1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Inside Llewyn Davis – 4/10
    -------------------------------------

(enyhen spoileres lehet, de nem veszesen)

Varakozasokkal tele ultem le a film ele, mert Coen-eket alapvetoen kedvelem, es a tema is eleg jonak igerkezett egy okos, felnott dramahoz. Valoszinuleg a varakozasaimmal ellentetes csalodasom az oka a lepontozasnak, de reszemrol ennel tobbet nem ert a film sajnos.
    Gyakorlatilag azt se nagyon lehet elmondani, hogy egy tortenetet latunk, mert sztorija nincs a filmnek. Ami nem is lenne nagy gond, ha a karakterek vagy a helyzetkomikumok/szituaciok izgalmasak vagy viccesek lennenek, de ezekbol nagyon keves akad (ellenpeldanak lasd az Uvegtigrist mondjuk vagy a Carnage-t).
    De rendben van, nincs sztori, nincsenek kulonosebben emlekezetes szituaciok, akkor biztos van egy olyan foszereplonk aki megmenti a filmet.
    Bizonyos tekintetben van. Es nincs.
    Llewyn Davis karaktere teljesen azonosulhatatlan, szemelyeben a vilag legnagyobb ingyenelojet, felelotlen semmirekellojet ismerhetjuk meg, aki raadasul meg arrogans es ellenszenves alak is. Izgulni valamennyire lehet erte, mert alapjaban veve nem rossz ember aki csak boldogulni szeretne, csak eppenseggel kurva keves pozitiv tulajdonsaga maradt ami miatt kedvelni lehet. Vannak "baratai" akik segitsegevel legalabb fedel van a feje felett, de ez a teny is vitathato reszemrol. Egy ilyen senkihazinak a tokom se nyujtana napokon-heteken at segito kezet, hiszen meghalalni nem kepes, csak visszael a segitseggel. Egy igazi szuletett loser, aki raadasul meg is erdemli mindazt ami tortenik vele (ami nem sok, leginkabb alloviznek vagy lassu fuldoklasnak nevezhetnenk). Ezaltal a film kb. nem nagyon halad sehova. Lathatunk nemi dramat a vegefele, de az is keveske.
    Szoval a karakter sem kepes megmenteni a filmet, barmennyire is hozza IGAZAN KIVALOAN Oscar Isaac.
    Es itt elerkeztunk a film kb. egyetlen pozitivumaig, ami miatt legalabb plusz 3 pontot lehet a filmre adni. Igen, Oscar gyonyoruen hozza ezt a nem tul egyszeru es osszetett karaktert. Miatta voltam kepes vegignezni a filmet, miatta nem ereztem kidobott 2 oranak. Raadasul a filmben elhangzo osszes dalt sajat maga enekelte, es ez sem eppen elhanyagolhato ugyanis sztem gyonyoru hangja van, tokeletes valasztas volt erre a szerepre.
    Kar, hogy soha tobbet nem akarom latni a filmet.