106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
vagy inkabb vitte volna ki az urbe es ott mondjuk egy iskolabusz eluti. -
Lone Ranger
Nem volt ez egyáltalán rossz. Élveztem. Kicsit túlságosan elpoénkodták, nem kellett volna ilyen vicceskedősre venni mindenhol. Voltak egész jó drámai pillanatok, aztán utána elhülyülték megint. Főleg a végét, pedig jó az akció amúgy. Persze vannak benne jó poénok is. Nekem nincs bajom az ilyesmivel, de az arány talán nem klappolt mindenhol. Végülis egy öregember elbeszélése nyugodtan lehet ilyen csapongó... :DDD
Jah és a nő nagyon fáin benne, akárki akármit mond. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Superman nem fojtja meg Zod-ot, hanem kitöri a nyakát... majd nézd már meg jobban azt a jelenetet... egyszerűen ránt rajta és eltörik a nyakcsigolyája.
Más kérdés persze hogy ez is logikai baki, mivel sebezhetetlenek és még egy szupererejű rándítást is ki kellene bírniuk, hisz azelőtt ütötték verték egymást teljes erőből, még sem kezdett el egyiknek sem folyni az orra vére, és nem törtek el a végtagjaik sem.
Inkább kriptonittal kellett volna megoldani Zod problémáját, esetleg átküldeni a fantom zónába mint a többieket -
Amugy megall az eszem mikor leszarozzatok a filmet sztorijait. Tehat ha nem mindblowing egy sztori akkor szar? -
wtf???Te beszivva nezted a filmet???Megfullad az ember???? Kialakul a tornado a semmibol es melyik autoban van a kutya?
A tornado nem hurrikan. Nem az ocean kozepen alakul ki es jon be napok alatt a szarazfoldre es nincs szar ido elotte ket napig. A kutyat valszeg ugy talalta meg, hogy a sajat kutyaja volt a sajat autojaban es a csaj a felesege volt. ( Ha jol emlekszem)
A masik megfogja a fogonoszt kerdesedre nem tudom mi a valasz mert nem tudom mirol beszelsz de valszeg pont akkora hulyeseg mint a tobbi kerdesed. -
Nem szoktam elolvasni semmit előre.
Ha ajánlanak egy filmet megnézem és majd utána eldöntöm hogy érdemes volt vagy sem.
Általában nem sokat tévedek.
A filmről ( Dolan és a Cadillac) csak annyit hogy tipikus egyszer nézős középszerű film . Teljesen egyértelmű volt hogy mi a célja abban a pillanatban hogy útépítőnek állt.
Egyszer elment de többször biztos nem áldoznék rá másfél órát.
-
Szupercella
A két nagy öregnek furán állt ez a nagyon okosak vagyunk szerep, de azé előkerült a lényeg idővel. :D A Fortress, a Börtöncsapda, a Tango & Cash, a Face/Off stb. után persze nehéz újat kitalálni a szökéses témában, de azért nem volt rossz. Kicsit talán túl golyóállóak a fiúk még mindig, de ez tőlük elvárható és mondhatni márkajelzés már. :DDD
Abszolúte nézhető börtönös/szabadulós akciófilm, nem túl sok akcióval. Gvantanamo után szabadon. Igazi retró élvezet. -
Nyiri #78928 Man Of Steel: Nem vagyok comic fan, de ez jó volt. Leszarom, hogy ha nem képregény hű a film csak szórakoztató legyen. Mondjuk a végén már untam a boss fight-t és a lezárása is vicces volt, de tényleg nem volt rossz. -
Hoz_Hun #78927 Hát igen azért mai szemmel az 1976-os kicsit... furcsa. :)
Összesen jelenleg 3 film változata van (ha nem számoljuk a muzikelt, ja az is készült...lol). Az 1976 Sissy Spacek-kel, egy 2002-es TV film változat (amit eredetileg sorozatnak szántak, de nem lett az így a vége érthetően alaposan eltér a többitől) és a mostani 2013-as.
A 2013-as jelenlegiben kicsit több trükk van de azért nem sokkal. A város lerombolás közvetlenül a bál után jönne. Ez egyedül a 2002-es ben van benne jelenleg, bár sajna abban sincs tulzásba vive. Az 1976-os állitólag nem volt rá keret. Mostmeg volt, le is forgatág jó sok CGI tűzzel, robbanással, de... puff kivákták, mert limitálták a film idejét kb 90-perc körül, így vagy fél órát kinyestek belőle, sajnos ezt is. -
Most néztem meg az eredetit… kicsit nehéz volt magam visszahelyezni 30 évvel, sok helyen nem tetszett a dramaturgia, vágások, meg a psycho-s zene, de ezt betudtam a kor szinvnalának, összeségében azért jó kis film volt.
A bál jelenetnél azért vártam, hogy majd repkednek a tányérok, székek stb és jobban mutatják a mészárlást, de semmi.. leégett a többit meg képzeljük el...
Ez a város lerombolás jelenet mikor hol? Van a régiből is több változat? Carrie kisétál a teremből, következő jelenetben már el akarják ütni, autó felrobban, egy darab tűzoltó autó elsuhan, Carrie meg már otthon is van….
A legjobb jelenet egyébként az utolsó volt, az álom jelenet, na ott meg is ijedtem, és végre volt egy kis feszültség :) -
Hoz_Hun #78925 Amúgy ITT egy nagyon kedves kis interjú Chloe Grace Moretz-el. Rögtön egy bemutatóval indít, ami pont látható, hahogy ég azaz utca amerre ment. -
Hoz_Hun #78924 Jaja lehet, csak itt azaz idegesítő, hogy beígérték, leforgatták aztán a hülye kiadó miatt meg ki kellett vágni. Még a trailerben is benne van pedig. :/ -
Hoz_Hun #78923 Lehet bennem van a hiba, de nekem már a King féle regény sem volt horror. Szóval igazándiból ezen a téren nem éreztem változást. De ez én vagyok, lehet másnak ez félelmetes. :)
9 pontot azért adtam, mert a megvalósítás, rendezés és színészi játék meglepően jó volt és remekül szórakoztam rajta. Na és mert (számomra) egy ici-picit fölülmúlt az 1976 változatot.
Őszintén remélem, hogy a városlerombolást majd egy bővített változatba DVDn vagy BR-en ráteszik. -
A Hot Fuzz nálam is a 10/10-es kategória. -
Election / Hak se wui (2005)
Jaj de kis kellemes triádos cucc volt ez, pedig mondhatni semmi extra nem volt benne. Ami az egész filmet szó szerint elvitte a hátán az - imho - a mocskosul jól eltalált zenei aláfestés valamint egy csomó apró dolog / helyzet amitől olyan valószerű érzése támad az embernek.
Az egész filmben talán van egy verekedés, szóval ez nem "olyan" ázsiai film, talán a BIG D-s részek húzzák le mind történetileg mind alakításilag - erőltetett - de ezért kapunk a végén egy szép lezárást.
Alig várom a második részt, addig is megérdemelten jár neki a : 6,8/10 -
Pedig már megjelenés előtt is szó volt róla hogy előzménysztori lesz. 
Mondjuk egy trilógia után illett volna inkább az előzménysztori, mert itt még alig történt valami, hisz csak egy rész volt. -
Esetleg nézzél már utána a port.hu-n vagy akárhol, hogy lényegében minden főbb momentum meg van említve a tartalomban amit én írtam.
Ebből is látszik hogy el sem olvastad a tartalmát. -
Kitöltve. -
-
Á nem spoiler, lényegében leírtad az egész filmet. 

-
sandor8206 #78915 "...A főgonosz kifejezetten jól sikerült, talán az első értelmesen összerakott képregényfilmgonosz,.."
jajjjjj
kapásból mondok 10 jobb comic-film gonoszt...főleg tetszett a motivációja
-
IXEMGabeo #78914 2002-es Carrieben, ha jól emlékszem azt nem vágták ki. Ment a város felé és mindent romba döntött maga mögött a végén:))) -
Monsters University
Az elején kicsit nem tudtam hova rakni a történetet, el kellett telnie egy 20 percnek mire rájöttem hogy előzménysztori. Grafika pixar lévén olyan amit elvár az ember, sztori is hozza az elvárható szintet, összességében szórakoztató animációs film, "méltó" utódja az első résznek.
8/10 -
Gyakornokok
Elcsépelt, minden sztereotípiát meglovagol, nagyon ezt a Vaughn gegvonalat sem szeretem, de párszor azért felnevettem. Végső stádiumos unaloműzőnek elmegy. Viszont vicc, hogy létezik ilyen munkahely, mint a Google :) -
Iron Man 3
Az szvsz elég gagyira sikerült második rész után nem kapkodtam el a megnézését, pedig meglepően jó lett. RDJ még mindig nagyon jó ebben a szerepben és a többiek is korrektül hozzák amit kell.
A történet képregényfilmhez képest korrekt, persze a kötelező logikai bukfencek azért benne vannak. A főgonosz kifejezetten jól sikerült, talán az első értelmesen összerakott képregényfilmgonosz, és még stílusa is volt.
A látvány pofás, bár hiányoltam némi nappali repkedést, a közelharcban csépeljük egymást helyett szívesebben nézegettem volna azt.
Mindent összevetve egy fasza kis film lett. A kellemes csalódásommal együtt simán jár neki egy
7/10 -
Van itt egy korrekt filmertekeles, ami felvet par durva problemat is a filmmel kapcsolatban (egy horrorfilm/konyv remake-je NEM LETT HORROR, durván szarrávágták) es megis kap toled 9 pontot. Ezt hogy? :) -
Hoz_Hun #78909 Carrie (2013)
Tegnap láttam moziba és meg vagyok vele elégedve. Pedig én nagyon szeretem az eredeti 1976-os változatot Sissy Spacek-el. Nem gondoltam volna, hogy valaki még képes lesz visszaadni Carrie karakterét Spacek alakítása után, de szerencsére Chloë Grace Moretz-nak sikerült. Julianne Moore is remek Margaret White szerepében, jól hozza a bigott vallási őrültet.
Mindennel együtt horrornak azért nem nevezném. Ráadásul Carrie talán ebben a változatban a legszimpatikusabb és ebben a változatban még van akit meg is kímél. Sissy Spacek anno válogatás nélkül mészárol és ő is még semmi ahhoz képest a tömegmészárláshoz képest, amit Stephen King novellájában Carrie With véghez visz (400-450 embert nyír ki a regényben).
Amit sajnálok, hogy (az előzetes ígérettel szemben) a város lerombolás jelenet a végén megint kimaradt. Bár azt olvastam leforgatták, de kötelezően meg kellet vágni a filmet, így végül azaz egyik amit kihagytak.
9/10 -
estére megnéztem, egész jó, ha nem is kiváló alkotás, de egész jó lett, pöpecül össze lett rakva. bár el tudnám képzelni tarantino rendezésében is, de így is végignéztem gond nélkül.
levezetésképp odd thomast is megnéztem, az is egész jó volt :D
az europa reporthoz meg annyit fűznék hozzá, hogy mégis mivel prezentálják hogy találtak valamit ami kurvára ki fogja őket nyírni mint valami ütős képsorral? hatásvadász? omg.... biztos hogy jó filmet néztél? :D ez a film minden csak nem hatásvadász... -
Én nem írtam le hogy mi lesz végül Dolannal... csak a bosszútervről írtam, de ez nem hiszem hogy spoiler, mert a filmről szóló tartalmi leírásban is le vannak ezek írva. -
Despicable me 2
Nem volt rossz. Az első rész aranyosabb volt - vagy talán csak egyedibb témájú - itt a hímnemű egyed meg a nőnemű egyed egymásra találása eléggé lerágott csont.
A poénok jók, bár többnyire faék egyszerűségűek, csak néha-néha van kikacsintás a felnőtt nézők felé. A látvány is jópofa, de semmi extra, összességében egy korrekt animáció amiből azért jóval többet is ki lehetett volna hozni.
6/10 -
Engem pl. egyaltalan nem untatott, vevo vagyok a kamaradramakra, inkabb akkor kezdtem el huzigalni a szamat amikor a vegefele kiderul, hogy...
Szoval ez mar nekem inkabb olcso hatasvadaszat volt. Nem rossz a film, de nem is jo. -
úgy ahogy mondod.
-
Europa Report
Nos ultraunalmas és hosszú. Mindemellett klasszikus sf és jó is a maga nemében, de manapság nehéz egy ilyet végigülni. Pedig jó a dráma és a mondanivaló is ül ahol kell, de mégis... 2013-ban ez azért már súúúlyos.
Elgondolkodtató, dokumentum jellegűre készített sf dráma, de csak azoknak ajánlom, akik csipázzák a műfajt, mert mindenki más bealszik rajta. Ehhez képest az Űrodüsszeiák hiperaktív akciófilmeknek hatnak. :DDD
Persze azé a végére összeszorul az ember gyomra és talán már könnyet is ejtene, mert van benne spiritusz.
A vicces, hogy imdb-n írta csóka, hogy aki ezt megnézi, utána nem fogja filmnek tekinteni az avengerst, meg hasonló szennyeket. Há nemtom. Én sf klubbokban nőttem fel, de ezek az idők azért emúltak már... 30 évvel ezelőtt bexartam élve az ilyenektől, de ma már ennél kicsit én is pörgősebb lettem. :D -
Tőzsdecápák (Wall Street,1987)
Nem is tudom már hanyadjára néztem meg,de még mindig annyira beszippant a film arra a 2 órára,hogy az eszméletlen! Ragyogó színészi játék mindkét oldalon(Sheen,Douglas),a legutolsó centiig kiválóan megírt történet,és aki még annyira nem is ért a pénzvilághoz az is beletudja élni magát a filmbe. Sose fog "kimenni a divatból" ez a mű,és minél több idő telik el,és egyre kevesebb az igazán jó film a mozikban,annál inkább megnövekszik ennek a darabnak az értéke :) Este jöhet a második rész :) -
Falling Down-t (1993)
Tegnap este elkezdtem nézni, és mint kiderült: már ezt is láttam.
Michael Douglas valami frenetikusat alakít.
Egy alapvetően nem - csak feltételezhetően - erőszakra hajlamos, már elvált férj haza akar jutni egykori feleségéhez és épp születésnapját ünneplő kislányához.
"Hazamegyek." Ahogy ezt mondja, az ember fantáziája meglódul.
Közben az események úgy alakulnak, mintha a világ esküdött volna össze azért, hogy mégse érhessen haza - de hősünk rendíthetetlen, és közben a 90-es évek társadalmi hiátusaival szembesül akarva és akaratlanul. Az "engedetlen polgár" egyre csak azt látja, hogy semmi sincs rendjén a közelében.
A békés, hazaigyekvő családapákat megtámadják, rájuk lőnek, a reklámok hazudnak az ínycsiklandó ételekkel kapcsolatban, a boltokban már bárkiből lehet tulajdonos és eladó, mindegy mennyire rasszista/fajgyűlölő, senki sem tiszteli a köz- és magántulajdont, a rendőrség csak útban van...
...mert ő csak haza akart jutni a kislánya születésnapjára, hiába van 100 yard/feet távolságtartás érvényben vele szemben.
Az utolsó napos zsaru pedig mindebbe beleszól.
Érdemes megnézni!
-
Prof William #78900 Maga a novella tényleg nagyon jó. A lehető legtisztább bosszútörténet. De hogyan csináltak ebből egy egész filmet? Azt hiszem bele kell néznem... -
Nos, aki a Lopakodó árnyak kötetben nem olvasta ezt a sztorit, valószínűleg a pokolra kíván téged, mert nem nyomtad meg a SPOILER gombot.
Én olvastam. A filmet nem láttam, de még ezek után is kíváncsi maradtam. -
Dolan és a Cadillac 2009
Van a bosszú... amihez nem kell más, mint felkeresni azt aki ártott neked és jól helybenhagyni, esetleg kinyírni, vagy akár felgyújtani a házát, illetve anyagilag tönkretenni.
És van a tökéletes bosszú, amihez be kell állni útépítő munkásnak havi pár rongyos dollárért és hónapokon keresztül izzadni a 40 fokban, miközben munkagépekkel lapítod simára a frissen elkészült aszfaltot. Emellett mikor már mindenki hazament ottmaradni és még ráhúzni pár órát hajnalig, hogy a saját terved is elkészülhessen.
Hősünk ezt az utat választotta és kis szerencsével, be is tudja terelni a helyi maffiózó nagykutyát a briliáns csapdába. Elvégre csak tönkretette az életét és felrobbantotta a kocsiban ülő feleségét csupán mert véletlenül szemtanúja volt hogy Dolan illegális emberkereskedelmi menedzser és épp le is lőtt egy fiatal lányt, mikor hősünk neje észrevette.
A csapda jól működik, Dolan-ből előtör a kétségbeesés, a helyi ultramenő gringo már nem is annyira érzi magát nyeregben... előjön a Stephen King-től annyira ismert pszihológiai nyomás, a szabadkozás, az ígérgetés, milliós pénzek felajánlása, és elkeseredett eskü hogy megváltozik.
Az élve eltemetés lehetőségéhez képest ezek nagyon is teljesíthető feltételek lennének Dolan életében. Ami meglepett az az volt hogy hősünk felajánlotta Dolannak hogy elengedi, ha üvölt egy nagyot... Milyen bizarr kívánság. :D Dolan meg is teszi de hősünk kevesli... ekkora azt mondja hogy mi lenne ha akkorát üvöltene ami megfelel két darab C4-es robbanószer hangjának ami egy autó aljára van szerelve. Ekkor Dolan döbben egy nagyot... bizony kérem szépen, ez igazi Stephen King... és direkt azért emeltem ki ezt a snittet a filmből, mert rányomja bélyegét az egész műre... ez kivételesen nagyon jó feldolgozás lett, és nézhetőre is sikeredett. Nagyon durva ahogy azt kell.
Szerencsére mellőzi a giccsparádét, a felesleges időhúzást, és a semmitmondó dialógusokat... ami elhangzik az mind kivétel nélkül fontos információ. Lehet megnézem még egyszer.
8/10 -
Man of Steel
Nem volt rossz, de valahogy ettől sem tudtam hanyatt esni. Az biztos, hogy a 80-as 2. Supermannél fényévekkel jobb, nem csak technikailag, hanem minden tekintetben. A Marvel faszságoknál sem tartom rosszabbnak,sőt, de engem Superman világa egyszerűen sosem érdekelt (bár Nolanig Batmané sem). Szép volt, látványos volt, pár Zimmer aláfestés rohadtul tetszett, de a sztori most sem tudott teljes mértékben lekötni. Volt azért pár idegesítő momentum benne, pl. hogy ebben is sikerült a legbutább statiszta irányítást elkövetni (szét van baszva a város, de vannak akik a múzeumban sétálgatnak családdal, stb).
Snyder azért tűrhető iparosmunkát végzett ezzel a filmmel, alapnak jó lesz ha akarnak valamit kezdeni a továbbiakban vele. -
Gravitáció
Nyomasztó a tudat, ha nem sikerül, amit csinálsz, akkor annyi volt. Örökre sodródni fogsz a világűrben.
Olyannak tudom az érzést leírni, mint valaki, aki gyógyíthatatlanul beteg; olyannak, mint az Alien "költőkamrákban" még élő embereket.
Maga a film annyira azért nem jó, de az egyszerűség, a csak két szereplő, a "környezet" választása sokat emel a színvonalon, de ennek persze nem kellene a pontszámban akkora súllyal megjelenni. Azt mondom rá, hogy egy közepes sztorijú, közepes, persze amerikai szájízű film, ami a fentiek miatt átpakolható a jó kategóriába. 8/10 szerintem reális. Talán nem az év filmje, de egy elég jó film.
Trailert nem néztem, ellenben elolvastam Ray Bradbury-től a Kaleidoszkóp c. novellát, bátran ajánlom másoknak is, nekem az élményből semmit sem vett le, hogy egy hasonló sztorit kaptam leírva - persze az óvatosok kerüljék!!!
Előtte való hetekben órákig hallgattam a soundtrack-et, szerintem a zene magában hallgatva többet ér, mint a film alatt és hatalmas erénye, hogy nem egy témát nyalakodnak állandóan (ld. pl.: Dredd), hanem igazán átgondolt és sok érzelmet átadó, mégis igényes zenei anyag van alatta. A zene minden kép nélkül kíváncsivá is tett, persze a számok címei enyhén spoiler-esek lehetnek, tehát csak óvatosan.