106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ket animacios filmrol.
Despicable Me 2 (Gru 2)
4.5/10
Az elso reszhez kepest szerintem nagy visszalepes.
Unalmasnak neveznem. Hihetetlenul ures periodusok voltak benne, ahol a tortenet szempontjabol sem tortent benne semmi. Gyakorlatilag ebbol az uressegbol allt az egesz film. Jo ha ketszer 10-15 perc volt ami erdemleges volt benne.
Grafikailag rendben volt, viszont a tobbi szempontbol semmi emlitesremelto csak atlagos klises megvalositas.
Monster University
8/10
Na, ilyennek kell lennie egy szorakoztato animacios filmnek.
Elvezetes tortenettel, nem klises poenokkal es jol megvalositott otletekkel.
Mind mind grafikailag, mind tortenet szempontjabol kivaloan kivitelezett mu, ahol a tortenet, a zenek, a dramaturgia, a szereplok megalkotasa jol egymasra talalt es kovetkezetesen jol felepitett volt.
Az Incredibles ota ez velemenyem szerint a legjobb alkotas, amit ebben a kategoriaban megalkottak.
Azert is oromteli ez, mert szvsz a How to Train Your Dragon ota, egyre gyengebb animacios filmeket keszitettek, egy-egy kiveteltol eltekintve.
Azt kell mondjam ez egy igazi Pixar remekmu. -
Ismerem a sorozatot, ha felszínesen is, úgy látom kérdőjeleim túl kriptikusak, tipp: olyan kékek mint egy link. -
Ami neki nem áll messze a valóságtól :) -
Charlie Sheen által játszott alkoholista, szexfüggő, öndestruktív karakter. -
-
Charlie Harper -
??? -
Nekem a Google kellett hozzá - nem ismerem és nem is nézem a sorozatot - és így már értem
-
Azért ez se semmi: Health and Safety advisor - Charlie Harper 

Remélem valaki érteni fogja :) -
Na, inkább hagylak... -
Mi értelme lett volna vízbe fojtással kezdeni a harcot? Asszem egyértelműen kiderül hogy mindkét fél jól megvan a víz alatt, nem tudnak megfulladni. 
A néger azért nem öregedett, mert nagyrészt idén forgatták a filmet... legalább lett volna annyi eszük hogy a tokiói jelenetet 1990-ben veszik fel, hogy látszódjon rajta az öregedés.
-
"Pacific Rim" (2013) - 6/10
Blu-Ray 1080, 5.1 - szóval kép és hangzás nem volt gond, 27" monitor, 1.5 méter [kellően kitölti a látóteret, de nem zavaró]. Nyilván, nem IMAX [annak előnyeivel], de kényelmes [nincsenek pöcsök a közelben zörgő zacsival, tapizós-nyögős párokkal, fingós nagymenőkkel stb.].
Szóval, engem is meglepett, hogy a film nem ült le és úgy általában egyik szereplőt sem gyűlöltem, a harcok frenetikusak voltak.
Tömve van bakikkal, és logikátlanságokkal, de ha direkt nem agyalsz azon, hogy a dimenziókapu mit keres ott ahol, hogy ha egymás agyában vannak, akkó' mi a csöcsnek kérdezi meg, hogy "Jól vagy?", hogy a japán kislány felnevelkedése és a jelenkor között sötétbőrű (egyik) főhősünk egy percet sem öregedett, hogy a támadók miért nem azonnal a vízbefojtással kezdik a harcot stb. stb., akkor azon kapod magad, hogy még tetszik is.
Tömve van még klisékkel is - azok közül is a fájdalmasabbakkal. Mert érzed és tudod, ha nem napszemüvegben ültél a moziban vagy a monitorod előtt, hogy ezt vagy azt a jelenetet már láttad X vagy Y filmben.
De, ha ezt is félre tudod tenni, akkor nem fogod utálni.
5 pontról amúgy a japán kislány színészi teljesítménye és a harcok emelték fel.
"World War Z" (2013) - 7/10
Blu-Ray 1080, 5.1 - itt sem volt gond a kép és a hang.
Ahogy a Pacific Rim esetében is, itt is jó volt, hogy nem volt bedobva egy nagymellű szőke/barna és/vagy híresség, hogy meglegyen a fanservice. A "The Killing"-es Mireille Enos például tök jó volt a hétköznapi kinézetével.
Ebben a sztoriban is vannak kissé fura dolgok, de amúgy szórakoztató volt.
Resident Evil-feelingem volt, és ez jó :)
Tudtam, hogy Magyarországon is forgattak [és nem kerültek bele a filmbe], de azért pár érdekesség a stáblistából - és Segen is meglepett.
KÉPEK:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
vg #79083 Én kedvelem mint színészt. Ha nagy költségvetésű filmekben látható, akkor azok azért jók szoktak lenni(nem a rendezésére gondolok). -
"Director: Keanu Reeves"
nincstobbkérdésem
-
Ma má itt van, csak idő kell hozzá. Majd mind a 4-et megnézzük. -
A második részt már nagyon kellemetlen végignézni sajnos -
vg #79079 The Last Days on Mars
Ez teljesen jó volt, annak ellenére, hogy 10000000 láttunk már ilyesmit. Az effektek is korrektek. Érdemes megnézni.
8/10 -
Ez: http://www.imdb.com/title/tt1220719/ -
Nakérem ez szvsz. az első, amikoris a japánok bemennek és befoglalják a kínaiakat, de durván. Aztán persze emberünk hiába próbál szakszerűen mindenből kimaradni, végül csak összeteszik a japó tábornokkal, hogy "fight!". Szokásos sztori. A második az az, mikor már Hong Kong-ban próbálja megvetni a lábát. Azt is meg szándékozom nézni. -
"Jet Li Danny-je mindenestől megeszi ezt a fost"
A Bangkok Knockout meg keresztbe kicsontozza. De nem tom mit vártál.
Amcsik készítenek filmet a Tai Chi-ról... ez kb olyan mintha Szintiboy-t kérnék fel hogy játssza el Beethoventől a Holdfény szonátát.
Az ilyen filmek hasonlók a pancsolt borhoz... olcsó utánzatok. Megasztáros kifejezéssel élve k*rvára nem jön át. -
Man of Thai-Chi
Vannak jó verekedős filmek. Ez nem az. Egy nagy slendrián csapkolódás az egész - szó szerint - sztori meg kb. a nulla felé közelít. Kamerást Uwe Bolltól kérték el, persze azért hogy ne látszódjon mennyire gyenge a hadonászás (látszik).
A végső csata Reeves-szel nagyon vicces let: sliccig emelkedő lábak utána meg doin doing. Jet Li Danny-je mindenestől megeszi ezt a fost majd kihányja és újra megeszi.
4/10 mert voltak benne jó kocsik. -
Gravitáció
Nos, így kb egy hónappal később ujranézve azt kell mondanom ez még mindig az év filmje számomra. Nyugodt szívvel adtam ki érte megint az 1500 ftot, a kólám megint csak félig ittam meg pislogni meg megint nem pislogtam eleget így megint kiszáradt a kontaktlencsém:) Egy tuti, nekem életem egyik legjobb filmje volt ez eddig egy örök klasszikus marad
10/10 -
Black Hawk Down Blu-ray-en angolul
Ez a film a világ legjobb háborús filmje. Végig izgalmas, érdekes, brutál jól szól minden.
Egy zseni a rendező. -
Na ezt még nem láttam, de jól hangzik, pótolom mindenképp. -
Hajnali mentőakció
Amikor fogságba esnek a dzsungelben... azért a szerepért is csontsoványra fogyott de megérte mert hitelesen nyomta. -
hirtelen ötlettől vezérelve nekifogtam újra a Spielberg féle
Taken - 3. típusú találkozásoknak. :) Aki nem látta még esetleg
ajánlom ezt a remek minisorit! -
Láttam őket, kiváló filmek ezek is :) Talán még a Nehéz idők, ami nagyon tetszett tőle, abban is remekül hozta az elborult, szélsőséges karakterét. -
Ezeket még bátran merem ajánlani, ha esetleg nem láttad volna:
A gépész
A tökéletes trükk
-
Amerikai pszichó
Amennyire beteg és perverz, legalább annyira jó film. Christian Bale zseniális, már akkor is kib*szott jó színész volt, adjanak alá egy jó forgatókönyvet, meg egy normális rendezőt és ez az ember elviszi a hátán a világot. -
Érdekesség (hátha valki nem tudja): a The Legend is Bornban a boltos öregúr nem más mint Ip Chun, Ip Man fia. -
Gyilkos szezon
Két vén katona birkózása, és bölcselkedés, csapnivaló felirattal.
Jól mutatja mennyi értelme van a háborúskodásnak.
8/10 -
Tulajdonképpen már 5, a 2013-as The Grandmaster is Yip Man film (nem összetévesztendő az azonos alcímű Donnie Yen filmmel!) -
Csak a Donnie Yen féle 2 rész ami így időrendben követi egymást, a többi film teljesen különálló alkotások. -
A Donnie Yen féle (abból a Ip Man: Becsület útján, vagy a Ip Man: a Nagymester ?), a Yu-Hang To féle Ip Man: A Legenda születése, vagy az Anthony Wong féle, az Ip Man: A Végső Harc? Esetleg a legújabb, a Wong Kar-Wai féle Nagymester (a címben Ip Man nélkül)? -
4 része van már
-
Sztem arra gondolt hogy hanyadik rész, mivel trilógia ugye... Van egy rész ami a háború előtti életéről szól, van egy konkrét fiatalkoráról szóló rész és van egy háború utáni történet, ami az öregkorát mutatja be. -
Hogyhogy melyik??? -
én fiatal korom ellenére nagyon szeretek régi filmeket nézni,bejöttek a Reeve-es superman filmek is,meg az újabb is. Csak úgy kell leülni nézni bármilyen filmet,hogy tudjuk mit várhatunk tőle. Nem fogok akkora izgalommal nézni egy vígjátékot mint tenném azt egy Keresztapánál -
Nah látod, én meg csattogós lepkével játszottam, szintem semmit nem értettem a filmből csak hogy szuperman és nagyon tetszett a zenéje meg minden, meg kb 150X láttam fiatalkoromban....
Terminátor szintén a 2. rész szinkronját kivülről fújtam, számomra nem tudnának rossz terminátor filmet csinálni...:D -
Nem akarlak nagyon letörni, de tudod: idősebb vagyok nálad.
Szóval, például a nálunk a megjelenését követően, hivatalosan levetített Superman 3-at például moziban láttam, középiskola 4. osztályában, még az érettségi előtt. 1993.