoszférájához nagyon is passzolt. Fogom ezt még pár év múlva úja és újra nézni.