106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Én például most hallottam (olvastam) először a "Gravitiy"-ről először...
  • Riddick21
    Őőő, félreértettél :) Nem az zavar, hogy a frissen letölthető filmekről jönnek a vélemények, ez általános jelenség, mindenki torrentezik, én is. Csak feltűnt, hogy moziba nem jár senki.
    Kivéve Sir Quno Jedi-t, aki leszarja a kritikákat és az össznépi éljenzést és csakazértsem nézi meg a Gravity-t, de nyilván szíve joga :)
  • Bucser
    Szerintem a Pacific Rim production vaueban messze tobb mint 4 a magas stilusaban pedig legalabb 8-as:)

En minden percet elveztem. Idris Elba meg egy jo szinesz egy szineszkedest nem igazan igenylo filmben:) Benne tobb karakter volt mint a teljes castbanb (kiveve Ron"Hellboy" Perlman)
  • IMYke2.0.0.0
    Ráadásul, a (valódi és magukat annak kikiáltó) "filmesztétákért" sem tenném a kezem a tűzbe... többek közt azért, mert a nagy számok törvénye alapján ők sem tuti, hogy minden legális forrásból látnak...
  • Sir Quno Jedi
    Namost ÉN aztán járok moziba, de pont ez a gravityí nem nyűgözött le. Sehogyan sem. Még tán letöltve SEM nézném meg.

Aztán lehet, 1x mégis rámjön, de valahogy nem győztek meg eddig vele.
  • Bucser
    Az Sg eredetileg warezoldalkent indult aztan warezforumkent, amit idovel probalt levetni magarol, de a tagok nagyresze megmaradt ebben a mentalitasban. A Filmek, amiket most lattunk... topic ennek a lekepezodese tokeletesen.

Ma napig toltik a programokat es ha mar ott vannak a filmeket is, es ezutan idebofognek roluk par sort. Ez nem filmeszteta forum:) Ez csak parszaz gamer "velemenykifejezo" jatszotere.
  • Riddick21
    3 fórumot látogatok rendszeresen, mindháromban inkább a filmes témákat, és azt vettem észre, hogy itt járnak az emberek legkevesebbet moziba. Szinte mindig csak a frissen letölthető filmekről írtok, és nagyon ritka, hogy valaki olyan premierfilmről nyilatkozzon, ami csak moziban érhető el.

Pl. nem látok itt egyetlen véleményt sem a Gravity-ről, pedig a másik két oldalon már van átlagosan 3-4 megnyilvánulás róla.
    Nem hiszem, hogy mindenki egy olyan alföldi faluból ír, ahonnan 200 km-re van a legközelebbi mozi :) Én ma nézem meg, egy 20-ast én is autózok érte (oda vissza lesz az már 50 is), de gondolom megéri majd :)

Csak egy észrevétel volt amúgy, ami azért is furcsa, mert ez a 3 oldal közül messze a legpörgősebb fórum, ergo a leglátogatottabb is, bár ezzel együtt a legalacsonyabb színvonalon is ez pörög, de ez nyilván a tömeg hozadéka :)
  • Bachstein
    I saw the Devil
  • Szabi84
    Én ezt néztem 2 éve, szerintem nagyon jó! Majd írd meg hogy tetszett:D

http://www.imdb.com/title/tt1230385/
  • Susarc
    The Lone Ranger!

áááá ez kurvajó volt!! a ló+vérnyúl +2 pont 9/10:))
  • WhiteStar
    Pacific Rim

4/10

nem kommentálnám. :D
  • Jakuza1
    kb es akkor meg nagyon joindulatu voltal az ertekelesnel. :P
  • Blasta
    Fu, biztos igazuk van, de igazabol ez egy elegge kozepes/szar film ahhoz, hogy ennyit ne foglalkozzak a temaval :D
  • Prof William
    Nekem az jött le(régen láttam) hogy simán csak kellett egy új bevethető Jager mert többit lealázták mellesleg lol hogy a nagy plakátokon beharangozott többi robotok
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    körülbelül 5 perc alatt gyakják le a Kaijuk.
  • Sir Quno Jedi
    Sőt arról is vitáznak, hogy a "diesel engine" itt a jager univerzumban egy mértékegység, mert így hivatkoznak rá, hogy a karban 50 diesel engine erő van stb. Ebből kifolyólag lehet, hogy mégsenem dízelesek voltak az újak. :D
  • Sir Quno Jedi
    "First off all, Crimson Typhoon (and presumably the other mark 4s and Striker Eureka) was diesel-powered."

"If they make nuclear-powered Jaeger they'd want to install radiation shielding to prevent the reactor from destroying installation by itself. This or of radiation shielding also protects from EMP."

"Maybe they've just heavily ramped up the armour of the nuclear cores in the Jaegers? Considering the contamination caused by such events, its highly likely that post-Mark-I generations, reactor shielding was a primary objective. They had the Mark-I's to deal with incoming Kaiju long enough to make sure the second batch was much more capable of... whatever."

"Gasoline, Natural gas, Steam, and Battery power sources are energetically inefficient. The conversion of mass into energy is only a few percent. Not nearly good enough to power a Jaeger. Nuclear or matter-antimatter is the only way to go. You need something that produces an extremely high power output (millions of horsepower) from very little fuel in a very small space. Gipsy Danger's nuclear turbine could do it. Turbines are very efficient engines. The thermal efficiency of a jet engine is better than 90 percent. The faster a turbine turns the better it works and with Gipsy's power requirements you can let it run at a temperature one tenth away from the turbine's melting point. This is a bit risky of course but with well-designed safety systems it'll work."

"Um, no. The Mark-4 and Mark-5s have "digital", or electrical powers sources that could be disabled by Leatherback's EMP. For instance, Striker Eureka has something called a Supercell Chamber, while Crimson Typhoon uses an i9 Midnight Orb Plasma Field. Plasma doesn't really sound like gas to me..."

Csak ízelítőnek, belemennek a fiúk mélyebben is->

http://pacificrim.wikia.com/wiki/Thread:13932

http://pacificrim.wikia.com/wiki/Thread:10775
  • Blasta
    Pontosan. Akar nuklearis, akar nem, arammal megy, igy pontosan ugyan az lett volna a hatas mint a tobbi Jaegernel (mellesleg mi lehet a masik energiaforras amivel ezeket a nagy szarokat hajtjak? Elektromotorok meg akksik, esetleg gozgep??? :D)

"Mit törődsz vele, "látványfilm"! "

Ezt meg sem "hallottam" :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ez is segít a döntésben
  • IMYke2.0.0.0
    http://www.koreanfilm.org/
  • Jakuza1
    Itt nezzel korbe inkabb, mint a wikin.

http://www.azsiafilm.hu/
  • ProGabe #78353
    A reaktorát tényleg nem nyírná ki az EMP, de minden mást, kezdve a vezérlőktől, a képernyőkön át a hidraulikákat irányító gépekig ugyebár mindent.

Mit törődsz vele, "látványfilm"! Del Torotól persze ezerszer többet várna az ember, pár concepttet elnézve lehetett itt jobb koncepció is, sokkal tökösebb, értelmesebb lehetett volna ez a film, de pár száz millió dollárt nem ad egyetlen stúdió sem, amiben van bármiféle kockázat.

Hozzáteszem, most már mindenki látja, hogy a fenti dolog megbukott, igenis kell egy minimális érték és értelem a filmekbe, különben megbukik, ahogy kell.
  • Blasta
    Pacific Rim

Most én értettem félre vmit, vagy
    ...a Gipsy-t tényleg azért vetették be az EMP-vel lovoldozo Kaiju ellen, mert az NEM DIGITALIS hanem ANALOG NUKLEÁRIS, igy az emp nem árthat neki?????????
  • Blum
    World War Z

Meglepoen jo volt. Vegig porgos volt bar a vege egy kicsit vontatott lett.
    Volt egy resz,ahol nemi logikai bukfenc szagat ereztem de amugy rendben volt.

8/10
  • n000rbi
    +1

Ma néztem meg, atomjól adja a 70-es évek hangulatát, a futamoknal a hideg kirázott, nálam eddig az idén a legjobb moziélmény.
  • ZilogR
    Köszi a választ!
  • tomsolo
    Cold Blooded (2012)

Nagyn low-budget cucc ettől függetlenül ajánlható mindenkinek aki szereti a minimál helyszínes krimiket. A két főszereplő egész tűrhetően hozta a formát főleg a gengszter gyerek, a nagy dumájával de csaj sem volt rossz.

Van benne egy epic jelenet, valóban ettől lesz emlékezetes, sajna sokat ront az egész filmen hogy néhány helyen rettenetesen rusnyán kilóg a lóláb az amatőrködés miatt. Ez a szkriptet is érinti pár helyen ettől függetlenül az utolsó percig végig néztem.

6/10
  • tomsolo
    Ráharapni csak akkor fogsz, ha félreteszed az amcsi filmek standard koncepcióit - nehéz ezt pontosan megfogalmazni - és hajlandó vagy befogadni más kultúrát és gondolkodás módot.

Pl. a Confession of Murder egy jó film, van benne bűnügy is meg minden, de igazából nem is erről szól.

A Vengeance trilógia*** kezdőknek pont jó a fenti szempontok alapján utána érdemes elővenni vmi könnyedebbet pl. a CJ7-t, vagy a Kung-Fu Hustle-t.

***Sympathy for Mr. Vengeance
    ***Oldboy
    ***Lady Vengeance
  • ZilogR
    Minap rákerestem Wikipedia-n (!) a 2010-es évek bűnügyi thriller-eire és a nekem tetsző címek között találomra megnyitottam kb. 8-10-et, ebből kb. 4-5 volt dél-koreai.
    A kérdésem, annak aki ért ehhez:

Mi a jó sorrend, hogy ne legyen csalódás és ráharapjak (de erősen) ezekre a filmekre?

Pl.: Itt van három, amiket eléggé jónak ír le a Wiki:
    The Thieves
    The Neighbors
    Confession of Murder

Van olyan alapmű, ami must-see és jól bevezet a koreai filmek stílusába?

Előre is köszönöm a választ!
  • LeventeV
    Rush (2013)
    8.5/10
    Hamar elrepült a két óra. Nekem nagyon tetszett a film.
  • Tikal #78344
    Mert már öregek, De Niro 70 éves...
  • tutituti
    épp most akartam róla írni.

a véleményünk nagyjából megegyezik,csak én 7/10-et írtam volna a vajszívem miatt.
    egy esti filmnek tökéletes volt a sci-fi őrülteknek akik mostanság nincsenek ellátva jóval.Sajnos.
  • Cuchulainn
    Europa Report

Nagyon régóta az első általam látott sci-fi, amiben nem csak tölteléknek van az a sci-előtag. Talán emiatt is tudtam élvezni, az apró hibák és a néhol eléggé feltűnő alacsony költségvetés ellenére.
    Ami mellett viszont még így sem lehet elmenni, az a történet sablonossága, ezt a sztorit bizony már ellőtték párszor a science fictionben. Ezenkívül jó lett volna, ha a karakterekre is egy kicsit több időt fordítanak, nem igazán sikerült megkedvelni őket, a történet vége felé beledobott csavart pedig feleslegesnek éreztem.
    Valószínűleg ha több hasonló film lenne akkor 1-2 ponttal lejjebb menne az értékelés, de így ez

6/10
  • Monoton
    Killing Season (2013) 5/10 - Miért van az, hogy két ilyen jó színész egyre gyengébb filmekben vállal/kap szerepet? Egyébként maga a
    vadász-préda ötlet remek lett volna, ha nem csak 10-15 percet kapunk azokból erdős jelenetekből.
    Nem mondom, hogy rossz film, mert voltak pillanatok amikor élveztem, de nem is egy kiemelkedő darab amire sokáig fogok emlékezni.

Now You See Me (2013) 8/10 - Agy kikapcsol, élvezi. A készítők hülyének nézik az embert, de nekem egy pillanatra nem jutott eszembe, hogy akkor most befejeztem, mert ilyen baromságot ritkán látni. A film végig pörgős, hangulatos, látványos, engem szórakoztatott és más nem is érdekel.
    Na jó, a vége (a nagy leleplezés) azért nálam is kicsapta biztosítékot, de összességében én élveztem minden percét a filmnek. :P

• IMYke2.0.0.0
    "The Croods" - 6/10

Elegem van már abból, amikor a cuki főszereplőnk lázad az ellen, amiben él!
    Ismerős valakinek?
    * Egy bogár élete
    * Z, a hangya
    * Mézengúz
    * Szörny Rt
    például.
    Arról meg aztán nem is beszélve, hogy a forgatókönyv nagyon erősen hajaz az Ice Age-re.
    Tudom, Disney és épp ezért akár a gyerekek is lehetnének a célcsoport... de, annyira felnőttes a tartalom, és annyira anakronosztikus a tartalma, hogy egy gyerek mellé kell egy szülő, hogy elmagyarázza, mit is lát, és mit is nem szabad komolyan vennie, hogy a történelem órán még csak véletlenül se kotyogja ki a fejéből, hogy "de hisz a The Croods-ban nem így volt"...
    BD-rip volt, szóval még csak a képminőséggel nem is volt bajom. Ellenben a humorfaktorral igen.
  • IMYke2.0.0.0
    Hogy is szokták manapság? +100!
  • Tikal #78338
    Jó film az nagyon is...
  • Blasta
    Mé mosmé?
    Nyálas kissé, meg Dakota broáf, de kőkemény bosszú mozi. Ritkaság.
  • Jakuza1
    Mondtam en.
  • Tikal #78335
    Teljesen igazad van.
  • Jakuza1
    Igy van pontosan igy probalsz terelni. megegyszer #78270

aztan amikor leirtak, hogy milyen filmben omlott ki tiz hektoliter ver, te mar egybol massal is kezdtel vedekezni es valtoztal at egy jofele puliva.
    Olyannyira, hogy a veromlenyes filmek felsorolasa utan, mar azt vizualtad, hogy mas azt mondta a Parker jo film. :PPPPP
    Nehez a felfogasod az a baj, mar a listat se ertetted es probaltal terelni vele, hogy jo film meg, rossz film, kis film meg nagy film.

De a "Kb az osszes mai akciofilmben ? :P" kerdes élét sem tudtad feldolgozni meg mindig.