106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    szemezgetés az Oscarra jelölt rövidekből (doku, film, rajzfilm):

A Love Song for Latasha

Nagyon személyes emlék film egy lelőtt kislányért, emlékeztetve a világot arra, hogy ő nem csak egy név, hanem egy valódi személy volt érzésekkel, álmokkal és célokkal az életben.

Two Distant Strangers

Leszögezem, hogy értettem a filmet és nincs bajom az üzenettel, amit a végén megfogalmaz, de a tálalása nem csak hogy rossz volt, de egyenesen felháborító. Az egész film egy metafora a sok ártatlan kioltott életre, kár hogy egy erősen egyoldalú propaganda film köntösében.

Persze az is erős, hogy én innen távolról ítélem meg azokat a dolgokat, melyekben nem élek, melyet nem érthetek, de bakker, még én is tudom, hogy ha a rendőr, főleg ha vörös a feje és dagadnak az erek a homlokán, azt ordítja rád, hogy állj a falhoz és mutasd a táskád, akkor a falhoz állok és mutatom a táskámat. Feketéként meg még kezdjél el vele vitatkozni meg birkózni.. nem a rendőrt védem, nem is azt mondom, hogy ha nem állsz ellent és együttműködsz, akkor sem történhet baj.. de nehogy már egy ilyen üzenetet így kelljen bemutatni, mert nagyon az ellenkező hatást éred el vele. Nálam legalábbis.

Aztán persze ott van az a rész, mikor egy ilyen szituáció végén az egymásnak feszülés helyet, a fekete és a fehér ember elkezd egymással beszélni, és a romlott fehér ember, elkezdi felismerni, hogy a fekete is ember, érzelmekkel, világképpel rendelkezik, akárcsak ő, és már minden jóra fordul.. de nem, mert a gonosz fehér rendőr az akkor is meg akarja ölni az ártatlan feketét. Buumm.. és szegény egy Afrika alakú vértócsában végzi legyilkolva.

Fú de felhozott ez a film. Senkinek sem ajánlom, ha a téma érdekli, akkor nézze meg a Judas and the Black Messiah-t helyette, fekete rendezte, és minden bőrszínhez szól, erről a témáról, normálisan, érthetően és ami a legfőbb, mindenki számára átérezhetően.

If Anything Happens I Love You
    Ha bármi történik, szeretlek

13 perces szívfacsaró kis csoda. Szerintem úgy is működik, ha előzetesen nem tudod miről szól, de úgy is ha pontosan tudod. Bevallom férfiasan, én majdnem az egészet végig bőgtem, nem egy könnyű darab.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.18. 10:30:27
  • LasDen #104101
    "mindenképp elismerésre méltó, hogy lassan 70 évesen még ilyen filmeket elvállal. "

mert ennyi idősen ezek még megtalálják. Név ide v oda, már nem valószínű hogy sok főszereppel dobják meg a nagyok. Ezekben még viszont ő a sztár.
  • cylonflatus
    Prison Break mint legjobb börtönös sorozat? Hát nem is tudom. Tény, hogy nem vagyok rajongója, még amikor aktuális volt és ájuldozott tőle egy-két ismerősöm tettem vele egy próbát, de valamiért nem tudott megfogni, szerintem egy túlértékelt sorozat. Mivel nem tetszett ezért végig sem néztem, nyilvánvaló, hogy prekoncepcióim vannak vele kapcsolatban, meg ízlések és pofonok ugye, de ennek ellenére is úgy érzem nem túlzok nagyot a véleményemmel, hogy ha börtönös sorozat, akkor az Oz köröket ver PB-re...
  • hiper KOCKA
    The Marksman 2021

Rendes ember ez a Schindler... a háború idején zsidók százait mentette meg a lágertől, most pedig mexikói bevándorlók gyerekét veszi a szárnyai alá, mert a dühöngő kartell üldözi. Egy meglopott kartellnél meg nincs is rosszabb.
    Emberünk egy jobb napokat is látott ex-tengerészgyalogos katonai kitüntetéssel, aki ma már csak ráérősen védi az arizonai határt az illegális bevándorlóktól, ezáltal is besegítve a munkába rendőr lányának. Hűséges kutyája is társul hozzá a melóban, akinek a fajtája stílusosan egy border collie, tehát jobb helyen nem is melózhatna.

Én mindig is bírtam az ilyen Új Mexikó-Arizona környékén játszódó filmeket. A fodros bárányfelhők, a kaktuszokkal és agávékkal borított napsütötte sivatag, a hatalmas kanyonok és a szerte kószáló prérifarkasok a szabadság érzetét kölcsönzik, és a westernfilmek flowját hordozzák. Ezenkívül turistalátványosságnak sem utolsók.
    Persze a szép tájra révedés rövid ideig tart, ugyanis nem húzzák az időt, elég hamar elkezdődik a konfliktus, és onnantól nincs megállás: szó szerint.

A kartell-tagok nem látnak túl nagy fenyegetést az öregedő Liam-ben. Nyilván nem látták a Taken-t. Ha látták volna akkor tudnák, hogy az öreggel nem lehet cicózni.
    És akkor az akciórész: bár nincs megállás, csak a szokásos formulákkal van dolgunk, azaz nem nyújt semmi kiemelkedő élményt, és nagyon kiszámítható. Pl. tudod ki marad utoljára, milyen lesz a final fight, és úgy nagyjából a történések menete nem okoz meglepetést. Hiányoznak a fordulatok, a kiszámíthatatlanság, ami növelhetné az izgalmat.

Liam jelleme acélos, bevállalós, és sosem jön ki a sodrából... ismeri a fájdalmat, a halált, a veszteséget. Egyszer régen megtört lelkileg, így már nem lehet őt megfélemlíteni, vagy lelki terrorban tartani. Persze a kartell ezt nem tudja... nekik ő csak egy öreg faszi.
    Kétségtelenül nem ez lesz Neeson legjobb filmje, de mindenképp elismerésre méltó, hogy lassan 70 évesen még ilyen filmeket elvállal. Az akció része, még egy 10 évvel fiatalabb embernek is sok lenne. Hiába: valaha Jedi volt, és az erő még mindig vele van. Csak fel kell piszkálni.

6/10
  • repvez
    WW1984.

Hát eléggé lapos volt, semmi extra .
    Gal Gadotért azért megérte végignézni
  • Kmarha
    My Octopus Teacher
    Tanítóm, a polip

Egy külföldi podcastben hallottam már erről a dokumentum filmről áradozni embereket, de ott valahogy nem tudták átadni, miért is ennyire különleges egy természet film, egy ember megismerkedése egy polippal. És így visszaolvasva amit össze hebegtem-habogtam, én sem tudom igazán megfogalmazni, mi volt ebben ennyire nagyszerű.

A történet leegyszerűsítve a főszereplő depresszióval való küzdelme, annak legyűrése a természet segítségével, bemutatva, hogyan képes ez a világ megváltoztatni az embert, hogy a természethez való közelség milyen módon hozza közelebb őt a családjához. Elégé "nyálas"nak és erőltetettnek hangzik, és az igazat megvallva, nekem még a film nézése közben is voltak ellenérzéseim, igaz, főleg csak az elején. Valahogy visszásnak hatott, hogy a látottak alapján az a gyógyír, hogy a főszereplő még több időt töltsön mindenkitől (családjától is) távol, a víz alatt. Ez, szerintem részben a forgatókönyv írás és a vágás problémája, hiszen az apa-fia kapcsolat egyfajta keretet add ennek a történetnek, és a hangsúly elsősorban a főszereplő érzelmi átalakulásáról szól.

És ahogy ez át van adva, az viszont egyszerűen lenyűgöző. Nehezen tudom megfogalmazni, de valami igazán különleges és bensőséges élmény volt átélni ezt a filmet. A főszereplő gondolatai, az a kimért mégis érzelmes melankólia mely ezekhez a gyönyörű képekhez társul, egészen egyedi stílust kölcsönözz ennek az egésznek. Ügyes módszerrel add igazi karaktert és személyiséget a poliphoz, ehhez az "egyszerű" puhatestűhöz, pusztán az elmesélés és az ügyesen felvett felvételek segítségével. Sikerült a rendezőnek (és a mesélőnek) elérnie azt, hogy a szívembe zárjam, izguljak és sajnáljam ezt a kis teremtményt, mikor hínár vagy csiga pajzsok mögött bújva kukucskál, vagy együtt vigadjak vele, miközben játszik vagy éppen ismerkedik. És bár igazán nehéz ezek után a végső elkerülhetetlenre felkészülni, valahogy mégis maradt bennem egy felemelő, optimista érzés, látván, milyen hatással volt ez valakinek az életére.

Egy erős érzelmi hullám vasút, nagyon sokat add, remek képekkel és felvételekkel játszik, személyes és szívhez szóló. Bátran ajánlom, mindenkinek.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.17. 13:02:45
  • Dynamic
    Nem véletlen a számos JW áthallás. Ordít az egész filmről, hogy a készítőknek köze van a John Wickhez (a forgatókönyv író többek között). Ezzel nem filmet minősítem, mert amúgy remek. Azért remélem ennek nem lesz folytatása - amire van esély - mert a JW-et is a folytatásokkal szarták el.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2021.04.17. 00:57:11
  • BenedekFeco
    Nobody

Ez qrva jó volt. A John Wick első része óta a legjobb akciófilm, ráadásul humorosra véve.
    A történet is kb, mint a JW-ben, csak itt nem kutyát kell megbosszulni, hanem egy "cicamicás karkötőt" próbál apuci visszaszerezni és ez persze felkavarja az orosz maffia állóvizét :)
    Jók az akciók, jók a poénok, jó az egész hangulata plusz szerepel egy-két "nagy öreg" is benne.
    Egy percig nem unatkoztam

8/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2021.04.16. 21:49:19
  • Kmarha
    Colectiv
    Kollektíva

Dokumentum film a romániai Colectiv klubban kitört tűzvész következményeiről. A felütés elég brutális, a valódi felvételekkel, és később is lesznek tények, melyek megfekszik az ember gyomrát, de még így is, valahogy nem sikerült túlságosan ember közelivé tenni az eseményeket. Pedig nincs ez tőlünk messze, sajnos túl sok minden fog ismerősnek tűnni a filmből. Még addig talán le is kötött is, amíg az oknyomozókról szólt a rész, de az utána következő politikai részek (ráadásul a technokrata kormány egyetlen tagja szemszögén keresztül kizárólag), nekem már túl erőltetettek voltak. Pedig elég súlyos dolgok derültek ki ott is.
    Figyelemfelkeltőnek figyelemfelkeltő volt, de maradandó dokumentumfilmnek közel sem.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.16. 20:57:49
  • Kmarha
    Nomadland
    A nomádok földje

Egy lassú, nagyon lassú utazás, egy, az amerikai isten háta mögötti kiüresedett várost elhagyó asszony vándorlásáról. Négy keréken, egy kisteherautóban élve, nomádként vándorol kisvárosról kisvárosra, bármilyen munkát elvállalva. A film tele van, egy történet orientált szemlélethez képest, felesleges jelenetekkel, apróbb jelenetekkel az út során megismert emberekről, szeletek az átélt pillanatokról. Néha csak egy apró pár másodperc bevágás, néha egy-egy egész beszélgetés. Mindezt annyira autentikus környezetben és emberek között, hogy az első percekben megfogant a gyanú, hogy itt nem színészeket és összehordott díszleteket látunk.

És ez így is van, A filmnek alig van 2-3 színésze, mindenki más valódi ember. A nomád találkozó, a városok, mind mind valódiak. És ebbe Frances McDormand tökéletesen bele illik, olyan szinten átlényegült, magába szívta ezt a világot, mintha egész életében ebben élt volna. Bár erre nem találtam utalást, de szerintem a bemutatott jelenetek jelentős része is improvizált beszélgetésekből, történésekből lett összevágva. Mindezek olyan benyomást, hangulatot keltenek, mintha csak egy kézi kamerás félig dokumentum filmet félig házi felvételt néznénk.

Kimondott története sincs, a vége felé ugyan van egy felvett irány, ami felé haladunk előre, de ez inkább egy hangulat film, egy utazás. A lassú tempó, a tágas végtelen síkságok képei és a lágy zongora zene add egyfajta meditatív, nyugodt, békés hangulatot. Már már megnyugtatna, ha nem lenne ennyire melankolikus. Nehezen tudnám csak úgy akárkinek ajánlani, mert ez csak akkor működik, ha az ember be tudja fogadni ezt a fajta realista stílust és hangulatot. Akinek ez megy, annak viszont nagyon is.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.13. 21:48:52
  • Kmarha
    Két hasonló, mégis nagyon különböző film került a hétvégén terítékre. Mindkettő az idős kori elmúlással, megbetegedéssel kapcsolatos, és mindkettőben egy-egy színészlegenda látható.

The Father

Ez örvend nagyobb kritikai sikernek, az Oscar nevezésekből 6ot tudhat magának. Főszerepben Olivia Colman és Antony Hopkins. Mindkét színész remek a szerepében, de Hopkins kétség kívül ebben a kategóriában tarolni fog. Remekül hozta ezt a demenciával küzdő öregembert, az egyik percben kedves vagy zavart, a másikban egy utálatos rohadék, majd a következő pillanatban egy összeroskadt kisgyerek. A film viszont elég nehéz darab, a szereplők és történések össze vannak mosva, belekényszerítve a nézőt a főszereplő helyzetébe. A karakterek ellenszenvesek vagy sajnálni valóak, feloldás pedig nincs benne egy percnyi sem.

La vita davanti a sé

A kevésbé hangos sikereket magáénak tudható film, és azt kell mondanom, hogy hozzám sokkal közelebb áll, jobban élveztem mint az előzőt. Mondjuk ez, azzal szemben sokkal pozitívabb, életigenlő alkotás, és bár közel sem vidám, mégis felemel a sok szenvedés közepette. Kicsit talán túl egyszerű és romantizálva van, valahogy mindenki a jó oldalát mutatja meg, mindenki előnyére változik. A legnagyobb hátránya a forgatókönyv, mert az amúgy sem túl csavaros (árva mindenkivel ellenséges utcaifiút befogad egy öreglány, blablabla és megváltozik mindkettőjük élete) történetet sem tudja rendesen előadni, konkrétan hiányzik a (blabla) közepe, ahol a két szereplő elkezd egymásra hatni. Csak az eleje és a vége van kidolgozva, mondjuk az viszont remekül. Sophia Loren, 86 évesen, bár nem kap túl aktív szerepet, azt remekül megoldja. De a mellékszereplők, és a másik főszerepet játszó fekete gyerek színész is leteszi a kötelezőt. A fényképezés gyönyörű, pedig sokszor hétköznapi utcákat és embereket látunk csak. Ha ajánlani kéne a kettő közül valamelyiket, első soron ezt ajánlanám.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.13. 13:50:55
  • extra sensory
    Crazy Samurai Musashi

Bár némileg visszaadja a fílinget, úgy gondolom nagyon el lett nyújtva. Izgalomfaktor nem sok van, hiszen egyetlen ember áll szemben 400-al. Tudjuk, hogy nem ölhetik meg, mert akkor nem lenne tovább értelme folytatni a filmet. Nincs igazi sztori, csak egy szituációt mutat be, amit a végletekig elnyújt. Inkább egy 10-20 perces youtube videó keretében állná meg a helyét. 5/10
  • vérpocok
    Nem értem. Ha elismered, hogy a kardhasználat nem bugyuta és képzett emberek forgatják, akkor mitől gagyi? Reálisan nézve tény, hogy 5 perc után meghalt volna a főszereplő, ha ilyen lenne a felállás, na de ezt a kolléga is felhozta mint negatívumot, vagyis mint olyat, ami nem tetszett neki. Mondjuk szerintem is sok volt ennyi játékidő, egy fél óra is bőven elég lett volna.
  • LasDen #104089
    vannak ám itt logikai ugrások :D az egyikből nem következik a másik, plusz elferdíted az általam mondottakat. Ezek olyan kérdések, amikre nem lehet választ adni. Logikátlanság, de ezek a filmek integritását nem változtatják meg. Lehet ezeken nevetni, kifigurázni, elmélkedni stb. Az hogy erről nem mindig negatívan beszélsz nem jelenti, hogy neked ez tökéletesen megfelel. Van hogy egy film törekszik a realisztikus megjelenítésre, de kb. mindenben kudarcot vall. Az hogy ez neked nem tetszik nem jelenti, hogy nem tudod ezt a stílust értékelni. Vagy hogy csak a béna szuperhősös filmeket tudnád értékelni. De ahogy gondolod...
  • repvez
    Szóval, akkor ha jol értem akkor számodra egy fiktiv superhösös filmbe bármi logikátlanság és ésszerütlenség megmagyarázhato és kimagyarázható teljesen random hülyeséggel ami további logikátlanságokat eredményez és ez számodra elfogadható és korrect megvalósitás.
    De ha valamit megprobálnak realisztikusan megcsinálni mindenféle agyon efektelés nélkül amibe mondjuk az egyetlen gond az, hogy nem támagják meg egyszerre a föhöst az gagyi ?
    És még azt sem lehet ráfogni, hogy a lovagiasság miatt nem támadták hátba vagy egyszerre , hogy tisztességesen lehessen párbajozni , mert ez igy már mindenképp szar .

mindent értek akkor a filmes pontozásod alatt. Kb mint a perverz , hogy ami jo az rossz , tehát jo.
  • LasDen #104087
    ugye ezt a "nem ér rá" dolgot a füzetekben könnyeb elmagyarázni, mivel adott hónapban Superman éppen Brianiac-kel harcol Metropolisban, Batman 10 különböző gonosszal harcol 10 különböző füzetben, WW már megint Circé dimenzió csapdájában van, Flash megin azon vinnyog, hogy a családját tönkre teszi, Aquaman a 625. puccsot nyomja el Atlantisban stb. Ott jobban el tudod fogadni, hogy éppen nem érnek rá. Csak akkor adja magát a kérdés, hogy ennyi szar mellett hogy van idő az Igazság Ligájára? A válasz mindenre az hogy sehogy....:D
  • Prof William
    Van benne logika. Gondolom félt, hoyy a főnök lebxxa ha túl sokszor kimarad + idővel kirúgja és akkor nincs többé állása és bukta magánegészségügyet is.
  • Tikal #104085
    Végülis tök érthető, hiszen Superman is 8-17ig a daily globe-nál dolgozik, nem ér rá mindig segíteni.
  • LasDen #104084
    egyrészt nem nézne ki ilyen gagyin. Másrészről, ha a film már átlépi a realizmust a 400 emberrrel, akkor felejts ezt el. Tény, a kard használat nem bugyuta, látszik, hogy képzett emberek forgatják. De egy ilyen küzdelem a valóságban nem így nézett volna ki. Musashi ha tényleg így ment volna neki, akkor 5 perc után elhalálozik. Ez semmi más csak 6-7 ember félkörben áll Tak előtt, 20-30-an fel-alá ronhangálnak a háttérben, néha valaki támad. Aki megsérül, meghal az kirohan a képből v kihúzzák. Zene sincs igazán. Ez nem egy film, csak egy rohadt hosszú stuntman reel Taknak semmi más. És abból is 10 perc után már láttál mindent. Ez nem valóság, ez fantázia. Ha igazán ambíciózus Tak, akkor jobb koreográfiát tesz le ennél. Mert képes többre. Mint film ez szar. Szakmai szempontból lehet értékelni, de ennyi....
  • vérpocok
    Talán mert egy katanás küzdelem a valóságban is épp ilyen gagyin néz ki, ha kiszedik a filmes fícsöröket meg koreográfiát, és improvizálva tolják, és főleg, ha az ellenfelek nagy része is alulképzett jött-ment ronin.
  • LasDen #104082
    nekem a realista helyett a gagyi jutott eszembe. Két mondatos koreográfiák, ahol csak az a lényeg, hogy Tak legyen a menő. Muszasi ennél gagyinál sokkal többet érdemel. (érdekességként, az a 400 szamuráj a valóságban csak 70 volt. Le is mészárolta az összeset)
  • Synchronous
    Crazy Samurai Musashi 2020

Én ilyen realista szamurájfilmet még nem láttam. Az egész teljes egészében harc, szinte egyetlen vágás nélkül. Másfajta vágás viszont van benne dögivel, mert olyan kaszabolás folyik, hogy a fal adja a másikat.

Se egy akrobatikus mozdulat, se cgi effekt, semmi bravúros technika vagy manőver... csak ordenáré kaszabolás. A film olyan, mintha elkalauzolna minket a feudális Japánba, ahol megnézhetnénk, hogy hogyan néz ki egy kardvívás katanával a valóságban.
    Nem úgy megy, hogy percekig folyik megállás nélkül az atompörgő kardcsapás sorozat, hanem itt a szereplők bizony elfáradnak. És ez így is van: volt már szerencsém egy ázsiarajongó ismerősömnél katanát fogni a kezembe, és bár lehet én vagyok gyenge, de pár csapás a levegőbe, és kezdett fáradni a karom. Itt ugyanígy megy: a szereplők pár csapás után elfáradnak, bénáznak, nem jó helyre ütnek, egy apróbb sérülés után is elmegy a kedvük, feladják a harcot és kioldalognak a képből, pihenniük kell, stb.

Megy az izzadás ezerrel, a farkasszemnézés, a gondolkodás, a bizonytalanság, "vajon hová üssek, hol van rajta védtelen felület", stb. Mindebben nagyon realista a film. Viszont vannak benne hatalmas baromságok is: 400 szamuráj akarja kinyírni ezt a szerencsétlent, van hogy egyszerre 60-an vannak körülötte, és senki nem tud bevinni egy találatot? Ha egyszerre szúrtak volna minden oldalról, akkor lehetetlen lett volna mindegyiket kivédeni. Vagy a fáról íjjal és nyíllal is el lehetett volna intézni a csávót, ehelyett szépen legyakta mindet.
    Ilyen ostoba stratégiát még nem csíptem. Szóval itt viszont csődöt mond a realizmus. Teljesen lefárasztott agyilag ez a film, mivel gyakorlatilag nincs pihenés, csak permanens harc van.

6/10
  • LasDen #104080
    mert az az ő filmje, nem a másiké... :D
  • repvez
    teljesen logikus, mikor a hösöknek szinte csak egyetlen céljuk, hogy az emberiséget és a földet megmentsék , de amikor jön valami földet veszélyeztető dolog akkor pont nem érnek rá segiteni a másik hösnek .
    Mert a gyereknek szülöértekezlete van vagy az asszony nem engedi. jaa nem mert mindegyik magányos.
  • LasDen #104078
    általában ahz a magyarázat, hogy éppen nem értek rá. Egyszerűen ennyi. Nem kell ezt túlfilózni, mert nincs értelme. Filmes logika, nem valós...
  • repvez
    egyébként ezek a szuperhösfilmek , igy eléggé furcsák, mindegy melyik universumrol beszélünk és melyik hösröl.

Mert mig a különálló filmek még csak csak elmennek a saját kis világukkal, de amikor ugyan az a hös egy másikkal szerepel ugyan abban az idösávban ugyan azon a helyen , akkor azért megkérdöjelezi az egészet, hogy hol volt akkor mikor a hös egymaga kellett megbirkoznia a fögönösszal a saját részében ?

Nincsenek meg a kapcsolatok utalások és a magyarázatok a miértekre . arról nem is beszélve, hogy minden csak amerikában történik, igy még kisebb az esélye, hogy ne hallottak vagy tudtak volna az eseményekről
  • LasDen #104076
    Leírtam a véleményem. Erről szól a fórum. Ezen kár lovagolnod.
  • Magnum PI
    Leírtam a véleményem. Erről szól a fórum. Ezen kár lovagolnod.

És nem egyáltalán nem, mert ezelőtt egyiket sem ismertem, és mind a két világ érdekes és szeretem témát. Az önálló Superman meg Batman filmek is nagyon tetszettek. De ez most itt nem állt össze, azt meg hogy miért a véleményeben kifejtettem.
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.04.05. 00:18:30
  • Kmarha
    Singin' in the Rain
    Ének az esőben

Kellett egy kis vidámság, kis feltöltődés az elmúlt pár film és sorozat után. Ez meg mivel egy rövid kis éneklős szösszenet, pont megfelelt a célnak. Amúgy is kedvelem a musicaleket.

És bár a kor, nem mindig okoz gondot, itt az elején azért kicsikét elkezdtem aggódni. Ez a nonstop vigyorgás (mint ha Joker gázosította volna el az egész szereplő gárdát), nem csak ijesztő, de kicsit kellemetlen is. A lányoknál még hagyján, de a férfi színészeknél egyfajta "szegény gutaütött lett" képet festett. Szerencsére a nyelvtörőből spontánt kitörő táncjelenetnél már kezdtem megszokni, és élvezni. Igaz, itt már könnyű volt, mert egyre jobban rákoncentráltam az életvidám, könnyed és természetesnek látszó, szemkápráztatóan összeszinkronizált tánc mozdulatokra. Lenyűgöző amit összehoztak. A Make 'Em Laugh kedvéért meg egy külön díjat alapítanék az Oscaron.

Gene Kelly könnyedsége és sármja még engem is lenyűgözött, de igazán Debbie Reynolds pajkos kis esetlensége fogott meg (jó, végül is férfiből vagyok). Furcsa ézrés volt Carrie Fisher akkor még csak 19 éves édesanyját képernyőn látni. Ezen kívül még külön tetszett a megoldás, ahogy az először sajnálni való színésznőből (Jean Hagen) hogy csináltak "főgonoszt", valamint mulatságos volt, hogy végig, mikor elvileg őt a háttérben a film szerint szinkronizálta a Debbie-t játszó színésznő, az a hang valójában Jean Hagen igazi hangja volt.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.04. 20:52:03
  • MerlinW
    Locked Up - A legjobb börtönös sorozat a PB óta
    The Heist - A legjobb rablópandúros sorozat az Oceans óta
    Drive to Survive - Akit minimálisan is érdekel a Forma 1, annak kötelező. Pédátlan minőségű és hangulatú Forma1 "docu-reality"

Mindhárom Netflix-es.
  • Kmarha
    Judas and the Black Messiah

Valós történtek alapján készült dráma, a fekete polgárjogi mozgalom radikális szervezetének, a Black Panthernek a vezetőjéről (Chicagoi vezetőjéről), és a szervezetbe beépülő informátornak a személyéről. Ami nagyon erős volt, az ezen két főszereplő színészi játéka. Daniel Kaluuya már a Get Outban is kitűnt, de itt olyan kiállása van, hogy simán elfelejti az ember, hogy nem egy igazi vezért/vezetőt nézz. LaKeith Stanfield talán könnyebb szerepet kapott, nagyobb érzelmi skálán kellett játszania, de ezt remekül meg is oldotta. A kétségek közt vívódó karaktere talán a legellentmondásosabb eleme a filmnek, egyszerre tudjuk gyűlölni és izgulni érte. Úgy hogy azt hiszem, a rendező is kitett magáért, hogy ezt így össze tudta rakni.

Maga a filmet azért nem magasztalnám az egekig, voltak vele bőven bajaim (a stílus kavalkád kicsit rosszul van ütemezve és bizonyos részek (mint pl az FBI-os kapcsolattartó szál) nem igazán bont ki, de a film nézeti magát, és a történet pont elégé érdekes ahhoz, hogy lekösse a nézőt. És a BlacKkKlansman-t rendezte Spike Lee féle utolsó 10 perces oda nem illő gyomrosa után, itt kaptunk egy, a film egészéhez illeszkedő sokkolást, mely után jobban görcsbe szorult a gyomrom, mint az előbb említett hatásvadász bejátszástól. Ha nem is a film egésze, de a vége kifejezetten felkavaró, így nem éppen vidám lélekkel kell fel előle az ember.
  • LasDen #104071
    =a marvelnek elnézem, amit a DC-nek nem...
  • Magnum PI
    Zack Snyders - Justice League

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sajnos én nem tudok túllépni az felszínes, logikátlan és gyerekes történet fölött. Nem értsétek félre, tudom ez egy fantasy világ mint ahogy a Marvel is, de amígy a Marvelben értem az mi miért úgy történik és úgy érzem évekre, filmekre előre meg volt tervezve minek mi lesz a hatása, valamint a gonosz és a hősök motivációja és érthető addig se füle se farka.

Már az alapoknál elbukott a dolog. Van a gonosz akkor aki 10 ezrével igázza lefele a világokat. Majd elérkezik a földre ahol elbukik és még a kockákat is itt hagyja. Majd ki tudja hány ezer évig vissza sem jön mert...miért is? Nem hiányzik a kocka amivel világokat igáznak le?

Persze meg akarják magyarázni azzal, hogy hát féltek Supermantől. Most meg, hogy meghalt, felébred az egyik kocka és hazatelefonált. De Superman 100 éves sincs itt. Mitől félt ezelőtt?

Rendben, tegyük félre ezt...ok felébredt a kocka mert nincs Superman, jönnek támadni. Megszerzik a kockákat, de Superman feltámad, nyertünk ismét. Erre azzal reagál a gonosz, hogy na akkor jönnek a sereggel. Mi van???? De hát itt van Superman. Nem úgy volt emiatt nem támadtak eddig? Most se kocka, van Superman, és mégis jól eljönnek. Akkor megint ott vagyunk, hogy mire vártak eddig?

De emellett tele van olyan jelenetekkel amit nem lehet hova tenni, miért is úgy zajlott le ahogy, miért azt mondta stb.

Ja meg, hogy mindre az a megoldás hogy jó nagy áramot bele kell tolni és akkor? bekapcsol, szétkapcsol, feléleszt...ááá csak felmérgelem magam

Nem érzem, hogy valaha újra akarnám nézni, miközben a Marvel filmeket sokszor megnéztem.

Tudom jó értékeléseket kapott de nálam csak 4/10.

• CSOCSO
    Latom sokan elegge egy velemenyen vagyunk az uj Godzilla filmen
  • repvez
    pedig pont ezért gondoltam, hogy GO-ra is megjelenik, hogy ki tudja maxolni minden platformján és esetleg uj elöfizetöket szerezni.
    Érdekes modon a WW84 nek egy elözetesét már feltették Go-ra is, ugyhogy gondolom, hogy hamarosan ott is leadják .
  • Kandurex
    Godzilla vs Kong

kérem vissza a ráfordított időt :(

4 pontot kap a cgi, a többi értékelhetetlen
  • CSOCSO
    Azert mert nalad nem fontos, hogy ertelmes tartalom legyen egy ilyen pufolos filmben az nem azt jelenti, hogy nem lenne a film sokkal jobb. Az otlet a sztori mogott nem lenne szar csak ossze lett csapva es azt is szarul talaltak.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nincs bajom a krom gyikkal. Csak mashogy kellett volna talalni. Mutassak azt, hogy elkezdik epiteni a mechagodzillat. A sima Godzilla tobbszor megtamadja a helyet mert erzi, hogy valami nem koser. Ahogy az azsiai srac kijon a koponyabol a sima Godzilla elmegy. A fo gonosz csavo meg villain modjara minden alkalom utan (hogy a godzilla kijon a vizbol attol fuggetlenul, hogy ok okozok) ugy lenne vele, hogy meg kell csinalni a mechagodzillat minel elobb, hogy megvedjek magukat a sima zillatol. De ne nekem kelljen mar elojonni egy ertelmes sztorival. Persze klises de inkabb nezek klises sztorit mint szart. Mai vilagban mi nem klises amugy? Mar mindent lattunk...

Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2021.04.03. 17:03:41
  • LasDen #104065
  • LasDen #104064
    JL elég nagy event volt ahhoz, hogy warner szórja minden felé. Plusz nem új film. A többit viszont csak otthon rakják fel MAxre. WW84 példája is azt mutatja, hogy hónapokkal később kerülhet csak fel. Több helyen már vannak mozik, ahova lehet be kell küldeni...
  • extra sensory
    Én úgy vagyok vele, hogy a "sztoriját" nem pontozom, mert felesleges. Egy versus film, ráadásul szörnyekről, kvázi annyi a lényege, mint egy bokszmeccsnek: nyerjen a jobb. Közbe szakadjanak le hidak és épületek, legyen jó sok püfölés, robbanások, energiakitörések, meg dühös acsarkodás, lehetőleg üresjárat nélkül. Ennyi a recept minden ilyen filmnél. Ha pedig a színészi játék érdekel, egy életrajzi drámára ülök be, esetleg egy feszült thrillerre. Egy ilyennél ezek nálam nem szempontok, mert tudom, hogy lehetetlent várnék el. Egy adag csipsz elfogyasztásához pont elegendőek az ilyen filmek.