106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tyler1
    Egy apró tanács, ha hülyeséget írsz, azt nem muszáj kifejteni fél oldalban. Te csak a saját igazadat szónoklod itt folyamatosan, ami a legtöbb esetben a valóságban nem állja meg a helyét.
  • Fehercsoki
    Amíg az emberek naponta öldösik és kínozzák meg a többi állatot(és őket pont nem is keresik a rendőrök), addig valahogy nem tudom komolyan venni hogy ha valaki embert öl akkor már rögtön pszichopata...
  • Bachstein
    Ezzel mi a baj, egy ilyen lagzit most is bevállalnék! :D
  • tomsolo
    Az a helytelen, hogy ezt sok a bullshitet le akarod nyomni a torkunkon és mindenféle agymosott "egyetemes" megállapításokat teszel...

Ennyi erővel mindenki csak a keresztenyfilmek.com-ról keresgéljen magának szórakozást akkor aztán nem lehet baleset - ami egyébként nem kicsit vicces, hogy a legtöbb elmebeteg esetében például szimpla vallási kényszerképzetek vezérlik a tetteiket a valóságtól teljesen elrugaszkodva, hasonló módon mint amilyen tücsköt-bogarat összehordva te is itt művelsz.

Azt világosan látom, hogy vmi összetett Dunning-Krueger hatás alatt vagy és azért teszel ilyen kijelentéseket, hogy:

<i>"mert az igazság az, hogy az ember nagyon is tudja, hogy mi a jó és mi a rossz közti különbség."</i>

Ez annyira így van, hogy ha most ülnéd az esküvődet (Írországban ie. után 800 körül ) akkor jó étvággyal falatoznál a lagzin a felszolgált anyós pajtiból ugyanis akkoriban ez ott nagy divat volt.
  • Bachstein
    A fantáziádra bízom.
  • Zephyr Retiring
    Hallottam róla. Most olyan emberrel "beszélsz", aki önszántából sosem fogja megnézni azt a filmet. Már kifejtettem az imént, miért.
  • Zephyr Retiring
    Helytelen megfigyelés ez is, bár logikusnak tűnik...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az emberek viselkedésére (pontosabban a helyes agyműködés esetén a helyes gondolkozásra) mindig az átélt események a mérvadóak. Ilyen a neveltetésünk és az általunk megfigyelt és értelmezett világ. Ha egy átlagos gyereket állandóan bántalmaznak felnőtt koráig, nagyon valószínű, hogy később önmaga is bántalmazó lesz. Ha egy átlagos emberrel (felnőtt vagy gyerek nem számít sokat) reggeltől estig napokon, heteken keresztül agresszív, erőszakos és durva filmeket (eseményeket) mutatnak, egy idő után maga is agresszívvá válik. Ezeket engeteg teszttel alátámasztották már. Az emberi elme tudata mindent elraktároz, s amikből életünk folyamán sokat kapunk, azt egy idő után normálisnak hisszük. Így működik az elménk. Persze van mindenkinek választása később: milyen környezetben akar élni, milyen társasággal érintkezik és kommunikál és eldöntheti azt is, számára mi a helyes és mi nem az. Balgaság lenne azt feltételezni, hogy egy egy film semmilyen hatással nincs ránk, mert ez nem igaz. Az emberek nem azért néznek erőszakos és durva filmeket, mert ilyen vágyaik vannak. Azért néz ilyeneket, mert helytelenül gondolkodik. Direkt és szándékosan tartja félelemben magát, mert úgy hiszi: az én életem jobb ettől! Milyen szerencse, hogy ezek nem velem történnek!
    Szó szerint átvágja önmagát aki így gondolkodik, mert az igazság az, hogy az ember nagyon is tudja, hogy mi a jó és mi a rossz közti különbség. Nem kell ehhez "mankó". Az ember érzi hogy mi a jó, csak néha ezt elfelejti. Ilyenkor "kell" valami ami emlékezteti rá.
    A filmek is valamilyen szinten függővé tesznek, mint az internet, a cigi vagy a pia. Az ember csak akkor tud helyesen gondolkozni, mikor azt mondja: elég! Én magam irányítom az életem, nem ezek a dolgok!
    Csak sajnos az ember esendő és gyenge lény. A kialakult vágyainak csak ritkán tud parancsolni. Válaszom a kérdésedre: nem. Ne nézzék inkább, mintsem megtegyék ami helytelen és rossz nekik vagy épp másoknak, hanem gondolkozzanak helyesen: keressék meg az életükben a helyes utat, beszélgessenek kommunikáljanak olyan emberekkel, akik nem szemellenzővel élnek és látnak. Akik tudják, mi a helyes és jó nekik és a társadalomnak amiben élnek. Félreértés ne essék: egy horrorfilm lehet jó, akár nagyon jó is erőszak és durvaság nélkül is...

Hát nagy vonalakban ennyi...
  • tomsolo
    Meg se merem kérdezni mit értesz helytelen gondolkodásmód alatt, a "Szerb film"-et láttad már :D?
  • Fehercsoki
    És mitől elmebeteg pszichopata valaki?
  • Bachstein
    Egy elmebeteg pszichopata akkor is elmebeteg pszichopata, ha nem néz horrorfilmeket. Én imádom a beteg filmeket, hajlandó vagyok bármilyen ocsmányságot megnézni, mégsem hiszem, hogy betegesen őrült lennék, nem lelem élvezetem mások halálában vagy szenvedésében - az életben -, de filmen mindezt igenis szívesen nézem. Szerintem sokan vannak ezzel így.
  • Tyler1
    "Egyébként meg ezek az emberek nem azért lettek erőszakosak (és vannak ilyen vágyaik) mert ilyen filmeket látnak hanem azért néznek ilyen filmeket mert erőszakosak és ilyen vágyaik vannak."

Itt a pont.
  • Zephyr Retiring
    Oké, csak jeleztem, hogy helytelen gondolkodást közvetítenek. A filmben.
  • tomsolo
    Belőlem a Személyiségtolvaj című film aminek a besorolása vígjáték sokkal nagyobb "labilátást" váltott ki mint pl. a Slow Torture Puke Chamber vagy a Guinea Pig sorozat.

Egyébként meg ezek az emberek nem azért lettek erőszakosak (és vannak ilyen vágyaik) mert ilyen filmeket látnak hanem azért néznek ilyen filmeket mert erőszakosak és ilyen vágyaik vannak. Ebben a felfogásban meg sokkal jobb lenne ha csak filmeket néznének mintha nekiállnának gyakorolni, capiche?

Tudjuk, hogy nem, de azért jól esik ilyenkor a karosszékből okoskodni.
  • Bachstein
    Rosszuk értelmezted a hozzászólásomat. A filmben lévő Purge (mármint maga az éjszaka) létjogosultságát támasztották alá a filmben ezzel a szöveggel fiktív karakterek. A filmben.
  • Zephyr Retiring
    Ha vetted volna a fáradtságot, hogy magát a cikket végig olvasd, akkor tudnád. Az ipse megszállott horror rajongó, s azon belül is a durva és erőszakos horrort favorizálta.
    Úgy bírom, mikor így értetlenkedtek :)
    A jelenlegi téma (amire reagáltam) a Purge című thriller kapcsán az Bachstein utolsó mondata volt a film "létjogosultságáról" és "stabilitást nyújtásáról"..
    Próbálom egyszerűbben fogalmazni: egy ilyen jellegű film, mint a Purge (merthogy most erről beszélünk) olyan fajta reakciókat válthat ki egyesekből, mint a belinkelt cikkben az ipséből.
    Egy ilyen kaliberű film, mint a Purge is, ami erőszakos és durva, senkiből semmilyen stabilitást nem fog kiváltani.
    Legfeljebb labilitást. Ennyi a véleményem, kár is tovább ragozni..
  • Blasta
    Ja. Az egvilagon semmi. Hihetetlen
  • Bachstein
    Nem azt mondom, hogy ez mindenképpen így van, hanem hogy a filmben ezzel támasztják alá a Purge létjogosultságát.
  • tomsolo
    Semmi.
  • Tyler1
    Ennek az esetnek(ami már erősen off) mi köze akármilyen filmhez is?
  • Zephyr Retiring
    " az ember mindig is egy erőszakos, agresszív faj volt, és a Purge folyamata egyfajta stabilitást nyújt nekik, ilyen téren. "

Ezzel azért lehetne vitatkozni. Fogalmazzunk úgy, hogy vannak akik képesek az erőszakra, míg mások meg a legnagyobb kincsüket akár az életüket is odaadnák, hogy valakit megmentsenek.
    A tény csupán annyi, hogy a túl erőszakos, durva és félelemkeltő filmek néha kegyetlen vadállattá változtatnak egyeseket..
  • precision
    Oblivion

A látvány kifogástalan, a többivel voltak apró gondok.

6,5/10
  • Bachstein
    A filmben tévéműsorokban beszélgetnek szakértőkkel, max onnan lehet elcsípni 1-2 mondatot, hogy igazából miért is van ez. Lényegében tényleg arról van szó, hogy a Purge az agresszió felszabadítása, ami csak az erőszak és bűnözés révén valósulhat meg. Kinyírják a csöveseket, a szegényeket, azokat, akik nem képesek megvédeni magukat, ezzel meghagyva a társadalom életre méltó rétegeit. Persze mindezt csak teoretikus szinten, de a filmben konkrétan ezzel hozzák összefüggésbe azt, hogy csökkent a bűnözési ráta, nincsenek járványok, éhínségek, munkanélküliség... Illetve hogy az ember mindig is egy erőszakos, agresszív faj volt, és a Purge folyamata egyfajta stabilitást nyújt nekik, ilyen téren.
  • sandor8206
    csak az alapötlethez tudok hozzászólni a filmet nem láttam, de sztem az eleve marhaság, hogy azért kell kitombolni a stresszüket, mert minden happy?!
    gondolom a nyomortanyákon minden nap énekli a sok stresszmentes gondnélküli ember a we are the worldot
    megnézem majd a filmet, de ezt így elolvasva furcsa volt az alapfelállás
  • tomsolo
    Majdnem. Igazából egy kifordított Ishi ripoff - belassítva.
  • Bachstein
    The Purge

Az alapsztori az, hogy a jövő Amerikájában 1% alá csökken a munkanélküliség, nincs éhínség, nincs bűnözés, virágzik a gazdaság, mindenki jólétben él. Ám, hogy az emberekben felgyülemlett agressziót ne fojtsák el, évente egy alkalommal, egyetlen éjjelre a kormány legálissá tesz mindenfajta bűnt. Utcán vizelés, lopás, rablás, erőszak, gyilkosság, egy éjszakára mindez nem törvényellenes. Ez maga a Purge.
    A film egy átlag családról szól, akik túl akarják élni ezt az éjszakát.
    Nem akarok spoilerezni, mert természetesen a szupermód bebiztosított házuk ellenére beüt a ménkű, és egyre durvább események láncolata követi egymást.

Maga az alapötlet elég bizarr, a film kibaszott durva képsorokkal indít, ami megad az egésznek egy nyomasztó alaphangulatot, ami aztán csak fokozódik. Közben a Tv-ben kriminálpszichológusok meg szociológusok vitatják, miért is van erre az egészre szükség, tényleg emiatt marad-e alacsony rátán a bűnözés és az egyéb negatív gazdasági meg jóléti tényezők.

Közben ez az átlagcsalád is szembesül vele, meddig lehet elmenni, hová is süllyedhet az ember, akár egy kis kertváros jólelkű lakosai, vagy éppen az elit.

Durva a film, jó tempót diktál, pörög ezerrel, s bár van egy-két kínosabb helyzet, illetve nagyon is előrelátható csavar, tényleg azt kell hogy mondjam, kibaszottul pozitív meglepetés volt a számomra.

A színészek jól játszanak, a hangulat végig beteges és baljós, tényleg lehet aggódni a karakterekért. Az akció, bár nincs sok, kifejezetten ütősre is durvára sikeredett, eltekintve a kissé béna CGI vértől.

Nem azt mondom, hogy ezen a filmen fogok rágódni napokig, de azért valóban elgondolkodtató, vajon ki lehetne ezt vitelezni egy társadalomban, tényleg ennyire agresszívak vagyunk-e, tényleg idáig képes-e süllyedni az ember, egyáltalán mennyire működőképes az a rendszer, ahol az ilyen dolgok legálissá válnak. Megér ez ennyit? Egy évben egy éjszaka, de az olyan, hogy nem felejted el.

Szerintem mindenképpen nézze meg, aki szereti a durvább thrillereket.
  • ProGabe #76983
    Cáfolva
  • Calver
    Oblivion - 6.75/10
    kifejezetten korrekt alkotás, gyönyörű látványvilág, viszont... buta. nem Michael Bay/Fast and Furious 279 buta, de azért épp eléggé, tele gondolkodás felfüggesztését is átbökő gigantikus logikai bakikkal. gáz. ha ezeket sikerült volna kikerülni/kimagyarázni, egy nyolcas simán lehetne. Mass Effect-ből nyúlást is kicsit túlzásba vitték.
    Andrea Riseborough meg szerepeljen több dologban, nem az a tipikus n+1 szépség, de

Welcome to the Punch - 6/10
    sokak által szidott, szerintem remekül kinéző látványvilág, megfejelve nem a legtökéletesebb és bölcsebb történettel, viszont leköti az embert, korrekt akciókat szállít, és nem akar többnek látszani, mint ami. egyszer bőven vállalható.

The Numbers Station - 5/10
    mi van veled újabban, kedves John Cusack? ok, ez legalább szimplán csak teljesen semmilyen és abszolút de közepes volt, nem vérlázítóan okádék fos, mint a The Raven, de baszki, Grosse Pointe Blank és War, Inc. után azért kurvára többet várna az ember.

Birthday Girl - 4.5/10

History of the World: Part I - 8/10
    Mel Brooks, teljesen abszurd, kibaszottul jó. az egész humorában a Fényes Nyergekre (Blazing Saddles) hajaz, akinek az bejött, ez is kurvára fog tetszeni. ha valaki jókat akar röhögni, nagyon megéri megnézni.
    "Fuck the poor!"

Trance - 7/10
    benyalja és végig leköti a kétlábút, határozottan kellemes, minden mást meg már leírtak róla előttem, egy dolog kivételével: karakter által összeszedett sérülésen The International óta nem nyüszítettem ennyire, pedig még a trailer is ellövi.

Clue - 7/10

The Call - 2.5/10
    ...és akkor már egyensúlyozzuk ki ezt a sok magas pontszámot, mert ekkora fost közel egy éve nem láttam.
    ok, nézzük részletesen. pocsék alap felütés, de ok, még ettől függetlenül lehet jó valami, itt még nem kell temetni. aztán... Halle kibaszott Berry. valaki súgja már meg kedvesen hollywood-nak, hogy az ok, amiért évek óta nem láttuk ezt a nőt semmiben szimplán annyi, h egy marék döglött dingóvesét sem ér mint színésznő. kb az egész film alatt két dolgot kellene csinálnia, ijedt és semleges arc között váltogatni... és bazdmeg ez sem sikerül neki! annyira pocsék a színészi játéka, h még a család most már kevésbé kicsi kincsét (Abigail Breslin) is lehúzza a béka segge alá, pedig róla tudom h tud remekül játszani. egyszerűen... rémisztő. és ehhez hozzácsaptak egy olyan "háttérzajt", hogy a zeneszerzőnek egy falka dobhártyáját rágcsáló csótány se lenne elég büntetés... igen édesem, értem, nagyon izgalmasnak akarod beállítani a jelenetet, hiába nem az hála a pocsék színészeknek és forgatókönyvnek. soha nem fog sikerülni, ellenben a buta néző nagyon szívesen kikötne miatta egy nászmenet mögé. elképesztő. mindenki nyugodtan ajánlja ellenségeinek, nem fogja megbánni, max amikor bosszúból egy lefóliázott szobában ébred és áldozatai képe helyett ezzel néz szembe.
  • cylonflatus
    Na neee... Remélem nem igaz, baromi ellenszenves az a figura. Én Abrams helyében egy felkapott, bejáratott színészt sem raknék a filmbe.
  • genndy
    Oblivion
    Korrekt sci-fi. Nem eget rengető, de jól szórakoztam rajta, ahol kellett meglepődtem, szóval jó volt. A trailert szerencsére nem láttam, tehát volt a filmben újdonság, de valóban kikövetkeztethető, meg akár nyúlásnak is nevezhető, bár szerintem nem az.
    Látvány nagyon jó, a puszta földek elég döbbenetesek, de sajna láttunk már ilyet sokszor, szóval nem olyan újdonság. A hi-tech részek is jók, látszik rajtuk az egységes koncepció, ez tetszett, de nem egy hard-scifi szint, bőven lenne mibe belekötni. Viszont a filmben jól működnek, tehát felesleges. Cruise hozza a szokott formáját, a lányok meg helyesek.
    Kicsit tényleg túl lett hypeolva, annyira azért nem jó film, mint hittem, de mindenképpen érdemes megnézni.
    7/10
  • Zephyr Retiring
    Naaaa.....hát jaaaa.....
    Izé......nem sééértődtem ám meg....
    Vagyis......jaaaaaa :D
  • Bachstein
    Állítólag Refn megkérdezte Gosling-tól, hogy mikor meglátja a halott anyját, hogyan reagálna, sírna inkább, vagy nevetve. Elvileg Gosling ötlete volt az egész hasfelvágós dolog. Nem tudom, ebben mennyi az igazság, mindenesetre itt alapból borul az az elképzelés, hogy a rendező minden egyes jelenetet előre eltervezett kurvanagy pontossággal.
  • Blasta
    Szenvedtem is eleget a Die hard 5-tel, neszopass :DDD
  • Blasta
    Only God Forgives

A rendornyomozo mint Isten. Aki buntet. Mit buntet, KINOZ. Uberkegyetlenul kinoz es gyilkol. Es persze szepen enekel. Bazmeg.

Nos. Az nem egy tortenet, nem egy sztori amit el kell meselni, hogy A+B megolik C-t es ezutan lathatjuk azt (es csakis azt) ahogy D ezert bosszut all A+B-n. Ez nem egy sztori, ami elgondolkodtat, nem egy olyan tortenet aminek tanulsaga van vagy netalan az izgalmas sztroivezetesevel elszorakoztat, ez csak emberek meggyilkolasanak a roppant szepen es mertanilag pontosan beallitott/bevilagitott DOKUMENTALASA. Ha ugy tetszik, egy 1.5 oras videoklip, amiben egymas utan lathatunk kegyetlen gyilkossagokat szepen/mesterien rogzitve. Kurrrrrva keves.
    Es raadasul meg ugy is kurva keves, hogy rendezonk valamifele zavaros es beteges anyja-fia kapcsolatot allitott a cselekmenyek moge, kvazi "ez a lenyeg paraszt, ezen gondolkozz" modon. Szocio- es pszichopatakat lathatunk 1.5 oran keresztul, ahogy szepen sorban (nem, nincs csavar, nincs fordulat, nincs SEMMI amin gondolkoznod kellene a latottakat illetoen) az emberek egyszeruen MEGHALNAK egy "hoher" es egymas altal. Kozben meg anya-fia drama megy (mit megy, -2km/h-val vanszorog).

Meg mielott vki felvetne, nem, en nem vartam Drive 2-t. Tisztaban voltam vele, hogy itt most egy kicsit nehez, kicsit lassu "bosszufilmet" fogok latni egy tehetseges rendezotol. De ez egyaltalan nem "bosszufilm". Ez egy film amiben embereket gyilkolnak meg szep sorjaban, mikozben zavarbaejto allokepeket nezhetunk.

Paran kritizaltak Gosling ujabb "nem szolok csak nezek" szerepet, hogyaszongya ez mar tul eroltetett. Hat kerem, minek Goslingot kiemelni??? Az egesz filmben egyedul Kristin Scott Thomas fejezi ki magat osszefuggo mondatokban, az OSSZES TOBBI szereplo csak kussol, kinyog KET SZOT es nez. Nezik egymast hosszu masodpercekig. Ezert nem Goslingot kell elovenni, hanem Refn-t, akinek nyilvanvaloan elgurultak a gyogyszerei es azt gondolja, a korrekt filmelmenyhez manapsag mar nem tartozik hozza a DIALOGUSOK megirasa/eljatszasa. Itt szeretnem kozolni, hogy elbaszottul teved. En igenis szineszeket akarok latni akik mesterien megirt es osszeszerkesztett dialogusokban cserelnek eszmet, fejtik ki a velemenyuket a masikrol es/vagy a vilagrol. A Drive-ban mukodott a szotlan kaszkador. A Driveban ott volt az a kis szikra a hatterben, az az utanozhatatlan feeling, amikor azt ereztem, hogy egyetlen szo csak elrontana ezt az idillt, ezt a tokeletes egymasratalalasat a ket embernek. Jelen esetben ilyesmirol SZO NINCSEN!

A mogottes cselekmenyre visszaterve:
    az is keves. Az, hogy a halott anyamba, akivel gyerekkorom ota egeszsegesnek egyaltalan nem nevezheto kapcsolatom van BELEVAGOK es kitepem a mehet (ezt szerencsere nem lathattuk, csak sejtetik) ezzel jelkepezven, hogy fohosunk elszakadt az anyjatol, tovabblepett a beteges kapcsolatbol, egy borzasztoan eroltetett momentum.

Rendezonk sokkolni akart. Es persze onkifejezni. Szoval rendezett is egy filmet ONMAGANAK. Hat koszonom szepen, de ne igy, ez igy keves egy filmelmenyhez, a maradek meg ami van az ORBITALIS FASZSAG! De legalabb stilusos es szep faszsag :)

3/10
  • Sir Quno Jedi
    Node ha ennyire egyértelmű, hogy nem a te szinted ez a film, akkor miért nem adod lejjebb "kicsit" és nézel inkább dájhárd 5-öt. Az gondolom érthető még neked is, ha nehezen is, de csak-csak?!
  • Blasta
    Igen, ez tiszta volt, az elozokben nem talaltam az osszefuggest. ;)
  • DaemoonHunter
    Egy kis adalék a teljességhez. Köszönöm!
  • PetruZ
    Ó, ne, Ryan "mit néz?" Gosling a Star Wars 7-ben?
  • Bachstein
    Igen, a seggrámarkolás elég egyértelmű jel. Vagy amikor a fiai farkainak méretét ecsetelgeti Crystal az étteremben.
  • Bachstein
    Chang pedig magát Istent jelképezi. Refn is a forgatás során folyamatosan azt suttogta a fülébe a jelenetek előtt: "You are God"... Ezért is kvázi megérinthetetlen. Gondolj csak arra, amikor Julian-nel bunyózott. Julian egy szimpla ütést sem tudott rámérni. Na meg a semmiből előhúzott kard, amivel isteni igazságot szolgáltat. A végső jelenet pedig maga a megváltás, mikor Julian elfogadja a sorsát és bocsánatot nyer, megszabadul az erőszakot és gyilkosságot jelképező kezeitől.
  • Blasta
    Ohh igen, a verfertozo kapcsolat volt az en tippem is, koszonom! Ahogy az elejen az erkezese utan simogatja/utasitja Julian-t, az eleg beszedes volt