106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • wesker24
    Nekem is nagyon tetszett a film nálam is 8/10

Szerintem Chloe is nagyon jó és ügyes színésznő ! Melyik másik nöre gondolsz a zakkant elmebeteg anyjára ? Öt Julianne Moore játszotta !

Én se láttam az eredetit ugye az 1976-os verziót amiben Sissy Spacek van !

Egyedül csak a 2002-es Carrie-t láttam az is ott votl de a mostani egy picit jobban tetszett !

Egyedül az nem tetszett benne hogy Carrie karaktere nem igazán illet Chloe-hoz de ennek ellenére jól játszotta a szerepét !
  • Myselor
    Carrie 8/10
    Szerintem nagyon jó film volt.:)Chloe nagyon ügyes mint mindig,nagyon szeretem őt jó kis színésznő.:)A másik nő nevét nem tudom de ő is tök jól játszott.Elég érdekes volt számomra a film,bár az eredetit nem láttam.De ez totál megérte nekem megnézni.
  • tomsolo
    Köszi egyébként mindenkinek.

A Kon-Tiki betettem a tarsolyba, plusz melléraktam az Against All Flags és a Captain Horatio Hornblower R.N. is.:)
  • tomsolo
  • Bercy #80051
    Nem csak az IMDB szerint ;)))
  • zorrobomber
    imdb szerint ez sokkal jobb :)
  • Dynamic
    47 Ronin

Tény, hogy nem korszakalkotó, de szerintem egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy pl. a rotten mutatja. A szereplők, egy kicsit jellegtelenek, nyilván a Keanu sosem volt egy nagy karakter, de maga a film simán felér mondjuk egy közepesebb Marvel filmmel (pl. Thor), talán csak látványban egy kicsit kevesebb.

5/10
  • Blasta
    Runner Runner - értékelhetetlenfos/10
    --------------------------------
    NE
    NÉZD
    MEG
  • Bucser
    Pirates - 1986 - Roman Polanski

SZVSZ az egyik legjobb kalozos film:)

• Jakuza1
    Master and Commander: The Far Side of the World
    Ha nem is kalozos, de hajos es egynek elmegy.
  • Kongy
    Hazugságok hálójában (2008)

Mostanában DiCaprio filmeket nézegetek, plusz Russel Crowe neve is biztatóan hangzott, pláne mikor megtudtam, hogy Ridley Scott a rendező..
    Az igazság viszont az, hogy nem volt annyira jó film. Nem volt rossz, korrektnek mondanám. A sztori sok helyen kusza, csak úgy elhadarják mi a terv, aztán kövesd, ahogy tudod. Be kell vallanom nem egyszer unatkoztam, valahogy nem volt nekem elég izgalmas ez az egész. Úgyis tudtam, hogy elkapják majd a gonosz arab terroristavezért. Végül is egynek elment.. 6/10
  • ForzaInter
    Bár nem film, de hamarosan indul a Black Sails c. sorozat a Starz-on, ami a trailerek alapján ígéretesnek néz ki.
  • Minstrel
    Riddick 7/10

Egész jó film lett ez, az elején azt hittem, hogy rosszabb lesz, mikor elkezdett ott a lényekkel bohóckodni. Amúgy második rész nekem kimaradt csak részleteket láttam belőle ahol épp valami gagyi díszletben vitáztak. Ez az ismeretlen bolygón túlélés már jobban tetszett, ráadásul még Katee Sackhoff is villantott :)

• Bachstein
    Jaja, a norvégok filmre vitték a sztorit, szerintem nem is rosszul.
  • Kongy
    Mostanában is volt ilyen trailer, a Walter Mitty titkos életéhez. Kb MINDEN jó jelenetet beletettek a trailerbe, így ha azt sokszor láttad akkor a film nem sok újdonságot tud mutatni... Nem is értem miért kellett így elspoilerezni egy csomó dolgot. Ezért óvatos vagyok a trailerek megnézésével...
  • Prof William
    Én ezt még könyvben olvastam jó 10-15 éve. Ezek szerint lett belőle film is?
  • Hoz_Hun
    Nos én még nem láttam, de azt mondják ez az új "Captain Phillips" film elég jó.
  • Bachstein
    Kon-Tiki?
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, ebben az esetben örülök, hogy nem volt akkoriban (sem) Film+ a közelemben :)))

A trailerek amúgy is kezdenek engem már dühíteni - a sok-tucat-egyforma megoldásukkal, a fadekkel, fekete alapon szövegeikkel, és majd' mindig egyforma hang- és zenevágásaikkal.
  • tomsolo
    Milyen jó kalóz/hajós filmek vannak? (A Disney vonalat most hanyagoljuk).
  • Prof William
    Kicsit a témához tartozik...

Régebben a Film+ is adta a Téglát és persze promózták is.

Hát az promó valami fantasztikus volt... Volt vagy 30 másodperc de a film ÖSSZES lényeges kulcsjelenetét ellőtte. Szóval aki azt látta annak már meg sem kell nézni a filmet.

Kb mintha anno a Star Wars első trailerében elspoilerezték volna Death Star pusztulását, az "Én vagyok az apád" jelenetet valamint az Uralkodó, és Vader halálát.
  • IMYke2.0.0.0
    Úgy, hogy 3x láttam - régen, HBO-n - a Téglát, én is azt mondom, hogy az eredeti itt is jobb.
  • Hoz_Hun
    Ami szerintem jobb.
  • Jakuza1
    Foleg, ha valaki mar latta elotte a honkongi original valtozatot. (Szigoruan piszkos ugyek)
  • Hoz_Hun
    Hát ez egy film így rakták össze. Még örülhetünk, hogy a kiképzést csak lerövidítve kaptuk.
    A többi meg ez van, így történt. Leszámítva...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ...a falus lövöldözös részt mert az nem történt meg. A tálibok szimplán nem támadták meg a falut mert az ott élők túlerőben voltak, ráadásul az amcsit ki is vitték a falun kivülre és ott csak átpasszolták az amcsiknak akiket valóban értesítettek.
  • Tikal #80030
    meg érdek :)
  • Tikal #80029
    biztos azért mert nem ez a film témája...
  • Bokafix2
    Amúgy sokan megütköznek ezen, hogyha valami konfliktus vagy háború van egy országban, akkor az USA rögtön ott terem és "beleszól" a dolgokba. De ez nem faszagyerekeskedés a részükről, mint sokan hiszik, hanem az Egyesült Nemzetek és főként az ENSZ alapokmánya kimondja hogy kötelességük háborús helyzetben fellépni a konfliktus minél hamarabbi megoldása érdekében, és kezdetben 51 ország fogadta el ezt a határozatot.

Az más kérdés hogy mennyiben sikerül nekik a béketeremtés meg a konfliktusok megoldása, de a lényege hogy megállapodás köti őket ebben.
  • tomsolo
    Vagy ha nagyon konteós vagyok, lehet nem is volt semmilyen misszió csak begallyazva - alá Jákob Lajtorjája :P - egymást lőtték agyon, ez meg így mégsem mehet ki táviratba.
  • tomsolo
    A legfontosabb az az, hogy szerintem az történt igazából, hogy kiment 4 szerencsétlen, teljesen elkúrtak egy missziót és az életben maradt ezt találta ki, hogy mentse a valagát.

(Biztos jól megkapom, hogy de hát nem is úgy volt igazából, de a filmből ez jött le.)
  • Susarc
    kihagytad a legfontosabbat: MI A FAXT keresnek Afganisztánban az amerikaiak:P:))) /jó ez mondjuk költői kérdés,mert mindenki tudja,de akkor is vicces,hogy szinte az összes ilyen moziban ezek a gyökerek más országokban önhatalmulag rendezkednek.....
  • Susarc
    sajnos jól beszélsz:( és az a poén,hogy ezeken mindegyikén felül kell kerekedned ha nem vagy amerikai hazafi,hogy egy élvezhető akciófilmet kapj:)
  • tomsolo

A film pontokba szedve:

1. Szokásos patrióta a katonák is emberek képsorok.
    2. Jajj egy újonc, na most jó beilleszkedik: 15 perc.
    3. Ultrakemény eligazítás - felröhögtem a bábozós helikopter modelleken.
    4. Elmennek kirándulni.
    5. Nem látják a falut, ezért arrébb mennek ahol nincs jel.
    6. Rábasznak a pásztorokra, moralizálás, ostobaság a köbön - még megfagynak, ha kikötik őket!.
    7. Elmennek onnan, mert már veszélyes ez az egész - LOL.
    8. Rádöbbennek, hogy itt minden fa mögött egy afgán él - Afganisztánban.
    9. Szokásos amerikai eksün - összevissza kóborolva, közben szanaszéjjel lövik ők és őket a ROSSZ afgánok (kicsit aggódtam lesz-e leesik a helikopter, de lett).
    10. De vannak JÓ afgánok is akik azért megmentik a főhőst.
    11. Nem, mégsem ők mentik mert jön a hatalmas és igazságos amerikai hadsereg és ők csak a ROSSZ afgánokat pusztítva, le géppuskázzák a levegőből a falu rosszait.

End.

• Blasta
    Killer Joe - nemtomlegyenmondjuk7/10
    -----------------------

Nehez ezt ertekelni, mert mint film nem egy nagy eresztes, igazi suttyo texas-i csaladot ismerhetunk meg egy kisse elcseszett buneset kapcsan. A film altalaban rendesen felidegesiti az embert, annyira gyokerek, tajgetoszpozitivak a szereploi. De persze pont emiatt mukodik es erik el a kivant hatast. Remek alakitasok, mind az ot szereplo kivaloan hozza a karaktert, de kulon emlitest erdemel Matthew McConaughey. A fickot azt hiszem leirhatjuk az aktualis romantikus vigjatekok orok szepfiujakent es elkezdhetunk komoly szineszkent tekinteni ra, mert ebben a filmben sem okoz csalodast a szerepeben.
    Erosebb idegzetueknek ajanlott a film, mert bar nem tul veres, azert van par meredek jelenete.
    (Suck IT) :D
  • Hoz_Hun
    Csak hogy kicsit felhomályosítsam a történéseket. :)

Ez egy több fázisú akció volt. Az első fázisban ledobnak négy embert felderítőnek. Tehát nekik nem kellet volna megütközni az ellenséggel. Feladatuk annyiból állt, hogy beazonosítják a célpontot és megjelölik a tartózkodási helyét. Ezután a második fázisban jön a rohamcsapat, akik elfogják, vagy megölik a célszemélyt (ezek lettek volna az Eric Bana csapata a kezdővel meg a többiek). Eközben a 4 fős csapat ül a seggén és megfigyel. Tehát nem nekik kellett (volna) a támadást végrehajtani.
    Azon lehet vitatkozni, hogy a pásztorokat ki kellett volna-e nyírni vagy sem. Szerintem nem, a kikötözés esetleg jó ötlet lett volna én a magam részéről fogolyként tartom őket míg a második fázis le nem zajlik. De lehet ez nem volt megoldható, mert foglyokkal nem igazán lehet mozogni, pláne nem rejtve.
    A rádió meg sajna pech. Az a helyzet az afgán hegyekben (a kőzet miatt) néha nehéz a rádiózás erről már halottam máshol is. A filmben meg is jegyzik, hogy számítottak rá, hogy a rádiózás akadozni fog.
    De mivel hogy ez így megtörtént, klisé ide vagy oda, sajna ez van.
  • Kongy
    A tégla (2006)

Ha már Viharsziget, megnéztem ezt a filmet is Scorsese-től, amiben szintén DiCaprio az egyik főszereplő. Persze játszik még benne pár másik neves színész is, pl Matt Damon, és Mark Wahlberg, de nem feledkezhetek meg Jack Nicholson-ról sem :) Bár utóbbi annyira nem nyújt sokat, vagy csak a karaktere nem volt annyira jó..

Szóval a film nem volt rossz, de nekem sok helyen vontatottnak tűnt. Persze mikor a két tégla megtudta egymás létezését, akkor kezdek izgalmassá válni a dolgok, de addig nem sok minden érdekes történt. A befejezés meg kicsapta a biztosítékot...

Én azt mondom, elmegy. Nem bántam meg, hogy megnéztem, de az se lett volna baj, ha kihagyom. 7/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - "Shutter Island" - 7/10

Teljesen egyszerű film, amiben az ember el kezd "nem-elhinni" dolgokat, amikor kapja a végén az infókat - holott minden úgy volt, ahogy közölte. Még a <tudjuk-hogy-hol> található illető esetében is.

Pár árulkodó kép:
    [spoiler]
    01 - Összesúgás:

02 - Összekacsintás:

03 - "Érdekes" rádiószoba

[spoiler]

Az író valószínűleg nagyon szerette a "Száll a kakukk fészkére" c. remekművet is.
  • tomsolo
    Is meg ami utána jött. Bár a butaságot már az elején megalapozták, mikor széttöprengi magát a gyerek drága lehet-e egy arabs ló.
  • vérpocok
    12/12/12

Vigyázat! Asylum termék, és bűnrossz...

rendezés/színészek/történet
    1/1/1/10

13/13/13

Vigyázat! Aslyum termék, és bűnrossz...

rendezés/színészek/történet
    2/1/1/10
  • Kongy
    Persze. Ez a lényege, és ezért állítom olyan biztosan, hogy nem álom volt :)