106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Reszemrol a vampir egy termeszet feletti leny aki verrel taplalkozik. Az I am Legend filmben egy virus volt a felelos az emberek atalakulasaert es azon kivul, hogy a napfenyt nem birtak, SEMMILYEN egyeb vampiros tulajdonsagaik nem voltak. Ergo nem vampirok, napfenyre allergias fertozott emberek. -
"a filmben mar nem lehet azokat vampiroknak hivni"
Mert miért is? Igen, tudom, nem hívják őket annak, és sok más "vámpíros" dolgot is kihagynak, de attól még ugyanúgy hívhatja őket vámpírnak aki akarja, mert a könyvben is azok voltak.
Vagy ha nem akkor meséljétek már el, hogy mi az amit lehet vámpírnak hívni?
A démoni megjelenésű de mégis csábító Drakulát? A torz görnyedt vérivó gnóm Orlokot? A sci-fi jellegű "hemoglobinhiánybetegséges" majdnem teljesen emberi vámpírt? A twillight csillogó szépfiúit? A Let the Right One in féle "parazita által megszállt emberi test" vámpírt? A régi európai mitológia ördög-megszállta visszajáró lélek vámpírját? A Fevre Dream féle "különleges ősi embertől különböző faj" vámpírt?
Mesélje már el valaki, hogy melyik az "igazzy" hamisítatlan vámpír amit el kell fogadni annak és a többit miért nem? -
A novellaban vampirok vannak, a filmben mar nem lehet azokat vampiroknak hivni es ha jol emlekszem a doki sem annak nevezi oket, szimpla fertozottek -
sandor8206 #73685 sztem Matheson a novella szerzője nem így gondolja -
közel sem -
sandor8206 #73683 i m legendben pont, hogy vámpírok vannak -
Akkor nem olvastál eleget. :P
Az eredeti (már amennyire - a Bram Stoker félére gondolok) Drakula bizony vígan mászkált napközben és nem ártott neki a napfény, csak a képességeit nem tudta használni.
A zombik "eredetileg" emberek, akiket egy gonosz varázsló rabszolgává tett a mágikus porral amit kikotyvasztott. (Sokan azt gondolják, hogy a tetradoxin mérgezésből ered ez a legenda)
A mai "általánosan elfogadott" zombi sokkal inkább az "eredeti" vámpírra hajaz, ami a sírjából éjszakánként kikelő emberevő rothadó hulla volt.
A twillight olyan amilyen (részemről sosem érdekelt annyira hogy megnézzem, vagy elolvassam) de a körülötte tomboló utálat teljesen felesleges, és legalább annyira értelmetlen mint a sikítozva rajongás. Jaigen és nekem van haverom aki szereti a twillightot és hetero...igaz ő azt mondta, hogy neki tetszik Kristen Stewart arca, úgyhogy az ízlésében nem bízom meg. :)
-
The Impossible
Nehéz pontozni egy ilyen filmet, illetve szerintem nem is lehet.
A thaiföldi szökőárkatasztrófát mutatja be a film egy amerikai család szemével. Ewan McGregor, Naomi Watts és a nagyobbik srác is nagyszerűen eljátszotta a szerepét...
Mindenképpen érdemes megnézni, pontok nélkül... -
nyilván nincsenek kőbe vésve a kreált lények tulajdonságai... de eddig akárhány vámpírról olvastunk vagy láttunk róla filmet, (és nem egy 1 hetes kultuszról van szó) egyik sem bírta a napfényt... nemhogy csillogjon tőle :) a könyv olvasó / film néző tini lányok véleménye sem az volt, hogy bárcsak egy vámpír venné el a szüzességem és szívná ki a vérem... :)
nyilván nem én vagyok a Twilight célközönsége, így magát a filmet nem pontoznám, mivel nem is láttam belőle túl sokat (asszem 30 perc után kinyomtam az első részt) de az alapötlettel nem vagyok kibékülve
én még (khm... hetero) férfiembert nem láttam pozitívan nyilatkozni a Twilightról :D előítélet nélkül ültem le elé és 30 perc után tényleg kinyomtam, amit nem sok film ért még el nálam :)
a zombikra visszatérve, ők pedig élőhalottak... eddig csak az I Am Legend -ben láttam a zombiktól intelligenciára utaló jeleket, de közel sem voltak emberiek (mondjuk ők nem is a szó klasszikus értelmében vett zombik voltak)
szóval, ez a film sem létezne, ha nincs a Twilight és az irdatlanul nagy sikere (bevételben és nedves tinibugyikban mérve)
-
Ezt a részét sosem értettem a "twillight-problémának" a zombi meg a vámpír is fiktív teremtmény és mind a kettőt annyi formában elképzelték már az idők folyamán, hogy nevetségesnek tartom azt kijelenteni, hogy a zombi/vámpír ilyen és ilyen és csakis ilyen lehet...
Ha meg a tizenéves közönség tud olvadozni azon, hogy szerelmesek egymásba, de emellett jó film, akkor nem mindegy? Mindenki csak nyer. -
nem nyálas lesz mint a Twilight, hanem vicces meg morbid és ilyesmi, de az a bajom, hogy a hatása ugyanaz lesz :D "jajjdecuki ez a zombi, és még szerelmesek is egymásba" 
az a baj, hogy szerintem ez nem egy twilight paródia lesz hanem csak annak álcázza magát, viszont pontosan ezt az új hullámot lovagolja meg
eleve egy zombi nem beszél, nem gondolkodik, nem érez..stb., mint ahogyan egy vámpír sem csillámlik a napfénytől :D
valszeg én is meg fogom nézni ha nem lesz más, de hogy nem várom, az tuti... moziba meg pláne nem megyek el megnézni :) -
Sztem nagyon jópofa ökörség lesz, én várom. :)
-
Prof William #73676 A traler nem valami zombiTwilight szerelmes nyálat sugall, mint amire gondoltam hanem inkább egy Zombieland-féle agyament vígjátékot. Így már érdekel... -
Ez előtt én is értetlenül állok. -
Tényleg van olyan ember aki várja ezt a filmet? És még fizetni is akar érte, hogy megnézhesse? :) -
IXEMGabeo #73673 Átnevelő tábor (2008)
Adott egy szülő, akinek az a legegyszerűbb, ha gyermekét "cserbenhagyva" elküldi egy Interneten talált Nyugalom szigetére azon okból kifolyólag, hogy nem bír az érzelmekből duzzadó kamaszgyermekével.
Nem közönséges tábor ez, hanem bezony kőkemény átnevelési program működik.
A többit nem írom le, mert nem lenne értelme meglesni a filmet.
Mila Kunistól én még semmit nem láttam ez az 1. filmje. A csajszi szép, de színészileg semmi extrát nem látok benne túl nagy a hype körülötte...
Rajta kívül szeretett Peter Stormare (Szökésből jól ismert Abruzzi) is szerepel a filmben.
10/7 Érdemes megnézni, de újra nem fogom. Hasonló műfajban a kísérlet jobb volt sokkal -
Prof William #73672 A Warm Bodiesről van valami? Jön egyáltalán az itthoni mozikba?
-
Gangster squad - 7/10
Klisés, de szórakoztató. -
Dean Winchester #73670 the package (trailler) filmhez valakinek felirata nincs? Nem nagyon találtam a szokásos helyeken :D
Steve Austin és Dolph Lundgren közös filmje... -
Láttam, de erősen túlértékelted. Egyszer meg lehet nézni, de sokaknak unalmas lehet, az biztos. Hat pont körül mozog.
#73668: horrorfreaksub-on van felirat -
esetleg felirat van hozzá?? és már nézném is :) -
Dean Winchester #73667 247 F - 120°C
egy helyszínes történet. Elejétől a végéig izgalmas. Tulajdonképpen 4 fiatalról szól akik bezárulnak egy szanuában. Hogyan zárulnak, zárják be őket mit tesznek, hogyan reagálják ezt a szituációt.
Érdemes megnézni, komoly mondanivalója is van a filmnek.
horrornak írják, azt hittem durvább jelenetek lesznek de mindezek által jó film.
10/9
érdekelne,hogy aki látta azok közül kik hogyan értékelik ezt a filmet. -
Tower Block (2012) imdb
Egy hatalmas tömbház legfelső emeletén lakókat egyszer csak elkezdi leszedni egy mesterlövész. A brit low-budget filmek újabb kiemelkedő darabja. Izgalmas, egy helyen játszódó, horrorokra jellemző szereplő elhullással.
7.5/10 -
Értem.
Z80? Hajj, a régi szép Spectrumos idők. Azé' annyira nem hiányzik, mégis kellemes nosztalgikus érzés kerít hatalmába, ha eszembe jut :) -
Killing Them Softly
Lassú, komor, kimért. Leginkább európai zsánerfilmekre hajaz, rengeteg pofázás, kevés bár realista erőszak ábrázolás, klasszikus zenei aláfestéssel(utóbbi nekem nagyon bejött). Érdekessé onnantól vált, mikor Pitt bekapcsolódott, rajta kívül talán az öreg adott még valamit a filmhez.
Viszont nekem kicsit katyvasznak tűnt a sztori, és rengeteg időhúzás volt benne, annyira a stílusát sem csíptem. Nem egy közönségfilm, nem is szabad akként kezelni, aki el tud szakadni egy kicsit a mainstreamtől, annak érdemes próbát tenni vele.
6,5-7/10 -
Blum #73663 Lawless (2012)
Na ez nagyon odavagott. Tom Hardyt nagyon kamazom mostanaban,Shia LaBeouf pedig most lopta be magat a szivembe. Baromira tetszett a film,egy percig sem unatkoztam es megsem fordult a fejemben,hogy most akkor kicsit szuneteltetem es majd kesobb nezem tovabb (mostanaban sok filmmel igy jartam). Siman tobbszornezos.
10/10 -
Koppixer #73662 az asszony nem bánja, hogy a notival vagy intim kapcsolatban és nem vele? -
Dean Winchester #73661 traillert néztem de nekem abszolút nem nyerő :D
ellenben majd most fog jönni a 247 F -
Nem, én csak én vok.
Filmet úgy néz adagokban az ember, h felkel 5:30-kor minden nap, ingázik, tolja a melót 10-11 órában, majd hazaingázik, az otthoni ügyes-bajos dolgokon átesik és arra gondol, h na, akkor elő a notit és megnézem, majd fél 3-kor arra ébred, h gép a hasán stand-by módban és örül, h nem forgolódósan alszik... :D
A nick onnan, h fiatal koromban imádtam a Zilog cég Z-80-as prociját (assembler hiányában) hexdumpban programozni. Azóta is meghatározó élménye kis életemnek - ez olyan, mint látni a mátrix lehulló zöld karaktereit. -
Szia! Te nem véletlenül Zephyr Retiring néven is szoktál kommentelni? Már csak a nick monogramja miatt, na meg a múltkori Inception elemzés a film fele után, most meg a negyed órányi látottakból megfejtés is nagyon stimmel... :) Hogy lehet adagokban filmet nézni? Vagy ha már meg kellett szakítani, de ahogy van rá ismét idő, hogy lehet kibírni, hogy nem a filmmel folytatja az ember, hanem egy fórumon rugózik rajta az ember a töredékből? Nem értem én ezt... de hát nem vagyunk egyformák. -
Ebbe inkább nem nézek bele, helyette beszúrom ezt a kincset:
-
Látom, megy még ezen egy kis rugózás, így jobb helyre tenni a dolgot, mert akármilyen furcsa, bár tudok brutálnagy betűkkel vörösben írni, azért nem vagyok annyira paraszt.
Tehát:
1.) előszöris félrement a válasz, aminek az oka az, h később tudatosult, h ő a Köpök a sírodra vonalon kommentel, nem a Skyfall-on. Ez volt a beugró, hogy kipattanjon a dolog.
2.) A Bond komment tényleg spoileres, de értem én, hogy nem ez a lényeg és nem is volt ott, hogy Bond purcan ki, így akár el is lehet e mellett menni. Olyan ez, mint pl.: mindenki látta már az Eiffel-tornyot, mégsem csalódna, ha Párizsba utazna és megnézné. Ez is pont ilyen.
3.) Az pedig már viccnek volt szánva, mert annyira adta magát a helyzet, hogy azzal fogja magát kimenteni a kommentelő, hogy benyögi, hogy NEM Bond fog meghalni :DDD Na, ez az extra spoiler, ami ebben a helyzetben valóban röhejes, ilyen az igazi stand-up comedy poén is. Ez az a vicc, amikor a rendőr megállítja a családot a kocsival és mindenki mond valami olyasmit, ami egyre rosszabb helyzetet teremt, pedig csak menteni akarják a dolgot...
Amúgy meg fogom nézni. A kommentekből és a film elejéből (láttam ám belőle negyed órát) már azt is tudom, ki lesz az "áldozat". Sőt logikus is, hogy ő legyen.
Szóval, akit bánt a dolog, hogy szóltam e miatt, az ne szörcsögjön tovább (mert a SPOILER gomb használata kötelező). Nem követett el egetverő bűnt, de pár százan, most már tudnak valamit, amit nem akartak volna tudni - konkrétan olyasmit, hogy a párizsi Eiffel-torony hogy néz ki. Ma este azért elutazom megnézni... ;) -
SzinesGeza #73656 Jól van, csak akad mindig egy.
Amúgy tényleg neked van igazad. Elárultam, hogy megölnek valakit egy AKCIÓ-filmben!
Egy bunkó vagyok, nem vitás. -
-
sebaj, remélem majd te is befutsz egy általad még nem látott, de kiváncsi vagy rá film esetén egy hasonló "NEM" spoilerbe! Legalább egy tucatba akkor már (nem beléd kötés, puszta jó kívánság) -
SzinesGeza #73653 Mondjuk én örülök neki, hogy kinyírták!
És ez NEM SPOILER, mivel nem mondtam, hogy kiről van szó?!
(csak, hogy ne kössön bele senki) :) -
gyááááá de, ezer köszönet!!!! :D -
Nem a Pusztítóra (Demolition Man) gondolsz Stallonéval és Snipesal? :) -
bocs h itt, de nem tudjátok melyik film az amit keresek? a történet lényegében annyi h egy rendőr elkap vmi rabot és lefagyasztják, de a rendőrt is elkapják vmi hamis váddal, őt is lefagyasztják, aztán a jövőben vki felébreszti a rabot, de a jövőben már nincs kb erőszak így felébresztik a rendőrt is h elkapja a bűnözőt? tudom elég érdekesen írtam le, de ha vki vágja a filmet akkor sztem ebből is megérti, szal a címe kéne vagy egy olyan topik ahol megkérdezhetném, előre is köszi és boccs az offért :) -
Argo (2012)
Nem rossz film ez - amitől meg rossz arról sajna a rendező tehet. Bezony.
Ezt is leszámítva mint film, problémás nézni/elfogadni mivel annyira hihetetlen/gyermekded az ötlet, hogy nagyon nehezen tudjuk elhinni ezt tényleg ilyen könnyen beszopták? Talán ezért tudott működni.
Persze sikerült belehányni egy valag patriotizmust, meg jó pár dolgot amit csak sikerült eltúlozni vagy feleslegessé tenni - egyébként Affleck volt az egyik legjobban kilógó szereplő, nem kéne erőltetni magát semmilyen formában.
Legyen mondjuk 7/10 - ennél többet nem ér.