106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • kaposi1
    Már nem keresem.
    Step.Up.Revolution.2012
  • Tyler1
    Carlito útja

Kiváló gengszterfilm ez is De Palma kezei alól. A rendezés, a forgatókönyv, a fényképezés, az aláfestő zenék, minden nagyon eltalált, egyszerűen a hangulata magával ragadó, közel scarface-i magasságokban. Az alakítások parádésak, Pacino egy isten az nem késég, de Sean Penn amit lehozott, az valami fenomenális, és a mellékszereplők is mind tökéletesek voltak. Az utolsó 20 percet meg olyan feszültem ültem végig, ahogy csak nagyon kevés alkalommal sikerült egy filmnél. Bár ha nem a végével kezdik(sosem értettem miért jó, hogy a legnagyobb csattanót lelövik a film legelején), akkor nagyobb ütött volna az állomásos jelenet.
    Aki nem látta, az mindenképpen pótolja, szigorúan eredeti nyelven!
  • kaposi1
    Elnézést hogy itt kérdezem meg.
    Esetleg tudja valaki hogy melyik filmből lettek alávágva a részletek a zene alá?
    Előre is köszi.

http://youtu.be/SnXnAZBFq9g
  • tomsolo
    R.I.P.D.

Ghost Story-ba oltott M.I.B. lett sajnos nagyon bugyuta sztorival. Pedig a szereplőgárda nagyon jó volt, néhány flash is jó lett - bár láttam már jobbat is - de a forgatókönyv kinyírta az egészet.

6/10 - Nagyon nagy jó indulattal.
  • Sir Quno Jedi
    Végzet ereklyéi a Csontváros

Az nem volt világos miért csontváros, mivel kb. pár percet játszódott ott a film (és szín mellékes dolog benne), de gondolom ilyesmin kár is elmélkedni. Egyszernézős tini alkonyatklón (nagyrabecsült barátom szerint). Nekem tetszett, másoknak kevésbé. 16-os karika, szal. ez nem olyan kedélyes, mint egy háripottő 1, kisgyereket ne vigyünk rá. Tinilányoknak beztos jó, mert van benne szerelmi szál, más se nagyon. Azé a démonok/vámpírok/vérfarkalók pofásak trükk szempontból, csak igazándiból erősen másodlagos szerepük van. A kiscsaj anyja Lena Headey kedvencünk, de alig szerepl benne (többnyire csak a teste :D).
    A főszereplő csaj kicsit málészájú, nem néznénk ki belőle, amiket művel, de ugye ezeket senkiből sem néznék ki... :DDDD

Csak saját felelősségre nézzük, mert van akinek tetszeni fog, van aki meg morgolódni fog tőle... :DDD Én azé kíváncsi vagyok a folytatásra, mert végülis ez sem volt rosszabb, mint a Percy Jackson és azt is kibírtam élve, ez meg azért legalább sötétebb kicsit.
  • IMYke2.0.0.0
    A reklámjai alapján: nagyon gáz lehet.
  • Béka Benő
    Aki már látta, írja már meg, hogy a Roland Emmerich rendezte az elnök végveszélyben tényleg nagyon gáz ?

Előre is köszi !
  • Zephyr Retiring
    Mielőtt éjfélt üt az óra.
    Nemrég értünk haza a kertmozis előadásról a párommal.
    Röviden összefoglalva:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezt a filmet kifejezetten nem ajánlom az olyan típusú embereknek, akik nem szeretik megbeszélni vagy meghallgatni az élet nagy dolgait. Na én is szeretek jókat (és jó sokat is) beszélgetni amikor akad kivel :) de ebben a filmben aztán még rajtam is túltettek :D
    A lényeg: vannak azért szerencsére jobb filmek is. Nekem (nekünk a párommal) egyszer nézős darab marad csupán.
    Ami tetszett benne, azok a megírandó könyvek alapsztorijai. Aki majd megnézi, az megérti miről is van szó :) Többieknek: nem vesztetek semmit, ha kihagyjátok. Semmi lényegeset...
    Na jó, sok szónak is sok az alja, asszony már félig alszik is, tehát én is elteszem magam holnapra....mielőtt még......éjfélt üt az óra :D

Ennyi.
  • ZilogR
    Szemfényvesztők
    Na, ilyen lehet, amikor az operatőr, a zeneszerző és a vágó kap egy marék speed-et, csinálnak egy négy órás filmet 2 órába és a rendező (aki minimum éppen trippel) ezt még telinyomja cfx-el.

Harsány.

Pont arról szól, ami: annyira sok az effekt, hogy csak bazsalyogsz: nem hiszed el, mert ez csak trükk. Sajnos.

Nekem nagyon tetszett volna, ha az operatőr nem ült volna körhintán, a zeneszerző nem 160-as tempón nyomta volna két órán át, a vágó nem fél másodperces vágásokkal operált volna, és a rendező nem rakta volna bele a buta effekteket, ami miatt nem hiszed el, az amúgy beszippantós sztorit - ami nem is olyan nagy szám és még zagyvaság is, utólag meggondolva...

Ezt kötelezően szinkronosan újranézem, hogy oda tudjak figyelni - bár lesz benne egy jelenet, amit könnyen el tudnak majd cseszni a szinkronnal (aki látta, tudja melyik lesz az...)

7/10
  • bcrics
    Eléggé lehúzták a filmet, pedig sztem is jó lett.
    Nekem bejönnek a Paranormal Activity és társai.
  • kissssss
    jug face -.-' elég volt csak megnéznem a trailert és máris el ment a kedvem mindenféle filmnézéstől.
  • kissssss
    nem nem az de ha ő belőle ezt hozza ki akkor ez van, belőlem meg a film 20-ik percije után egy jó nagy alvást hozott ki na bumm.

Zephyr Retiring 77796

cöhh hát nem konkrétan azért írtam mert egy hullámhosszon járnánk vagy azonos vonalkódot nyomtak volna a tarkónkra klónozás után csupáncsak röhejesnek tartottam hogy rögtön bannhamer lett kilátásba helyezve csak mert irritál valakit egy amúgy képen is spoilerbe rakott hsz egy gyakran kommentelt topikban.

end story lapozunk.
  • Bachstein
    Spoiler-ba rakta, valszeg a legtöbben el se olvasták (ahogyan én sem). Te is csak duzzasztod azzal az off topikot, hogy reagálsz az ilyenekre. Helyette írhatnál kritikát egy filmről, vagy moziélmény beszámolót, Zephyr hozzászólása meg eltűnne a süllyesztő mélyén seperc alatt.
    És hogy nálam se legyen off:

Jug Face: kurva szar és igénytelen horrorszerűség, nem ajánlom senkinek.
  • Lipi1980
    The Devil Inside

Százszor többre tartom az ördögűzős filmeket, mint a "hentelős" horrorokat, így ezt is kötelező darabnak éreztem, és egyáltalán nem csalódtam. SŐT!!!
  • tomsolo
    Ez nem a "Filmeket amiket most látunk és mocsokosul off topik ömlengések" fóruma spoilerben vagy sem.

Persze mindenki írhatna permanensen totális fasságokat a 4 szavas "értékelése" után pl. hogy melyik utángyártott mogyorókrém a legfinomabb a Nutella utána, vagy gyerekkorában mi jutott eszébe a zöldpaprika ízéről miközben a biblia is azt mondja hogy aki keres az talál, csak ez akkor is szimpla butáskodás és konstans off topik dolog nem pedig "spoiler".
  • Zephyr Retiring
    Érdekes... sokszor meglepődöm mostanában, hogy bár abszolút másként gondolkodik egy pasi (mint jómagam) s egy csajszi (vagy hölgy, mint jómagad) mégis néha sikerül közös hullámhosszra kerülni egymással. Miközben meg egy "fajtámbélivel" úgy, mint egy pasival nem bírok közös nevezőre jutni :)
    Nem tudom, hogy olvasod e bármelyik hozzászólásomat is egyébként, de mindenképpen szeretném megköszönni, hogy ha nem is tudatosan, de azért elfogadod, hogy lehet másnak is más, különvéleménye egy egy filmről. Szép estét és jó fórumozást Neked, bárki is vagy :)

Köszönöm.
  • kissssss
    nem tetszik nem olvasod.
  • Kmarha
    önmagát szórakoztatja, de legalább elrejti. Egyszer lesz erőm bevezetem a blog világába, és onnantól oda fog szemetelni
  • Kmarha
    te még lenyitód?
  • tomsolo
    Konkrétan mi a szándékod ezzel a permanensen burkolt hittérítéssel?

Megnézel egy filmet, nem írsz kb róla semmit - még annyit se hogy dráma, vígjáték whatever - ellenben arra mindig van idő, hogy egy méretes spoilert megtölts ilyen hülyeségekkel. (Ami különösen irritál, ez az állandó többes szám első személy mintha egy lelkes hallgatóság előtt kéne szerepelned és pont arra lennénk kiváncsiak szerinted mit kéne tennünk pedig hát.)

"Nem késő megvalósítani a megvalósulatlant. "

Valóban, mert egyszer ban lesz a vége.
  • Kmarha
    Igen, pont az általad említett okból kifolyólag nem szoktam együtt emlegetni az első két résszel.

Hétvégi könnyedségre félre van rakva :) (amúgy a legjobb mindegyik közül)
  • Zephyr Retiring
    Szex az ex után.
    Már kezdtem azt hinni, manapság nincsenek is jó filmek...
    ..de szerencsére ez a film erre rácáfol. Akit érdekel, majd utánanéz úgyis, hogy miről is szól pontosan a film, tehát ezt most hagyom is. Inkább arról ejtek pár szót, hogy engem mire ébresztett rá ez a remek kis alkotás :)
    Mindenkinek vannak gyerekkori (vagy későbbi) tervei, álmai. De aztán ahogy telik, múlik az idő s mind bekerülünk a termelői és fogyasztói társadalmunk mókuskerekébe, ezek a fontos álmok előbb utóbb a feledés homályába vesznek. Aztán valamivel később életünk egy egy újabb állomásán szembesülünk újra régi vágyainkkal. Csak hát a legtöbben addigra beletörődünk sorsunkba, gondolatban szembe köpjük saját magunkat gyávaságunkért, amiért hagytuk elfeledni azokat a fontos álmokat. Pedig a helyzet az, hogy még olyankor sem késő meglépni a meg nem lépettet. Nem késő megvalósítani a megvalósulatlant. Nem késő, hiszen még életben vagyunk. Ez a film, a régi önmagamról mutatott nekem görbe tükröt. Igen, bizony nagyon hasonló ember voltam jómagam is, pont mint a "főhősünk".
    De egy nap újra megcsaphat minket a remény szele a tökéletes élet ösvényéről, s mi igen is megragadhatjuk ezt a szelet, szárnyra kaphatunk általa, s beteljesíthetjük régi régi gyermekkori álmainkat.
    Honnan tudom? Onnan, hogy én is így tettem. Mertem változtatni az addigi életemen egy jobb élet felé, és el is értem amit akartam.
    Persze ez az út nem könnyű. De mindig akad egy barát, vagy egy társ, néha mindkettő, aki(k) segítenek ha megakadunk.
    Bár jómagamnak más álmaim voltak mint ennek a könyvelőnek a filmben természetesen, de a céljaink végül is ugyanazok: barátokra lelni, társra lelni és közösen együtt hajtani azt a képzeletbeli szekeret a helyes úton. Azon az úton, amit gyerekkorában mindenki kijelöl saját magának.

Ha valaki úgy dönt, ad egy esélyt ennek a filmnek is, nem fogja megbánni. Kategóriájában: 10/10.
  • Hoz_Hun
    Ezt a filmet, most csak azért írom ide be, hogy aki nem látta kerülje el. Messzire.

Wolf Creek - A haláltúra

Egész addig még tán jó is, míg a lényegi (mondjuk úgy horror, bár nem az) rész el nem kezdődik. A főszereplők olyan szinten buták és illogikusan viselkednek, hogy egyszerűen kizökkentett az egészből. A forgatókönyvíró egy fantáziálatlan barom és ezen sem a rendező sem a színészi játék (már ha lenne ilyen,...talán kis jóindulattal,... a főgeci egész érdekes alak lett) nem segít. Persze, ha ésszerűen cselekednek, akkor ott vége is a filmnek, de azért ilyen primitíven megoldani, hogy ugyan tarson még és legyen benne vér meg keménykedő igen gonosz már-már természet feleti képeségekkel rendelkező főgonosz. Én általában szurkolok a főszereplőknek, az most fordult elő először, hogy szinte az első durvább jelenetük után azt mondtam "Akkor dögöljetek meg!" De aztán pár jelenet még annál is hihetetlenebre sikerült. Ha ilyen Freddy szerű fantazi akármire veszik a gonosz figurát, jobban jártunk volna (bár lehet, hogy az mert elég hihetetlen helyeken bukkan fel, vagy legalább is hihetetlen szerencséje van). Na mindegy.

kerüljétek el/10
  • Rony94
    Hé, és az Army of Darkness? Az szinte a legjobb. Persze az már inkább vígjáték mintsem horror, de akkor is az Evil Dead 3. része. :D
  • Kmarha
    Evil Dead
    Minden, Braindead-et idéző gagyiságával, van atmoszférája, rengetek jelenete és beszólása mely emlékezetes marad, kreatív (valakinek valószínűleg idegesítő) kamera kezelés, és az erőltetett vontatott részekkel együtt is, néhol egész parás hangulata.
    Na meg egy egész kanos erdeje.

Evil Dead II
    Érdekes előzmény/folytatás/alternatívája az első résznek. Tetszett az új, bad ass Ash, jobb volt a minősége a képnek, és talán pár trükk is egész pofásan sikeredett. Sajnos az első részben megtapasztalt gagyiságból többet, a parás hangulatból kevesebbet kaptunk. Emlékezetes jelenet azért itt is volt bőven.

Evil Dead 2013
    Ez már az új kor filmje. A korábbi hangulatot teljesen dobták, és igazodtak a mai kor igényeihez. Kicsit naturalistább, kicsit gusztustalanabb, és sokkal parásabb és ijesztőbb, mind elődei. A képi világa zseniális. De a kreatív ötletek már teljesen hiányoznak, és a nosztalgikus elemeket leszámítva, egy sima tucat horror lett csak.
    A kamera kezelés múltidézése fél percig se tart (az elején, mikor kocsikáznak a házig), de kellemes meglepetés volt a renget visszaköszönő jelenet és szöveg az első két részből (kicsit sajnáltam, hogy nem hintázott a szék az elején, nem füstölt a jobb felső sarokba a Hold, a magnó szalagot egy "az idióták is megértsék" könyv feliratozással és némi satírozással helyettesítették, és csak egyszer kiáltották el a "MI TÖRTÉNT A SZEMÉVEL?" szöveget, de ezektől függetlenül tényleg dugig volt tömve visszautalásokkal)

A végén még a láncfűrész is előkerül, de akkor már minek? Az oda vezető út jó volt. Megmozdulni nem mertem, nehogy valami rám támadjon a sötétből, annyira hatot rám a film. Aztán jött a gagyi megtisztulási "szertartás", majd a logikátlan befejezés. Amibe talán nem is kötnék bele, ha a film csak fele ennyire vette volna komolyan magát.
    Végül csak hiányzott az a gagyi faktor belőle.

A végére legalább elmúlt a para, így még aludni is tudok.
  • sandor8206
    Elysium

Hát sajna ez is gyenge lett nagyon, dizájn, világ, trükkök jók minden más egyéb gyenge.
    5/10
  • Bachstein
    Persze, értettem...
  • Seth
    Nem a méretére gondolhatott, csak valamit írni kellet a reklámozott oldal mellé, nehogy egyből kiszúrják :
  • Bachstein
    Annyira azért nem, a Földről valóban nagynak látszott, de mikor közelebbről mutatták, vagy éppen rajta játszódott a cselekmény, akkor simán beláthattuk a nagy részét.
  • Zoz31
    Elysium szerintem hatalmas !

http://mozi-filmek-ingyen.blogspot.hu/2013/08/elysium-zart-vilag.html
  • dartonita
    A hid tul messze van:
    Kozel harom oras 2.vhb-s maraton egy csomo tok jo szinesszel.Egyaltalan nem rossz annak aki szereti ezt a korszakot,ugyhogy en is elveztem.
    6,5/10
    Napok romjai:
    Itt ket kivalo szinesz jateka dominal vegig.Anthony Hopkins egeszen elkepeszto,de Emma Thompson is felno hozza.Lassu de nagyon jo film.
    8/10
  • Inquisitor
    A legtöbb jó ruszki filmhez soha nem lesz. Ahogy ázsiaiakhoz, német vagy francia filmekhez, stb. Másrészt amilyen a szinkronok minősége, inkább nézek eredeti nyelvű feliratos filmet, akár bushman nyelvűt is. :D
  • Lantee
    Ha lenne szinkronizált, akár még adnék is neki egy esélyt. Az iMDB-n talált videón lévő orosz vartyogástól agyrákot kaptam.
  • Inquisitor
    Spoiler???
    Ez a film első pár perce ... és benne van a trailerben. :D
  • tomsolo
    Spoiler BAZGE!
  • Inquisitor
    "Megnéztem a trailert, komolyan valami kalóz játéktól változnak superherová? :D"

Nem. A szereplők pro-gamerek, akik annyira profik, hogy versenyre járnak, ahol szponzor fizet nekik. Az egyik versenyen kapnak valami új csapat orientált FPS játékból megjelenés előtti verziót sok nyeremény mellett. Persze a lemez amin kapják nem is adathordozó, hanem lézerre aktiválódó erős tudat módosító ...
    És így mindent megtudnak csinálni amit a játékban. :D
    Max-ből a konzol mániás csókából élő Street Fighter harcos lesz, a kis csajból vérprofi sofőr, a főszereplők meg ugye valami CS utánzatot nyomtak ezért ők abban lesznek jók. Persze blődli az alaptörténet, de nem jobban mint bármelyik jenki képregény film vagy akár az indiai Krrish. :D
  • Tikal #77775
    ha többi filmje nézhetetlen akkor talán lehet jobban járt volna, ha mégis belefűz valami mondanivalót a filmjeibe :)
  • gulyasandras
    Csillagosok, katonák (1967) - A L E G J O B B háborús film.

Jancsónak összejött. A Szegénylegények már mutatott valamit, de azon még erősen érződött, hogy másolta a nagyokat. Filmcsinálási módszeréhez (majd kitalálunk valamit forgatás közben, a forgatókönyv csak felesleges nyűg) ez a téma tökéletesen passzol. Egyszer sikerült találkoznom vele: nagyon tetszett, hogy mekkorákat röhög a kritikusokon (meg az esztétákon), hogy mennyi baromságot látnak bele a filmjeibe. Pedig ő semmiféle rejtett mondanivalóval nem vértezte fel egyik moziját sem.

A (hosszabb) werkfilm borzalmas, de az utolsó mondattal teljesen egyetértek. Ezzel szemben a rövid ragyogó.

A többi filmje (1968-2009) nézhetetlen.
  • tomsolo
    A metro is teljesen nézhatő volt...
  • Tyler1
    Megnéztem a trailert, komolyan valami kalóz játéktól változnak superherová? :D Egyébként tudnának ezek az oroszok is jó popcorn filmet készíteni, egész látványos, és szépen fényképezett lett ez is. Azért meg nem nézem, az biztos(elég volt a ruszki Hayden Christensen esete a repülő volgával), de hátha egyszer értelmes sztorit találnak ki :)