[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Buster Keaton filmek, azaz a slapstick (fizikai) humor két látványosabb képviselője került nálam terítékre. Manapság ez a fajta humor már kizárólag a kövér ember mindig elesik szintre süllyedt, de akkoriban, a némafilmek korszakában, ez sokkal inkább volt akrobatikusabb, már-már cirkuszi mutatványokhoz mérhető.
Sherlock Jr.
Ifjabb Sherlock detektív
A történet itt nincs igazán túlgondolva. Igaz, a teljes film összesen 45 perc, ez pont arra elég, hogy egyfajta kaszkadőr show keretei között, elszórakoztassa a nézőt. Amiben ez a film, mégis több némi akrobatikánál, az maga a képi világ. Nem csak a mai szemmel is látványos kamerakezelés, hanem a vágás is, mellyel sikerült némi meta réteget is besűríteni ebben a kevéske időbe. A főszereplő ki-be sétál a mozi vászonról, illetve a vásznon a váltogatott helyszínek között (sivatag, dzsungel, város, tenger). Nem teljesen hibátlan a technika, de mindenképpen szórakoztató és emlékezetes.
The General
A generális
Az előzőhöz képest jóval kiforrottabb történettel rendelkezik, azonban meg kell hagyni, hogy bár hatalmas monstrum gőzmozdonyokkal/on történnek a mutatványok, az előzőhöz képest számomra talán kicsit kevésbé volt ötletes. Ettől függetlenül, a dinamikussága ugyan úgy megvan és Keaton akrobatikus mutatványai itt is lenyűgözőek voltak. Látványos vonatos üldözés A-ból B-be, majd B-ből vissza A-ba, nőrablással és mentéssel, majdnem hogy Mad Max (a legutóbbi) után érzetem volt. Amit azonban kicsit furcsálltam, hogy az amerikai polgárháborút a déliek szemszögéből izgulhattuk végig, valamint hogy konkrétan volt öldöklés is a vásznon. Így nekem alapvetően inkább akció-kaland filmnek maradt meg sem mint vígjátéknak, a slapstick humor ellenére is.