106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ZilogR
    Oblivion - magyar szinkronnal újranézve

Egyre kevésbé TETszik. Az alapötlete sem nagy durr, de ez a nő, nameg Cruise semmiféle színészi játékot nem produkál és a történetvezetés bárgyúsága második nézésre nagyon nyilvánvaló...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ...és persze az összes klónJack a muffancsot akarja majd...

Az eredetiben a drónok sokkal jobban kiemelt hangokat produkálnak szvsz...

3/10, (de azért először nézve ennél sokkal jobb)
  • Susarc
    AZONNAL!!!!!
  • IMYke2.0.0.0
    m1-esen, reklámmentesen megnézhető (akár újra) lesz ma késő este: A Faun labirintusa
  • bcrics
    *szerk.
  • bcrics
    Ez a film jöhetne már.
  • Inquisitor
    Nincsen a filmben (Primer) semmiféle saját testben maradós időutazás.
    Pont ez benne a lényeg.

Ellenben van benne 9 különböző idősík amit létrehoznak a dolgok piszkálásával, csak ember legyen aki leköveti ezeket.
  • Tyler1
    Jin líng shí san chai / The Flowers of War

A film egy az 1937-es nankingi tömegmészárlás idején megtörtént valós eseményt mutat be. A háború közepén egy amerikai temetkezési vállalkozó érkezik a város egyik templomába, ahol már csak az ott tanuló diáklányokat találja, illetve hamarosan pár katonák elől menekülő és menedéket kereső prostit. A kezdetben ellenszenves amerikaihoz őrültségnek tűnő kéréssel fordulnak a lányok: szöktesse ki őket a városból, mielőtt a japán katonák rájuk találnak.
    Kína legdrágább filmje, ami meg is látszik rajta, a díszlet, a látvány, a háborús jelenetek, a fényképezés kifogástalanok, és még Christian Bale-t is sikerült megnyerniük a főszerepre, aki rutinnak tűnő módon meg is oldott a feladatát. Maga a film viszonylag jó lett, kicsit sok neki a 2.5 óra, néhol eléggé leül a sztori, de többnyire érdekes, kellően feszült és brutális. Persze nem mentes a giccstől és pár kötelező klisétől, de ez talán elnézhető. Nem lett felejthetetlen darab, viszont összességében nekem tetszett.
  • QuippeR
    Olympus Has Fallen
    unalmas estékre szerintem belefér. senki nem fog rá egy év múlva emlékezni, de nem baj. 5.5/10

Oblivion
    túl sok a romantikázás, és nagyon lassan indul, ezért már nézés közben mindent ki lehet találni előre, de amúgy szórakoztató popcorn mozi klisékből és sablonokból felépítve. 7/10
  • pauly
    76457 Már a múltkor is ezt csinálta :)
  • tomsolo
    Rang zidan fei / Let The Bullets Fly (2010)

Kellemes film az öreg Chow-val és Wen Jianggal. Kicsit olyan kínai 'A jó, a Rossz és a Csúf" feelingje van pedig meglepő módon nem western a környezet, bár rengeteg elem tipikus spagetti film nyúlás.

Ahogy az ázsiai filmekre jellemző, hogy a horror filmekben mindig van vicces elem, ez fordítva is igaz: ez alapvetően ez egy vígjáték ami néha ijesztően átmegy fekete humorba majd szó szerint véresen komoly is lesz.

Rengeteget beszélnek benne és addig csűrik csavarják az ellenfél lépéseire adott cselekedeteket, hogy a végére - sajnos - el is fárad rendesen a film.

Ettől függetlenül ázsia film rajongóknak ajánlott - Wen Jiang nagyon jól nyomta a szerepét és kifejezetten jó hangja van, valamint szépen fényképezett jelenetek is vannak benne.

6,8 /10

Xi You Xiang Mo Pian / Journey to the West: Conquering the Demons (2013)

Stephen Chow friss rendezése, erősen a vígjáték és a kalandfilm mezsgyéjén egyensúlyozva. Vannak benne vicces(kicsit gyengusz) CGI szörnyek, egy csomó vér - viccesen is meg nem is - meg érdekes, sosem látott (értsd: beteg) főhősök. Az alapsztori annyi, hogy a 300 altató dallal felvértezett démonvadászunk elmegy megkeresni azt a kicsi "pluszt" amitől Ő lesz a legjobb. Van benne Majomkirály - és egész elviselhető lett az eddig látottakhoz képest (mert Majomkirály csak könyvben és rajzfilmben élvezhető.)

6,6/10

• IMYke2.0.0.0
    Julia Nickson - Rambo 2 (1985)
  • Seth
    "Rambo: First Blood Part II (1985)"
    "Plusz Sophie Marceau mindig jól néz ki benne :)"

He?? Hol van benne? Kevered a ferdeszemű csajjal?
  • gulyasandras
    Rambo: First Blood Part II (1985)

Szerencsénkre Stallone majdnem mindent kidobott Cameron forgatókönyvéből (lessétek csak megfele az eredeti forgatókönyvet!), így egy egész jó filmet kaptunk. Talán ez a kedvencem a négy közül.

Plusz Sophie Marceau mindig jól néz ki benne :)

It Happened One Night (1934) - Csikorogva indul (most sem szerettem meg), de 15-20 perc után rákapcsol. Le a kalappal!

Woman of the Year (1942) - /sóhaj/ Gyerekként imádtam, kamaszként szerettem, felnőttként már csak a végét várom* (jelen esetben a "főzést"). A mondandó pedig teljesen elavult.

Gyerekként nagyban befolyásolt a főszereplők körül kialakult (igaz, jogosan) kultusz. 10-15 évig biztosan nem nézem újra.

*Sok egykori kedvencemmel vagyok így, hogy a fene vinné el.
  • Blum
    Jennifer Aniston meg mindig durvan jo no...
  • Bachstein
    Szerintem is teljesen korrekt alkotásra sikeredett.
  • lord nihilus
    Apollo 18

Párszor belém állt a frász. Időnként teljesen elhihető az egész történet, mintha valóságos lenne. Talán kicsit alul értékelt a film.

8/10
  • tomsolo
    Post Tenebra Lux 2012 (Szeretnék gratulálni a Felhők felett fordításnak)

Szóval ez egy eszméletlen jó film - lenne - amolyan igazi film-film, tele emóciókkal, lassan érlelődő gondolkodni valókkal . A popcorn múvikra szocializálódott egyének persze kerüljék mint az ördög a tömjénfüstöt, nem fog nekik tetszeni, nem is fogják, nem is tudják érteni, érezni.

Nehéz behatárolni pontosan a műfajt, mivel szimplán egy (volt) városi család élete egy számukra is idegen, vidéki környezetben amit feldob egy csomó szokatlan dolog - az ördög nagy ötlet egyébként és bár kicsit béna az animációja kellően hátborzongató lett már-már Twin Peaks szerű.

Amitől viszont nem jó a film, hogy sikerült vmi rettenetesen elbaszott megfontolásból egy olyan effektet rátenni a legtöbb jelenetre amitől kb. majdnem nézhetetlen - ez egy ilyen a blur-ös, tilt shift szerű, szellemképes effekt ami 3 másodperc után annyire szétvágja a fókuszt, hogy az ilyen jeleneteket inkább negyedméretben néztem - és még úgyis zavart viszont még így is tudott működni ami jó volt a filmben. Például a nyitó jelenet van vagy 10 perc egy kislánnyal meg tehenekkel besötétedésig a végére már éreztem az eső és fű szagát meg a kinzó vágyát, hogy szóljak az anyjának vigye már haza :)

Így effektel olyan 6,5 körül mozog, effekt nélkül felmenne ez 8 fölé is.
  • Sir Quno Jedi
    dzsíájdzsó 1

Nos újranézvést bebizonyosodott, hogy ez tényleg egy klasszissal jobb a folytatásánál.
  • Blum
    The Company You Keep (2012)

Abszolut nezheto,kellemes film. Bar Anna Kendrick,mint FBI nyomozo egy kicsit bantotta a szemem (marmint nem a holgyemeny,hanem a ra osztott szerep ;D) de alapvetoen rendben volt minden. De...az utolso fel ora nagyon klises lett es onnantol minden ugy tortent,ahogy kell pedig egeszen eddig a reszig percenkent csettintgettem,hogy "de jo ez,hinnye".

Kar,hogy igy "elfaradt" a vegere,de igy is kap egy 6/10-et

[Az atkoto jelenetek alatt levo zene valami hatborzongatoan kellemes...LINK]
  • Bachstein
    Frankenstein's Army

Mielőtt bármit is mondanék a filmről, egy dolgot le szeretnék szögezni. Ennek a filmnek baromi jól áll a B kategória.
    A történetről röviden annyit, hogy a II. VH vége felé egy csapatnyi orosz katona valahol Németország keleti részén igyekszik egy rádión befogott segélykérés nyomán megmenteni bajtársaikat. Aztán olyan dolgokba futnak bele, hogy csak na.
    Na most nekem nagyon tetszett a légkör és a hangulat. Egyben volt retro, bizarr, vicces, önironikus, és valami olyan, amit meg sem tudnék fogalmazni.
    A katonák klisékből épülnek fel, de ez nem zavaró, nem is bántó, illeszkedik az egész zagyvaságba.
    Amúgy az egész film egy nagyon durva változáson esik át. Az első részét simán be lehetne tudni egy átlag háborús filmnek, majd szépen lassan durvulnak el a dolgok, várnak bizarrabbá, gusztustalanabbá, viccesebbé, majd a végén már azt se tudja az ember, mit is kéne éreznie. És ez mindenre igaz. A karakterekre, a megjelenő kreatúrákra, a történetre.
    1-2 jelenet kifejezetten betegre sikeredett, a helyszíneket kibaszott jól megválasztották, annyira passzoltak a filmhez, hogy arra nincs kifejezés. Sikerült egy olyan atmoszférát teremteni, aminél már csak a valóság lehetett nyomasztóbb, de itt nem ez volt a cél.
    Kicsit olyan érzésem van a film után, mint anno a 25. Reich után. "Nem tudom, mi a szart láttam, de azt nagyon is jól tudom, hogy ezt nem kellett volna élveznem, mégis élveztem. Ezt a beteg szarságot!"

A B horrorok szerelmesei imádni fogják, a komolyabb horror kedvelői egyszer szerintem jól fognak szórakoznak rajta, illetve az elborultabb dolgokat és filmeket kedvelőknek igazi csemege lesz ez a vegyesfelvágott. Mindenki más szerintem kerülje el.
  • Synchronous
    Verte máskor is kínai, mikor Jet Li belehámozta a padlóba a Fearless-ben.
  • Tyler1
    Pain & Gain - szerencsére letettek a borzalmas Izomagyak fordítás használatáról

Képzelje el mindenki, hogy pl. Bándi Kata esetéből valaki vígjátékot készít. Ez a film morbid, agyatlan, szürreális, pörgős és rohadt vicces. A nagy átlag nem fogja csípni. Tipikus Bad Boys stílusú Bay-ökörség, aminél a többszöri "igaz történet alapján" kiírás már-már sértő. Az év egyik legjobb komédiája, nagyon fekete, de nagyon pálma.

Olympus Has Fallen

Ez mi a szenny volt? Die Hard by The Asylum? Mit keresett ebben Butler és Freeman? Egyetlen jelenete nem volt eredeti, a forgatókönyv egy szánalom volt, röhejes karakterek és dialógusok, a cgi meg jó 10 éves pc játékok szintjén mozgott. 199 Ft-os dvd színvonal. Casper Van Dien és méltán elfeledett társai ilyenekkel keresték a kenyerüket a 90-es években, de álmaikban nem gondolták szerintem, hogy lesz idő, mikor az ilyen C kategóriás hígfost moziban forgalmazzák majd.
    Pain & Gain előtt tolták Tatum-Foxx hasonló fehérházas, elnökös akcióját, hát annak egyetlen képkockája is többet ér, mint ez az egész borzalom. Letettem róla, hogy Fuqua az életben még értelmes filmet fog készíteni.
  • PetruZ
    Ezt láttam én is, jópofa film, bár a 8/10 az erős túlzás, de ha a Chocolate már fel lett hozva, akkor ez is olyasféle (de kategóriákkal gyengébb) muay thai film. :)
    Amúgy Nathan Jonest kínaiak csak egyszer verték (egy Jackie Chan filmben), de a Somtum előtt Tony Jaa is összetörte a csontjait a Tom Yum Goong-ban, tehát a thaiok már kettővel vezetnek. :D
  • Bokafix2
    Somtum

Ennek a hegyomlás méretű pankrátornak eleddig azt hittem nincs is saját filmje, csak olyan amiben a kínaiak verik, vagy épp Bred Pitt válltájékon szúrja.
    Viszont minap komolyabban átfutottam a filmográfiáját és ráakadtam erre a nagyon is szerethető filmecskére, ami valahol kicsit gagyi, valahol vicces, viszont túlnyomó részt zúzós akció is egyben.
    Nathan Jones a maga 210 centijével amcsiföldön is magas, Thaiföldön viszont egyenesen óriás... de sajna olyan töketlen hogy képtelen a testi adottságait kihasználni ezért még egy takarítónéni is le tudja verni. Termete ellenére félénk tutyimutyi egyéniség aki még egy kerék kipukkanásától is összerezzen.
    Viszont pártfogásába veszi egy bokszos csaj, aki kitanítja verekedni, viszont sajna még ez sem elég... ekkor jön a képbe egy nagyon csípős thaiföldi savanyúságféleség, amit ha bekap annyira csípi a száját hogy dühöngő őrültté változik mert nem tudja máshogy levezetni az "érzést".
    Ebben az állapotában simán kettécsap egy felhőkarcolót és visszafejel egy vonatot. Szüksége is lesz ezekre az adottságokra mert a lánykát aki segít neki el akarja kapni egy másik böhömnagy figura... van nála ugyanis valami ami nem az övé...

8/10
  • Zephyr Retiring
    Na most van az, hogy elnézést kérek.
    Összekevertem a filmek címeit. A Fracture (Törés) valóban az Anthony Hopkins film...ezt nézem majd ma.
    Amire gondoltam, az pedig a Találmány.
    Így biztosan hamarabb előkerül majd.
  • Lantee
    Ez olyan, mint a "Magyar lányok a legszebbek"...aha, nekünk!
  • Willenbrock
    Kit érdekel a külföldiek véleménye? A magyar a legszebb és legjobb nyelv ez kétségtelen.Akinek nem tetszik az beszéljen külföldiül.
  • ZilogR
    ez engem is érdekelne, bár nem olvastam el, ha már spoiler...
  • Blasta
    Az fix, de sehol nem talaltam ilyen sztorival ilyen cimu filmet.
  • genndy
    Hát nem az Anthony Hopkinsosé, az biztos...
  • Blasta
    Melyik Fracture c. filmnek a tartalma ez?
  • IMYke2.0.0.0
    Samsara még mindig - mert áthoztam, és fórumozás közben megy.
    A Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center talán nem sok mindenkinek mond valamit (miközben a Samsara-ban is szerepelnek)
    Talán így azért már mindenki tudja, hogy miről és kikről van szó:
    Thriller; They Don't Care About Us; Gungnam Style stb.
    Igen, a Fülöp-szigeteki szigorúan őrzött börtön.
  • Zephyr Retiring
    Fracture (Törés)
    A film egy lehetséges időgépről s feltalálóiról szól.
    Bővebben...
    Gondolom többen többféle dolgot hallottak már erről a témáról is. Téridősíkokról s annak meggörbítéséről, idő megállításról ecetera ecetera... Az elmélet persze már magával az utazással megbukott. (lásd: Vissza a jövőbe, Időzsaru, Időgép) mind mind a dolog paradoxonját ecsetelik. Ezek miatt is gondolom mégis, hogy maga az utazás csak elmélet marad. Persze ettől még mindenki gondoljon amit akar.
    Aki hisz az ember lélek-test asztráltest elméletekben, azok szerint az időutazás egyedül ott vagyis a tudatunk mélyén lehetséges.
    Vannak emlékeink az előző és furcsa mód a következő életeinkről is a tudatunk mélyén...sokan így gondolják. Ők hisznek a reinkarnációban és hitüket a regressziós hipnózissal erősítik tovább...
    Ennyit tudunk ma, s a film hipnózis helyett egy gépre bízza a "reinkarnációt" csak jelenlegi önmagunkra lekorlátozva. Pont mint az említett filmekben, ahol az időutazás alatt végig jelenlegi önmagunk maradunk, csak más idősíkba vándorlunk át.
    Ilyesmi jelen pillanatban még nem létezik. Mármint időutaztató gép.
    Persze ezzel az alkotók nem törődnek, s ezért születhetett meg ez az érdekes "kis"f film...

De azért egy 5-öst kap tőlem...a 10-ből.
  • IMYke2.0.0.0
    2011-es.
    Az 1992-es Baraka (10/10) nyomdokain, annak koreográfiájában készült, és már nem először látom. Időszakonként elindítom.
    Az egyik kedvenc jelenetem a sok fantasztikus, beszédes, elgondolkodtató közül (saját, 3.2 MB-os kép!): Samsara (2011) - 10/10 - tegnap néztem meg, sokadszorra

A kép visszaköszön a hivatalos trailerek egyikében is.
  • fifi
    "Filmek, amiket most láttunk..."
  • precision
    elnézést, egy utolsó off még tőlem :) de ha már a Bábel Tornya előtt a magyar volt a közös nyelv akkor bizony Jézus is magyar volt :D :D
  • precision
    tényleg sok már az off srácok... :) én mondjuk ott abbahagytam az olvasást amikor kiderült, hogy a Bábel Tornya előtt magyarul beszélt az egész világ

nincs valami nyelvész topik vagy ilyesmi?
  • Zephyr Retiring
    #77278 -ra.
    Számomra a főtéma itt a film. Vagy filmek.
    A spoilert meg azért használom, hogy akit nem érdekel a szélesebb körű véleményem, azt ne zavarjam vele. Tudtommal erre is való pont. Akkor válaszolnék is, mert innentől úgyis csak az fogja ezt olvasni, akit éredekel mit gondolok arról amit reagáltál.
    Nem fogom összeszámolni a hozzászólásaimat, mert nem az számít hányszor válaszolok valamire (vagy fejtek ki véleményt valamiről) hanem az, miről és milyen hangnemben teszem.
    A marhaságról alkotott nézeteink sem egyeznek. Szerintem marhaság lehet bármi, amiből az ember semmit sem tanul. Minden egyéb információ hasznos, mert valamit azért tanulhatunk belőle. Aki pedig sokat tanul, az előbb utóbb meg is okosodik és más szemmel kezdi látni a környezetét. Nem mellesleg pont emiatt szeretem a filmeket is mert kevés kivételtől eltekintve a legtöbbnek akad azért hasznos mondanivalója, csak az a kérdés: mit tudunk leszűrni belőle.
    A mondandóim többsége nem marhaság, és pont emiatt ugranak rá az emberek (ahogy Te mondod) mert nekik is van véleményük a témáról, csak sokan nem tudják jól kifejteni vagy megfogalmazni azt. Nekem ez kicsit jobban megy. De mások meg más dolgokban ügyesebbek vagy szerencsésebbek mint én.
    Nem szokásom válaszolni a "saját hülyeségeimre" sem. Ha ilyet tapasztalsz, az azért van, mert utólag még akadt valamihez hozzáfűznivalóm s így jelzem mihez is. De majd csatolok egy "ez lemaradt"-at legközelebb, hogy egyértelműbb legyen a dolog.
    Látod, erre meg most Te hívtad fel a figyelmemet.
    Betegség tünete.
    Mivel láthatóan nem vagy szakorvos (vagy ha mégis, jól álcázod) ezért nem hinném, hogy ez a megállapításod kompetens. Ez az érzésed inkább önmagadból fakad, mert (gondolom) másoktól önmagadról sokszor hallhattál valami hasonlót. Sejtem mi lehet, s ha az amire gondolok: megnyugodhatsz: a másság nem betegség. Még akkor sem az, ha az emberek nagyrésze úgy gondolja. Erre pedig a következő soraidból következtettem. (fiúk fotózása stb...)
    Ezzel a témakörrel kapcsolatban annyi a mondandóm, hogy mind emberek vagyunk egyedi ízléssel, vágyakkal és gondolkozással. Minden embernek joga van boldognak lenni, s joga van megtanulni, hogyan lehet boldog.
    Utálattenger.
    Ha valaki utál valakit, amögött bizony féltékenység vagy irígység áll legtöbbször, ami sajnos sokszor még az átlagosnál alacsonyabb intelligenciával is párosul. A kettő elegye meg elég kemény dió még a legokosabb embereknek is :)
    És végül természetesen nem. Nem élvezem a negatív reakciókat sehonnét, de tudom kezelni. (a bevett módszer, ha nem reagálunk vissza rá. Vagy ha mégis, próbálunk kultúráltak maradni.
    Ahogyan tettem most ezt is én.)
    Szép vidám filmeket , boldog augusztust Neked és mindenki másnak aki ezt is most végigolvasta. Mert ha csendben is vannak, azért nem kevesen vannak Ők sem.
  • CSOCSO
    Meg mindig a magyar nyelvrol van szo? Akkor beleszolnek en is: Gyonyoru a magyar nyelv csak az emberek nem tudnak beszelni. Magyarorszagon nottem fel de miota itt elek amerikaban azt vettem eszre, hogy a tv ben levo emberek nem tudnak beszelni. Legyen az magyar komedista vagy a legutolso rendor kapitany aki egy gyilkossag miatt a kamera elott. Mivel sok magyarral nem talalkozom a csaladomon kivul idekint leginkabb csak videokon latok magyar embereket beszelni de nagyon sokszor borzalmas.Persze az engolul beszelo emberek sem tokeletesek.
    Kit erdekel, hogy hanyszor tobb magyar szo van ha a szokincse mindenkinek kozel a nullahoz?
  • cylonflatus
    Mire átfutottam nagyjából az elmúlt pár óra termését elfelejtettem, hogy mit akartam... ez tömény volt így éjszakára :D