106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #103936 Szamitani lehetett ra, mert minden jobb filmet elhalasztottak... -
őőőő....nem -
Pedig jó pár itt a topikban is volt már említve/pontozva. De tény, nagy része nekem is ismeretlen. Azok közül, amit láttam talán egyedül a chicagói 7-eket engedném az Oscar közelébe -
nordan #103933 komoly.......most hallok előszőr az összesről.....nem is tudom mikor volt ilyen egy Oscar jelöléses filmnél -
szinvonalas a felhozatal kb egyik filmrol sem hallottam, és a szinészek is ismeretlenek számomra.
Kezd eléggé ilyen müvészfilmes dologra hasonlitani, hogy csak egy kis réteg igényei alapján hozzák meg a jelöléseket és a nyerteseket -
Sequoyah #103931 Senki nem akadalyozza meg hogy TE 2x nagyobb pontszamot adj ra.
De elofordulhat hogy masoknak mashogy tetszenek a filmek, es mas pontszamot adnak ra mint te. Ezert van az hogy az IMDB es a RottenTomatoes se 1 ember velemenye alapjan pontoz, hanem tobb 1000. -
Oscar jelöltek -
Szerintem meg egyaltalan nem jobb ketszer a Rayanal, a Moana. Egy szinten van a ketto.
Teljesen rendben van ez a rajzfilm, barkinek ajalhato.
7.5/10
-
hát ha van 2 órád amit csak úgy kidobnál az ablakon akkor hajrá, azt se mondom, hogy háttérzajnak is jo lenne hogy közbe mást csinálsz, mert szöveg is alig van benne.
Elaludni talán jó lesz -
hát ennyi alapján (ha nem olvastam volna 'AnuluWork' véleményét), még meg is hoztad volna a kedvem :D
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.03.14. 20:36:27 -
én sem értettem mi volt benne olyan nagy szám. semmi nem történt benne és csak ültek egymás mellett a szekéren. -
The Sting
A nagy balhé
Robert Redfort és Paul Newman párosával, egy klasszikus heist-film. Azon már nem csodálkozom, hogy egy 50 éves film, mennyire modern és friss tud maradni, mert mostanában láttam azért már erre példát. Azt nem mondom, hogy nem öregszik, a klasszikus zene és a burleszk menekülési jelenetek például nem mindig állnak neki jól, bár lehet csak én néztem túl sok komoly filmet ahhoz hogy zavarjon, hogy az egyik jelenetben élet-halál harc vagy gyilkosság zajlik, a másikban meg vidám futkározás és nevetés.
A forgatókönyv azonban nagyon jól sikerült. Pedig nem kezdődik a legötletesebb módon: egy pitiáner utcai tolvaj páros, rossz embert foszt ki, mely végül az egyikük életébe kerül. A másikuk bujdosásra kényszerül (ami meglepően nem megy neki a film további részében, bár ezt később félig-meddig megmagyarázzák). A túlélő tag, bosszút forralva összeáll egy híres szélhámossal, hogy teljesen kifosszák a nyomukba loholó gengszter főnököt.
A történet fordulatokban gazdag, igaz, ennyi idő elteltével, most itt nekünk már túl sok újat nem tud mutatni (így is volt egy jelenet, amin egy másodpercre meglepődtem, amíg át nem gondoltam, milyen filmet is nézek). Furcsa módon, ez most nekem, kicsit sem rontotta el az élményt. Ennek oka pedig a film hangulata. A város, a díszletek, igazi csemegének számítottak, a film majd minden képkockája él, és élvezet elveszni a kisebb részletekben. A kémia a két színész között tökéletes, most kezdem el sajnálni, hogy kihagytam a Butch Cassidy és a Sundance kölyök filmet. A főgonosz karaktere megállta a helyét, a jelenetek között pedig volt, nem egy emlékezetes. Talán csak a bérgyilkos szál, mely kilógott az egészből, de ennyi még bőven belefért.
-
A kapitány küldetése (News of the World)
5/10
Egy mondatban tudnám összefoglalni: olyan, mint a Börtönvonat Yumába (Yuma), csak sokkal szarabb benne minden.
Az egy szem Tom Hanks nem tudta elvinni a hátán a filmet, aminek borzasztó gyenge mind a története, mind a szereplői.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.03.13. 10:02:08 -
Fukushima 50 (2020)
Ma, napra pontosan 10 éve történt a fukushimai atomkatasztrófa. Ennek az eseménynek állít emléket a film. Nem éri el ugyan egy Csernobil színvonalát izgalomban meg atomszférában, de hozza az elvárhatót. Hitelesen bemutatja a földrengés+cunami nyomán kialakuló káoszt, és zűrzavart, valamint azokat a hősies erőfeszítéseket, amik nélkül talán sokkal nagyobb lett volna a baj.
Ken Watanabe már bizonyított a radioaktív válságkezelés terén, amikor kipacsirtásodott szörnyekkel szemben védte az emberiséget, ezért itt az erőmű igazgatójaként próbálja útját állni a sugárzásnak, ami kezdetben 1,6 röntgen... ez nem jó, de nem is tragikus.
Viszont ezalatt a reaktorban mocorgó kórium csak a zónaolvadásra vár, hogy végre kijuthasson a szabadba. Ha ez megtörténik, akkor Japán nagy részének reszeltek.
7/10 -
Coming 2 America
5/10
kar, hogy nem tudtak valami mast kitalalni. Kicsit osszecsapott volt. A karakterek jok voltak.
-
ha ez 8/10 akkor a Moana-t ( Viana vagy vaina vagy mittom en mire kereszteltek at europaban) hanyasra pontoznad? Szerintem a Moana szinte ketszer jobb mese mint a Raya. A spoileres dolgot meg nem ertettem. Mi a baj?
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2021.03.11. 01:15:53 -
Coming 2 America (2021)
Az első résznek a nyomába se ér.
4/10 -
"Állj elém ha mersz!" Szeressem ezeket a trailer fordításokat. Érdekes ötletek születnek az idő hiány miatt. Szerencsére a véglegesre már jobban össze szokott állni a dolog :D
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2021.03.10. 16:12:59 -
Raya and the Last Dragon
Ahhoz képest hogy - nem tudom, mi lehet a célközönsége a filmnek - nyolctól tizennégy éveseknek szól főleg a film, egész jó kis története volt. 1 filmbe bele tudtak passzírozni egy kis mitológiát, egy alap (high ?) fantasy világ bemutatást, ami jó kis kapudrog lehet a komolyabb témák felé a mai generációnak is. Nem voltak benne éneklős betétek (AMIT ÉN SAJNÁLOK, IMÁDOM A FROZEN filmeket).
Karakterek REMEK, tök jó kis crew alakul ki a végére (Amolyan One Piece szerűen :)) Jó kis
A szinkronhangok remekek! Főleg Sisu rekedt nőcis hangja nagyon illett hozzá.
A történet pedig simán felért egy random kalandfilmhez. A mondanivaló sem volt a pofánkba tolva, tök szép volt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az nem tetszett hogy... oké a film szepontjából fontos volt hogy a crew kővé dermedjen, így állnak ki Raya mellett... de ha közel állnak a kőhöz akkor a biztonságos rádiuszon belül maradnak együtt akkor mindenki megmarad.
8/10 -
Nem ertem. Ki nyir ki,miert?
En floridaban neztem...tehat angolul -
hogy lenne -
hapi #103915 Mondd hogy nincs belőle szinkronos, különben engem kinyírnak! -
Raya
Egesz jo volt. Semmi enekles, ahhoz kepest hogy Disney. 6/10 -
Ráadásul volt nem is egy olyan rész, amikor Tom szívatta meg Jerry-t, tehát az sem igaz, hogy Tom sose nyert. -
Sequoyah #103912 Azt vedd figyelembe, hogy ez nem allami propaganda. Ezen "haborus mesek" uzenete nem az amit az allam akarja hogy halljanak az emberek, hanem amit a studio gondol hogy nepszeru lesz az emberek koreben.
Persze sok a hasonlosag, de a celok masok. -
Boss Level
Teljesen rendben lévő, napismétlős film. Jók voltak az akciók,a kikacsintások és a poénok is betaláltak nálam.
7,5/10 -
Spell (2020)
Vudubabás horror, Stephen King Tortúrájába öntve. Csak itt "Annie Wilkes" fekete, és jó sok sötét mágiát szívott magába... komolyan, néhol olyan brutál, hogy kifordult a gyomrom. Rendesen sajnáltam a feka srácot.
7/10
-
Az ilyen (ex-)katonáskodós filmek közül a Személyi védelem pl. bejött. Ez pedig nagyon nem. -
Szerintem nem volt ez olyan vészes. Egy teljesen átlagos, PTSD-s ex-katona magánakciója, egy kicsit unalmasabb formában :) De az tény, hogy nekem is csak az első 5perc volt benne említésre méltó. A többi meg, meh... Azért ez a női Rambó elég rendesen lesérült, egy párszor. :) A bunyók is viszonylag életszerűre sikerültek, ha abból a szempontból nézzük, hogy nem vert le 100kilós faszikat pikk-pakk.
4/10 -
A francia őrszem/Sentinelle
2/10
Elképesztően gyenge film. Egy pontot adtam neki a film eleji robbanásos részért, mert akkor még nem volt elqurva a történet és akár lehetett is volna belőle valami, a robbanás is jó volt, ill. adtam még egyet, mert szerencsére ebből nem lesz folytatás. Én nem tudom milyen feminista, LMBTQ filmnek szánták, amiben a fő cselekményszál megint a ruszkik fikázása, de ezt már megszoktam. Új elem volt a női Rambo, aki meg se sérül és elbánik 101 faszival egyszerre. A csaj benne qurvakemény volt, de minek? Kinek? Kinek szólt ez a film és minek csinálták meg? Lapozzunk!
UPD: Picit elgondolkoztam rajta, hogy tényleg két pont, de oké, maradjon, mert baromi rövid film, és volt a filmben a női öltözőben egy jobbfajta női segg, tehát jár a 2. pont is. (Legalábbis film közben jónak tűnt, de még egyszer emiatt meg nem nézem a filmet, hogy tényleg jó is volt-e vagy csak annak tűnt akkor ...)
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.03.06. 11:36:34 -
Én még abban sem vagyok biztos, hogy a rendezőnek egyáltalán van-e fogalma a humorról. Akartam nevetni, de nem tudtam. -
-
igazábol sztem mindegy, mert az alapfelálás mindig is az volt, hogy Tom sose nyert Jerryvel szemben. tehát ha Jerry a német akkor az elégé rossz propaganda lett volna bármikor . -
Erre az lehet a magyarázat, hogy az 1940-es évtől kezdődő széria egy bő évtized után befejeződött, mert az MGM bezárta az animációs részlegét, és csak 1963-tól kezdték el új részekkel a sorozatot. De a 70-es, 80-as, és 90-es években is jelentek meg új epizódok, szóval az a kérdés, hogy te melyik időszakból való részeket nézted. -
ez számomra uj info, de egy kicsit furcsa is ha ez igy van, hogy egy nyugati szerző hogy hogy nem forditva adta volna a neveket.
Legalább is számomra igy lett volna logikus, mivel a brittek voltak a kisebbek a németeknél és a briteket nem sikerült meghoditani a németeknek vagyis gyözni felettuk, csak ugy mint ahogy tom se tudja sose elkapni igazábol Jerryt. -
Még szép, hogy több volt benne: az eredeti Tom és Jerry egy tökéletes rajzfilmes reflexió volt a világháborúra. Épp ez a háborús hangulat ihlette meg a készítőket, ugyanis a világháborúban a briteket Tommie-knak a németeket pedig Jerry-knek nevezték. Eredetileg Jasper és Jinx volt az állatok neve, majd ezt cserélték le Tom-ra és Jerry-re, utalva általa a háborúra. -
Igazából le a kalappal az elkötelezettségeddel kapcsolatban, hogy megnézted helyettünk is ezt a filmet :D Én egy másodpercre sem éreztem úgy, hogy ennek a közelébe kelljen mennem.
Ellenben megjött a kedvem, hogy újrázzam a gyerekkori élményeimet (mármint akkor, mikor először egy éve hallottam erről a projektről), és újranézzem az eredeti (?) rajzfilm sorozatot. Még csak bele-bele pillantottam, de azt a rohadt életbe, hogy ebben mennyire több volt, mint azt akkor felfogni tudtam (pedig már akkoriban is megvolt bennem a tudat/sejtés, hogy itt ilyen-olyan referenciákról van szó). Külön kiemelném, főleg a korai részekkel kapcsolatban, a zene és az akció kapcsolatát.. fül és szemkápráztató!
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.03.02. 20:11:51 -
Metropolis
2,5 óra, fekete fehér néma film, majdnem 100 (94) évvel ezelőttről. ne felejtsük el, hogy egy olyan filmről beszélünk, melyet még Adolf Hitler is látott (és a szóbeszéd szerint, kedvencének tartott). Egy 100!! évvel ezelőtti filmről. Ha ebből a szempontból vizsgáljuk, egyszerűen felfoghatatlan, hogy ez megszületett. Tényleg látni kell ahhoz, hogy érezze az ember miről beszélek. Ez a méretű munka, ez a megszámlálhatatlan statiszta, a trükkök, a díszletek, embertelen feladatnak tűnnek. És ajánlom a triviák elolvasását, mert abból ki is derül, hogy pontosan így is volt.
El sem tudom képzelni, milyen korszakalkotó élmény lehetett ez a maga korában, de pontosan látom, mely részei azok, melyek nem öregedtek jól. Szájtátva tudtam nézni a hatalmas díszleteket, a mai szemmel is ötletes trükköket és kaszkadőr jeleneteket, elmerülni a képekben rejlő társadalmi kritika aktualitásain, azonban a feszesnek és izgalmasnak szánt akció/menekülős jeleneteknél, túlhúzott karakter interakciókon, ma már gyorsan elkezd unatkozni az ember. Ahogy a színészi játék is, a kornak és a stílusnak bár megfelelő, nekünk riasztóan túljátszott és erőltetett.
Élvezeti értéke így inkább már csak a fent említett megoldások csodálatában érvényesül, és a filmművészettel foglalkozok számára egy igazi szakmai csemege lehet, és érdemes így is kezelni a filmet. És bár volt része, melyet kifejezetten untam vagy melyen kínosan éreztem magam, ez ténylegesen az a film volt, melyet látnom kellett, és egy kicsit sem bántam meg, hogy bepótoltam. Azt meg meg sem kell említenem, hogy a látottakról órákat lehetne beszélni vagy írni, melybe én bele sem kezdem.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.03.02. 20:05:42 -
Tom és Jerry (2021)
Gyerekkorom kedvenc rajzfilmsorozata volt, és fájdalmas látni, mit műveltek ezzel a frencsájzzal. W. Hanna és J. Barbera ha ezt megérte és látta volna, kínosan feszengenének.
Ahelyett, hogy a két állat konfliktusa, vicces szituációi, és blőd, morbid humora lenne a középpontban, beletolnak mindenféle emberi matériát, amik ehhez a történethez abszolúte semmit nem tesznek hozzá, hanem inkább elvesznek belőle. Így Tom és Jerry csak egy mellékes körülményrendszerré silányul, a középpontba pedig az emberek intrikái és ügyes-bajos dolgai kerülnek. Kíváncsi voltam, hogy Michael Pena, vagy Moretz kisasszony mit tudna érdemben hozzátenni egy ilyen sztorihoz, de a filmet megnézve be kell látnom, hogy túlzottan semmit.
Sehol a régi hangulat, az önfeledt vidámság, a rekeszizomgyilkos poénok és a durvulások, csak 3D-be oltott rajzfilmfigurákat kapunk, amik sehogy sem koherensek az őket körbevevő valós világgal, és nem is állnak vele semmilyen viszonyban, csak úgy sterilen bele vannak fércelve. Végig ez volt az érzésem, míg peregtek a képkockák.
A Roger nyúl is hasonló koncepcióval dolgozott, viszont az ezzel ellentétben mégis jó volt, mert ott reflektáltak rá, hogy ezek a lények firkák, akik a 3D-s világba jöttek fel a síkból.
Itt viszont semmi ilyen nincs. Minden állat rajzolva van, de a húsvér emberek úgy kezelik őket, mintha ők is valódiak lennének. Ebből aztán olyan idiótaságok kerekednek, hogy szinte teljesen természetesnek veszik, ha a macska meg az egér írni, táncolni meg zongorázni tud. Vagyis: rajzfilmfigurák (akik valódinak vannak beállítva) úgy viselkednek a vásznon, hogy azzal meghazudtolják a fizika és a biológia összes törvényét, és senkinek még csak fel sem tűnik.
Persze nem lett volna jobb az sem, ha húsvér egeret és macskát kreálnak nekünk, mert annak meg valószínűleg kritikán aluli lenne a cgi-je, főleg, ha olyan hajmeresztő mutatványokat meg fizikát lesajnáló gyors mozgásokat produkálnak, mint a rajzolt figurák.
A film elején a rappelő madár már elég szép figyelmeztetésül szolgál, hogy ezt a mozit bizony kerülni kell... épp olyan a bevezetője, mint a Kis Vuk-é, amiről tudjuk, hogy egy minden tekintetben kritikán aluli animációs alkotás.
Attól hogy beletesznek pár poént vagy szitut a régi Tom és Jerry-kből, még nem lesz élvezhető, mert minden más egy rakás szar... semmi nem működik jól és az összkép egy tisztességesen kihányt lecsó lett. Kár érte.
3/10 -
Mivel nem egy true crime doc-ot néztünk ezert mindegy hogy mennyire szaladt meg az írók tolla.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!igen, láttuk, mamát is egy telefonnal kihozta;)