106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Én pl simán jól szórakoztam rajta, és feleslegesen nem hasogatok szőrt :) Abból a sznob korszakomból már kinőttem, amikor csak Bunuel, és Fellini filmeket néztem, meg francia szürrealistákat, és lazításnak valami neorealista cuccal tépettem az agyam. Jaj, és a korai Delon filmek... nagyon szerettem, pedig azokat a nagy sznobságomban már majdnem blockbusternek tartottam :) És persze rohadtul butának, értéktelennek tartottam bármilyen népszerűbb közönségfilmet, meg azt is aki ilyeneket néz... de hát akkor 16-18 voltam, hál' Istennek nem tartott sokáig ez a korszak. Néha igenis jólesik, ha Bruce Willis megmenti a világot, nincs ezzel semmi baj, a helyén kell kezelni.
Amúgy szerintem rohadtul nincs Oblivion mánia, egyszerűen többek jól szórakoztak rajta, és ahogy írod, jó ideje nincs egy épkézláb film ebben a kategóriában. -
Egy Tokio Gore Police vagy egy Machine girl után nem értem miért vagy meglepődve a japánokon. -
sandor8206 #77167 akik nem értik miért megy ez az Oblivion-mánia
nálam pl: idei blockbusterek
GIJoe2-szar+folytatás, IM3-lapos és gyerekes+folytatás, ST-ID-unalmas lapos csihi-puhi, 0 sztori+folytatás, Fast6-gondolom ezt se kell részletezni+folytatás, Superman-unalmas sztori+full erőlködös megjelenítés+remake
Oblivion, lehet sok sebből vérzik, lehet összelopkodott DE se nem remake, se nem folytatás, van SZTORIja, érdekes, apróbb finomságok (Cruise és a csaja, hogy kerültek ebbe a helyzetbe, NASA csaj) amik többé teszik az alapsztorit
+ sci-fi + nem 10 év alatti gyerekeknek készült
amit idén még várok, Elysium -hasonló okokból -
Oblivion
9/10 Videojátékos nyúlásokból nekem főleg a
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jutott eszembe. Ettől függetlenül remek film volt én abszolút nem éreztem rajta semmi középszert.Mass Effect, Portal -
Jamie Foxx baromi laza arc :) -
bcrics #77164 Sztem ezt is törölték:)
De akit érdekel az itt megnézheti, 04:20tól-
http://videa.hu/videok/allatok/asm-zlMxIEwrb8k8dwUC
-
Csaba007 #77163 Amazing Spiderman 2 comiccon trailer ez most még jó. -
Jesszusmária... az Asylum Sharknado-ja után azt hittem, hogy már nem fogok meglepődni semmin. Tévedtem. Mert jönnek a.... Szarzombik!!!! 'Hótkomoly', most találtam a kedvenc virágboltomban! A rilíz neve: "Szarzombik.Azaz.A.Holtak.Budija.[2011].DVD9.LayRue"
Akartam képet is szúrni, de meggondoltam magam. Megrendítő. Ízelítőnek inkább írok: csillagkapu? Vagy tektonikus lemezek mentén megnyíló féregjárat? Esetleg tesseract? Felecsd el! A mi rémeink univerzumára egy lepattant pottyantós nyit ablakot! A 00-ás kapun át özönlő rémek ereiben vér helyett szar folyik, de a zsebük is végtermékkel van tömve, amivel szívesen dobálják az amúgy sűrűn hascsikarással küzdő szereplőket! De van itt minden a szarral fertőző kis élősködőtől kezdve a fekáliát fröcsögő zombikon át a finggázzal levegőben repkedő lány vs. giga-szarbogár csatáig minden. Priceless...
-
Sokkal hatékonyabbak. Most vegyük pl a festést. Pontosan annyit fújnak amennyi kell, nincs pazarlás. Emberi fújásnál van. Sokkal-sokkal gyorsabbak, és mivel 1szer kell csak belőni hogy az tökéletes legyen, utána az 1000. db is pont ugyan olyan tökéletes lesz mint az első volt, ha emberi teszi, akkor erről ugye szó nincs. Minden tekintetben jobb mint az emberi munkaerő. Természetesen hiba mindig van, amit az embernek kell elhárítani, mert ha megáll, vagy programhiba lép fel akkor se előre se hátra:) Minden autógyér arra törrekszik, hogy amit lehet azt robottal oldja meg, autómatizálja. Term. rengeteg dolog van amit nem lehet, képtelenek rá, kivitelezhetetlen. Sori munkás, emberi felügyelet nélkül egyetlen autó sem készülne kell, de amit lehet azt kiváltanak robottal. Ez a jövő, vagyis ez van már most. -
Es arrol mit tudsz mint amit sandor felvetett, hogy ezek a robotok nem is olyan hatékonyak, az emberi rabszolga munka jobb es az a jovo...? -
Ez világos. Csak ma 2013 van, a robotika azert ennél már tobbet is tud, mint amit itt látunk...a filmben szereplő tech pedig nem földi 2013-as :) -
bcrics #77158 már törölték is. -
bcrics #77157 Csodálatos.Pókember.2.ComicCon.Trailer.Kamerás.avi -
Én autógyártásban dolgozok, ilyen robotokkal, csak azok festenek, de van 600 hegesztő is a gyárban. A robot semmit nem tud, de azt amire metanítod azt napi 24 órában megállás nélkül miliméter pontosan, gyorsan és alapesetben hibanélkül elvégzi. Egy gyártósori robot ennél többet nem tud. -
Nagydög #77155 Szerintem meg nagyon jo kis film lett. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobb, de nekem tetszett. -
Ne is mondd, a Gravityt baromira várom, azonban én tartok a csalódástól (bár Cuaron neve a pozitív csalódás felé billenti a mérleget). Amit a trailerben láttunk baromi látványos volt, azonban a film egy a világtól elszakadt, mindenkitől abszolút izolált ember vívódásáról fog szólni, a la 127 óra James Francóval. Ami lehet jól eltalált, mint az említett film, de el is cseszhetik, ki tudja? Lehet annyi lesz az űrhajós jelenet, amit a trailerben láttunk (Clooney is csak az elején szerepel), a film 85%-a meg valami vontatott visszaemlékezéses történet. Persze bízok benne, hogy jó lesz, de az Elysiumra több pénzt tennék. Így látatlanban. -
Mostanit nem tudok, de ezekről hirtelen a Véres munka ugrik még be (Eastwood - nem rendező, főszereplő). -
bcrics #77152 Mostanában jött ki az alábbi filmekhez hasonló mozi?
- Hét élet(Seven Pounds)
- Boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness)
- Titokzatos folyó (Mystic River)
- Tolvajok városa (The Town)
- Hideg nyomon (Gone Baby Gone)
- Üres Város (Reign Over Me)
-
Túl nagy elvárásoknak iszonyat pofáraesés szokott a vége lenni ám... Úgy kell beülni, hogy naaa, megen egy középszar izé, egynek jó lesz. Aztán ha nem az, az jó, ha az, hát az is jó, mer csak hozta a szintet! :D ÉS még így is érhet kellemetlen meglepi.
-
bcrics #77150 Ma Bolognait Főzött a csajom, ennek ellénére Végig Untam a Feledést, a csajom is:)
Már-már úgy feszengtem mint egy orosz művészfilmen. ( A Filmen, a Tésztás cuccot csípem.)
Pedig vártam a filmet, nade majd a Gravity, nem tudom elképzelni hogy csalódjak abban a filmben.
Ha a film eleje és vége lesz csak a trailerben látott humpiJumping és a közepe tele lesz kispónikkal és dínókkal, akkor is csípni fogom. -
A kommenthullám annak köszönhető főleg, hogy betalált sokaknál amiről a film szólt, az hogy a témából mit hoztak ki, milyen a megvalósítás az egy másik tészta. Kétségkívül maga a szituáció, a film cselekménye meglódította sok ember fantáziáját. Nagyon elvont példa: attól, hogy a csajom legutóbb elbaszta (de azért nem ehetetlen szinten), még szeretem a halászlét. Ezért beszélek róla, tippeket adva, hogy milyen is a jó halászlé. Érdekes, hogy ott is indulatok, sértődés a vége, főleg ha a tésztára terelődik a szó ;) -
Ott a pont.
-
bcrics #77147 Hú, én marhára nem értem az Oblivion körül kialakult Kommenthullám dömpinget.
Nálam teljesen fals, hamar feledhető középszerű alkotás.
-
Az ellene, vagy a mellette magyarázóknak? :D -
hapi #77145 volt e az elmúlt 10 évben scifi amire többet adtál? csak ennyi -
Aláírásom!!!!
"Oblivion" - 6,5/10
Ennyit ér a szememben. Megoldás- és más koppintások (régi klasszikusoktól - Star Trek, de újaktól is - Matrix), logikátlanság(oknak tűnő dolgok), sci-fi ide vagy oda.
Ennél több karaktert nem vagyok hajlandó a filmre pazarolni. Ezt üzenem a 'de miért'- és a megmagyarázó emberkéknek. -
Nagydög #77143 A masik amit utalok, hogy fognak egy meglevo sztorit/vilagot, aztan szetkreativkodjak. Ugyan maganak a filmnek a tortenetet valoszinuleg egy nyari munkan levo gyakornokra bizzak, de legalabb a vilagnak minden apro jellemzo reszletet megvaltoztatjak. Igen, Abramsrol es a Star Trekrol beszelek. Mar elore felek, hogy az uj Star Warsban a jedik nagy hatalmu varazslok lesznek, a klonokat egyfajta borg bolyintelligencia mozgatja es elokerul Luke es Leia eltitkolt gyereke is. -
Nagydög #77142 Hollywod egy orult spiralba manoverezte magat. A nagy filmek koltsegvetese iszonyuan elszallt, igy semmi kockazatot nem mernek vallalni, vagyis a tegnap es a tegnapelott sikereit probaljak eladni ujra es ujra. Hogy igazan biztos legyen a siker, meg tobb penzt olnek bele. Az eredmeny ismert. -
Az van, hogy van egy rakat sci-fi könyv/regény/novella amiből iszonyú jó filmeket/sorozatokat lehetne készíteni, szóval lenne alapanyag bőven, csak hát francért kell mindent elrontani* vagy erőlködni** az ilyen Lindeloff félékkel...
* Ender's Game
** Prometheus
-
Volt district 9? VOLT! Akkormeg?! :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Csak klón hadseregre futotta meg pár száz droidra, néhány műhold fellövésére már nem, meg egyébként is, ki tartotta volna karban azokat? :D -
Nagydög #77138 Nezd, nekem amugy is lenne par erdekes kerdesem:
Azert hatha meg valaki nem latta( mert amugy erdemes):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mit is termeltek a tornyok a tengervizbol? Energiat? Minek? Az urben bosegesen talalhatott volna vizet es meg bizonytalan kimenetelu haborukba sem kellett volna bocsatkozni. A fuziohoz amugy is talahatott volna bosegesen hidrogent odakint. Mit csinaltak az energiaval?
A TET a horizont ala kerult, nuku vetel, nuku kepi megfigyeles. Ket tucat muhold nagyon draga lett volna?
Jack 52 3 ev utan vegre megtalalta a "csaladjat". Ha esetleg megint tortenne vele valami, nincs nagy baj, meg legalabb 50 tartalek rohangal a foldon.
-
Ez szép és jó lenne, ha bármilyen javuló tendencia mutatkozna ilyen téren a hollywoodi filmek terén. De nem ez a helyzet.
Ahhoz, hogy egy értelmes, megrázó, karakteres filmet láss, európai alkotást kell megnézned.
A jenkik pedig sajnos egyre butább és esztelenebb filmekkel rukkolnak elő. Persze néha valamit felkap a nagyközönség, néha kifejezik a mozikban elköltött vagy éppen nem elköltött pénzükkel, hogy ez így szar volt, nem kellett volna, máskor viszont ugyanolyan ostoba produkciókra váltanak jegyet többször is. Fuck logic.
Hollywood pedig nem tanul, marad a bevált, szánalmas sémánál, meg esetleg a klasszikusok szarrá remake-elésénél, rebootoknak meg origins-eknél meg tököm tudja még miknél.
Mondjuk sajnos itthon sem más a helyzet. Mármint európai és amcsi filmeket összevetve. Pedig idén a legjobb film, amit moziban láttam, az bizony a dán Jagten volt, és nyomába se ért egyik blockbuster sem. -
Én amúgy azé nem protestálok, mert ezek a butazoid, amerikanizált, gyengusz scifi utánzatok megnyit(hat)ják a utat az igazi scifik előtt. Előbb-utóbb, ha megint népszerű(bb) lesz a műfaj, majd csak becsúszik óhatatlanul is (a nagy számok törvénye értelmében) egy-pár közepes jóság, sőt AKÁR csiszolt remekmű is. Óriási pénzügyi bukások lesznak majd azok, de lesznek. Csak türelmesen kell várni és szavazni a pénztárcánkkal, hogy lássák, mi szeressük ezt a műfajt. Támasszák hát fel!
Én váltig hiszek benne, hogy 1x majd látok olyat, amin élve beszarok és nem tudok belekötni. ÉS a lepényhalmegutoljára... -
Na ez idehaza egy ideig még nem lesz :)
Errefelé akad még pár régi Dacia, Lada, Skoda sőt még Wartburg és Trabant is...
Ezeknek meg aztán mondhatná bárki, hogy félrehúzódni :D
-
Az AI nem érti ezt a mondatot ("hatékony-e a csapat"), de azt tudja, hogy működik, de azt nem tudja, hogy azért működik, mert az emberi oldalon ott van a félelem mögötte (a csaj állandóan a "szabályzat"-tól fél, ezért megy a kommunikáció a sablonok szerint. Az AI azt hiszi, h ez így normális, a nő meg nem akar galibát. Olyan, mint az üzleti levelezés formulái "Dear Mr. xxx, How are you today? lényeglényeg Have a nice day! Best regards, ....")
Olyannak tűnik ez a mondat, mint amikor két gép elkezd kommunikálni egymással és a bejáratott protokoll szerinti formulákat használják (pl.: a faxgépek "összefütyülik" egymást), ezt csinálja az AI is: ez a mondat része a kommunikációnak, erre érkeznie kell egy helyes válasznak, ha nem, akkor ott gáz van és a "golyót nekik" szubrutint hívja meg, ha megérkezett a helyes válasz, akkor a "szép napot nektek a paradicsomban" szubrutint. Ennyi.
-
Hát, nem tudom, szerintem a tornyok védelme még akkor is magasabb prioritást élvezett. Elvonni onnan a drónokat és védtelenül hagyni egy stratégiailag milliárdszor fontosabb tornyot egyetlen hibás technikus-gép (mert ne legyenek illúzióink, hogy a Tetnek Jack is csak egy eszköz volt, mint egy drón, olcsó, cserélhető) miatt... ez jelentős kockázat. Főleg, hogy előző nap szedtek le egy egész olyan tornyot, elvileg full védelem alatt... -
Én csak a drónra írtam amit, nem a buborékrepülőre (vagy mi az) -
A rendkívül bonyolult AI-tól az lett volna elvárható, hogy a Morganes trip után egy egész rajnyi más szektoros, mogorva droid kíséri vissza Jacket és az első gyanús jelre szarrá lövi. De még azután is, hogy nem sikerült kiiktatni, nemá hogy nem volt vmi időzitő vészrobbantó azon a nyomorult tornyon.
Amennyiben egyébként csak a víz kellet neki akkor aztán végkép nincs szüksége az emberekre, ez harcászati kérdés nem gazdasági. Mindig, minden ilyen eseben a kockázat minimalizálása a cél, plusz a totális kontroll elérése. (Lásd, Világok harca vagy elég megnézni pár gyarmatosítás eredményét.)
Itt meg az a normális, hogy ennyi erővel fél csernobilt odahúzhatta volna a TET-re mert hátha jó lesz még vmire és elég a Hatékony csapat kérdésre Igennel válaszolni és alles kla.
Röhej.
-
Nem erre gondolok. Manapság ha pl. amcsiban ellopsz egy védett autót, akár úgy hogy kiráncigálod egy lámpánél a sofőrt. Akkor a központból beszól egy nyugodt operátorhang a kocsiba, hogy lopott autóban ül, húzódjon le, mert le fogják állítani a gépjárművet és HOPP, szép lassan megáll a kocsi (végig van szervófék, kormány, gyújtás stb., hogy ne okozzál balesetet), ja és az ajtók bezáródnak. Onnantól az csak egy darab vas. Ennyi. Ha nem akarják a központban, akkor TE azzal nem mész sehová sem.