106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • precision
    Jack Reacher

Tetszett az operatőri munka néhol (pl autós üldözés). Az is tetszett, hogy lassú volt. A párbeszédek kicsit fárasztóak voltak, a karakterek rém unalmasak. A fürdőszobás jelenetet én is megmosolyogtam. A végét kicsit összecsapták. Egyszer meg lehet nézni.

6,5/10
  • ZilogR
    Jack Reacher - éjjeli melóhoz néztem meg és igen, a fürdőszobásnál gondolkodtam, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    aki feltűnően balfaszkodik, az direkt csinálja, de a másik aki vele van az nem tudja, h ő JR-rel van, persze utána arra gondoltam, h ez egy béna színész és nagyon túljátssza a vicces részt...
    Olyan 6/10
  • Totti5
    Warm Bodies

Zombi szerelem? lol. Kellemes csalódás volt ( Twájlátot nem láttam, nem is fogom és nem is érdekel ) egyátalán nem vagyok oda a romántíkus szappanopera nyáltengerért sem, de ebben a zombis köntösben ez nézhető és élvezhető volt. Narráció az zseniális végig nagyon jó poénokkal, a tag ezt az üres zombi testet frankón hozta. Persze az egész egy mese, blődség, de végülis kerek volt a történet és mondhatni ötletesen lett megoldva és lezárva is hálivúdi standart szerint.

Jól szórakoztam.
  • PetruZ
    Kifejezetten gyerekmesének azért nem mondanám. Bár nem akarok a könyvvel takarózni (mint mondtam, elismerem a munkát és a hihetetlen kidolgozottságú hátteret, de nem vagyok Tolkien-fan), eredetiben ez a jelenet egészen másképpen zajlott:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szó sincs lovakról, Bilbo a tüzet látva közelebb lopódzik és le akarja nyúlni az egyik troll erszényét, hogy tesztelje a tolvajtudományát (ami nincs), de rajtakapják (az erszény kezd el kiabálni), és azon kezdenek el vitázni, hogyan kínozzák meg a befalása előtt. A törpék egyenként érkeznek, akiket a trollok meglepnek, mindre egy zsákot húznak, Bilbóról meg elfelejtkeznek. Megint vitázni kezdenek, hogy milyen módon főzzék meg a törpéket, mert a közben visszatérő Gandalf elrejtőzik és elváltoztatott, troll-szerű hangon közbeszól és összezavarja őket. És ez megy reggelig, amikor minden troll kővé válik.

Ez teljesen meseszerű és illik Tolkienhez. Ami a filmben ebből lett... hát az nagyon modern meseszerű, hogy úgy mondjam. :) Hozzáírtak, megváltoztatták, felhabosították, megcukrozták és lett belőle valami viccesnek szánt geg-parádé. Nem állítom, hogy az eredeti jobb, vagy izgalmasabb, de a filmben alkalmazott átirat nekem nagyon nem tetszett.
  • precision
    nincs azzal baj ha valaki nem fan, csak akkor ne várjon mást a filmtől mint ami valójában :)

nem azért mondtam, hogy olvasnod kell a könyvet hogy megnézhesd a filmet... :) én sem olvastam egyik művet sem... csupán a jellegre utaltam azzal, hogy _gyerek_ könyv a Babó (Hobbit) szóval nem tudom megérteni amikor "vértelen" és "gyerekes" ilyesmi jelzőket hozol fel mint negatív dolog a filmmel kapcsolatban... :) ez egy fantasy mesefilm... :)

de hát te tudod :) a 3. Gyűrűk Urát kihagyni pedig nagy vétek, az a legjobb rész szerintem már ha lehet ilyet mondani, hiszen egy komplett nagy film az egész és én úgy tekintek rá
  • Blasta
    Most majd az jon, hogy minek nezed meg ha még fan sem vagy!
  • PetruZ
    Nem mondod, tényleg? Van belőle könyv is? Nahát! Nagyon vastag? Sok betű van benne? Mert akkor nem olvasom el. :P

Olvastam a könyveket, Tolkientől elég sok mást is, megvannak már elég régóta. De én nem az vagyok, aki a könyvhűség miatt siránkozik és nem vagyok Tolkien-fan sem. Leírva más volt, máshogy képzeltem el, de a filmek önmagukban sem tetszettek, a LotR 3. részét már kompletten kihagytam. A Hobbit-nál már az előjelek sem voltak kedvezők (elnyújtott forgatás, három részre vágás, miközben a sztori messze nem LotR hosszúságú, stb.), nem is rohantam a moziba, és tkp. most sem csalódtam, azt kaptam, amit vártam PJ-től, azaz a többi részét már nem fogom megnézni. :)
  • precision
    Ha ennyire nem jön be a LOTR miért állsz neki a Hobbitnak? :) Mit vártál? :)

Amúgy azt ne felejtsd el, hogy a Babó az egy gyerekeknek szóló fantasy regény és az alapján készült a Hobbit c. film
  • PetruZ
    Snitch: Nem jutottam el a végéig, csak kb. a feléig, meguntam, beletekertem, meg a végét futottam csak még át. A főszereplő (Dwayne "The Rock" Johnson) ellenére nem akciófilm, vagy komédia, hanem egyfajta bűnügyi dráma, megtörtént események alapján. Talán nem lett volna rossz, csak éppen nem volt hangulatom hozzá.

The Hobbit 1.: Na, ezt sem bírtam végig, ami a korábbi LotR tapasztalatok alapján szerintem nem meglepő az esetemben. :) Az elején a törpés rész túl hosszú és unalmas, a törpe herceg állandó mellfeszítése röhejes, utána végre elindultak, de csak a trollokig jutottam, ahol feladtam. Három Shrek-klón mókázik a tűz körül, miközben Bilbo próbálja a lovakat kiszabadítani, majd jön egy teljesen gyerekes, ostoba, vértelen, geg-parádéba hajló "csata" a törpékkel, aminek a végén... Itt kinyomtam és töröltem a fenébe. PJ utolsó jó filmje a '96-os The Frighteners volt és ennyi, nincs tovább, a nagy költségvetésű szuperprodukciókkal nem tud mit kezdeni, a korábbi fantáziája, kreativitása teljesen eltűnt a buta, csillió dolláros giccshalmok alatt.

Olympus Has Fallen: Na, ezt viszont végig tudtam nézni, pedig agyatlan akciófilm. Rettenet marhaságok vannak benne, ennek ellenére Fuqua kihozta belőle, amit lehetett és Gerard Butlerből jópofa badass akcióhőst faragott. Külön jó pont, hogy a kisgyerekes szállal nem sokat nyűglődtek (pedig amikor először megláttam, már azt hittem, a végén is ez lesz az egyik fő drámai elem és gondolatban már húzogattam is lefelé a pontokat, de szerencsére hamar túlestek rajta) és a kézikamerás jelleg ellenére sem szégyellősködtek az akciókkal, ezek a részek teljesen élvezhetők. Fuqua eddigi filmjei is hasonlóak voltak (kivéve a botrányosan giccses Tears of the Sun-t), tőlem jöhetnek még ilyenek. Azt se bánnám, ha ebből a Mike Bannings karakterből faragnának valami buta akciósorozatot, mondjuk a következő részben egy repülőteres - terroristás sztorival, aztán a harmadikban a mostani első rész főgonoszának testvérével, majd... áh, mindegy, tudjátok, mire/kire gondolok. :) 6/10
  • QuippeR
    Trance
    ha a végén lett volna még egy csavar, akkor megelégedtem volna, de így hiányérzet maradt bennem. az utolsó jelenet szerintem kifejezetten béna volt, ezért -1 pont, amit ellensúlyoz a csaj, akiért jár a +1 pont.

7/10
  • kill3r21
    Now You See Me
    10/9
    Kellemes meglepetés ezen a nyáron, ilyen filmekből kellene több :)

Női Szervek
    10/7
    Barátnővel nézős, nem rossz vigjáték....(atyaég Sandra Bullock öregedik:( )

Gru 2
    10/10
    No comment kategória, animációk legjobbja (talán a szörnyrt után) számomra :)

World War Z
    ??/??
    Erre még nem volt időm :)
  • LoSA
    Parker
    7/10
  • Zoli007
    Now You See Me - 8/10 - Nagyon tetszett, poénos volt.
  • Dynamic
    Nem lesz. De amúgy is tök felesleges a WWZ-nek még a sima 3D is.
  • gulyasandras
    off

A Gravity's Rainbow lehet jobban passzol ide a Ulysses-nél.
  • commissioner
    Flight

Zemeckis első élőszereplős filmje a Számkivetett óta. Akkor is azt mondtam rá, hogy egy zseni, és még most is. Ritka finom érzékkel képes bemutatni bármilyen történetet. Jó kérdéseket vet fel a film erkölcsről, bűnről, a társadalomról, igazságszolgáltatásról.

Jack Reacher

Jól indult, de aztán ellaposodott, izzadságszagú forgatókönyvvel. Középszerű. De legalább a fürdőszobás jeleneten jót röhögtem.

Argo-akció

Hálivúd emberéleteket is ment, nem csak szórakoztat - lehetne ez a tagline a plakáton, és ha ezzel nem lehetett volna Oscart nyerni, akkor semmivel se. Géza belenyúlt a tutiba.
    Nekem annyira nem jött be, magyarként nem lehet ezt úgy átérezni, mint amcsiként. Nincs meg a történelmi kötődés.
  • Tyler1
    Főleg hogy ez a Batman kurvára nem illene egy klasszikus szuperhős válogatottba. Azért terveznek rebootot a közeljövőben maradva az eredeti vonalon.
  • PetruZ
    Nem valószínű, ugyanis Bale nem akar többé a denevérgúnyába bújni.
  • gulyasandras
    L'année derniere a Marienbad (1961)

Az Ulysses filmen: mindenki hallott már róla, de 50 000 emberből általában 1 az, aki el is olvasta/meg is nézte. (Élvezetről már ne is beszéljünk!)

Ilyen műnek kellene az imdbtop250 tetején csücsülnie, nem pedig a gagyi TSR-nek. (Természetesen az első helyre még egy Kieslowski/Bunuel/Hitchcock-filmet valahogy beszuszakolnék.)

The Holy Mountain (1973)

Szimplán elmebetegek művének szokás tekinteni a filmet; szerintem ez nem igaz, inkább az egyik legrendkívülibb filmnek sorolnám be.
  • DarkHorSe
    world war z lesz imax3dben? vagy csak sima 3dben?
  • tutituti
    számomra érthetőnek tűnt.lehetséges ha azt mondod hogy nem az jött át.

a valaki látta kérdés volt igazából a fontos.a kérdés megválaszolásával gondoltam jön egy rövid vélemény is.A "nem tudom mennyire lett jó" az pedig arra akart utalni hogy az új trailer nem bizalomgerjesztő az elsővel ellentétben plusz ugye írtam azt is,hogy régen olvastam róla és el is felejtettem hogy jön belőle film.Így gondoltam feldobom a filmet mint témát.

én nem találtam engsubot.és csak orosz verzióval találkoztam,így gondoltam moziban megnézném a válaszoktól függően.

röviden:mér bszogatsz? :D
  • lord nihilus
    Erről én is hallottam, és állítólag valamennyi új DC produkciót C.Nolan fogja felügyelni, ami mindenképpen pozitívum. :)
  • precision
    The Man With The Iron Fists

Hát... nem túl sok jót tudok elmondani erről a filmről. A trailer alapján valami Kill Bill szerű filmet vártam a régi "repülős kungfu" filmek stílusában. Tarantino is adta a nevét valamilyen szinten a filmhez, ezért is néztem meg. A karakterek gyengék, talán Russel Crowe aki egy picit érdekes és ki van dolgozva a karaktere. A többiek felejtősek. RZA meg maradjon a zenélésnél...
    A sztori érdektelen, ami nem is lenne baj, ha ellensúlyoznák a karakterek és/vagy párbeszédek. Az ázsiai eyecandy -k viszont jók :) Főleg Jamie Chung

4/10
  • Bokafix2
    Sőt, az a céljuk hogy a szuperhősök egy érában létezzenek mint pl. a Bosszúállókban, és ne külön-külön tűnjenek fel. Ezért jó okunk van azt hinni hogy Batman, Flash, Zöld Lámpás vagy más DC karakterek is feltűnnek majd a következő Acélember részekben, vagy ha nem ott akkor az Igazság Ligájában ami hasonlóan fog kinézni a Bosszúállókhoz: itt egyesítik az önálló filmekkel rendelkező szereplőket: vagyis Bale, Cavill, és Reynolds is szerepelhet még egy filmben.
  • Béka Benő
    Szerintem a Man of Steel nagyon messze van a kiváló 9/10-es vagy 10/10-es képregényfilmektől. Inkább egy jó látvány-film lett, ilyen Baljós árnyak színvonal inkább...
    Talán majd a Man of Steel 2 még jobban sikerül és érdekesebb is lesz, mivel abban állítólag már feltűnik is.
  • stargatelost
    Pedig tényleg hülyén írtad be :D Nem tudod mennyire jó? Akkor ki tudja, ha magad se tudod? :D Csak te tudod eldönteni, mennyire jó :D Engsub kéne hozzá, van?
  • tutituti
    helytelen válasz.kérem haladjon tovább
  • Csaba007
    ööö akkor nézd meg?!?
  • tutituti
    halálhegy - A Dyatlov-rejtély

valaki látta?tervezem megnézni mert párszor már olvastam róla és nem tudom mennyire lett jó.
  • lord nihilus
    Man of Steel - Egyetlen hátránya, hogy szinkronosan láttam a moziban, így csak 9/10

Hacsak fele ennyire jó DC filmeket hoznak ki a jövőben, örülni fogok :)
  • IXEMGabeo
    tényleg jó superman film volt, de 10/10 kizárt:) Örök klasszikusok közé nem fog bekerülni
  • IMYke2.0.0.0
    Egy drogos életét sem ismered az elejétől - kivéve, ha nem családtagod.
  • Tyler1
    Igen, az öreglány kálváriája talán még megrázó is, de ebben is sokkal több lehetne. Pl. annyival letudják a karakterismeretet, hogy csokit eszik és tv függő. De hogy miért lett az, mi vezetett idáig, mi történt a férjével, akit folyton emleget, mikor fordult ki a fia és közte levő kapcsolat, stb., arról nem tudunk meg semmit, és ez az amit én hiányoltam. A feka srácnál is mutatnak talán kétszer ilyen visszaemlékezést a gyerekkorára, de nem kezdenek vele semmit, csak meglóbálnak valamit hogy azért ne legyen tök üres. Teljesen felesleges. És ez mindenkire igaz, hogy ismeretlenek maradnak, nem tudjuk meg miért kezdtek el drogozni, hova nyúlik vissza a közös múltjuk, vagy akármi. Ez mondjuk nem is lenne kötelező, de ebben nincs más tartalma az eseményeknek. Egy hosszadalmas folyamat végénél kapcsolódunk csak be, és nem is enged betekintést a karakterek igazi mélységébe, idegeneket látok, akikkel bármilyen cudar dolgok is történnek, belőlem nem váltanak ki érzelmet.
    Olyan mintha egy akciófilm akarná az emberölés morális súlyát átadni a nézőnek, amiben percenként megölnek valakit. Őket sem sajnáljuk, és gondolkozunk el, hogy egy életet kioltani mekkora felelősség, mert szimplán kötelék nélküli idegenek.
  • IMYke2.0.0.0
    Kötelező anyag. A szereplő gárda is remek, a magyar kikacsintás is, és persze majd' minden :)
  • Zephyr Retiring
    Ha már ennyien áradoztok róla, csak megnézem már én is ezt a filmet :)
  • IMYke2.0.0.0
    Egyszerűen imádom, amikor az elején körbenéz az irodában!
    Az a jelenet, az az arc és az a kávé kérés egyszerűen zseniális!
  • sandor8206
    nagyon nagy film....jó lenne megint úgy megnézni, mint mikor elsőre látta az ember
  • tomsolo
    Evil Dead (2013)

Hmm, hmmm... mint horror nem volt rossz - bár emlékeim szerint az eredetin jobban paráztam, ezen meg nem sokat - sajna van benne egy ilyen tini faktor amin nem nagyon tudott túl nőni. Kellett volna bele valami plusz még - humor és para - hogy igazán emlékezetes maradjon, így a közepestől nem sokkal lett jobb.

6/10
  • Tikal #76530
    és akkor megint odalyukadtunk ki, hogy azért nem elég jó a film, mert az ismeretterjesztőn láttál jobbat... :)
  • Cuchulainn
    Jó, a könnyedén talán kicsit túlzás, de én bizony hallottam már cifrákat. (Nem emgyek bele mert ez a hely itt nem arra való)
    Ezenkívül anno volt egy baromi jó ilyen témájú sorozat valamelyik ismeretterjesztőn (talán spektrum?) ami ezzel foglalkozott, na ott nem semmi történeteket meséltek azok akik átmentek ezeken (vagy a hozzátartozók) Nem emlékszem a címére, csak arra, hogy minden részben más "szer" volt a téma.

A gyógyszerfüggőség bemutatását nem éreztem akkora érdekességnek. A különleges előadási mód...hát lehet.

Igazából továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy bennem nem hagyott maradandó nyomot, és nem láttam benne semmi olyant ami miatt ajánlanám annak aki még nem látta.