106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Mondjuk igen, az meg egy másik témakör :)) -
Mintha lenne tenyszeru ujsagiras is magyarorszagon. :PPPP -
Az egy nagyon jó film imho. -
Mert a bloggolók nem emberek mi...
...hány és hány "megmondó" ember van, aki indexes (tele vannak képzavaros hasonlatokkal az írásaik, amitől az ember minimum kiteszi a reggelijét már, annyira elcsépelt "újságírói" technika) stílusban próbál népszerűsködni...
-
Mr. Nobody
Ez egy nehéz film. Nagyszerű látvány és hangulat, túlzsúfolt művészkiesedős jelenetek, rettenetes zenei ízlés, időben és dimenziókban ugráló történet vezetés, annak ezer féle képen értelmezhető mondanivalója.
Én szájtátva néztem végig a nem kicsit hosszú filmet, de mivel mindenkinek teljesen mást fog mondani (nyújtani) nem tudom se ajánlani, se nem ajánlani.
Élményben a Foundra, témája miatt a Pillangó hatásra emlékeztettet, ez alapján szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy meg akarja-e nézni vagy sem.
-
Kőszegi Ákos :) Amúgy egyetértek, a finálé kicsivel hosszabb, mint kellett volna. -
RoboCop 2014
Na ez igen jó kis akciófilm volt. Jó hogy újragondolták az eredetit és ráhúzták a mai világra, nem pedig csak lemásolták. Az akciókamera néha totál rángatós és vannak benne azért üresjáratok (nem sok de van), de alapvetően szórakoztató. Jók a színészek is, a szinkron felemás, van akinek jó, van akinek nem (de ez a magyarok hibája). Kifejezetten jól szórakoztam. Ez egy ÚJ robotzsaru, felesleges hasonlítgatni a régihez. Az epic mestermű, nyilván nem lehet túlszárnyalni és nem is kell. Van sok apró kacsintás ez eredeti felé amúgy, vicces, ha az ember észreveszi. Ami fura, hogy viszont a humort azt kicsit hanyagolták. Az eredetinek volt egyfajta fanyar tökös, cinikus humora és azért ebben is van (pl. a show ami végig megy), de lényegében az eredeti rendkívül szatírikus volt alapjaiban. Ez is, csak nem olyan elemi. Mondjuk az a régi kávbój-sf stílus már nem divat, az igaz.
Az új robi kicsit fura volt elsőre, tán mert túl fiatal és nem tűnik olyan karakteresnek, mint Peter Weller, de aztán egész jó, mikor már gépet tol. :D
Az új ed209 és em208 is jól sikerült dizájn, nem is rossz, kornak megfelelő katonai dizájn, hiszen "békenfentartásra" használják őket az amcsik pl. irakban.
Aki meg a fekete szín miatt fanyalog, biztosíthatom van értelme, de nem lövöm le, mert erősen spoileres. De még robi ellátmánya és létfentartása is reálisabb lett. -
Captain Phillips – 7.5/10
Szinkron nélkül tuti nem néztem volna meg de bírom Tom Hanks magyar hangját.
Szerintem korrekt kis túszdráma bár lehetett volna egy 20 perccel rövidebb. -
Akkor olvasd el az indexes kritikát is, ahol azért húzták le a filmet, mert - és tételesen felsorolt vagy 10 dolgot - ez és ez nem úgy volt az új filmben, ahogy a régiben!! Röhej. Ha egy kritikus nem tud elvonatkoztatni az eredeti műtől, könyvtől, nem képes önmagában vizsgálni egy filmet, akkor szart sem ér az egész kritika. -
A bővített verzió megnézése igencsak ajánlott. -
De ez akkor is off... nem idevaló a téma. -
Nyiri #80605 Hobbit - A sok negatív vélemény miatt nem néztem meg eddig. Hiba volt. Olyan érzésem volt végig, mint a LOTR - Gyűrű Szövetségénél volt. Nagyon jó mese csodálatos tálalásban. -
Godap8909 #80604 Sziasztok!
Nagyon nagy segítség lenne, ha ezt az autós kérdőívet gyorsan kitöltenétek! Max . 2 perc,de még talán annyi se!
https://docs.google.com/forms/d/1Mbr0ZfJWBdUh7ZMNMe-Ri50X5LyVvIYHDbI9v-ROXfM/viewform
Ha esetleg van köztetek Ford Fiesta tulajdonos, amiben 1.0 literes Ecoboost motor van és érdekelné egy rövid interjú akkor az egy email-t a [email protected] írjon egy e-mailt!
Mivel új vagyok itt ezért nem tudtam weblap címet beilleszteni! Hálás köszönet a kitöltőknek! Kedvesek vagytok! Többiektől elnézést!
Köszönettel,
Godap8909 -
Rony94 #80603 Az Origo és SG cikkekkel csak óvatosan. Elég furcsa véleményeik tudnak lenni. Keress egy blogos oldalt inkább. Én is így tettem és találtam is egy jót. -
Olvastam a filmről egy Origós kritikát... leszarozta a kritika a filmet, mindenféle nevetséges dolgot hozva fel ellene sőt még a rendező másik filmjét az Elit halálosztókat is leírta a sárga földig... a felhasználók aztán a kommentekben jól leoltották a cikkírót miszerint nincs igaza.
Én is ebben bízom hogy nem volt igaza... -
Azért Loki ravasz feje ebben is végig jó volt
-
Robocop 2014
Na, ez egy tökös akciófilm volt, drámai vonásokkal fűszerezve. Pont leszarom, milyen volt az eredeti, nem hasonlítgatni mentem a moziba, hanem egy filmet szubjektíven élvezni. Nekem bejött.
7/10 -
viizo #80599 Thor: The Dark World / Thor: Sötét Világ
Mivel az első rész meglepően tetszett, a második rész jó kritikái miatt csak egy apró hajszál válaszott el tőle, hogy ezt is moziban nézzem. Valamiért végül mégsem jutottam el rá, de talán jobb ez így. Ugyanis pozitív kritikák ide, imdb 7.5 oda, egyáltalán nem jött be.
Ugyanaz volt az érzésem, mint a Bosszúállóknál: tét nélküli filmet nézek, unalomig ismert, kiszámítható fordulatokkal, végtelenül egydimenziós gonosszal, totális logikátlanságokkal megpakolva. Az első Thor lehet hogy kevésbé volt látványos, giccsesebb díszletekkel alaposan megpakolva, mégis valahogyan volt tétje, voltak érzelmek, Thorból is a végére más ember lett. Itt bezzeg van meztelenül rohangáló Stellan Skarsgard, ami sokkal kínosabb, mint vicces (mennyi pénzért vállalhatta ezt be?), teljesen értelmetlen önfeláldozás, és abszolút semmilyen főgonosz csapat. Az egyik jelenet Star Wars koppintás, a másikban a Gyűrűk Urába csöppenünk: már épp vártam hogy betoppan a Pajkos Póni fogadóba valamelyik szőrőstalpú hobbit, hogy megmentse a filmet. Bár talán az sem segített volna.
10/4 -
Rony94 #80598 De épp ez az hogy a legtöbbeknél nincs ilyen. Sokan ezzel a tudattal élik le az életüket hogy ők a gyerekekhez vonzódnak, de tudják hogy ez helytelen, de egyszerűen ők csak erre gerjednek be. És ez belegondolva szörnyű.
Ez olyan mintha most a heteroszexualitás tiltott dolog lenne (mint a pedofília) és SOHA nem érintkezhetek nővel, mert az ROSSZ. És akkor két választásom van: 1) betartom a szabályokat és megpróbálom a férfi nemmel való kapcsolatot (amitől én irtózom) és életem végéig boldogtalan leszek, vagy 2) a saját érdekeimet teszem előrébb és a törvény mögött nőkkel találkozom és így boldog leszek.
De azért mondom hogy ez érdekes téma, mert sokat lehetne erről beszélni, de mivel ez a Filmes topik, így ezt inkább hagyjuk most már.
Egyébként csak ismételni tudom magam, érdemes megnézni ezt a filmet, nem csak erről a pedofíliás dologról van szó benne, sok másról is. -
gombabácsi #80597 ja, de a 95%-ban meg biztos önuralom gén van! XD
http://barathendre.wordpress.com/2012/03/06/az-onuralom-genje/ -
Rony94 #80596 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Asszem valami olyasmit mondott hogy a pedofilok 5%-a az, aki rendesen elkövetik a bűntényt, míg a 95%-a csak gondol rá. És akkor sokan abban a tévhitben vannak hogy minden pedofil egy disznó, ami nem teljesen igaz. Csak az az 5%-a disznó, a másik 95% csak maximum gondolt rá hogy milyen lehet egy kisgyerekkel lenni és ha úgy nézzük, ez még nem bűn, mivel ugye tudjuk hogy a pedofíliával csak születni lehet, tehát magyarul ezek az emberek nem tehetnek arról hogy most ilyen a szexualitásuk. És azt a 95%-ot aki nem enged a kísértésnek, küzd ez ellen a szexualitás ellen, azokat már-már ki kéne tüntetni.
Ez pl. szerintem egy egész jó gondolat. Én ez előtt a film előtt nem is nagyon mélyedtem ebbe a témába. -
gombabácsi #80595 a pedofilokról mi volt az az "érdekes gondolat"?
-
Rony94 #80594 Biztos vagy benne lelőjem a poént? Bár nem nagy szám, mert ebben a filmben nehéz spoilerezni, na de azért leírom.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugye az első rész úgy kezdődik hogy egy öregember (Seligman) rábukkan a sikátorban egy csúnyán megvert nőre (Joe). Seligman beinvitálja a házába Joe-t, egy ágyba fekteti, ad neki teát stb. És Joe egyszer csak úgy dönt hogy elmeséli Seligman-nak hogy hogy került ebbe a helyzetbe. Elmondja az egész élettörténetét gyakorlatilag hogy a nimfomániával milyen élete volt. A 2. rész végén végez ezzel a történettel, ez alatt Seligman-ról is kiderült hogy 60 évesen még szűz, mert egyszerűen a szex őt nem izgatja fel, nem érdekli őt. Aztán Joe a film végén direkt el is mondja hogy ő minden erejével azon lesz hogy leszokjon a nimfomániájáról. Joe mondja Seligman-nek hogy szeretne aludni, erre a férfi kimegy a szobából, Joe már a villanyt is lekapcsolta, már kezdett volna aludni, mire Seligman visszament a szobába, fölhúzta a takarót, elővette a pöcsét és megszerette volna tömködni Joe-t. Joe erre ébredve elővette a (a történetben lényeges) pisztolyt és lelövi őt. Ez a befejezés szerintem rohadtul nem jó. Joe-nak még ezelőtt van egy olyan mondandója hogy "a világon a legnagyobb erő a szexualitás" és akkor ennek lenne is némi értelme hogy a 60 évig szűz férfi miért akarta seggbebaszni a jó öreg Joe-t, de ez akkor is abszurd befejezés szerintem. Ott kellett volna befejezni, mikor Seligman kimegy a szobából és Joe lekapcsolja a villanyt. -
bcrics #80593 mi volt a vége? -
Rony94 #80592 Uh, majdnem kiment a fejemből. Hát én tegnap megnéztem egy filmet.
A nimfomániás 2. rész [IMDb]
Várhatóan hasonló volt mint az első rész (hisz egybe vették fel az egészet, csak később lett feldarabolva). Ugyanúgy voltak itt is jó jelenetek, a színészi játék szintén jó volt. Voltak benne érdekes gondolatok, a film végén még volt egy gondolatmenet a pedofilokról is roppant érdekes volt és azt kell hogy mondjam hogy okosabb lettem egy csöppet. Egyedül a befejezés nem tetszett, eléggé kizökkentett a film hangulatából.
A befejezés ellenére is megadom rá a 8/10-et ahogy az első részre is megadtam. -
Rony94 #80591 Mindenütt csak azt olvasom hogy milyen jó lett. Egyszer mindenképpen megnézem majd. :) -
LEGO Kaland (LEGO The Movie)
Nagyon meglepődtem a film kapcsán. "Egyszernézős" kis sztorinak tűnt, egyszerű elemekből felépülő animációra, amin a gyerek jót röhög és talán a felnőtteknek is jut egy-két poén.
Ehhez képest nagyon nem erről van szó. Könnyen kezdődik, de nem olyan könnyen ér véget. Ötletes megoldások tonnaszámra, technikai téren nem is tudom, valójában mikor láttam ilyen jól komponált akciót. A poénok gyerekeknek, felnőtteknek is néhol megmosolyogtatóak és van ahol kimondottan vicces és találó egy poén.
A történet bonyolódása után a háromnegyedénél olyan szinten csap át különböző más "filmérzés" világba, amit ritkán éreztem egy átlagos mesénél. Egyszerre elkezdett nekünk, nagyoknak is szólni, hogy mi a LEGO, miért jó, miért szükséges a kreativitás fejlesztéséhez és hogy a történet igazából miről akar nekünk beszélni, felnőtteknek. Szerintem meg fog lepődni az, aki megnézi, mert tényleg EGYEDI megoldás és baromi ötletes, csak ámultam, mert nagy csavar! :)
Persze gyerekfilmnek gyerekfilm marad, de szerintem a nagyoknak is jó szórakozás. Én abszolút ajánlom, vigyétek a családot, mert TI is jól fogtok szórakozni! :) Ritkán adok ilyet, de ha pontoznom kéne, akkor 8/10! :) -
Rendőröket nyírnak ki benne. Tetszik! -
bcrics #80588 Ez igen.
Jak Sully betorzul
http://www.ign.com/videos/2014/02/07/sabotage-red-band-trailer-debut -
IXEMGabeo #80587 mekkora kedvenc még mindig:) -
De jó lenne egy előzményfilm egy fiatalabb színésszel ami Rambo vietnámi harcait mutatná be, mégpedig úgy hogy megfelelő mértékben legyen benne akció és dráma is. -
sandor8206 #80585 alapfilm akárki akármit mond -
Nyiri #80584 Én sokáig úgy gondoltam, hogy a Rambo filmeket nagyban támogatta a hadsereg/kormányzat, hogy a veteránok negatív megítélése kicsit változzon. Szar ügy, hogy egy egyértelműen politikai okok miatt vesztes háborút maximálisan a katonák nyakába varrták. Mindezt a "sikeres" második vh után 25-30 évvel. USA megtanulhatta, hogy nem mindenhatók és ezt a társadalom nagyon nehezen viselte el, emiatt kellett egy bűnbak. Jól jött nekik a sok vietnami veterán akik úgy tértek haza, mint egy idegroncs és beilleszkedésre teljesen alkalmatlanok voltak.
A Rambo: First Blood számomra teljesen ezt a képet mutatja az akkori Amerikáról és emiatt az a film nem "akció" hanem kőkemény dráma. Szvsz. -
pár plüssfigurával akár mikor lebábozok egy ilyet :D -
hiper KOCKA #80582 Rambo - First Blood (1982)
Nem hiszem hogy van ember aki ne látta volna, ezért is nem teszem spoilerbe a leírtakat, de ha valaki mégsem nézte még meg ezt a filmet, az ne olvasson tovább.
Az egyszeri néző számára, vagy a fiatalabb korosztálynak ez a film egy szimpla akciódrámának tűnhet, ami rengeteg összegyűrt csipszes zacskót és üres sörös/kólás dobozokat generál. Viszont jobban megfigyelve rájövünk hogy a 80-as évek Amerikájának éles társadalomkritikája körvonalazódik a történetben és nem utolsó sorban a háború emberi pszichére gyakorolt durva hatásait mutatja be.
Amint Rambo megkeseredve hazatér és elhatározza hogy meglátogatja egyetlen megmaradt bajtársát, azzal szembesül hogy a háborúban használt egészségkárosító anyagok miatt megbetegedett és meg is halt.
Sokáig még a közvélemény előtt is titokban tartották mik történtek a vietnámi harcok során, és Rambo tökéletesen megfelel a szörnyű emlékeit magába fojtott veterán sztereotípiájának, aki nem találja helyét a kinti világban.
Erre fel még a kisváros seriffje is szándékosan beleköt és addig cseszteti míg kiprovokálja a harcot. Hiszen semmit nem csinál csak gyalogol az úton a légynek sem ártva erre beszólnak neki hogy "bűzlesz haver... semmi keresnivalód errefelé, kotródj innen."
Még a ruhájára varrt amerikai zászlóba is beleköt a bunkó seriff, miszerint akik ilyet hordanak csak bajt kevernek...
Nemrég jött vissza a szerencsétlen Vietnamból ahol élete kockáztatásával harcolt a hazájáért és a bajtársaiért ez pedig a ruhájára varrt amerikai zászló miatt cseszteti. Majd az őrsre is beviteti és emberi jogaitól megfosztva elkezdi szívatni.
Majd mikor kiprovokálják belőle a dühöt, hajtóvadászatot indítanak ellene az erdőben. Szóval hűen bemutatja hogy az emberek jó része mennyibe nézte azokat akik a hazájuk parancsára kimentek és szénné égtek, kilyukadtak a golyóktól vagy felrobbantak a zöld pokolban.
Na de különösen a vége az ami hitelt érdemlő, amikor az apaként tisztelt ezredes, Rambo főnöke megjelenik és arra kéri adja fel magát mivel már esélytelen a küzdelem: ekkor összeroppan és előjön belőle amit évekig elfojtott magában. A legvelősebb része az egész filmnek, szó szerinti idézet:
[sírva mondja]
"Vannak ezek a pajták vagy mik és jön egy ilyen kis krapek cipősdobozzal a hóna alatt és azt mondja pucolás lesz... mondom neki nem kell, de Joe csak mondja neki "pucoljad"... akkor elmegyek hogy hozzak sört, és a cipősdobozba meg bomba volt, akkor kinyitja a dobozt és az egész teste szétterül a kurva placcon, csak ott fekszik meg kurvára sikoltozik, én meg kurvára be vagyok borítva a darabkáival így tisztára, érti... úgy kellett levakarnom magamról és mondom a havernak: nem bírom leszedni, minden tiszta vér meg próbálom összetapasztani valahogy hogy egybe maradjon, a belei meg csak jönnek kifelé, és senki se segít!
Nem segítenek, ő meg ordít hogy haza akarok menni, haza akarok menni, megállás nélkül ezt mondja, haza akarok menni Johnny a Shevimet akarom vezetni, mondom jó de hol a kurva életben vannak a lábaid?? Sehol sem találtam a lábait... nem tudom kiverni a fejemből"
Szóval így utólag belegondolva hogy ezek és ehhez hasonló sztorik tényleg megtörténhettek ott, már önmagában is ijesztő. Így 30 felett újranézve ezt a filmet, jóval több már mint egy egyszerű akciófilm, súlyos mondanivalókkal egy még súlyosabb korból...
9/10
-
Luk-luk... -
"Az USA mindenek felett" érzésű volt, de lehet csak nekem volt ilyen..."
Kétlem, hogy csak neked. Az egész filmről sütött, hogy mindenki igazi hülye, aki nem amerikai. -
Ne vonj le messzemenő (és téves) következtetéseket néhány tőlem olvasott hozzászólásból!
Nem vagyok otaku. S ízlésem is van, és a valódi lánykákat szeretem.
A trailerben látott lányka nem az én ízlésvilágom. -
bcrics #80578 Igen, azt tudjuk hogy neked csak a Manga-rajzolt karikatúrák jönnek be, a húsvér lányok nem annyira:) -
Ízlésről csak buták vitatkoznak.
Egyébként nekem sem jön be a cingár deszka lányka.