1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Kifejezetten gyerekmesének azért nem mondanám. Bár nem akarok a könyvvel takarózni (mint mondtam, elismerem a munkát és a hihetetlen kidolgozottságú hátteret, de nem vagyok Tolkien-fan), eredetiben ez a jelenet egészen másképpen zajlott:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szó sincs lovakról, Bilbo a tüzet látva közelebb lopódzik és le akarja nyúlni az egyik troll erszényét, hogy tesztelje a tolvajtudományát (ami nincs), de rajtakapják (az erszény kezd el kiabálni), és azon kezdenek el vitázni, hogyan kínozzák meg a befalása előtt. A törpék egyenként érkeznek, akiket a trollok meglepnek, mindre egy zsákot húznak, Bilbóról meg elfelejtkeznek. Megint vitázni kezdenek, hogy milyen módon főzzék meg a törpéket, mert a közben visszatérő Gandalf elrejtőzik és elváltoztatott, troll-szerű hangon közbeszól és összezavarja őket. És ez megy reggelig, amikor minden troll kővé válik.

Ez teljesen meseszerű és illik Tolkienhez. Ami a filmben ebből lett... hát az nagyon modern meseszerű, hogy úgy mondjam. :) Hozzáírtak, megváltoztatták, felhabosították, megcukrozták és lett belőle valami viccesnek szánt geg-parádé. Nem állítom, hogy az eredeti jobb, vagy izgalmasabb, de a filmben alkalmazott átirat nekem nagyon nem tetszett.