106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Dynamic
    Félreértitek. Tudom, hogy voltak hasonló esetek ám az is tudjuk, hogy az esetek nagy részében a based on true story mennyire lazán kötődik. Nem azt mondom, hogy még soha nem éltek még vissza a kiszolgáltatott és magatehetetlen idősekkel. Hanem EBBEN a formában éreztem, hogy "kissé" meglódult az írói fantázia. Marla isteni képessége, hogy bárkit bevigyenek, ha ő úgy akarja ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ahogy a gengszterfőnököt elintézte. Hogyaszongya az ismeretleneket egyből gyámság alá helyezik és Marla már nyomta is a papírt a törpe orra alá "megvagy" felkiáltással. Aha... Mert nyilván meg sem kérdezik a törpét hogy ki ő, vagy hogy mégis mondjon már magáról valamit. Meg nyilván nagy ötlet egy milliomos gengszterfőnököt gyámság alá (tehát nem szigorított fegyháztól beszélünk) helyezni, amikor csak egy telefonjába kerülne kijutni onnan...

Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2021.03.02. 12:52:19
  • Blasta
    "Newsweek points out an actual legal guardian named April Parks, known as the "most famous example of a guardian who abused her position." Parks, who financially preyed on elderly wards for years, was exposed in a New Yorker story in 2017. In January 2019, she was sentenced to 16 to 40 years in prison. "April Parks is a predator of the worst kind," one of her victims had said at the time of the ruling."

Csekk disz
  • Tikal #103893
    Ha csak azert pontoztad le a filmet mert nem hiszed el hogy ilyen megtortenhet akkor el kell hogy keserítselek, mert megtörténhet. A film számos valos eletben megtortent scam-et vett alapul, mondhatni based on true story;)
    De amugy ez nem is olyan fontos a film szempontjabol, mert ez csak a keret...
  • Sequoyah
    Hot Fuzz (2007)

Egyedi stilusa van a filmnek, szoval biztos lesz akinek nem jon be. Viszont tagadhatatlanul VAN stilusa, es en imadtam.
    Jo a humora, es jok a karakterek is, bar mindketto resze volt az elvarasnak. Ami viszont meglepett, hogy a tortenete is egesz jo, egyedi, es fordulatos.

8/10
  • Dynamic
    Fontos vagy nekem
    (I Care a Lot - 2020)

Fura ez a film. Ha nagyon felszínesen közelítem meg akkor tulajdonképpen egy végig izgalmas, pörgős, thriller-akció, de ha egy kicsit megállok gondolkodni, akkor teljesen az a benyomáson, mintha egy gyerek írta volna a sztorit. Teljesen figyelmen kívül hagyja az életszerűséget, és mindent feláldoz a hitelesség oltárán, csakhogy kijöjjön az a fordulat, amit ő megálmodott. Mint egy Halálos Iramban filmben. Csakhogy ebben nem csoda verdákkal, a fizika teljes kizárásával mutatnak képtelen mutatványokat, Itt képtelenség már maga az alapszituáció is. Ahogy a főszereplő dönt életről és halálról, az általunk ismert joggyakorlat teljes torkon szarásával. Persze nem ismerem az amerikai rendeleteket, de laikusként is képtelenségnek tartom, hogy az amerikai jogrendszer így működik. Gyakorlatilag főszereplőnk egy isten, aki ha akarja bárkit visznek bemondásra a "diliházba". Na persze.
    És ez csak a jéghegy csúcsa. Van még több is, megfűszerezve képtelen fordulatokkal az egészen banális befejezésig, de nem akarok spoilerezni.
    Ez a film okos akar lenni és hatásvadász, miközben végig a könnyített pályán mozog, hiszen egy másodpercre sem vesződik azzal, hogy a realitás talaján maradjon.

5/10
  • Tikal #103890
    van
  • extra sensory
    The Empty Man 4/10
    2020

Lassú, vontatott, magyarázós, szektás... viszont szerintem érdekes lenne az alapanyag. Sajnos túl sokat nem tudott kihozni belőle az elsőfilmes rendező. Kár érte, mert ha megteremtik a kellő atmoszférát, akkor üthetne. Szerencsére mellőzték az idióta jumpscareket, illetve minimalizálták, inkább sztori- és atmoszféraalapú lenne a stuff, csak annyira manírosan és hatásvadászkodva sikerült a vászonra vinni, hogy néha túl sok volt.
    A játékidő lehetett volna a 137 perc kétharmada is, és semmivel nem lenne kevesebb a film. Sajnos maga a sztori elég zavaros, illetve elsőre nem igazán veszi fel a fonalat a néző. Látszik hogy túl sokat és jelentőségteljeset szeretne mondani a film, illetve azt az érzést kelti, hogy itt valami univerzummegb@szó dolog van készülőben, de a felfújt lufi nem durran nagyot, inkább csak halkan leereszt.
    Azért sikerült belevinni mindfuck-os snitteket is, ez is mutatja, hogy lett volna benne potenciál, ha ügyesen nyúlnak hozzá. A színészektől sincs szerintem senki elájulva, úgy ahogy elevickélnek, de egyik sem emlékezetes.
  • Sequoyah
    Frozen (2013)

Ha van olyan kategoria hogy "modern klasszikus Disney mesek", akkor ez mindenkepp beletartozik. Csak az ido donti el, hogy bekerul a regi klasszikusok elvonalaba-e.

A tortenet jo, izgalmas, es uj. Viszont megvannak benne a jo ertelembe vett klisek, amitol Disney mese a Disney mese, es tudjuk mire szamithatunk, ami egy gyerekeknek szolo filmnel azert fontos.

A karakterek is jok, de ami orokre beleegeti a filmet a kulturaba az a zene. Nem csak hogy instant klasszikussa valt tobb dal is belole, de 7 evvel kesobb is eneklik az emberek es gyerekek.

8/10
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.02.17. 16:39:43
  • Sequoyah
    Hacksaw Ridge (2016)

Talan a "Saving Private Ryan"-hez all legkozelebb a film, ez is egyszerre mutatja be a haboru borzalmait, es a megbuvo emberiesseget. Ez a film technilailag kicsit gyengebb, de a tortenete sokkal jobb, realisztikusabb. Nagyon jo alapbol dolgoztak, igazabol meg ki is kellett venni belole, mert a valosag kevesbe lett volna hihetobb mint a film:D

Ami jo volt:
    - Nagyszeru tortenet, jol strukturalt, es izgalmas anelkul hogy tuldramatizaltak volna
    - Valosaghu (erdemes utanaolvasni a valodi tortenetnek amibol a film keszult)
    - Jok a szineszek (egy hibat leszamitva amit a negativumoknal emlitek)
    - Nem takargatja a haboru borzalmait

Ami kevesbe volt jo
    - A csatater diszlete kicsit mesterkelt lett. Latszik rajta hogy ez egy studioban keszult... Mintha minden huscafatot egy diszlettervezo tett volna oda ahol volt.
    - Eroltetett akcentusok. Valamiert divat mostansag hogy valami ismert akcentust (Bostoni, Deep-South, British stb...) tanuljanak be a szineszek, es azzal villogjanak. 90%-ban ez abszolut oncelu, nem szukseges a filmhez, viszont nagyon konnyu elrontani. Es ha nem is kifejezetten rossza az akcentus, nagyon az arcunkba toljak, es nem is a filmre figyelek, hanem hogy milyen videkiesen beszelnek... Szoval folyamatosan emlekeztet arra, hogy szineszeket latok...
    - A vegerol hianyoltam a "happy endet", ami megtortent, csak filmjelenetet nem csinaltak belole. Azert par valos felvetelt mutattak belole, szoval nem teljesen hianyzik, csak nem lett a film resze.

Nem lesz orok klasszikus a haborus filmek kozott, de egyebkent nem sokkal marad el tole.

8/10

Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.02.17. 16:14:41
  • Sequoyah
    Megjegyezni ezt a nevet? Csak megprobaltam kiejteni a nevet, es elkezdtek lebegni a butorok a szobamban...:D
  • Kojiro
    Hildur Guðnadóttir -

ezt a nevet kell megjegyeznetek!
  • Sequoyah
    Joker (2019)

A DC univerzumos utalasok nagyban segitettek ezt a filmet hogy rekord bevetele legyen. De abszolut nem voltak szuksegesek ahhoz hogy jo film legyen. Ha Nem Jokernek/Arthurnak hivjak a foszereplot, nem Gothamnek hivjak a varost, es meg sem emlitik a Wayne csaladot, akkor is pontosan ugyanolyan jo a film.

Erosen depresszions film, ami nem csoda, hiszen egy mentalis leepulesrol van szo, es nem egy "vegul gyoz a jo" tipusu filmrol. A mentalis leepules abrazolasa az egyik fo erossege a filmnek, abszolut hihetoen van abrazolva mind a viselkedese, a folyamata es a kivalto okai. Joaquin Phoenix nem csak azert kapta az Oscart erte mert gyenge lett volna a mezony, hanem mert tenyleg ennyire jo volt.
    Masik erossege a tarsadalomkritika, ami szinten nagyon valosagos. Na nem azert mert ilyen lenne a tarsadalom, mert nyilvan nem ennyire sotet a kep. Itt mindent Arthur szemszogebol latunk, es valoban vannak akik ilyen soteten latjak a tarsadalmat. Egy abszolut valosagos, es meghatarozo erzest mutatnak be. Mind a bal es a jobboldali szelsosegesekre jellemzo a filmben latott erzes, hogy a tarsadalom hatrahagyja es lenezi oket, es ha panaszkodni mernek rola, akkor az elit lekezelo veluk, es oket nezik hulyenek. Ez nem azt jelenti persze hogy igazuk lenne, de az ERZESEIK ezek, es ez vezet vegul eroszakhoz.

Es mindezt a kamera, a latvanyvilag, a zene es a tobbi maximalisan at tudjak adni a nezonek. Szoval nem tudok semmi hibat mondani. Ez nem azt jelenti hogy mindenki szeretni fogja, mert eleve nehez stilusa van. De aki tudja mit varjon a filmtol az nem talal kivetnivalot.

9/10
  • darkSectorxxx #103882
    Uh na ezeket én nem szeretem annyira mikor ilyen nesze semmi a vége egy filmnek hogy nincs rendesen minden megválaszolva... :(
  • cobol
  • darkSectorxxx #103880
    Vagyis nincsen lezárás a végén?
  • Kojiro
    The little things

Olyan Zodiac feeling a film (de azért nem egy kategória), lassú és nem nagyon látszik semmi megoldódni. Aki szereti az ilyen hangulatú filmeket, annak be fog jönni.

8/10
  • Kmarha
    To Kill a Mockingbird
    Ne bántsátok a feketerigót!

Még nem olvastam a könyvet, így a történetről is csak keveset tudtam. Azzal tisztában voltam, hogy a rasszizmus ellen szóló korai alkotásról volt szó, ezért is lepett meg, hogy ez a szál mennyire nem kerül előtérbe. A történtek két gyermek szemszögén keresztül van elmesélve, a néző is épp csak annyit lát belőle, amennyit ez a testvér pár is láthat. És bár az apjuk az ügyvéd, aki az istenháta mögötti kisvárosban történ nemi erőszak vádlottját, a fekete bőrű Tom Robinsont védi, magából az ügyből szinte semmit nem látunk ezáltal. Ellenben, a film fele egyfajta kalandfilmként működik, ahol a gyermekek izgalmas nyári szünetébe és iskolai időszakába nyerhetünk betekintést, melyen keresztül be-beszivárog néha a való világ sötétebb árnyoldala.

A film ha nem is lassú, viszonylag komótos tempóba halad előre, fokozatosan ismerkedünk meg a várossal és annak lakóival, erkölcsi beállítottságaival. Igazán kiemelkedő résznek talán a börtön előtt játszódó jelenetet tudnám csak megemlíteni, mely olyan baljóslatú hangulattal rendelkezik, hogy igazi győzelemként ér fel annak a gyermekien naiv feloldása. Ezzel (, és igazából a film egész addigi hangulatával) élesen szemben áll maga a tárgyalótermi jelenet, melyre a gyermekek is beszöknek (a feketék karzatára szorulva). Ez az a rész, mely véleményem szerint a fontossága ellenére, nem igazán lett kifejtve, sem túl bonyolítva. Ellenben a lezárása merőben pesszimista és lehangoló.

A karakterek végig fehérek vagy feketék (és itt nem a bőrszínre vagy a képi világra gondolok), de ezt a regény számlájára írom, bár lehet hogy az jobban meg lett írva. Ettől függetlenül a mondanivalója, az apa hozzáállása a világhoz és tanítása még mindig példa értékű. Nincs erőltetve, szerényen és csendesen szól arról, amiről kell. A film lezárása még furcsán kilóg az egészből, nem vagyok benne biztos, hogy itt mit is akart az író nekünk mondani, de bizonyos szálak le lettek vele zárva. Nem bántam meg, hogy megnéztem, de még egyszer már nem fogok rá sort keríteni.
  • hiper KOCKA
    Wrong Tuяn 2021

Nem véletlen, hogy nem szerepel sorozatszám a cím után. A jelen alkotás egy reboot akarna lenni, mintegy újragondolva, és egy kicsit ideológiaibb síkra terelve azt a koncepciót, amit a totálisan eszelős, vérfertőzésből világra szart, virginiai hegyibunkók 2003-ban bemutattak nekünk.
    Itt nincs semmiféle őrült, emberevő család, csak egy világtól elzárt, civilizációt teljesen nélkülöző erdei coven, amelynek tagjai hegyes furkósbotokkal, kihelyezett halálcsapdákkal, és éles nyílvesszőkkel magyarázzák el az eltévedt turistáknak, hogy a f@sz rossz oldalán állnak.
    Valószínűleg már a készítők is cikinek érezték, hogy egy újabb torzfejű belterjes krapek szedje darabokra a vérben és izzadságban tobzódó emberi alapanyagot. 6 rész szólt erről a cselekményről, és minden rész megjelenésével egyre suttyóbb és igénytelenebb színvonalban. Ezért úgy gondolták, elkel a vérfrissítés, kérdés, hogy ez mennyire sikerült jól, van-e értelme erre újabb szériát felépíteni, fogja-e a nagyérdeműt érdekelni, stb.

Az előbbi széria számszerűleg is szépen ívelt lefelé, pedig az első rész a maga 6,1-es imdb pontszámával egész jónak számít, főleg, hogy egy trancsírozós gore horrorról van szó, ami köztudottan az egyik legkevesebb potenciállal rendelkező filmes műfaj, ami hamar érdektelenné válik és kifullad, mert az öncélú erőszakon, és a visítozó egybites szőkéken kívül nem tud felmutatni különösebben semmit, pedig már amúgy is fuldoklik a klisékben és az ötlettelennél ötlettelenebb megoldásokban, hiszen a múltja évtizedekre tekint vissza, és ma már nehéz lenne bármi újat vagy sokkolót mutatni, amit ne láttunk volna.

A jelen film mégis megpróbálkozik vele, több-kevesebb sikerrel. Az egyik gond, hogy a világtól elzárt, modern technológiát nélkülöző, szektás mikroközösségek gondolata jó pár egyéb filmben is testet ölt, gyakorlatilag számos horror dolgozik ezzel a koncepcióval, (pl. Midsommar, Apostle stb.) és valamivel jobban is csinálja, mint ez a reboot.
    Már az indítás is tök klisés... a darálóba szolgáltatott hús ezúttal is sportos, fiatal és színes... véletlenül sem a helyi szociális otthon lelkes bingó csapata lett a préda, bár tény, hogy abban meg nincs semmi kihívás. Viszont a PC fenyegető réme miatt most is megkapjuk a kötelező LMBTQ tagokat, az etnikumot, és a konzervatív szépkorú redneckeket is, akik undorral köpnek a mai hipszter fiatalságra, és elmondják a maguk kötelező megvetéssel teli egysorosát, a páva társaság minden tagjáról.

Mintha bármivel is kevesebbet ért volna a film, ha egy csapat fehér heteró lett volna a főszereplő... mintha a való élet nem produkálhatna olyan dolgot, hogy egy csapat fehér ember elmegy túrázni valahová. :D Na kéremszépen, itt ez lehetetlen.
    Megkapjuk a "bevállalós vagányt", a "mókamestert", az "okoskát", és a "megfontolt óvatost". Nem mintha ezek a pozitív tulajdonságok olyan sokat segítenének nekik a túlélésben.

Ezenkívül van pár logikátlanság is a történetben, főleg az egyes szereplők viselkedésével és jellemével kapcsolatban. Mindenki döntse el maga, hogy javított-e az update a széria fogyaszthatóságán. Nekem az az érzésem, hogy többet akartak elmondani, mint ami ehhez a filmhez illik, és magasabb szellemi nívón akarták tartani a gyeplőt ami a tanulságokat illeti, pedig a fő szabály itt is ugyanaz, mint az első részben volt: ne menj túrázni az ismeretlen vadonba tapasztalt, a környéket ismerő idegenvezető nélkül. Ezt gyakorlatilag minden részben megszegik. Szóval szerintem ennek a rebootnak nagyobb lett a füstje mint a lángja, pedig az első rész a maga undorító, ocsmány szereplőivel, és a végletekig pörgetett, adrenalinban tocsogó, túlélési hajszájával pont megfelelt annak a kritériumrendszernek, ami egy ilyen műfajú film esetén elvárható.

5/10
  • Kmarha
    Befejeztem, így délelőtti gyerek mesének még épp hogy elment. Ahogy írtátok is, érdekes ötlettel és világgal kezd, majd limonádéba fordul. Pedig a megvalósítás, a lények és a helyszínek ötletesek, ez alapján, egy kicsit nagyobb szabású projektnek gondoltam, de végül csak egy gyerek fantázia lett belőle. Random ötletek egymásra pakolása kínos párbeszédekkel és papírmasé karakterekkel. A motivációk, a szereplők pálfordulása(i) teljesen életidegen(ek), a történet befejezése pedig egy gyerekmeséhez képest is túlságosan varázsszerű. Már csak az hiányzott belőle, hogy a szerelem legyen a megoldás, vagy egy könnycseppből szülessen meg újra a Föld.
    Pár ötlettel, jobb történettel talán még élveztem is volna, így azonban ez nem több egy kihagyott lehetőségnél (számomra).
  • Sequoyah
    We Bought a Zoo (2011)

A leirasa alapjan eleg nagy hulyesegnek tunik a film, Jimmy Kimmel piszkalodasa miatt pedig csak meg inkabb annak tunt. Viszont aztan lattam hogy egesz jo ertekeleseket kapott, es amikor megtalaltam hogy streamelheto, gondoltam adok neki egy eselyt.

A tortenetben semmi kulonos nincs, a cime alapjan nyilvanvalo hogy mirol fog szolni:) A karakterek szerethetoek, a szineszi jatek kivalo, es allatok vannak benne. Ezek alapjan egy nagyszeru csaladi film.

7/10
  • Kmarha
    én úgy emlékszem az eredeti is ilyen volt. Gyerekként horror, apám-anyám meg csak a fejét fogta fájdalmában, hogy megint milyen hülyeséget kell nézniük azzal hülye kölökkel :D
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.02.12. 10:28:18
  • Sequoyah
    The Witches (2020)

Nem igazan tudom hova tenni ezt a filmet. 10 ev alattiaknak ez gyakorlatilag egy horrorfilmmel er fel. Egy 14 evesnel idosebbnek pedig siman tul gyerekes az egesz.

Anne Hathaway jateka is fura. Egyreszt nagyon tuljatsza, bar a karikatura szeru karakter jol illik egy ilyen filmbe. De megis fura. A masik nagyagyu, Octavia Spencer viszont mintha csak a csekkjet jott volna felvenni, es ugy mellekeses felolvasta volna a szoveget.

A latvanyvilaga viszont jo, es az akciok izgalmasak.

Akinek a trailer alapjan tetszik, az lehet nem fog benne csalodni, de kisgyerekkel ovatosan, mert vannak benne ijeszto reszek.

5/10
  • Prof William
    Emlékszem anno tetszett, de főleg az eleje. Inkább azt néztem volna meg, hogy hogyan jutunk el a kezdőjelenetig , mint az után lévő limonádét.

A szinkron kérdés érdekes mert alig pár hete néztem bele eredeti nyelven és az angol szinkron tényleg valami rettenet. Kb mintha valami külföldi filmet/animációt szinkronizáltak volna le angolra, mert általában akkor szokott ilyen trágya minőség születni.

Ebben ez esetben nem igaz, hogy "eredeti nyelven jobb" ha megnézitek, szigorúan ,agyar szinkronnal ajánlom.
  • Sequoyah
    En szerettem gyerekkoromban, de igazabol akkor is a felvezetese, az elso 20-30 perce tetszett igazan, a tobbit pedig mar akkor is kidolgozatlannak talaltam.
  • Kmarha

Titan A.E.
    Titan - Időszámításunk után

2000-es rajzfilm, ránézésre fele rajzolt fele számítógépes grafikával. Nem éppen én voltam a korosztály már, akkor mikor kijött, de valahogy megmardtak a karakterek, a látvány világ az előzetesekből. Még mai szemmel is rámondhatom, hogy ha nem is szép, de kifejezetten érdekes. Szóval gondoltam bepótlom.

Nos, nem véletlenül van off-ban ez a hozzászólás, mert, hogy nem sikerült megbirkóznom vele.

Először is az eredeti nyelv.. Én nem szeretem a szinkrónt, úgy vélem hogy az eredeti nyelvvel kapom meg azt az élményt, amit a rendező nekem szánt (tisztelet a kivételnek). Ez a rajzfilmeknél ugyan változhat, de tegyük hozzá, hogy néha a színészek, kik a hangjukat adják, sokszor ténylegesen azért lettek kiválasztva, mert hogy rá készítették a karaktert (Szörny Rt. például). Lehet, itt is ez a helyzet, nem tudom, de nekem negyed óra múlva át kellett állnom a magyar szinkronra, mert hogy az eredeti hangok teljesen élettelen, sótlan fadarabként adták elő az amúgy élő és hiperaktív karakternek ábrázolt szereplőket. Sokat mondjuk a magyar hang sem adott hozzá, de jóval élet telibb lett a helyzet.

Aztán jönnek a szokásos mese baromságok, melyeket nem fejtenék ki, mert szőrszál hasogatás (de pl ja, csak az a "tudós" tudja a titkos térképet megfejteni, aki az ismert galaxis térképét nem tudja rendesen kivetíteni.. ), mellé pedig megkaptuk az unalomig ismert karakterek és történet kezdeményeket és a viccesnek szánt de fárasztó hangulat faktort.

Még a közel jövőbe újra próbálom, de vannak fenntartásaim. Vannak erről amúgy valakinek pozitív nosztalgikus élményei?
    (simán lehet, hogy csak én voltam most nagyon negatív hangulatban)

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.02.10. 20:57:08
  • Sequoyah
    Hat most is azt lattuk hogy Harley Quinn szenved 2 orat:D Erdekesebb lett volna ha a film harmadaban egy teljesen normalis csaj, masodik harmadaban tortennek vele dolgok, aztan az utolso harmadaban pedig bolond csaj.
    Most igy csak azt lattuk hogy non-stop bolond...
  • Bokafix2
    The Wolf of Snow Hollow (2020)

Farkasemberes horror, de nem a megszokott stílusban. Szinte végig bizonytalanságban vagyunk tartva, hogy ki vagy mi követi el a gyilkosságokat, nem olyan egyértelmű a sztori mint más hasonszőrű filmekben. Mindenesetre a gyilkosnak (legyen az bármi vagy bárki) biztosan Lady Dimitrescu volt a jele az oviban, mert nem annyira kicsi, hogy finoman legyek kifejezve.

Amúgy is jön a szibériai hidegbetörés, fagy, hó, stb, így éppen megfelelő az idő egy ilyen fagyos-havas filmnek, merthogy kemény tél tombol a vásznon is végig. Attól féltem, hogy egy klisés befejezést kap a sztori, de szerencsére nem lett az. Bár a zsaru elég hülye volt, nem is értem hogy gondolta azt az akciót a végén, de mentségére szóljon, hogy egy totál kiégett stresszes karaktert formált meg, így valamelyest érthető a fejjel a falnak rohanás. Vannak elég kemény csonkolós jelenetek, szóval kajával vigyázni.

7/10
  • tigeroo
    ezt a karakter bemutatást én cáfolom. ki a faszom akart volna még egy venomot ahol 1 óráig csak eddie szenved? jó volt így ,letudta egy 2 perces recapben hogy mi történt vele.

a suicide squadnál PICIT volt jobb a birds of prey, de a warner nem tud mit kezdeni a DC univerzummal...
  • Sequoyah
    Easy A (2010)

Jopofa gimis vigjatek. Jok a karakterek, bar elegge karikatura-szeruek, ami vagy bejon valakinek, vagy nem. A tortenet nem forradalmi, de nem is klises, tud ujat mutatni.
    Aki pedig szereti Emma Stonet annak ez is tetszeni fog, mert imadnivalo benne:)

Komoly negativumot nem tudok mondani, azon kivul hogy osszessegeben azert felejtheto film, de egyszeri szorakozasnak mindenkepp jo.

7/10
  • Sequoyah
    Ford v Ferrari (2019)

Aki szereti a klasszikus autoversenyeket, es az autoversenyzes hoskorat, annak nyilvan kotelezo film. A latvenyert es a hangert kapott Oscar dijat, ami jol passzol a temahoz, egy autoverseny latvanyos bemutatasahoz a vagas es a hang a legfontosabbak es itt elismertem jol csinaltak ezt.
    Ezen kivul tetszett a 60-as evek hangulat es a szineszi jatek is, bar azt is ra lehet fogni hogy tuljatszottak picit:)

A tortenet az nezopont kerdese. A valosaghoz kepest sok reszletet megvaltoztattak. Ez egyreszt zavaro is lehet, hogy tuldramatizaltak bizonyos szituaciokat, masreszt azt is mondhatjuk hogy ez szukseges volt ahhoz hogy jo film legyen, mert a valosag az tulsalgosan is sok szalon futott volna. A film vege kicsit kiesik a film ritmusabol, mert ott semmikeppen nem akartak kihagyni egy a valo eletben fontos tortenest, de a filbe szerintem nem illett. De a valos szemelyek iranti tiszteletbol valoban nem volt egy kihagyhato dolog.

Hozzateszem hogy az asszony nem annyira autobolond, szoval csak azert egyezett bele ebbe a filmbe, mert a listankrol mar minden mast megneztunk. Viszont vegul megis nagyon tetszett neki, ami szerepet jatszott a magas pontszamban.

8/10
  • LasDen #103864
    "Ott csak mellekszereplok voltak"

Igen?! Hát jó...
  • vérpocok
    "Nekem egy kicsit sok volt benne a kislány "cukiságfaktor"

A kislány, akit csak 200 millió fokon lehet megpusztítani... a cukisága ellenére én féltem volna vele lógni az űrben... :D Meg valamiért az 5-dik elem jutott a filmről eszembe.
  • Sequoyah
    Ott csak mellekszereplok voltak. Es felejtheto is volt. Az a film is jobb lett volna ha legalabb nehanyukrol keszult volna egy teljes film elotte.
  • Mentol
    Jé, ez már köcsönözhető?
    Csak legyen szinkronos változat! (ott majd nem fog zavarni a mindenféle nyelvezet)
  • Kmarha
    Jodaeiye Nader az Simin
    Nader és Simin - Egy elválás története

Kezdeném azzal, hogy ez nem egy elválás története.
    Fontos szerepet játszik, és egyfajta keretéül szolgál a történetnek, de nem erről szól. Egy hasonló, talán nem annyira hétköznapi, de bárki életében megtörténthető dráma a történet központja, melynek során két család feszül egymásnak. Két merőben eltérő háttérrel rendelkező családról beszélhetünk. Bár nem értek az Iráni belpolitikához és vallási beállítottságához teljesen, de nekem úgy tűnt, hogy nem csak pénzügyi háttérről, de vallásról, nevelésről, talán még valamelyest nemzetiség/hovatartozás terén is különböző emberekről van szó. Emiatt és a bírósági eljárás valamint egyes szereplők (tanárnő, a cipész, vallás által vezérelt és szabályozott édesanya) helyzetének bemutatása miatt, úgy gondolom, többről szól ez a film, mint amit én megértettem belőle, és bár némi rendszer ellenes kritika nálam is átjött, biztos vagyok benne, hogy nem teljesen tudom úgy a helyén kezelni a filmet, mint ahogy azt a rendező eredetileg szánta.

Ettől függetlenül, bár kicsit szerintem még ülepednie kell nálam, de addig is a hangulatot, az élményt, el tudom mondani. Ahogy fent is említettem, egy olyan történetről van szó, mely bárkivel megeshetne. Egyszerű hétköznapi embereket látunk, nagyon is mindennapi érzelmekkel viaskodva. Az önzés, a hazugság, a szeretet, a féltés, a makacsság, ez mind mozgató rugó. Nincsenek nagy megfejtések, tanulságok, csak azt látjuk, melyik szereplő hogyan próbál meg boldogulni azzal, ami neki jutott. És ez a film erőssége is. Valódi kézzel fogható karakterek, mélységgel, indulattal, félelemmel és motivációval. Szimpatizálni talán nehéz lehet bárkivel is, megérteni már annál inkább. Lehet kicsit szappanoperásnak tűnik, és talán még van is benne némi igazság, mindezt olyan stílusosan teszi, hogy egy másodperce nem tudtam megunni. A mindennapisága ellenére is érdekes, mindig van valami apró fordulat ami kicsit más irányba tereli a dolgokat, mindig van a karakterek között olyan interakció, ami leköt. Ismét egy olyan film, amire jó volt hagyni rábeszélni magam.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.02.07. 23:23:56
  • Jabar
    Szerintem is jó volt. Következőnek szereljenek a kamerába is fordító gépet! :D
  • Prof William
    Kb az első 5 percben benne van, hogy mindenki fülében van egy fordítógép, úgyhogy mindenki ért mindenkit.

Ahogy írták tényleg egy kellemes kis feelgood film volt, sok sci-fire köröket verő látványvilággal. Csiliviliségben és ötletekben a Valerianra hasonlított. Megérte megnézni.
  • LasDen #103857
    " szokásos netflixes PC propaganda"

ehhez a filmhez a Netflixnek semmi köze azon kívül, hogy megvette. De biztos úgy van, ahogy mondod, még nem néztetm meg....
  • BenedekFeco
    én ez felett tökre elcsúsztam
  • Dynamic
    Mindenki ért minden nyelven, ugyanis a minden ember fülében van egy fordítógép. Ez konkrétan benne van a filmben, valahol az első 5 percben.