[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Pár filmet ledaráltam az elmúlt két hétben, így megosztanám pontozásos értékelésemet. Hátha valaki kedvet kap hozzájuk.
The Big Lebowski 8/10
Pótoltam azt a filmet, amelyet filmes körökben "must-see" jelzővel illetnek. Összességében szórakoztató volt, imádtam a két barát karakterét (Bridges és Goodman), bár kicsit még néztem volna.
Lock, Stock and Two Smoking Barrels 6/10
Sokan azt mondják, ha tetszett a Blöff, akkor biztosan ez is fog. Tulajdonképpen a film hasonló felépítésű volt, mint a Blöff, vagy éppen a Rocknrolla, nekem valahogy mégsem jött át teljesen. A karaktereke jók voltak, voltak benne jó jelenetek, de talán nem '13-ban kellett volna megnéznem annyi remek film után. Biztosan sokkal értékesebb film lenne számomra is, ha idejében néztem volna meg.
Dallas Buyers Club 8/10
Szerintem tagadhatatlan, hogy McConaughey zseniális színész. Lassan DiCaprio szintre emelkedik, ha így folytatja. A régebbi filmjeiben is már megmutatta zseniális színészi képességeit, és ezt napjainkban sem takargatja. Az meg, hogy fizikailag is így odatette magát, az egyértelműen az elhivatottságot mutatja. Jared Leto szintén profin alakította a mellékszerepet, amiért megérdemelten kapta meg a goldenglobe-ot. Az alakítások, a történetvezetés jó volt, néhol viszont vontatottnak éreztem. Viszont így sem értem, hogy miért nem mutatták be Magyarországon ezt a filmet...
All is lost 9/10
Talán kicsit elfogult vagyok a filmmel kapcsolatban, ugyanis imádom az olyan filmeket, amik inkább tettekkel, mimikákkal adja el a történetet, és nem párbeszédekkel. Ezért is imádtam a The Tree of Life-ot. Viszont itt csak egy színész szerepelt 100+ percen át, méghozzá a semmi közepén, egy hajón. Imádtam minden percét, talán egy kicsit több "totált" vághattak volna bele, mert a viharos jeleneteknél nem jött annyira át, mint a film többi részénél.
SPOILER ON
Aki látta a filmet, nyugodtan írja meg, hogy ő mit gondol a végéről, érdekelne a véleménye. Meghalt, vagy sem? Az én véleményem szerint, igen. De lehet csak túl sok filmet láttam, és csak túlgondolom, hogy a kameraváltással akart a rendező arra utalni, hogy a halál Redfordot utolérte, de a pillanat amire minden egyes nap gondolt (megmentik), a film utolsó kockájában megjelent. De az már nem a valóság...
SPOILER OFF
The Hunger Games: Catching Fire 6/10
Ritkán ülök úgy filmhez, hogy egy trailert megnéznék róla, vagy olvasnék a történetéről (a Wall Street farkasát 1 éve vártam, mégsem tudtam róla szinte semmit). A Hunger Games első részével is így voltam, ami végül nagyon lekötött, és még jónak is értékeltem. Azonban ez a második rész nekem már nem jött át annyira. Nyilván a lehető legjobban folytatták (és tudom, hogy könyv szerint van a történet), azonban nekem már nem tetszett úgy, mint az első rész. Így a harmadik rész is kérdéses, hogy megnézem-e.
Escape plan 7/10
Értékeléseimet mindig úgy adom egy filmre, hogy kategóriáján belül. Tehát úgy tessék nézni ezt a 7/10-et. A történet elején érdekes, mégis egyszerű. A karakterek pont annyira vannak kidolgozva, mint azt egy akciófilm elvár (minimálisan). Arnold-ot és Sly-t akkor is örömmel nézném, ha egy drámában szerepelnének, de az igazi szerepük mégiscsak a kőkemény akció. Nem hazudtolták meg magukat, hozták a kötelezőt. Humor ügyben is rendben van a film, ahol kellett, hatott a gyors poén, a börtönigazgató klisészerűen köcsög volt, a börtönön belüli arab klán főnöke klisésen köcsög volt, de még is segítő karakter volt, a vége klisésen egyszerű volt. DE felesleges is ezt taglalni, hiszen ez egy klisés filmkategória. Összegezve, vasárnap esti RTL szupermozi.