106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Shiiit. Szóval ez is olyan, mint az Iron Man: Rise of Technovore? Abból azt hiszem 20 percet bírtam.
Na azért majd belelesek. -
úgy kb 20 éve olvasom őket de köszi az infót:)
Mint a DC-nél a Marvel is nyomott már komolyabb és véresebb sztorikat, de tökmindegy cenzúrázzák úgyis ha képernyőre kerülnek, ha láttad már a Dark Knight Returns minkét részét na az már nem gyerekeknek való ott át tudták vinni a képregényes dolgokat amit anno Frank Miller megírt. -
Megdöbbentő dolgot fogok közölni: _ezek a képregények eredetileg is gyerekeknek készültek. :)))
(Az más kérdés, hogy a legtöbbje azóta felnőtt és azt gondolja a karakterének is fel kellet volna nőnie. :P) -
Most nem azért de ez egy rakás kaki volt, mintha valami fan csapat csinálta volna, rossz darabos animáció gyenge poénok rossz az egész, a DC rajzfilmek még mindig sokkal jobbak a Marvelnél és a Disney óta meg csak romlott a helyzet, ezek tényleg csak gyerekeknek készülnek sajnos.
-
Van ilyenből új? Jó, hogy írtad, ezeket imádom én is! :) -
Iron Man and Hulk (2013)
Kellemes cgi-s comic rajzfilm, érdekes minőségben. Néha nem tudtam eldönteni, hogy:
- rajfilmet
- 3D-s filmet
- képregényt nézek.
A legtöbb dolog elképesztően "ki van" dolgozva - árnyékolás, animációk, ilyesmik - pár elem viszont nem lett olyan jó (pl. Abomination, meg Zaxx effektjei). Hulk zölden is rengeteget dumál, jó volt a szinkronja, de Iron Mant szokni kellett ezzel a fiatal hanggal - hosszabb távon szokható volt, ráadásul rengeteget idétlenkednek. A sztori is igazi képregényes, kevés szereplős ennek ellenére még sok ilyet! :)
Igazából sztem tökre nem lenne szükség élőszereplős képregény mozikra bőven megvan hozzá a technika, hogy ezeket a felesleges köröket ki lehessen hagyni.
8/10 -
Én amerikai filmeket simán megnézek felirat nélkül, de a brit akcentushoz én is mindig vadászok feliratot.
Amúgy általában, ha tetszett a film, le szoktam csekkolni a magyar szinkront is, néha bele tud futni nagyon jól sikerült darabokba az ember. Pl. az Asterix és Obelix - Kleopátra küldetést a mai napig nem láttam eredeti nyelven, ott a hazai szinkron annyira zseniálisra sikeredett. -
Úgy már a vérprofik 
Nekem kell a felirat, mert a sok keleti-nyugati-idegenajkú akcentus és szleng közt elveszteném a lényeget. Nem vagyok profi angolból. -
Knabb #79487 Angolul, felirat nélkül ;) :D -
Disconnect (2012)
Kiváló dráma a mai internet orientált világról és kőkemény buktatóiról. Remek fényképezés, rendezés, nagyon jó színészek, zene. Minden a helyén volt. A film csúcspontja pedig eszméletlen jól lett megcsinálva. Így kell drámát csinálni a Crash nyomvonalán.
8/10 -
Garoojigi/A tale of legendary libido (2008)
Imho egy szuper - elég beteg :P - koreai vígjáték a témáról amit nem nehéz kitalálni. Elég jó ázsiai csirkék vannak benne, cserébe kapunk a mature vonalból is kóstolót. Több epic jelenete is van, de sokat nem kell várni tőle: könnyed kikapcsolódásra pont jó is volt. (A cicin kívül mást nem nagyon lehet benne látni.) A nem túl bonyi sztorit leszámítva, látszik hogy gondosan összerakták (még cgi-t is toltak bele).
Meglepően jó zenéi/énekei vannak, főleg a credit rész alatti számot emelném ki, illetve előtte a barlangos jelenetnél nyomnak egy olyan dalolászást, ami (nem tudom szándékos-e vagy tényleg van vmi kapcsolat) kajak hasonlított egy navajo esőtánchoz. -
Az igazi férfi angolul, angol felirattal... -
Mondom mi ez a nagy Elysium kommentáradat itten, csak nem kijött HD-ben magyarul? És de... -
sandor8206 #79482 fos
látvány okés
fos
elmegy
jó
fos
elmegy
ST, hígfos főleg a ID miatt az megakaki
(sztem)
de persze kinek mi :-D -
Inquisitor #79481 Star Trek rebootot hagyjuk inkább. Rodenbery forog a sírjába tőle ... -
Ezek elég jók voltak, a legtöbb többször nézős:
Tron: Legacy
Source Code
X-Men: First Class
Rise Of The Planet Of The Apes
The Thing
Avengers
+ Star Trek 1-2 rebút is jóra sikeredett meg a Super 8 is tetszett galád módon.
Persze kinek mi. -
sandor8206 #79479 Az a baja mostani sci-fikkel, hogy a téma érdekel, alapszitu tehát az ötlet jó (Prometheus, Elyzium stb.) csak valami akkora katyvaszt rityentenek mellé, hogy beszarás, full hülyeségeket és unalmas párbeszédeket
Oblivion azért jött be (amúgy eddig egyszer láttam és nem is érzek rá késztetést), mert egy egész kerek jó sztori, ennyi. DE azt se tartom kiemelkedőnek
Ami sztem kurva jó és sci-fi és nálam maradandó, többször nézős utóbbi x évből az a
Mátrix, Különvélemény, DS9, ennyi -
Nekem már moziban is bejött, újranézve meg még inkább. -
Sőt, jobbat mondok, moziban nem hatott meg, de így igen. -
Egyet kell értenem veled. -
Most nézzük az Elysium-ot, ezúttal végre angolul. Így azért egy fokozattal jobb. Jók benne a dumák. Jodie remekel, mint rendesen. Jó kis scifi ez és így másodszorra több dolog tisztázódik, amire az ember nem is figyelt elsőre és ezért tűnt hülyeségnek, pedig gondoltak rá az írók. Javaslom nektek is angolul és hegyezzétek a fületeket (vagy toljatok rá angol HI feliratot). -
Inquisitor #79474 Nem derül ki a filmből szerintem, hogy van és ha igen milyen védelem ... annyit tudunk meg, hogy nem véletlenűl illegális módszert használtak a hajók megállítására. De simán lehet voltak olyan naivak, hogy a földi és elisyumi biztonsági robotok elegendőek. -
De robotjaik voltak... -
Prof William #79472 A Válról indíthatóról jut eszembe hogy akkor az Elysiumnak az égvilágon SEMMI védelme sincs magától? ÉS mi lett volna ha Kruger éppen a város másik végén van amikor szólnak neki hogy helyzet van és nem ér oda időben a rakétához?
Úgy képzeltem hogy egy ilyen paradicsomi helynek nagyon durva a védelme de mint kiderült ha jön egy hajó akkor az irányítóteremben csak bután néznek és ha nem jön a rakétás ember az még le is szállna. Aztán amikor már a tag el van foglalva lazán le is lehet szállni.
Az a csoda hogy eddig még senki sem próbálta meg elfoglalni az állomást. Lehet hogy ahelyett hogy havonta felküldenek a földiek 1-2 kompot, inkább felküldenének egyszerre 40-et megtömve fegyveresekkel és akkor az övék lenne az állomás... -
Szerintem nem volt gond a filmcímmel. Először amúgy csak Alien:Origin néven futott, aztán asszem pont a Scott állt elő a Prometheus címmel, ami ugye nem csak a hajót, hanem a mitológiát is hivatott megidézni. Amúgy az űrszekeret meg először Magellánnak akarták hívni, de végül szerintem jól döntöttek.
Amúgy én is szeretem a Prometheust, persze, ezer helyen bele lehet kötni, meg van benne 1-2 tényleg kínos momentum, de összességében nekem megadta azt a baljós hangulatot, amit vártam tőle, mozgalmas volt, gyönyörű fényképezéssel és képekkel, nyomasztó, sötét, a főbb karaktereket is imádtam, szóval én sem értettem, mire fel ez a hatalmas fikázás. Scott meg is mondta, hogy alapból nem akart Alien filmet rendezni, úgy gondolta, az a franchise már teljesen ki lett szipolyozva a négy filmmel, ezért nem is várhatunk tőle vérbeli Alien-feelinget.
Amúgy az utóbbi időben én is azt mondom, hogy kaptunk jó pár sci-fit. Amik nekem tetszettek: Prometheus, Elysium, Europa Report, Ender's Game, Gravity (nálam sci-fi), aztán régebbről is vannak azért jó dolgok, mint Moon, Pandorum... sőt, rohadjatok meg, nekem még a Riddick is bejött! :P -
viizo #79470 The Wolverine / A Farkas (2013)
Hugh Jackman ide vagy oda, a Farkas (Rozsomák) filmek még mindig alulmúlják az X-szériát. A japánban játszódó sztori végső csavarja már az első negyed óra után megjósolható, a szereplők teljesen érdektelenek (ráadásul ki volt képes becastingolni a piros hajú, rútságával retinarepedést okozó japán testőrnőt?), de még a filmzene sem lendít sokat a végeredményen.
Megérdemelne már egy normális filmet is szegény Farkas, mert ezek eddig inkább elüldözik a nézőt, mintsem bevonzanák a moziba.
10/5 -
Hibasan/marketing okokbol -
Az imdb-s besorolást alapul véve írtam a Gravitációt sci fi-nek, ott ugyanis úgy van feltüntetve hogy sci-fi, de nemcsak ott, szinte mindenütt... -
Olyan szar, hogy majdnem jó is... -
:DDDDDD -
-
:)
Elfogadom ha sokaknak nem jott be, nekem alapvetoen tetszett, latom a hibait, szo se rola kicsit masra szamitottam, de a lecet nalam megugrotta.
Azt viszont tovabbra sem ertem miert kellett a Prometheus-rol elnevezni a filmet?! Azzal mentek oda. Majd a vegen megsemmisul. Fuuu.
Az Alien is lehetett volna Nostromo inkabb. :D -
Mas a ket film nagyon, a Moon egy drama, raadasul inkabb egy lassu one man show, megis kiemelkedo ebben a kategoriaban.
De a 100% sci-fi elmenyt a D9 hozta nekem is, ott minden klappolt, egyedi es korrekt sztori, mondanivalo, remek szineszek, elsorangu latvany, techno- es akcio-orgia. Meg kell becsulni, nagyon keves ilyen van. -
"Prometheus vitte at a lecet"
Mármint alulról? :D -
Én a D9 óta. A Moon nekem nem tetszett.
-
Reszemrol az Oblivion eppen nezheto volt, a Prometheus vitte at a lecet (nem magasan, de azert megiscsak, bar az 2012-es), Elysium kozepes (pedig mennyire vartam), mas eretekelheto nem is keszult. Ender's game-et meg nem lattam, de a kritikak azt is csak tisztesseges iparos munkanak mondjak, szoval nem rohanok miatta a moziba.
Azt hiszem en a D9 es a Moon ota nem lattam kimagaslo sci-fi-t. -
Pedig a napfeny sajnos nagyon buta film.
Nem birom elhinni, hogy evek ota azt probaljak lenyomni a torkunkon (sikerrel teszem hozza), hogy ha valami elbaszodik a vilagegyetemben (pl. a nap vagy a Fold magja) akkor JOL BELE KELL BASZNI EGY BOMBAT! Lehetoleg Manhattan meretut...
-
A Gravity NEM scifi. Ahogyan pl. az Apollo 13 sem scifi.
Azert mert az urben jatszodik meg nem tudomanyos-fantasztikus.
Az egy katasztrofafilm. -
sandor8206 #79457 pontosan -
Szervizalagút (2013)
Egy állig felfegyverzett katonai csapatot küldenek egy titkos bázisra mert van ott "valami".
Na, ez nem valami sokat mondó részlet, úgyhogy nézzük meg... elindítom a filmet és az első néhány perc valami katasztrofális...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mikor egy keresztbecsulázott törpe Kingkong feltűnik az alagútban, elkezdtem keresni a fiókban a Sarindon-t. Mija francos záptojásos palacsinta már ez...? Fel nem tudtam fogni! Mit keres egy minigorilla egy katonai bázis szervizcsatornájában?? Megnézte a Madagaszkárt és ez is elszökött az állatketrecből?
Már majdnem kikapcsoltam mikor kiderült...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...hogy ez nem addiga ám, de nem bizony... egy kedves szőke hölgy ólálkodik a csatornarendszerben akin titkos kísérleteket végzett a csúnya tudóscsapat és ennek következményeként dilis képességekre tett szert... elme manipuláció... akaratátvitel... illúziókeltés, hogy olyat láss amit egy 10 hektáros vadkenderföld termése sem tud produkálni. Szóval amit akarsz.
...és hiába vagy veterán kommandós gépkarabéllyal a kezedben, ha az ellenfeled vízipisztolyt tud csinálni belőle... persze csak te látod annak...
Szóval végül nagyon is tűrhető mozit hoztak ezek össze, és vannak ugyan hibái (kicsit kusza a sztori) de attól függetlenül érdekesnek hatott. Nem unatkoztam.
7/10