1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha

Titan A.E.
    Titan - Időszámításunk után

2000-es rajzfilm, ránézésre fele rajzolt fele számítógépes grafikával. Nem éppen én voltam a korosztály már, akkor mikor kijött, de valahogy megmardtak a karakterek, a látvány világ az előzetesekből. Még mai szemmel is rámondhatom, hogy ha nem is szép, de kifejezetten érdekes. Szóval gondoltam bepótlom.

Nos, nem véletlenül van off-ban ez a hozzászólás, mert, hogy nem sikerült megbirkóznom vele.

Először is az eredeti nyelv.. Én nem szeretem a szinkrónt, úgy vélem hogy az eredeti nyelvvel kapom meg azt az élményt, amit a rendező nekem szánt (tisztelet a kivételnek). Ez a rajzfilmeknél ugyan változhat, de tegyük hozzá, hogy néha a színészek, kik a hangjukat adják, sokszor ténylegesen azért lettek kiválasztva, mert hogy rá készítették a karaktert (Szörny Rt. például). Lehet, itt is ez a helyzet, nem tudom, de nekem negyed óra múlva át kellett állnom a magyar szinkronra, mert hogy az eredeti hangok teljesen élettelen, sótlan fadarabként adták elő az amúgy élő és hiperaktív karakternek ábrázolt szereplőket. Sokat mondjuk a magyar hang sem adott hozzá, de jóval élet telibb lett a helyzet.

Aztán jönnek a szokásos mese baromságok, melyeket nem fejtenék ki, mert szőrszál hasogatás (de pl ja, csak az a "tudós" tudja a titkos térképet megfejteni, aki az ismert galaxis térképét nem tudja rendesen kivetíteni.. ), mellé pedig megkaptuk az unalomig ismert karakterek és történet kezdeményeket és a viccesnek szánt de fárasztó hangulat faktort.

Még a közel jövőbe újra próbálom, de vannak fenntartásaim. Vannak erről amúgy valakinek pozitív nosztalgikus élményei?
    (simán lehet, hogy csak én voltam most nagyon negatív hangulatban)

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.02.10. 20:57:08