106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Tegnap elkezdtem nezni, de kb egy ora utan kinyimtam mert meg a kurva hazbol sem mozdultak ki es mar nem birtam a sok jopofa torpet.. Lehet folytatom majd, talan beindul.. -
Egyetertek... Kozben egyesek meg mindig azon sirnak hogy lehet egy tigrissel a tengeren tulelni.... -
A Hobbit
Szamomra hihetetlen, hogy csinaltak ujra egy filmet a LOTR univerzumban, aminek lenyegeben minden reszletet lathattuk mar az elozo 3 LOTR filmben, csak mas szereplokkel (de akar ugyan azokkal a szereplokkel sem lenne lehetetlen). Az egesz film ive, a sztori felepitese, a szereplok cselekedetei centire megegyeznek valamelyik LOTR film reszletevel, szereplojevel.
Az olyan nyilvanvalo marhasagokat mar emliteni sem merem, melyek miatt mar kapott a LOTR trillogia isSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!.(mi a francnak nem kepesek az egesz uton a sasokkal menni, illetve a sasok miert csak egy darabig viszok oket…)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azog meg konkretan idegesitett mar a vegen, egyik pillanatban meg teljesen kikeszulve utasitja a csapatat, hogy a fo torpe az ove, aztan amikor mar az halalra serulve fekszik elotte, hirtelen megelegszik azzal is ha egyszeruen odakuldi az egyik orkjat lefejezni… mert Azoggal mar nem birna el Bilbo a csucsjelenetben… awww come on…
A goblinos resznel is fogtam a fejem, miert nem lehet ugy megcsinalni, hogy ne ugy tunjon, mintha hoseink nem buborekbol vagy habszivacsbol levo goblinokat, hanem hus-ver elolenyeket kaszabolnanak le??? Senem torpannak meg, senem keszulnek ki vagy faradnak el, a kardok ugy mennek at az ellenfeleken mint kes a vajon. Plane rohanas kozben. Annyira nevetsegesen nez ki es teljesen kizokkent a film elvezetebol.
Amugy nem lenne rossz, csak kar, hogy a LOTR trillogiat mar lattam.
5/10 -
Egy másik (a Pi élete) topikban írtam erről valamit, azóta tudtam is róla beszélgetni és jobban át is gondoltam, tehát nekem a Pi élete:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ő valóban az "emberes" történetet élte meg. Ez a történet ellenben arról az útkeresésről szól, amit a film elején láthatunk: melyik vallás az én vallásom, melyik Isten, amit magaménak érzek, akiben hiszek?
Az, ami vele történt arra ébresztette rá, hogy az apjának volt igaza és ezért meséli el a történetét a tigrises változatban, ez egy hasonlat, amivel felnyitja az újságíró szemét a vallásról: Egy cukormázas, nem igaz történetet választ a valóság helyett, akárcsak az emberek milliói, amikor elhiszik azt - vallásuktól függetlenül - hogy létezik bármiféle Isten. Az az ő története, hogy ráébredjen, Isten nem létezik, ezért sajnálja, hogy nem volt lehetősége az apjának ezt elmondania. Ő, aki három vallásban is hitt, kimondja, hogy az egész istenhit egy színes kép, ami sokkal tetszetősebb, mint a szürke valóság. -
What? Megnéztem 2 trailer is, de szinte minden benne volt a filmben, ami a trailerekben szerepelt. Bálnás jelenetben mi történt máshogy? Ugyanaz történt, csak a filmben másik animáció volt(hozzáteszem jobb, mint a trailerben), óriási problem.
Meg ez megint olyan sablon szöveg "ellőttek mindent a trailerben", nagy szart lőttek el mindent, annyira volt spoileres amennyi elkerülhetetlen volt a történet ismertetéséhez. Mit kellett volna, random képeket összeválogatni, meg teljesen jelentéktelen eseményeket bemutatni, hogy véletlenül se spoilerezzenek el semmit? Arra biztos vevő lett volna közönség...
Készítsen már előzetest ehhez olyan ember, aki látta a filmet és ezen fanyalog, vagy csak gondolkozzon el kicsit, hogy 2 és fél percben hogy mutatná be a Pi életét. -
Hitchcock: 8/10 Jó film volt,csak kár hogy rövid!
Anthony Hopkins remekül játszotta a karaktert!
Nem lehetett rossz a 50-s évek Hollywoodja :) -
Pont ez a lényege, egy dolog a valóság, és egy másik amit annak akarunk hinni. -
Pi élete
Nagyon jó, és hihetetlenül látványos film lett kitartásról, bátorságról, barátságról, de mégse nyálas. A főszereplő jó (a fiatal és az idős is), a tigris meg fantasztikus lett. De az összes állat is nagyon jó és hihető. A vallás/hit vonal is illik ehhez a helyzethez, külön jó a néha poénos tálalása (persze inkább a film elején). Tetszik a film kétértelmű vége. De én is inkább a tigrises verziót akarnám elhinni :)
9/10
u.i.: megnézném ugyanezt Tarsem Singh rendezésében is. Na ott lenne aztán látványorgia :) -
Nézd meg most. Nem meglepő, mert már sok filmnél eljátszották, de a traileres jelenetek fele nem is volt a teljesben, vagy éppen másképp történt. (pl a bálnás jelenet) -
Én például kifejezetten kerültem ennek a trailerét. Szerencsére. -
"Trailerben kb. mindent lelőttek "
Miért néztek még mindig trailereket? Főleg az ilyen nagyszabású filmeknél, aminél szinte 100%, hogy megnézed majd, akkor meg minek? Nem szabad, csak ront az élményen. -
Pi élete
Hát egyszer meg tudtam nézni, de nem ájultam el tőle. Trailerben kb. mindent lelőttek a végét kivéve. Nem estem hasra a CGI megvalósítástól! Miért kellett egy CGI elefántot a pofámba tolni az elején aminek annyi volt a dolga, hogy elsétál a kamera előtt és még nem is nézett ki jól! A hiéna szvsz sokkal jobban meg volt csinálva mint a tigris! Számomra még mindig nem az igazi ez a CGI technika... nagyon tudja szúrni a szemem! :( Több részlet és aprólékosabb kidolgozottság ami hiányzik! Füstöt és szőrt és vizet se nagyon tudnak még 99% valóságosra csinálni! Meg lehet kövezni.
Hamár CGI:
-
Én mindenesetre, a kérdésére ugyanazt válaszoltam volna, mint az író. :) -
Én is így gondolom, de én se olvastam a könyvet. -
ManoNegra #74113 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valóban nem egyértelmű melyik sztori igaz, de úgy gondolom nem a tigrises. Már ahogy a sírás kibukott belőle, amikor előadta a második verziót, arra engedett következtetni, hogy bizony az. Még sok apró részlet, pl. hogy a tigris akkor robbant elő, amikor a hiéna (szakács) megölte az orángutánt (anyját). Aztán a fene tudja, a könyvet még nem olvastam el. -
És még akkor sem lehetsz biztos benne, mikor azt hiszed, hogy biztos vagy benne...
Emlékezz, mit is olvas el az író a jegyzőkönyvből.
Azt is lehet kétféleképp értelmezni. Ugye. -
ManoNegra #74111 Pí élete tényleg nagyon jó film!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A vége földhöz vágott rendesen, hogy ez tulajdonképpen a saját védekező mechanizmusa, és a saját vadállati énjével való küzdelem volt. Bár a nézőre bízza mit gondol, sokáig én csak néztem ki a fejemből, hogy most mi az igazság. -
Az eredeti nekem jobban tetszett, merthogy remake ez is, ugyebár... -
Ahogy a többi állat sem volt mindenhol valódi a filmben.
De, ezzel nem mondtam újat, remélem, senkinek. -
Ugyan, dehogynem zavarna egy ilyen filmben, ha valami Garfieldhoz hasonló gagyi cgi-al oldják meg az egyik főszereplőt. A legfontosabb feladata ennek a filmnek, hogy elhitesse a nézővel, hogy amit lát az igazi. Oké, a CGI sok mindenre megoldás, lehet helyettesíteni vele valódi elemeket, de azért mindenki tudja, hogy "jó jó, szép de azért mégis csak animáció". Na most ezzel ellentétben nézed a Pi-t, majd az izgalomtól megmerevedve jön a felismerés "az ott egy valódi 200 kilós kib@szott tigris, takarodj a pííbe a csónakról!!!". És többek között ebből a szempontból is zseniális a film, hogy eltöröl minden határt a valóság és egy computer animáció között. -
Ugye én csipázom az animációs filmeket, szal. ha mű, hát mű, engem aztán nem zavar. Ott a Roger Nyúl a pácban, na ott rajzfilmkaraktereket kevernek az élő színészekkel és mégis jóak. -
Nyilván nem egy a dzsungelből odacipelt vad bengáli tigrisre gondoltam :)
Egyébként még az új Majmok bolygója kapcsán írta itt valaki, hogy a CGI soha sem lesz 100% élethű, hát kérem szépen 2013 van, és ennél valósághűbb dolog még nem született számítógéppel. -
"Pi élete (Pi's Life) - "10 (tíz) / 10.
Nincs mese. Spoiler-mentesen:
A két óra végtelenül hosszúnak, és ugyanakkor végtelenül kevésnek is tűnt egyszerre.
Valószínűleg, 3 órás hosszban is végig tudtam volna nézni - ellenben a "Cloud Atlas"-szal -, és nem untam volna.
A képi világ, az azzal közölni kívánt gondolatok, érzések, az emberi kicsinység, a Természet ereje, valamint az űr és víz sötétje nagyon mély, nagyon szép.
A tigris a végén... hát gyerekek!
Volt ebben a filmben egy kis '[i]Noé bárkája[/u]', egy kis 'A kis herceg', egy kis 'Jónás és a cet', egy kis 'Számkivetett' és még sok áthallás, de csak azok számára, akiket ez érdekel.
A film nagyon egyben van!
Kötelező!
Tíz per tízet nem hiszem, hogy valaha is fogok még élőszereplős filmre adni.
-
Azért valószínűleg elég magas lett volna a veszélyességi pótlék összege, ha egy valódi félholtra éheztetett tigrissel kellett volna egy csónakban filmezni :) -
Vanília égbolt.
Sok mindenre gondoltam miközben néztem a filmet.. csak ilyen végkifejletre és befejezésre nem.
10/10. -
Voltak részek, amikor igazival dolgoztak, de nagyon kevés. -
Inquisitor #74101 Kivételes elég jó a szinkronja, de azért eredetiben még sokkal jobban kijön pl. Tom Hanks zseniális alakítása. -
Felhőatlasz 9/10
Tom Hanks zseniális, elképesztő volt, ahogy ennyi karaktert ilyen jól megformált, de a többi színész is tetszett. A film pedig egy remekül megkomponált felnőtt mese, a 3 óra játékidő nem is nagyon tűnt fel, elvesztem a történetekben, a gondolataimban és a csodálatos képi világban. Megérteni nem olyan nehéz, összerakni már kevésbé könnyű, de a befogadásához kell egy bizonyos fokú érzelmi intelligencia. Akinek ez nincs az "csak" látszólag értelmetlen jeleneteket fog egymás után látni... Az utóbbi idők legkülönlegesebb filmes élménye, újranézős. -
Pi élete
Valóban egy nagyon jó film, szerethető történettel, remekül megkomponált képi világgal. Hihetetlen élmény lehetett IMAX-ben nézni. A sztori érdekesen indul, és záródik, maga a hánykolódás nekem már kicsit vontatott lett egy idő után. Szerencsére a vallásokat jól kezelte, féltem az elején, hogy erősen manipulatív eszközökkel akarja majd bevezetni, de abszolút nem így lett. A CGI pedig 2 szobort is kaphatott volna. Hogy az istenbe tudták azt a tigrist így megcsinálni? Én úgy gugliztam ki film után, hogy csak animáció, mert totálisan azt hittem, hogy egy igazival dolgoztak.
Összegezve megérdemel minden dicséretet. -
hogy mi? -
Susarc #74097 pláne az előzmények tudatában....teherautóra pakolható méretre robbantott acél és tsai:D -
Nem lenne ez nagyon rossz film - de az. Az egész sztori konkrétan vicces... -
Zero Dark Thirty
Nagyon vontatott volt nekem, és nagyon hosszú is az a több mint 2 és fél óra...sokszor azt se tudtam, hogy ki-kivel, miért, hányan, milyen évet írunk stb stb...sok volt a számomra megjegyezhetetlen arab név, pláne nem tudtam archoz párosítani őket. A bombák földjén ehhez képest sokkal letisztultabb film volt, bár az se tartozott a kedvenceim közé. 5/10 -
Köszönöm Kolléga!
-
Enthiran megvolt már? 
-
Belenéztem az angol felirat nélküli verzióba: ezt a filmet feltettem a listámra.
-
Singham
7/10
A legidiótább indiai film amit láttam, aranyos párbeszédekkel, és idiótábbnál idiótább akciójelenetekkel. :D
Érdekes történet. Feszegeti a korrupció kérdését, ami kb. mindenhol a világon ugyanilyen formában van jelen. Zseniális a leánykéréses rész. Totál főgonosznak látszó főgonosz. Tökéletes befejezés. -
A Moebius metró
Végre van szinkronosan! Talán túl sokat vártam tőle, mert érdekes véleményeket olvastam a filmről.
Sci-fi? nem sci-fi, de mégis van benne, csak semmit nem mutat valójában belőle.
Hát ez még egynek is lassú és vontatott volt, nem hogy többször nézős.
Karakterek felszínesek, senkit nem kedvel meg az ember, senkiből nem tudunk meg a minimálisnál többet.
Oké, a film témája érdekes, nincs is igazán gond vele, de vontatott / többre számítottam.
6/10
Life of Pi
Fantasztikus alkotás. Kár hogy nem moziban néztem 3Dben. Full HDban egyszerűen tömör gyönyör. Nagyszerű munka. A macska CGIje egyszerűen döbbenet! Vallási téma persze felszínes, ahhoz képest ahogy be volt állítva, de erre számítani lehetett.
9/10
Munkaügyek
A magyar OFFICE? naja... csak sokkal sokkal jobban mint az amerikai verzió! Haláli karikatúra, az amcsi verzióhoz képest valóban ütős poénokkal. Mucsi Zoltán zseniális, ahogy Mogács Dániel s a többiek is nagyon jók! Így kell igényes magyar sorozatot csinálni.
10/10
Flight
Denzel Washington... már jó. A film is jó, sőt mi több! Izgalmas, bitang látványos bevezető, majd végig érdekes dráma, ami nem ült le, mindehhez Denzel kiváló játéka. Másztszí!
9/10
-
Chocolate - A harc szelleme
Bírtam a filmet.
A "The Raid" azért nem kicsit jobb film. -
A honlapomról (jatekhonositas.atw.hu) letöltheted hozzá a magyar feliratot is.