[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Helytelen megfigyelés ez is, bár logikusnak tűnik...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az emberek viselkedésére (pontosabban a helyes agyműködés esetén a helyes gondolkozásra) mindig az átélt események a mérvadóak. Ilyen a neveltetésünk és az általunk megfigyelt és értelmezett világ. Ha egy átlagos gyereket állandóan bántalmaznak felnőtt koráig, nagyon valószínű, hogy később önmaga is bántalmazó lesz. Ha egy átlagos emberrel (felnőtt vagy gyerek nem számít sokat) reggeltől estig napokon, heteken keresztül agresszív, erőszakos és durva filmeket (eseményeket) mutatnak, egy idő után maga is agresszívvá válik. Ezeket engeteg teszttel alátámasztották már. Az emberi elme tudata mindent elraktároz, s amikből életünk folyamán sokat kapunk, azt egy idő után normálisnak hisszük. Így működik az elménk. Persze van mindenkinek választása később: milyen környezetben akar élni, milyen társasággal érintkezik és kommunikál és eldöntheti azt is, számára mi a helyes és mi nem az. Balgaság lenne azt feltételezni, hogy egy egy film semmilyen hatással nincs ránk, mert ez nem igaz. Az emberek nem azért néznek erőszakos és durva filmeket, mert ilyen vágyaik vannak. Azért néz ilyeneket, mert helytelenül gondolkodik. Direkt és szándékosan tartja félelemben magát, mert úgy hiszi: az én életem jobb ettől! Milyen szerencse, hogy ezek nem velem történnek!
Szó szerint átvágja önmagát aki így gondolkodik, mert az igazság az, hogy az ember nagyon is tudja, hogy mi a jó és mi a rossz közti különbség. Nem kell ehhez "mankó". Az ember érzi hogy mi a jó, csak néha ezt elfelejti. Ilyenkor "kell" valami ami emlékezteti rá.
A filmek is valamilyen szinten függővé tesznek, mint az internet, a cigi vagy a pia. Az ember csak akkor tud helyesen gondolkozni, mikor azt mondja: elég! Én magam irányítom az életem, nem ezek a dolgok!
Csak sajnos az ember esendő és gyenge lény. A kialakult vágyainak csak ritkán tud parancsolni. Válaszom a kérdésedre: nem. Ne nézzék inkább, mintsem megtegyék ami helytelen és rossz nekik vagy épp másoknak, hanem gondolkozzanak helyesen: keressék meg az életükben a helyes utat, beszélgessenek kommunikáljanak olyan emberekkel, akik nem szemellenzővel élnek és látnak. Akik tudják, mi a helyes és jó nekik és a társadalomnak amiben élnek. Félreértés ne essék: egy horrorfilm lehet jó, akár nagyon jó is erőszak és durvaság nélkül is...
Hát nagy vonalakban ennyi...