[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Egy másik (a Pi élete) topikban írtam erről valamit, azóta tudtam is róla beszélgetni és jobban át is gondoltam, tehát nekem a Pi élete:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ő valóban az "emberes" történetet élte meg. Ez a történet ellenben arról az útkeresésről szól, amit a film elején láthatunk: melyik vallás az én vallásom, melyik Isten, amit magaménak érzek, akiben hiszek?
Az, ami vele történt arra ébresztette rá, hogy az apjának volt igaza és ezért meséli el a történetét a tigrises változatban, ez egy hasonlat, amivel felnyitja az újságíró szemét a vallásról: Egy cukormázas, nem igaz történetet választ a valóság helyett, akárcsak az emberek milliói, amikor elhiszik azt - vallásuktól függetlenül - hogy létezik bármiféle Isten. Az az ő története, hogy ráébredjen, Isten nem létezik, ezért sajnálja, hogy nem volt lehetősége az apjának ezt elmondania. Ő, aki három vallásban is hitt, kimondja, hogy az egész istenhit egy színes kép, ami sokkal tetszetősebb, mint a szürke valóság.