106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
K Ace #76608 Na ez az a film amit sehol nem tudok megnézni, mert van egy másik film az Űrbázis Végveszélyben, aminek az eredeti címe szintén Stranded, és mindenhol az jön ki. -
Kösz, ránézek. A 'ráakadást' megoldom ;) -
Akkor ajánlok még egyet :D A 2001-es Stranded. Idén kijött ugyanezzel a címmel egy C. Slateres űrhorror, szóval nehéz lesz ráakadni, de talán sikerül :) -
Europa Report (2013)
Jófajta áldokumentumfilmes hard-scifi, korrekten összerakták, de nem estem hasra. Mondjuk ebben biztos nagy szerepe van annak, hogy elég sok scifi/hard scifi regényt, novellát olvastam már, úgyhogy sok újat nem hiszem hogy tudnának mutatni.
A megvalósítás viszont elég jó, kevés hibával, hihető a sztori, színészek nem ismertek (esetleg Nyquist igen), de jók, hitelesek. A környezet is hihető, a trükkök (cgi? makettek?) is hozzák a szintet.
Aki szereti a hsc-t, az nézze meg, nem veszít semmit, másnak inkább a Holdat, District 9-t és leginkább a 2010-t ajánlanám (sőt még a Mélység titka is idefér. A 2001 viszont csak könyvben élvezhető szvsz).
6/10
stargatelost-nak köszi az ajánlást.
Még egy ajánlás, amatőr hobbiprojekt, minimum pénzből, de nekem tetszett, az alapfelvetés nagyon izgi: Pioneer One.
Tudtok egyébként mondani jó hsf filmet? Sajnos nem sok van :(
A Ráma jöhetne már... Esetleg a Találkozás a medúzával... (tudom, bili
)
-
Maniac
Nehéz egy film. Távolról sem az, amit "egy jó film"-ként lehetne jellemezni. Pedig a színészi játék (már az a kevés amit Frodó a tükrökben lenyom) átjön (csak a hangja ne lenne ennyire nyávogós), és maga a látvány sem utolsó, hogy a film 90%-át a főszereplő szemén keresztül látjuk.
A maszkok, a véres jelenetek is egész korrektek lettek (a skalpolásokat kivéve). De maga a történet vontatott, erőltetett és fene mód gusztustalan.
Akinek van gyomra, az egyszer azért nézze meg.
-
Szerencsére rám semmilyen formában nem tudnak hatni az ilyen filmek.
Minden gond nélkül végig nézem a legdurvább horrort is,de nem minden áron.
Ha nincs abszolute értelme és csak az eszetlen kaszabolás megy benne arra én sem vagyok vevő.És nem is pazarlom rá az időt.
Amúgy nem nézek sok horrort sokkal jobban szeretem a családdal nézni a Családi vígjátékokat rajz és animációkat.
Akció ill. thriller műfajú filmnél általában már egyedül maradok a TV előtt.
Helyén kell kezelni a dolgokat.
Számomra ez csak film aminek a tartalmai nagy valószínűséggel soha nem fognak megtörténni velem az életben.
Ja és nem azért nézem meg mert "elég beteg"
hanem mert még nem hallottam róla. Előzetest nem néztem csak képeket láttam és a képi világa felkeltette az érdeklődésemet. -
Nem hát, csak épp az előbb fejtetted ki, hogy mivel "elég beteg", ezért meg is van az esti program.
Amint SENKI nem fogja nézni ezeket a szarokat, úgy azonnal vége is lesz a gyártásuknak. És nem a horror műfajával van bajom, mert azt maximum nem nézem, hanem ezekkel a beteg, öncélú, mindenféle mondanivalótól, tartalomtól mentes kínzós állatságokkal. Az amúgy is beteg emberekben felpiszkálják az állatot. Normális ember pedig nem tudom, mit tud élvezni ezekben, pedig több helyen megkérdeztem már ezt, de még nem jött rá érdemi válasz.
Lehet nézni agyatlan akciófilmeket, minőségi drámákat, izgalmas thrillereket, van néhány tényleg jó horror is, de ezeknek kurvára semmi értelme. Csodálom, hogy egyáltalán forgalomba kerülhetnek, pedig nem vagyok a cenzúra híve, de ide jól jönne. -
Hát igen átszakadt valami gát a filmkészítőkben ami már túl megy minden határon.
Nálam is voltak olyan filmek már ami kiverte a biztosítékot rendesen.
De előre látatlanban nem ítélkezem egyenlőre. -
Megnéztem az előzetesét. Szerintem ez már az a kategória, ahol azt is bezárnám, aki nézi. -
Tényleg nem írt itt még senki erről a Coffin Baby címü horror filmről. 

Elég betegnek néz ki.
Na ezt is megnézem este.
-
Statham pl. kimondottan jó volt a Bank Job-ban, pedig abban is kicsit drámaibb szerepet kapott. Nem az a baj, hogy ilyen irányban próbálkoznak, hanem az, ahogy :) -
Evil Dead. 5/10. Szerintem a The Possession sokkal de sokkal jobb volt!
Redemption: 5/10. nagyon közepes és sokszor unalmas film.
Mi van ezekkel az akció sztárokkal?(Jason Stathan és Rock-al) El kezdtek járni a gór nagy mária szini tanodába.
Nem áll jól ezeknek,az ilyen fajta drámai film. -
Arról nem beszélve, hogy mindkét filmben a Fehér Házat támadják meg, illetve az ott tartózkodó elnököt. Értem én, hogy itthon egy ilyen filmnek más kicsengése lenne, de nem lehetünk olyan egyszerűek, hogy nem tudunk ettől elvonatkoztatni!
Továbbá mindkét filmben megvan az a jó tulajdonság, hogy a hazaiakat sem makulátlannak mutatják be. Az OHF-ben kevésbé, a WHD-ben annál inkább, de nem spoilereznék semmit :) -
Lantee #76595 Én sem értem, mit vannak egyesek kiakadva az amerikai zászlólengetésen!
Amerikaiak által, amerikában készült, amerikáról szóló filmben mégis mi legyen? Székelyzászló?
-
Mystic River
Remek színészi alakítások, jó szereplőgárda. Végig leköti az embert. Leszámítva a legvégét amit nem igazán tudok hová tenni. Nagyon nem efelé a "morális" mondanivaló felé haladt a film. Szerintem elcseszték. Ezzel együtt még így is jó film, de a vége miatt egy pár pontot le kell vonnom.
7/10 -
Igen, a White House Down idén már a 2. film, aminek az a rövid tartalma, hogy "Bruce, elmehetsz a büdös picsába!".
Amúgy egy sokkal lazább hangvételű filmet képzelj el, ami ráadásul vérmentes is, kb. a Függetlenség napja hangulatában, szóval tele hazafiassággal, meg mindennel, ami egy ilyen sztorinak a vonzata, de nagyon ostobának kell lenni, ha ezen valaki meglepődik! :) -
viizo #76592 Az Acélember / Man Of Steel 3D
Végre! Valahogy így képzelek egy nagyívű, monstre képregényfilmet, mint azt Zack Snyder vászonra vitte.
A címszereplőt sikerült úgy megformázni, amilyennek elképzeltem, Henry Cavill talán az eddigi legjobb Superman, az eredettörténethez pont annyira nyúltak hozzá, és egészítették ki, amennyire kellett, és végre a látványnak is súlya van. A nyitó képsorok után következő, kriptonon tett 10 perces perces látogatás már önmagában is megérte a mozijegy árát, szívesen elnéztem volna akár sokkal többet is belőle.
A Hans Zimmer féle filmzene annak ellenére is jó lett, hogy maradandó motívum kevés volt benne, az operatőrrel viszont nem voltam elégedett: hiába van tele jó megoldásokkal, Snyderre jellemző hangulatképekkel és nagytotálokkal a film, sajnos elég sokszor előkerült a shaky-cam.
Az Acélember persze nem hibátlan, nem is lesz klasszikus, ám a képregényes trilógiák indítói között az eddigi legjobb.
10/8 -
Este néztem a Olympus Has Fallen-t.
Kellemes meglepetés volt.
Már ki voltam éhezve egy ilyen stílusú filmre.
Eltekintve a már sajnos szokásos Amerikai öntöményezett hazafias monológokra ez egy korrekt akció film volt.
És ha ennél még jobb az White House Down - Az elnök végveszélyben akkor egész jó kis mozis estém lesz ma.
Bruce-nek meg üzenem hogy ezt nagyon elkúrta.
Szégyellheti magát a Die Hard-os hányadéka miatt amiben nagyjából nem csinált semmit.
A támadás a fehér ház ellen simán lehetett volna az 5-ös Die Hard.
Gerard Butler az új király.
-
viizo #76590 a Michael Bay-es résszel enyhén vitatkoznék - a The Island / A Sziget kifejezetten jó :) -
cheesy:sajtos

amugy meg gagyit jelent kb -
The Barrens 7/10 A Jersey-i ördögről szóló horror,elég jó de félelmetesebbet is ki lehetett volna hozni belőle. -
A hét szamuráj
A western változat számomra az egyik legjobban kedvelt klasszikus, kíváncsi voltam az eredetire, meg ha már úgy is jön a remake, legyen róla fogalmam. Nem szeretem a szamurájfilmeket(kivéve az "Utolsót"), meg általánosságban a távol-keletieket, de ez lassan 60 év távlatából is jó volt. Elég hosszú, de lekötött végig, és a korához képest nagyon igényes díszletekkel felépített(díszlet volt az egyáltalán?), és szépen fényképezett film. Sajnos vagy nem sajnos, jobb, mint az amerikai átirat.
World War Z
Nem vagyok nagy zombi fan sem, konkrétan nagyon nem szeretem a zombifilmeket, úgyhogy nem nagy szó ez a számból, de ez a legjobb amit valaha láttam. Tetszett a sztori, izgalmas volt, látványos, nekem a cgi se lógott ki(lehet a 3D miatt), hogy hiteles-e a könyvhöz meg nem is érdekel. Tuti többször nézős. Pittnek meg tűrhető szinkront találtak, de hiányzik Selmeczi, azóta nem is néztem magyarul az új filmjeit. -
White House Down - Az elnök végveszélyben
A Live Free or Die Hard találkozása A szikla c. filmmel.
Tele sablonos megoldásokkal és néhány nagyon "cheesy" (mi erre a kifejezés magyarul?) párbeszéddel, eszméletlen látványos akciójelenetekkel és jó színészekkel. Egy az egyben az első Die Hard mozi felépítését használja, sőt, nagyjából a karakterek is stimmelnek, ami kifejezetten előny. A szintén ezzel a sztorival operáló Olympus Has Fallennél sokkal, de sokkal jobb, ugyanis szórakoztatóbb, lazább és egyáltalán nem olyan végtelenül ostoba, mint az a film volt. Persze butaság ez is, kb. egymillió helyen bele lehet kötni, de itt minden ostobaságot feledtet a film jellege. Roland Emmerich végre megint csinált egy jó filmet az ID4 után! Neki valahogy jobban megy az, ami Michael Baynek már lassan 15 éve az Istennek sem... Aki be tudja lőni, hogy mire számíthat, az nagyon jól fog szórakozni, én moziban is újrázom majd, ez biztos!
4|5 -
Fast & Furious 6
Biztos nagyon kikapcsoltam az agyamat, nézzetek hülyének, de én ezt nem értem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!van valami chip, amit elszállítanak A-ból B-be és mindezt egy tankban (gondolom annak a szerves része), amit betesznek egy sima szállítójárműbe, amit 1 db dzsippel védenek, miközben tudják, hogy aki el akarja lopni 3453453534543-as IQ-val bír?
A fizikai logikátlanságok nálam beleférnek, az ilyen butaság már nem. Az előző rész szerintem sokkal jobb volt, ezt kb. egy délután alatt írták meg. Na jó, az összes eddigit is valószínűleg, csak most jobban be voltak szívva. -
Transz
Danny Boyle féle okosság, meló után, egész hét után, fáradtan, ágyban, hanyatt dőlve, hasamon a notim, fülhallgató. Na, így nem szabad. Mert utána, az az érzésed van, hogy láttam, de nem értem, csivir csavar mindenütt, annyira okos akar lenni, hogy WTF végig, persze, hogy épp megéri a 4/10-et.
Majd, ha kialszom magam, szabin leszek, ettem, ittam, jókedvem van és érdekelni kezd megint, akkor megnézem és biztos megadom rá a 7/10-et. De kár, hogy már láttam... :( -
Zombi háború vagy mi
Vidéki moziban láttam butaháromdében, de alapvetően nem is volt ez rossz film. Gyorsan elmúlt a játékidő, fel sem tűnt, pedig voltak benne leülések durván, pl. a kutatólabban. Mind1, egynek jó volt. -
Olympus Has Fallen
Teljesen fasza akció film. Kellemes csalódás, sokkal rosszabbra számítottam. Megy a gyilok benne rendesen. 7/10 -
GI Joe 2: Agyatlan, bugyuta történet, de mégis hibátlan popcorn mozi. Battleship szintű, de valahogy ez mégis jobban csinálta.
8/10 -
A szerelem gyűrűje.
Ezen a Shirley Maclaine-en nem fog az idő...
Az a fajta film, ami leköt mert várod mi fog következni a történetben..
Persze senki sem az akinek gondolják.
Történet egy szerelemről ami majdnem a sírig tart. -
gombabácsi #76579 Olympus Has Fallen
Korrekt Die Hard. Itt jön ki hogy mekkora pofátlanság amit az új Die Hard-al csináltak a készítői. -
...karaktereket igazából mindenki leszarja, úgyis megdöglenek...
én pl. ezzel nem így voltam...nagyon szurkoltam hogy a földből feljövő zombi leányzó nyerjen
-
Evil Dead
Véleményem szerint unalmas, tele idiótaságokkal.
2/10
Warm Bodies
Nagyon unatkoztam így megnéztem de azt kell mondjam jobb volt mint amit vártam, néhol vicces narrációval.
5/10
World War Z
Egyszer nézős részemről, de arra tökéletes.
5-6/10
-
Evil Dead
Azt azért nem állítanám, hogy minden idők legdurvább horrorfilmje, meg hogy az évtized mesterműve a műfajon belül, de végül is nem volt rossz.
Az operatőri munka és a kamerakezelés zseniális, tényleg le a kalappal.
Gore elemek vannak szép számmal, bár a trailerek a 90 százalékát a durvulásnak le is lőtték, a történet tucat, megvalósítás korrekt, karaktereket igazából mindenki leszarja, úgyis megdöglenek, zene... ez a légvédelmi sziréna kurva rossz volt. Annyira nem illett a filmbe, annyira Silent Hill érzés tört elő belőlem, holott nem kellett volna. Amúgy mikor éppen nem ezt erőltetik, a zene is korrekt.
BD-n megvevős marad, bár őszintén szólva, én azért kicsit többet vártam.
Jah, end credits után van bónusz jelenet!
8/10 -
Red Hill 7/10
Modern, ausztrál környezetben játszódó western, egy enyhe -SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- csavarral. Néha furcsán pislogtam, de alapvetően jó szórakozás. Jól eltalált karakterek, ízes akcentusok.kilométerekről látható
Furcsán pislogtam:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!amikor 2 méterről kiüríti a fickó a tárat és nem talál, amikor a villám fényében az ablakban meglátja a snipert, és shotgunnal/pisztollyal fejen lövi(ez mondjuk westernben elmegy), illetve lövésem sincs hogy a pumára mi szükség volt. -
Movie 43.
Ez a film hihetetlen beteg :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..a kedvencem a Sötét Lovag. No meg természetesen a koboldos rész :D a kis rohadék megérdemelte :) .."egy sz....pás, egy arany." ..Itt már a könnyeim potyogtak a röhögéstől...
A vége főcím utáni Ted paródia viszont az egészet tönkrevágta :(
Mikor majd újranézem, azt kihagyom... -
Majdnem beírtam, hogy ne spoilerezz de még ennél is lejjebb van... :) -
trailer alapján tipikus Steven Segal féle film, hogy beüt a szar, de valaki van bent, aki kitelefonál, hogy Kovács Józsi vagyok és itt vagyok az épületben/vonaton/hajón/helyszínen...stb., és "Can we trust him?" hangzik el a nagy vezetőktől, mint ha lenne más lehetőségük, és persze, hogy egymaga elintézi az összes bad guyt, és a vezetők a végén az öklüket rázzák, hogy mennyire profik voltak, hogy rábízták erre az emberre a dolgot
mekkora kliséhalmaz :) pedig nem is láttam a filmet :) -
-
Olympus Has Fallen
Kellemes akcio film. Bar van benne egy ket badarsag. Cgi neha borzalmas.
Aki akciora vagyik az ne hagyja ki.
7/10
-
Cloud Atlas
Még mindig 10/10