1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Synchronous
    Crazy Samurai Musashi 2020

Én ilyen realista szamurájfilmet még nem láttam. Az egész teljes egészében harc, szinte egyetlen vágás nélkül. Másfajta vágás viszont van benne dögivel, mert olyan kaszabolás folyik, hogy a fal adja a másikat.

Se egy akrobatikus mozdulat, se cgi effekt, semmi bravúros technika vagy manőver... csak ordenáré kaszabolás. A film olyan, mintha elkalauzolna minket a feudális Japánba, ahol megnézhetnénk, hogy hogyan néz ki egy kardvívás katanával a valóságban.
    Nem úgy megy, hogy percekig folyik megállás nélkül az atompörgő kardcsapás sorozat, hanem itt a szereplők bizony elfáradnak. És ez így is van: volt már szerencsém egy ázsiarajongó ismerősömnél katanát fogni a kezembe, és bár lehet én vagyok gyenge, de pár csapás a levegőbe, és kezdett fáradni a karom. Itt ugyanígy megy: a szereplők pár csapás után elfáradnak, bénáznak, nem jó helyre ütnek, egy apróbb sérülés után is elmegy a kedvük, feladják a harcot és kioldalognak a képből, pihenniük kell, stb.

Megy az izzadás ezerrel, a farkasszemnézés, a gondolkodás, a bizonytalanság, "vajon hová üssek, hol van rajta védtelen felület", stb. Mindebben nagyon realista a film. Viszont vannak benne hatalmas baromságok is: 400 szamuráj akarja kinyírni ezt a szerencsétlent, van hogy egyszerre 60-an vannak körülötte, és senki nem tud bevinni egy találatot? Ha egyszerre szúrtak volna minden oldalról, akkor lehetetlen lett volna mindegyiket kivédeni. Vagy a fáról íjjal és nyíllal is el lehetett volna intézni a csávót, ehelyett szépen legyakta mindet.
    Ilyen ostoba stratégiát még nem csíptem. Szóval itt viszont csődöt mond a realizmus. Teljesen lefárasztott agyilag ez a film, mivel gyakorlatilag nincs pihenés, csak permanens harc van.

6/10