106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Engem meggyőztél :) -
Ehhez még egyébként annyit, hogy mivel megjelenik benne Grant tábornok, akit nevén is neveznek, ahogy Lee-t is, gyakorlatilag igazolva van a polgárháború valódisága. -
kérlek, tegyél már egy szívességet mindenkinek, és baszd ki innen Zephyr gyereket mint a macskát szarni.
(flém, off, elképesztő mértékű ostobaság, mind kiváló indok)
vagy legalább egy elegáns banlistet a fejlécbe, visszatartandó a gyereket sok-sok hsznyi fölösleges baromság kifosásától.
-
Benne vagyok. -
Rendben. Aztán majd kitárgyaltuk a képzeletbeli-valós világot, ahol játszódik ;)
És természetesen az OST-t is.. -
Akkor javaslom szamodra ezt a kis adat mennyiseget.
750–800 ezer szó
Az 1772 és 2000 közötti időszak magyarul publikált szókészlete, amelynek szűréséből A magyar nyelv nagyszótára anyagát összeállítják.
1 millió A magyar nyelvben kb. ennyi szó (lexéma!) van
De hogy egy angol nyelveszt idezzek, ha meg nem is helyesen, mert mar nem pontosan emlekszem az altala eloadottra.
A nagy nyelvegyesites-nyelvujitas soran az angol nyelvet leegyszerusitettek, es sok helyen megtepaztak, ugyanis az eltero regiokban, de meg az akar par kilometerre egymastol fekvo falvakban is egy szot, akar tobbfelekeppen ejtettek illetve irtak.
Ezert rengeteg helyen az egysegesitessel, szotagokat hagytak el, vagy csonkitottak meg az eredeti irasmodot. (Arrol nem is beszelve, hogy az oangol szavak sokkal kevesbe maradtak fent mint a latin jovevenyszavak.)
Ezert rengeteg helyen a logikai felepitest is megvaltoztattak es tettek az angol kifejezesek irasmodjat is logikatlanna. -
Egyetértek :) -
Nézd meg, mert érdemes. Tényleg.
Tény, hogy nem világmegváltó film, de hézagpótló. Többet nem szabad belelátni, és elvárni tőle, mint ami. -
Azt még sajnos nem láttam. Csak annyian annyiféle véleményt mondtatok már róla, hogy már azt sem tudom megnézzem e?
És ha mégis megnézem, írjak e véleményt róla? :)
-
nem f@xság, csak nem nem ide vágó téma :) -
Nem ez a flém hivatalosan? Mármint amit most csinálsz?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!inkább így. Akit nem érdekel majd átugorja.
Pofonegyszerű kérdés: ha egy IGAZ információt tegyük fel a Napihircsi.hu-ról kapsz meg, akkor azt miért tekinted hülyeségnek?
Remélem nem a gyilkosság TÉNYÉRE értetted a hülyeség jelzőt?
Ha a Velvet írta ha más: attól az esemény maga még tény.
A magasabb síkon gondolkodást pedig (bár ezt Te is tudod) nem erre az eseményre értettem. Egyéb? Vagy zárhatjuk a témát? :) -
mosmá eléggé f@xságokról vitáztok ahhoz, hogy ennél az oblivion újranézése is izgalmasabbnak tűnne...
-
OMG
-
Emlékszem.
Tehát akkor ezen gondolkodásmód mentén haladva, pl. a Ryan közlegény az nem a II. vh idején játszódott, hanem egy fiktív kitalált háborúban, csak mert a karakterei is fiktívek? -
ezt hiába magyarázod neki, akinek az a vadnyugat amit a Bud Spencer filmekben látott...
egyébként nem tudom milyen "hősökre" gondolt, de íme néhány ismertebb: Wyatt Earp, Curly Bill, Doc Holliday, The Sundance Kid, Billy the Kid, Butch Cassidy, Jesse James, Buffalo Bill....
ja, és Blondie a Jó a rossz és a csúfból nem valós személy, csak a kor és a történelmi esemény ami szerepelt a filmben az valós :) -
Emlékszel még melyik film kapcsán alakult ki a vita?
Na abból a filmből kérném meghatározni ki is volt élő személy akkor és ott :)
Csak azon kuncogtam kicsit, mikor egyesek makacsul ragaszkodtak egy esemény PONTOS idejéhez (polgárháború ugyebár) csak annak nem jártak utána, hogy az említett western film szereplői gyakorlatilag kitalált szereplők voltak s így egy kitalált időben is játszódott :)
Na mindegy. Há' ez van :) -
Akiknek személyét hivatalos, archív dokumentumok igazolják, azok bezony léteztek. -
Gondolkodtam, írjak-e egy kétpontos filmről de nem volt mit.
Kerülendő. -
tomsolo, a Kolónia hogy tetszett? -
... a legtöbb ismeretem a témáról egyébként sem a netről származik."
Mondja ezt a magasabb síkon gondolkodó, aki a velvetről linkel be ide érdekfeszítő, szakmai információkat majd verejtékezve védi a hülyeségeit.
Menj orvoshoz. -

mára ennyi elég volt belőled, ügyes voltál ma is :) -
Még szerencse. Akkor gondolom minden vadnyugati hős is létező személy volt valaha :) -
..és sokminden egyéb hazugsághoz is. Ennyi. -
"Abban pedig biztos vagyok, hogy ők (Veled ellentétben) az információikat nem az internetről innen onnan és bizonytalan forrásból,"
Hanem honnan? Egy könyvből? Mert egy könyv írója még sosem tévedett, mi? :) Azt hiszed minden ami a netről van az helytelen vagy nem pontos, mert még nem jöttél rá, hogy nem az a fontos ami az információt hordozza ( könyv vagy internet ) hanem annak forrása. A forrás pedig publikálhat neten is, meg könyvben is, amit az általad elismert tanár ismerőseid forgatnak. Van fogalmad arról, hogy az egyetemisták mennyi tudásanyaghoz férhetnek hozzá a neten? Szerintem lövésed sincs... de elárulom, még szemináriumok anyagához is hozzáférhetnek :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!s akkor a boszniai piramisban talált ősi székely-magyar írásról még nem is beszéltünk...
Na azt mutasd meg a külföldieknek :D
-
:DDD
Megkérdezted már a tanárodat mikor játszódik a Jó a rossz és a csúf című film? :DD ( a polgárháború idején, és igen, a vadnyugat nem egy kitalált korszak ) -
Látom kellett 7 perc a nagyszerű riposzt megszüléséhez... -
wow -
Guren meg a kiskakas a szemétdombon. -
imyke és zephyr egy topikban. SZÖRNYŰ -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kuruc.infót nem ismerem, de a legtöbb ismeretem a témáról egyébként sem a netről származik. A legfőbb különbség közted és köztem itt mutatkozik meg. Engem ha egy téma nagyon érdekel (és az anyanyelvem az ilyen téma) akkor HA informálódom is valamiről ezzel kapcsolatban (s amit még eddig nem tudtam) akkor igazolásként MINDIG a tanár ismerőseimtől kérek megerősítést. Abban pedig biztos vagyok, hogy ők (Veled ellentétben) az információikat nem az internetről innen onnan és bizonytalan forrásból, hanem tanulás útján tankönyvekből és egyetemi szemináriumok tananyagaiból tanulták. És ez bizony nagy különbség!
Ha figyeltél volna, amúgy sem a teljes angol szókincs statisztikáról beszéltem, hanem csak az úgynevezett értelmiségi szókincsről. Nem hinném (bár ezt megerősíteni nem tudom) hogy a teljes magyar szókincsről létezne bármilyen feljegyzés is.
Neked is csak ugyanazt javasolhatom: gondolkozz helyesen és keress fel igazi élő szakembert a témában. Utána folytathatjuk...valahol innen, ahol most járunk. Mellesleg minden nyelv intelligens. Csak fokozatok vannak.. -
Tök felesleges itt nyelvészeti akadémiai kurzust tartani mivel a bedobott flamebait már eleve gyenge lábakon áll, ráadásul nagy titkot árulok el: a legtöbb átlag külföldi szerint a magyar egy mekegő-makogó nyelv.
Nyilván aki veszi fáradságot és elmerül más népek nyelvének megismerésében az sokkal árnyaltabban fogja látni ezt a kérdést, pl. Rilke-t eredetiben olvasva a német is sokkal szerethetőbb valamint saját tapasztalat, hogy az ázsiai nyelvekre jellemző fura hangsúlyozást sem nem könnyű megszokni (elsőre olyan a magyar fülnek mintha mindig kérdezgetnének, vagy fel lennének háborodva vmin) a másik oldal meg az, hogy ebből a szempontból nem sokat számít maga a szókincs, lásd például a latin és a motorkerékpár esetét.
Bár zefír barátunk szerint már volt erre szó a Bábel tornya alatt. -
hidd el, én is magyar emberként lettem felnevelve, olvastam már legalább harminc ilyen idézetet. de olyan külföldi nagyember is van, aki meg a szláv nyelveket imádja, szóval azért érdemes helyén kezelni az emberek véleményét, akkor is ha amúgy bíborosok vagy angol lordok.
különösen az angol nyelvről meg nem érdemes következtetéseket levonni az alapján a multikulti kereskedőnyelv alapján, amit manapság minden második ember beszél. érdemes elolvasni pár komolyabb regényt mondjuk angolul, vagy tanult anyanyelvi beszélőkkel társalogni. nem olyan sekélyes az a nyelv, ahogy azt képzeljük, csak általában nem forgatják olyan gyakorlattal és intelligenciával, hogy ez megmutatkozzon. -
Mud (2012) 8/10
röviden:
Ellis és Neckbone találkoznak egy körözött faszival(Mud) egy kis szigeten, aki a szerelmével szeretne újra találkozni, a két srác pedig segít neki. -
Nem kell ismernem hozzá.
De, úgy látom, neked csak adalék kell, és máris ontod magadból a rosszmájúságot.
"Több, mint százötven évvel ezelőtt Giuseppe Mezzofanti olasz bíboros és nyelvész (1774-1849) Frankl Ágoston cseh nyelvésznek a következőket mondta a magyar nyelvről, amelyet 57 más nyelven kívül szintén beszélt: "Tudja, melyik nyelvet tartom a görög és latin mellett, minden más nyelv előtt, leginkább dallamosnak és a verselés szempontjából leginkább fejlődésre képesnek? A magyart! Az új magyar költők verseit ismerem, ezeknek dallamossága teljesen magával ragadott. Ügyeljen, ebben a nemzetben egyszerre csak fel fog tündökölni egy költői lángész, aki teljességgel igazolja jóslatomat. A magyarok, úgy látszik, még maguk sem tudják, micsoda kincs lakozik nyelvükben". (Mezzofantit idézik: Kiszely, 1996, 347; Kosztolányi, 1971, 37)" -
na most, vagy ismered a világ nyelveinek 90%-t anyanyelvi szinten, vagy annak a híve vagy, hogy az igazán hasznos statisztikák 98%-t helyben találják ki. -
Nem reklám céljából, de egy jó érzésű mozibarátot érdekelhet. Indult egy online petíció a feliratos filmek vetítéséért.
-
Ki lehet fejezni.
De, olyan árnyalások, kétértelműségek nyögvenyelősen találhatók a világ nyelveinek 90%-ában, mint a magyarban.
Talán még rémlik neked is, mit írtak, mondtak komoly szakértők a történelem során a magyar nyelvről, mint olyanról... -
Lehet nem csak a kuruc.info-ról kéne tájékozódnod, már nem először bizonyítod, hogy lövésed nincs a témáról... -
Az OXFORD English Dictionary 250,000 egyedi szót tartalmaz, na ezt rakd össze ( valójában ettől sokkal több szavuk van ). Angolban ugyanolyan jól ki lehet magad fejezni...