106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Mentol #80376 -OFF-
Abszolút laikusként volna egy kérdésem: mi a "reális" esélye egy furán öltöző különcnek (denevérember) egy természetfeletti (?) képességekkel rendelkező "emberfeletti"-vel (szupimanus) szemben?
-ON- -
Semmi gond nem lesz ezzel a filmmel.
Batman teaser with Ben Affleck -
jaja -
Ez valami asylum remekmű, vagy mi?! -
Rony94 #80372 Nem értem hogy miért akarják minden áron elbaszni a DC képregényfilmeket. Eddig csak a Nolan-féle Batman és a Watchmen volt igazán jó, a többi pedig egy nagy rakás szar. Most pedig Lex Luthor-t nem más játssza mint Jesse Eisenberg. What the fuck? -
Batman vs. Superman (2016)
Cast
Amy Adams...Lois Lane
Gal Gadot...Diana Prince / Wonder Woman
Joaquin Phoenix ...(rumored)
Diane Lane...Martha Kent
Henry Cavill...Clark Kent / Superman
Ben Affleck...Bruce Wayne / Batman
Jesse Eisenberg...Lex Luthor
Jeremy Irons...Alfred
Laurence Fishburne...Perry White -
Wazzer - nem elég, hogy Ben Affleck lesz Batman, még ez is.
Mindig van lejjebb. -
"nem is volt ez olyan rossz"
:DDDD -
LOL -
Fegyverszünet 2013
Ez mi volt...? Mi volt ez? 2013-ba ilyen filmet csinálni? A költségvetése kb. egy gagyi amatőrfilmével van egy szinten, de legalább nem kellett sok gázsit fizetni... annak a 2 embernek aki szerepelt benne... a rendező helyében elbújdosnék jó messzire és letagadnám hogy valaha bármi közöm is volt a filmszakmához.
Hát ilyen filmet még én is tudok csinálni... mert ebbe az ég világon semmi nem volt: se látvány, se jó sztori, se színészi játék, semmi ami értékelhető lenne... csak egy fickó aki egy bezárt házban kóvályog szobáról szobára és hol a falra firkál, hol könyvet olvas, hol a semmiből előbukkanó idióta jelmeszes mutánsokat öl halomra.
Tiszta küszködés volt nézni ezt a filmet, egyszerűen még az étvágyam is elment közbe annyira kritikán aluli... ne nézzétek meg.
0/10 -
hidd el SQJ így is megnézi :DDD -
Eszméletlen, képesek tok ugyan azt a "gépágyúhangot" használni a filmben az osszes sorozatlovo fegyverhez...
Komolyan, ha én itthon a kis lakásomban vágnám/effektezném a filmet, feltunne ez és keresnék rá valami alternatívát (pár órás meló lehet ezen a szinten)
-
Android Cop
-
gabesz012 #80363
Talán az egyetlen tavalyi film, amire azt tudom mondani, hogy az elejétől a végéig tetszett, és többször nézős kategória. Tényleg nagyon jó film lett, pedig voltak aggályaim a megnézése előtt. De tökéletesen eltalálták az "akció" vs. dráma mennyiségét is, a minőségről nem is beszélve. :)
-
Egyetlen aprosag:
Lauda es Hunt a Forma 3-as idokben baratok voltak. Egy kecoban is laktak. Ez kimaradt a filmbol nem tudom, hogy miert akkor lehetett volna meg egy reteg melyseget adni a karaktereknek. -
Köszi utólag is, és Synchronous-nak is! Felvettem a listára párat a tippek közül. -
Ritkán írok ide, általában csak amikor valami (számomra) nagyon jó / nagyon rossz filmet látok és akkoris késve már amikor gyakorlatilag mindenki írt már véleményt / értékelést az adott filmről :)
Rush(2013):
10/10
Életem top10 legjobb filmje között van az biztos.
Nem vagyok egy nagy Forma 1 rajongó, sőt nagyon ritkán nézem de ez a film ezzel a 2 karakterrel egyszerűen csodálatos.
Általában a "kezdeti gyűlölet később hatalmas tiszteletté alakul" típusú filmektől hányok de itt ez mesés, és ha igaz amit cimborám mondott a filmről, hogy centiméterről centiméterre ez történt Niki Laudával és James Hunttal akkor ez a film mégértékesebb számomra.
Mindenkinek ajánlom azoknak is akik rühellik az autóversenyes filmeket.
-
Escape Plan
6.5/10
Az eleje visszahozott valamit a 1990-2000es akciofilmek hangulatabol valamit, de sajnos a vegere nagyon ellaposodott.
Azonban boven belefer az egyszer nezheto kategoriaba. -
Eastern Promises/"Gyilkos" igéretek
Cronenberg bácsi filmje nagyon tetszett - a kissé erőltetettnek tűnő orosz akcentus ellenére is (ezt megszoktam a végére) - pedig végeredményben a történetnem nagy eresztés, de nem tudtam mellőle felállni.
Vigo barátunk meztelen pélós verekedésén pedig igencsak meglepődtem, respect neki hogy bevállalta.
7,21458/10 :) -
Zero 7th #80357 Ez még jogos is lehetne, ha egy legenda egyik legfontosabb jellemzője nem az lenne, hogy KITALÁLT sztori.
Ennyi erővel a Hófehérkére is rá lehetne írni, hogy megtörtént eseten alapul, mert az megtörtént, hogy a Grimm tesók leírták egy könyvbe... -
The World's End
4,5/10
(pedig bírom Simon Pegget és a "Shaun of the Dead" -es bandát és stílust, de ez most valahogy nem volt az igazi...) -
Na jo ilyen erovel, minden based on true story, amiben ember szerepel. :P -
A repülés elmélete pl, szerintem elég jó. -
Nálam a Based on true story azért maximum, egy kiszínezett történetet bír el, anélkül hogy az eredeti eseményekkel szembe menne.
Mert ennyi erővel a Becstelen Briganty meg a Wolfenstein 3D játék is az: hiszen Hitler élt, a többi meg le van szarva. -
erről megoszlanak a vélemények... a legénység mindenesetre másképp emlékszik, mint ahogy a filmben bemutatják :D -
Igazad van, időrendileg rosszul fogalmaztam. Ugyanis kronológia sorrendben a Lock... volt az alapfilm, amiből kifejlődött a Blöff, majd a Rocknrolla. Nekem mindenesetre a sorrend: 1. Blöff, 2. Rocknrolla, Lock, 3. Stock and Two Smoking Barrels. -
>Tulajdonképpen a film hasonló felépítésű volt, mint a Blöff, vagy éppen a Rocknrolla, nekem valahogy mégsem jött át teljesen.
helyesen
Tulajdonképpen a Blöff, vagy éppen a Rocknrolla is hasonló felépítésű volt, mint ez a film mégis csupán egyfajta erőltetett próbálkozások - hol jobb, hol rosszabb - voltak újra lenyúlni azt a stílust és történetvezetést amit ez a film betonozott le. Ettől függetlenül nekem nem tetszett.
-
Ember, ha olvasol a soraim között (és örülök, hogy leírtam, mert valaki nem így értékel filmet, mint ahogy ezek szerint te sem), akkor leírtam világosan, hogy filmeket KATEGÓRIÁJÁN belül értékelek. A Hunger Games meg közel sem a Lock, Stock and Two Smoking Barrels kategóriájában van. Nyilván, ha a Dumb és Dumbert 9/10-re értékelem, valamint a Viharszigetet is, akkor ez nem azt jelenti az én olvasatomban, hogy a Dumb és Dumber értékében felér a Viharszigettel. Viszont szórakoztatás szempontjából igen.
Calver:
Mai fejjel, hogy már láttam sok hasonló filmet, pláne Guy Ritchie hasonszőrű filmjeit (Blöff, Rocknrolla), talán megbocsájtható bűn, ha csak 6/10-re értékelem. Azért a Metascore: 66/100-as értékelés nem esik messze az én értékelésemtől. Így talán nagy bűnt nem követtem el :) -
"Értékeléseimet mindig úgy adom egy filmre, hogy kategóriáján belül."
-
Azért az kemény, hogy a Hunger Games 1(!) jobb ennél ezek szerint. -
:D -
Lock, Stock and Two Smoking Barrels 6/10
6/10
6/10
-
Pár filmet ledaráltam az elmúlt két hétben, így megosztanám pontozásos értékelésemet. Hátha valaki kedvet kap hozzájuk.
The Big Lebowski 8/10
Pótoltam azt a filmet, amelyet filmes körökben "must-see" jelzővel illetnek. Összességében szórakoztató volt, imádtam a két barát karakterét (Bridges és Goodman), bár kicsit még néztem volna.
Lock, Stock and Two Smoking Barrels 6/10
Sokan azt mondják, ha tetszett a Blöff, akkor biztosan ez is fog. Tulajdonképpen a film hasonló felépítésű volt, mint a Blöff, vagy éppen a Rocknrolla, nekem valahogy mégsem jött át teljesen. A karaktereke jók voltak, voltak benne jó jelenetek, de talán nem '13-ban kellett volna megnéznem annyi remek film után. Biztosan sokkal értékesebb film lenne számomra is, ha idejében néztem volna meg.
Dallas Buyers Club 8/10
Szerintem tagadhatatlan, hogy McConaughey zseniális színész. Lassan DiCaprio szintre emelkedik, ha így folytatja. A régebbi filmjeiben is már megmutatta zseniális színészi képességeit, és ezt napjainkban sem takargatja. Az meg, hogy fizikailag is így odatette magát, az egyértelműen az elhivatottságot mutatja. Jared Leto szintén profin alakította a mellékszerepet, amiért megérdemelten kapta meg a goldenglobe-ot. Az alakítások, a történetvezetés jó volt, néhol viszont vontatottnak éreztem. Viszont így sem értem, hogy miért nem mutatták be Magyarországon ezt a filmet...
All is lost 9/10
Talán kicsit elfogult vagyok a filmmel kapcsolatban, ugyanis imádom az olyan filmeket, amik inkább tettekkel, mimikákkal adja el a történetet, és nem párbeszédekkel. Ezért is imádtam a The Tree of Life-ot. Viszont itt csak egy színész szerepelt 100+ percen át, méghozzá a semmi közepén, egy hajón. Imádtam minden percét, talán egy kicsit több "totált" vághattak volna bele, mert a viharos jeleneteknél nem jött annyira át, mint a film többi részénél.
SPOILER ON
Aki látta a filmet, nyugodtan írja meg, hogy ő mit gondol a végéről, érdekelne a véleménye. Meghalt, vagy sem? Az én véleményem szerint, igen. De lehet csak túl sok filmet láttam, és csak túlgondolom, hogy a kameraváltással akart a rendező arra utalni, hogy a halál Redfordot utolérte, de a pillanat amire minden egyes nap gondolt (megmentik), a film utolsó kockájában megjelent. De az már nem a valóság...
SPOILER OFF
The Hunger Games: Catching Fire 6/10
Ritkán ülök úgy filmhez, hogy egy trailert megnéznék róla, vagy olvasnék a történetéről (a Wall Street farkasát 1 éve vártam, mégsem tudtam róla szinte semmit). A Hunger Games első részével is így voltam, ami végül nagyon lekötött, és még jónak is értékeltem. Azonban ez a második rész nekem már nem jött át annyira. Nyilván a lehető legjobban folytatták (és tudom, hogy könyv szerint van a történet), azonban nekem már nem tetszett úgy, mint az első rész. Így a harmadik rész is kérdéses, hogy megnézem-e.
Escape plan 7/10
Értékeléseimet mindig úgy adom egy filmre, hogy kategóriáján belül. Tehát úgy tessék nézni ezt a 7/10-et. A történet elején érdekes, mégis egyszerű. A karakterek pont annyira vannak kidolgozva, mint azt egy akciófilm elvár (minimálisan). Arnold-ot és Sly-t akkor is örömmel nézném, ha egy drámában szerepelnének, de az igazi szerepük mégiscsak a kőkemény akció. Nem hazudtolták meg magukat, hozták a kötelezőt. Humor ügyben is rendben van a film, ahol kellett, hatott a gyors poén, a börtönigazgató klisészerűen köcsög volt, a börtönön belüli arab klán főnöke klisésen köcsög volt, de még is segítő karakter volt, a vége klisésen egyszerű volt. DE felesleges is ezt taglalni, hiszen ez egy klisés filmkategória. Összegezve, vasárnap esti RTL szupermozi.
-
Inside Llewyn Davis – 4/10
-------------------------------------
(enyhen spoileres lehet, de nem veszesen)
Varakozasokkal tele ultem le a film ele, mert Coen-eket alapvetoen kedvelem, es a tema is eleg jonak igerkezett egy okos, felnott dramahoz. Valoszinuleg a varakozasaimmal ellentetes csalodasom az oka a lepontozasnak, de reszemrol ennel tobbet nem ert a film sajnos.
Gyakorlatilag azt se nagyon lehet elmondani, hogy egy tortenetet latunk, mert sztorija nincs a filmnek. Ami nem is lenne nagy gond, ha a karakterek vagy a helyzetkomikumok/szituaciok izgalmasak vagy viccesek lennenek, de ezekbol nagyon keves akad (ellenpeldanak lasd az Uvegtigrist mondjuk vagy a Carnage-t).
De rendben van, nincs sztori, nincsenek kulonosebben emlekezetes szituaciok, akkor biztos van egy olyan foszereplonk aki megmenti a filmet.
Bizonyos tekintetben van. Es nincs.
Llewyn Davis karaktere teljesen azonosulhatatlan, szemelyeben a vilag legnagyobb ingyenelojet, felelotlen semmirekellojet ismerhetjuk meg, aki raadasul meg arrogans es ellenszenves alak is. Izgulni valamennyire lehet erte, mert alapjaban veve nem rossz ember aki csak boldogulni szeretne, csak eppenseggel kurva keves pozitiv tulajdonsaga maradt ami miatt kedvelni lehet. Vannak "baratai" akik segitsegevel legalabb fedel van a feje felett, de ez a teny is vitathato reszemrol. Egy ilyen senkihazinak a tokom se nyujtana napokon-heteken at segito kezet, hiszen meghalalni nem kepes, csak visszael a segitseggel. Egy igazi szuletett loser, aki raadasul meg is erdemli mindazt ami tortenik vele (ami nem sok, leginkabb alloviznek vagy lassu fuldoklasnak nevezhetnenk). Ezaltal a film kb. nem nagyon halad sehova. Lathatunk nemi dramat a vegefele, de az is keveske.
Szoval a karakter sem kepes megmenteni a filmet, barmennyire is hozza IGAZAN KIVALOAN Oscar Isaac.
Es itt elerkeztunk a film kb. egyetlen pozitivumaig, ami miatt legalabb plusz 3 pontot lehet a filmre adni. Igen, Oscar gyonyoruen hozza ezt a nem tul egyszeru es osszetett karaktert. Miatta voltam kepes vegignezni a filmet, miatta nem ereztem kidobott 2 oranak. Raadasul a filmben elhangzo osszes dalt sajat maga enekelte, es ez sem eppen elhanyagolhato ugyanis sztem gyonyoru hangja van, tokeletes valasztas volt erre a szerepre.
Kar, hogy soha tobbet nem akarom latni a filmet. -
Rég volt, tán igaz se volt. :) -
kanduhr #80341 Philadelphia?:) -
bcrics #80340 Robotzsaru
- Még mindig kurvajó
8/10
Robotzsaru 2
- a faszba, ez meg mi volt?
egyedül murphy bekékesített páncélja tetszett.
Minden más gagyi.
3/10
Ennek örömére:
-
gabesz012 #80339 Ha már DiCaprio. Elkezdtem a Wolf of Wall street-et. Nem bírtam végignézni, másodszorra sem. Talán majd megnézem valamikor az utolsó fél órát, de nagyon, nagyon nem jön be, szerintem baromi unalmas, érdektelen és vontatott az egész (még jó, hogy nem ültem be rá moziban; terveztem). Egyedül Leo játéka ér valamit abban a filmben. Persze ez szigorúan szvsz. És nem kifejezetten a témával van bajom, pl. a Félelem és reszketés LV-ben egy alapmű számomra is. Igaz, a bróker téma már kevésbé érdekel és az a hangsúlyosabb a filmben. -
Filth : 8/10
Nagyon nagy film!Szinte végig röhögtem,bírom az ilyen angol filmeket.
James McAvoy-nak jól állt ez a geci idióta szerep
Szürreális, humoros, véres, naturalista.
Csak ajánlani tudom! :) -
De:
"Joel Coen & Ethan Coen later admitted that they added that disclaimer so the viewer would be more willing to suspend disbelief in the story."