106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Biztos azert mert az egy veres muveszfilm :)))
  • IMYke2.0.0.0
    Regisztrált vagyok ott pár éve :)
  • WhiteStar
    rurouni kenshin
    ha regisztrálsz, online is megnézheted. hd minőségben van feltöltve ha jól rémlik.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak a kard miatt még talán a sorozatot is beszerzem, valamikor :)
  • WhiteStar
    én eddig csak a sorozatot láttam, az is zseniális alkotás, és az a sakabatou elég sűrűn okoz érdekes meglepetéseket :))
  • extra sensory
    Haunter 2013

Ez egy nagyon érdekes horror-thriller volt számomra... a koncepció nem újkeletű, valójában több filmből van összegyúrva ez a film, nem is írom le melyek ezek mert spoilernek számítana, de annak ellenére hogy már felhasznált alapokból építkezik, sikerült olyan egyedire megcsinálni hogy kiemelkedjen a sablonos átlagból.

Elég bizarr az egész film atmoszférája, s bár a történet kicsit lassan bontakozik ki ez nem von le semmit az értékéből.

8/10
  • IMYke2.0.0.0
    Maga az ötlet - a fiatalkori fogadalmának megfordításának szimbóluma - tetszett nekem is.
    Azon meg külön mosolyogtam, hogy mindenki furcsállotta a kardot - még a nagy ellenfél is :)
  • Inquisitor
    Készül a folytatása is. Az a "fordítva" élezett penge meg fenomenális ötlet volt benne.
    Persze anime feldolgozás, a valóság az, hogy a "lószeletelő" kard igen rövid ideig és csak Kínában létezett, de a japánok elég sok legendát meg sztorit találtak ki mellé. :D
  • IMYke2.0.0.0
    "Rurouni Kenshin" (2012) - 8/10

Tagadhatatlanul magán viseli az animés múltját (jellegzetességek), de számomra - aki nem látta a sorozatot, és ezek után már meg sem nézi, szerinte - remek szórakozást nyújtott.
    A zene: fenomenális volt!
    A főszereplő: kiváló választás volt. Az ellenfél dettó.

A gyilkolástól megcsömörlött, és amúgy is szebb/jobb világot kereső híres gyilkos fogadalmának megfelelően többé nem fogad el megbízatásokat, de időközben kiderül, hogy az ő egykori, elhíresült nevét valaki felvette, és tovább gyilkol... kedvtelésből is.
    A szamuráj éra elmúltával eljött hát a fakardok kora. Vagy mégse?
  • Bokafix2
    Neked már a nicked is egy ZS kategóriás film címe... úgyhogy sztem hagyjuk ki min szocializálódik.
  • desigo
    A végére teljesen komolytalan lett az egész.
    A ló kalapban a fán vicces pillanat volt :)
  • Jakuza1
    Only god forgives
    4/10

Borzaszto es faraszto.
    Mintha egy muveszfilm es verengzos film kevereket lattam volna.
    Gaz egy film.
  • Susarc
    "Who's commander Quince?"

imádni fogjátok ezt a filmet!
  • Inquisitor
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lone_Ranger

Persze, hogy sablonos. 1933-as a sztori, amiből átvették az 1915-ös, de amit abban leírnak meg még sokkal korábban történt. Ez volt az egyik első nagy sikerű Western téma, amiből kismillió film, hangjáték, képregény, akármi készült.
  • Cuchulainn
    Lone Ranger

A negatív kritikák után nagy fenntartásokkal ültünk le elé, főleg, hogy két és fél órás. Abszolút kellemesen csalódtam, ugyanis sikerült egész végig remekül elszórakoztatnia. Látványos, hangulatos, vicces és pont a megfelelő mértékben pörgős, nem ül le a sztori sehol, de nem is fásul bele az ember a túl sok harcba/üldözésbe/menekülésbe.
    A történet persze sablonos, de hát egy western kalandfilmtől eleve nem vártam hatalmas fordulatokat, és amit ebből ki lehet hozni azt korrekten nyújtja.
    Az egyetlen felesleges dolog számomra a történet "kerete" volt, szvsz semmit nem adott hozzá az élményhez, nélküle is simán elment volna.
    Ez így nálam simán

9/10
  • Susarc
    2 GUNS!!

TIZTIZTIZ!!!
  • vérpocok
    Egyáltalán nem is nézek tévét... ezt bebuktad.

Az első mondat pedig a szó pejoratív értelmében értendő, természetesen senki nem tartja Austin-t hollywoodi sztárnak, de ebben a filmben számomra hiteles volt...

Viszont nem ártana tájékozódni, Austin nem csak az Expendablesben szerepelt, számos filmje van még.
  • Riddick21
    Dehogy lett.
    Csak az RTL Klubon szocializálódott átlagmagyarnak ezek a - már a Film +-ra is kevés - ZS kategóriás szarok már hollywoodi szuperprodukciónak tűnnek. Ez a törvényszerű következménye a "csak letöltök és fos csatornákat bámulok, lófaszt nem tájékozódok" életformának.
  • Blasta
    "Íme, itt a bizonyíték hogy hollywoodi sztárok is végeznek tisztességes munkát!"

Lehetséges, hogy én lemaradtam arrol amikor ez az Austin hollywood-i SZTÁR lett?
    Csak azért mert most olvastam eloszor a nevét, de látom már, olyan produkciókban is játszott felejthetetlen epizódszerepet, mint pl. az Expendables.
  • vérpocok
    Lezúzva 2009

Íme, itt a bizonyíték hogy hollywoodi sztárok is végeznek tisztességes munkát! Miután John Brickner önvédelemből véletlenül megfojtott egy szerencsétlen flótást évekre dutyiba kerül... mikor feltételesen szabadlábra helyezik az építőiparban helyezkedik el de ugye ez a kereset nem elég a kislánynak akinek segíteni szeretne mert beteg.

Ezért beáll feketén bunyózni ahol nap mint nap újabb arcok fizimiskáját kell bucira kalapálni... Egyszerű a sztori, Oszkárt tuti nem fog kapni a film, de remekül hozza a 80-as évek izzadságszagú B-mozijainak színvonalát, mert épp azt adja a nézőnek, amit Steve Austin testfelépítése alapján joggal elvárnak: pofonokat véres köpettel, ketrecharcokat ahol kézifegyver használata engedélyezett, és egy különleges sajátos technikát is ami jópárszor kisegítette hősünket a bajból...

A történet előre kiszámítható, semmi újdonságot nem hoz, de amit ad, azt igazi gyomrossal együtt adja... sokszor nekem fájt, amekkorákat bevert a szerencsétlen egyéjszakás szuperhősöknek (ők legalábbis annak képzelték magukat, mert arcuk az volt, míg Austin le nem kapargatta).

Vittek némi fantáziát a harcokba is, nem puszta "agybafőbeaddjadneki" lett a koreográfia, hanem szépen meg lettek tervezve a meccsek körülményei is (a 4 sarokban 4 pitbull-os megoldás volt a legötletesebb)
    de még színészi teljesítmény terén is díjazni tudom Austin-t ebben a filmben, mert a szokásos pankrációs arcoskodása helyett egy magába forduló, bűntudattal teli és lelkileg megviselt embert játszik el hitelesen, aki nem akar megbocsátani önmagának azért amit tett. A meccseket szervező tiszteletes meg külön színfolt.

7/10
  • IXEMGabeo
  • Tyler1
    Szörny Egyetem

Bár az első rész nem tartozik a kedvenceim közé, de aki azt szerette, az ebben sem fog csalódni. Megtartották a szintet, jó pofa sztori, vicces is, hosszú idő az első anim.film amit végig tudtam nézni. Nagy erénye, hogy a felnőttek számára is szórakoztató lehet, ellentétben a legtöbb mostanában megjelenő animációsokkal ellentétben (szerintem).
  • IMYke2.0.0.0
    "The Heat" (2013) - 5,5/10

Bele a lecsóba: a soundtrack rettenetesen szar.
    A sztori klisés. Amolyan 48 óra / Beverly Hills-i zsaru koppintás, más megközelítésből.
    A vulgaritás nyilván a magyar szinkronban még erőteljesebb lehet, de az angol is eléggé változatos ahhoz, hogy az ember már felhúzza a szemöldökét - persze, ettől még talán "életszagú" is lehetne.
    Voltak persze humoros elemek, amik általában 10-ből 9-szer akkor is mosolyra (tán még nevetésre is) fakasztják a közönséget és az egyszeri nézőt is, ha a szereplők teszem azt amatőr színháztársulat tagjai: mert a helyzet muris - pl. a félreértelmezett visszautasítás-jelenet, vagy a család kérdezősködése a plasztikai műtét / nőnek születés témakörében, a drogkereső kutya megszégyenítése, a negró srác-os jelenet a vége felé, a macskás jelenet viszont ütött (a macsek adta a fél pontot).
  • Cuchulainn
    Star Trek Into Darkness

Hááát...
    Az első rész egész jó volt, meg hangulatos, és tetszettek az újragondolt karakterek meg a történések. Itt már valahogy kevésbé működik a dolog, a történet rendben van (egy-két blődségtől eltekintve), a karakterek is működnek, Khan kifejezetten tetszett - csak éppen ez már nagyon nem Star Trek.
    Persze akit ez nem zavar, vagy el tud tőle vonatkoztatni, az egész jól szórakozhat (nekem is sikerült) de azért szomorú vagyok, mert úgy néz ki, hogy a Star Trek ideje végleg lejárt.
    Ettől függetlenül ez egy teljesen jól összerakott izgalmas akció-sci-fi, ami nálam

7/10
  • Zoli007
    Tajtékos napok - 8,5/10

Vége felé nagyon depresszív, de egyébként igencsak ajánlott.
  • extra sensory
    Az egy atomk*rvajó film... a könyvtáros jelenetnél, amit ott leművelnek, bah, leizzadtam szó szerint... azok nem szimplán kardoznak... olyan mint egy Dragon Ball, csak karddal harcolnak nem kézzel.
  • stargatelost
    The Dyatlov Pass Incident (2013)

A konteóblognak hála jól informáltnak mondanám magamat a rejtélyes orosz esetet illetően, így nagyon kíváncsian vártam a filmet. Hát ez nem lett több, mint egy újabb talált kamerás film, annak minden kliséjével együtt. Ráadásul tele volt értelmetlen/logikátlan dolgokkal, a végén előkerülő "valamik" pedig nevetségesek voltak, 15 éves játékokban jobb a CGI. Botrányos volt ez a része a filmnek.

3/10

• viizo
    Warm Bodies

Ha eltekintek tőle, hogy kb minden eddigi zombiklisét rózsaszín szemüvegben rúg fel a film, igazán kellemes szórakozás. A hardcore arcoknak nyilván nem fog bejönni, ellenben aki szereti a filmes öniróniát, a bújtatott gegeket, akinél egy film FILMET (értsd: szórakoztató képsorozatot) jelent és nem a valóság pontos leképezését, az még akár jól is szórakozhat. A soundtrack külön dicséretet érdemel, igazán jópofa zenei aláfestést sikerült varázsolni a készítőknek.

10/7
  • IMYke2.0.0.0
    Felvettem a listámra - köszi az ajánlást :)
  • Synchronous
    Ajánlom a Rurouni Kenshin-t is... igaz ez más műfaj, egy animéből gyúrt tavalyi szamurájfilm, de én ehhez hasonlót még nem láttam a műfajban. Az animékből megszokott gyerekarcú szereplők, epic harcok, mega látvány... A harmadik megtekintés után is azon vettem észre magam, hogy azon gondolkodom, ma ezt még meg kell nézzem.

Nem beszélve arról hogy a helyszínek, harcterek is mind nagyon jól meg vannak választva... sztem monumentális lett.
  • Tyler1
    Hajnali mentőakció

Na pótoltam ezt is. Tetszett ez is, végig odaszegezett a képernyő elé. Nem egy klasszikus vietnámi rambózás, viszont a drámát, és a folyamatos feszültséget remekül ábrázolták, így nem lehet unatkozni rajta. A szereplők is nagyon jók, Bale ebben is kitett magáért, különösen tetszett, ahogy a szemünk előtt válik csont sovánnyá a táborban az idő múlásával, rajta kívül Steve Zahn is kiváló alakítást nyújtott. Tudnék azért jó pár hibát is felróni neki, a zárójelenet is kötelező giccsparádé lett, de összességében jó film. A végén azért el is gondolkodtatott a történet, hogy milyen mocsok kemény lehetett megélni ezt, úgyhogy elkezdtem kicsit utána olvasgatni, és hát nem meglepő módon kiderült, hogy az egész vászonra vitt "megtörtént eset" egy hollywoodi sablon, ami alapjaiban ferdíti el a valóságot. A túlélők és azok hozzátartozói élesen kritizálták a filmet, mivel szerintük hamis képet mutatnak be a tábori eseményekről, a szökésről, és a foglyokról is. Az egyik fogoly szerint a film 90%-a hazugság. Kicsit azért kiábrándító, hogy mennyire korcs az amerikai filmgyártás, bár számomra ez sokat nem von le, mert ettől függetlenül szórakoztatott.
  • IMYke2.0.0.0
    AsianWiki - trailerrel, stb.
  • IMYke2.0.0.0
    "Yonosuke Yokomichi" (A Story of Yonosuke Yokomichi) (2013) - 9,8/10

Eredeti novellából készült, tehát nem manga és nem anime. Igen, japán. Ha nem szereted őket, akkor ne is olvass tovább!

A film hosszú, 2 óra 40 perc (ráadásul, nincs semmi title, azonnal belekerülünk a történetbe, és a stáblista is kereken 4 perc a végén), de úgy elszáll, hogy észre sem veszed - mert a minimalista zenei háttér [gyakorlatilag 3 darab zenei betét van mindösszesen, és amúgy meg csak a környezet], a főszereplő személyisége, és a történet dramaturgiája úgy elragad, hogy mikor már egyértelmű is hogy vége a történetnek, szinte haragszol rá.
    A rendező és a forgatókönyvírók élnek a késleltetéssel (nem-szereplős magyarázatokkal és narrációval), ami rendesen üt.

A sztori akár egy anime is lehetne:
    1987. Történetünk főhőse egy kissé fura, egyetemista korú srác - akár szellemileg visszamaradottnak is tekinthetnénk viselkedése alapján, ha nem éppen Tokió egyik legerősebb egyetemére lépne be a film elején -, aki a környezetében állandó meglepetéseket okoz vidéki akcentusával (Nagasakiból érkezett a fővárosba), már-már pofátlan közvetlenségével és erőszakosnak tűnő érintésmániájával [Japánban ez durva illetlenségnek számít], megmagyarázhatatlan kedvességével és esetlenségével.
    Mindenki, aki kapcsolatba kerül vele, örökre megjegyzi, és bár az élet elsodorja tőle, valahogy - évekkel később is - mosolyra, kacagásra vagy éppen könnyekre fakasztja.
    Mert a történet két időszakban is halad előre. A 90-es évek elején, és a 2010-es évek elején.

Amúgy döbbenetes, mennyi energiát fektettek a készítők abba, hogy autentikus, valós legyen a 80-as évek végi, 90-es évek eleji Tokió és a vidék! Természetesen, bevetettek minden modern technikát is, de az öltöztetők, maszkmesterek, és a kellékesek is kitettek magukért - Shibuya pazar, Nagasaki dettó.

A filmet csak azoknak ajánlom, akik már belekóstoltak - akár élőszereplős, akár rajzolt filmekkel - a japán filmkultúrába, ismerik valamelyest a japán szokásrendszert (így értik, tudják, miért is fura a főszereplőnk, vagy megértik, mekkora súlya van főhősünk barátnőjének szülei és a srác közti beszélgetésnek és az azt követő eseményeknek, vagy annak, ha a japánok elhagyják a másik ember megszólításakor a -chan és -san szavakat stb.), és azt is, hogy mely korszakról is van szó a film 90-es éveit érintve.

Semmiféle történet-elemet nem szabad leírnom, mert spoiler lenne [miközben a sztori evőpálcika-egyszerűségű], és végszóként: akár partnernőt is szórakoztató filmnek is nevezhetném, mert a történet magja maga a fiatalkori ELSŐ szerelem.
    Pazar!

Pontlevonást csak azért érdemel, mert a film közepén arcul csap.
  • Cuchulainn
    Epic

Egész jó volt. A sztori szerint kicsi lények háborúznak az erdőben, az egyik bagázs megóvni akarja a másik elpusztítani. Képbejön a szórakozott professzor aki a létüket bizonyítaná, meg a lánya aki nem hisz neki. Innentől sok meglepetést nem tartogat a film, dehát végülis gyerekeknek készült.
    A karakterek kifejezetten jók, tetszett, hogy nem a manapság mindenhol felbukkanó környezetszennyező csúnyaemberek voltak a rosszfiúk. Az már kevésbé, hogy cserébe nyomban egy másik agyonhasznált klisére csaptak le, miszerint az aranyosállatok jóarcok a csúnyák meg szemetek.
    A megvalósítás érdekes, a növényzet, és a köztük mozgó levélemberek nagyon jók, de az állatok animációja már kevésbé, sokszor túl darabosak.
    Poén nem sok van, és azoktól sem estem hanyatt, de a hangulatot sikerült eltalálniuk a készítőknek, ez nálam

6/10
  • genndy
    Láttam azt is, nyugi. Abban is jó, csak maga a film nem tetszett annyira.
  • ProGabe #79100
    Ha már KS:

• extra sensory
    Nekem a Hetedik-ben jön be legjobban. Azt a szerepet mintha ráöntötték volna.
  • mégvadabbdisznó
    Spacey egyik legjobb alakítása? Láttad már a David Gale életét? Ha nem, sürgősen nézd meg...

Azt nevezem igazi alakításnak és drámának.
  • genndy

Kevin Spacey egyik legjobb alakítása (a Közönséges bűnözők melett természetesen). De mindenki jó benne, és az egész film félelmetesen jó.
  • davidka003
    Amerikai szépség (1999)

Megnéztem belőle 10 percet. Á mondom ez gagyi lesz lehet törlöm is.
    Aztán valahogy 2 héttel később csak bennem volt, hogy folytassam így ma megnéztem.
    Nem bántam meg. 9/10 simán.
    Elgondolkodtató. 1-2 vicces rész is volt benne meg női mellek ruha nélkül. :D
    Nem nyálas romantika, nem unalmas dráma.Mindenből egy pici de tökéletes az arány.
    Én angolul néztem de azt mondják szinkronnal se olyan vészes.