106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ForzaInter
    Mesrine: Killer Instinct & Public Enemy #1

Igazából 2 film, de egyként kell kezelni. Nagyon jó volt, Cassel talán legjobb alakítását láthattuk. Az egyetlen negativúm, hogy túl sietős volt néha a film így jó pár dolog kimaradt, talán jobb lett volna ha 3 részben dolgozzák fel a sztorit. 8,5/10
  • sandor8206
    nem tudom, hol látsz köpködést sztem teljesen objektív értékelés van az eredeti és új között, szimpla felsorolás amit aki látta az említett filmeket igazolni fog, hisz tények
    most az, hogy valaki ezeket a tényeket, hogy értékeli az már szubjektívitás, zavarja-e vagy sem?
    Az meg, hogy sima filmként csak 4/10 az is tök egyértelmű semmi köze az eredetihez viszonyítva, teljesen más hibákat írtam az adott filmre vetítve. ott inkább a kreativitást hiányoltam, mint script szinten, mint akció szinten
  • Kongy
    Apa égből 5 percet láttam HBO-n mostanában ment, és azt mondtam 5 perc után, hogy oké... ebből ennyi is elég volt. Olyan szánalmas, ahogy ez az ember a hülye fejével olyan vicceket próbál elsütni, ami baromira nem vicces, hanem kínos. Komolyan mondom, nekem volt kínos nézni.
  • Tyler1
    Apa ég!

Igazából nem sokkal tartom rosszabbnak Sandler minőségibb filmjeinél, lévén hogy a legjobbjai sem képviseltek soha semmilyen magasabb értéket. Ez a tipikus Sandler műfaj.

Nagyfiúk 2

Ez viszont már szánalmas kategória volt, az első sem tetszett igazán, de ezek az erőltetett muszáj poénok valami elképesztően rosszak voltak. Kevin James meg jól eleresztette magát, A maflásban még egész jó kondiban volt.
  • Totti5
    Ha már Robotozsaru, akkor nézzétek meg a most megjelent remastered Blúréjt az első részből. Atom.

/ jövőhétre beiktatom az új részt, nagyon várós /
  • Dynamic
    Minden rosszindulat nélkül, de aki ekkora szenvedéllyel köpködi az új verziót a régihez viszonyítva, az erős elfogultságot és érzelmi kötődést mutat, így az már eleve kizárja az objektív ítélkezést, vagyis a "mint önálló film" értékelés eléggé necces. Már maga a tény, hogy hasonlítgat, eléggé árulkodó, még akkor is, ha azt külön bekezdésben teszi.
  • sandor8206
    mint film 4/10, mint reboot fos/10
  • extra sensory
    Csakhogy ott követed el a hibát hogy az "eredetihez" hasonlítod... nem kell, felejtsd már el az állandó összehasonlítást a régivel... ugyanis az egy másik Robocop egy másik történeti szál, csak a koncepció hasonló. Mindenki feszt a régihez hasonlítja ezt a filmet. Rá kéne már jönni hogy eltelt pár évtized és már semmi nem ugyanolyan mint anno.

Mi értelme lett volna lekoppintják neked egy az egybe a régi filmet... akkor meg azt mondanád: "micsoda plágium".

Ha elkezded önálló filmként értékelni nem figyelembe véve az elődöt akkor nem is olyan rossz a végeredmény. De ha még ekkor sem tetszik az sem baj. De ne azért ne tetsszen mert az eredeti így meg az eredeti úgy... ne hasonlítsuk hozzá.
  • sandor8206
    Robotzsaru 2014

Mint sima film, script gyenge mert bár vannak benne jó ötletek, de ezekkel nem foglalkozik, sok mindent belezsúfoltak a filmbe. A film üres, mert van pár "drámai" pillanat, de nem jön el a katarzis mert addig nem jól építették fel a filmet. Akció,hát én így 2014 szégyelném magam a helyükbe, amit letettek az egy nagy 0. A 2. akciójelenet amikor elkapja a gyilkosát, tök sötétben hőkamerával lezavarni, na azt aki ezt kitalálta azt nem engedném többé film közelébe, nagybetűs KÓKLER. Zene jellegtelen. Az igazi főszereplő az sajna a doki/Gary Oldman??? Elhiszem, hogy menő a motoros Robocop, természetesen újabb remek script fogás, hogy kiiktassuk az emberi zsarutársat.
    max 4/10

Na akkor megkerülhetetlen, összehasonlítás az eredetivel. Hát az újban 50 ezer V kábítópisztollyal lő nagyrészt főhösünk, sztem ez mindent elmond. Új: Karakteres egyének, gonoszok 0 sehol egy Dick Jones vagy Boddicker. Zene, sztem azzal is mindent elmondok, hogy az a legjobb rész a 2014 filmben amikor a régi dallam felcsendül.
    DE ami a leghihetetlenebb, ok rebootljanak mert ma a jobb a technika stb. jobban meg lehet csinálni stb. gondoltam legalább fasza akció, CG stb lesz a filmben. Hihetetlen de a régi Robocop köröket ver akció koreogrifájában, mértékében, intenzitásában, lövészámában, látványban az újra.
    ED 209, dizájn jó, tetszett. Funkciója a filmben nincs, így csak egy "robot" semmi extra.

Alex Murphy, miben jobb a régi: "drámában", a halála sokkoló, a kinézete sokkoló, az észhez térés sokkoló, mind mind drámaibb és mélyebb, fájdalmasabb. Itt simán hazamegy a főhős.
    Miben jobb még a régi, a TÁRS: Lewis ott karakter, itt egy a sok arctalan rendőr közül.
    Miben jobb a régi: Detroit ott elhittem, hogy kell egy kemény zsaru leamortizált volt minden, ide minek minden szép és zöld, sehol egy punk, pszchihopata vagy gengszter, csak nyakkendős bűnözők, ő ellenük kell robocop?
    Amit aláírok a jobb Robocop dizájn, bár a régire épül de azt el kell ismernem, hogy a 2014 kinézet baromi állat lett és jobban nézz ki, abban a kemény 5 percben míg fekete-ezüstős. Erre lefestik tök feketére és abban a pillanatban a kinézete BORZALMAS lesz, semmi robot feeling, vagy coolság-faktor, tök jellegtelen.

Ha az eredetihez nézem nagybetűs FOS/10
  • BaliBoy
    Ender's Game

7/10

Jó kis film volt. Látványos, kissé elgondolkodtató. Nem korszakalkotó, de többször is meg lehet nézni.

Lesz folytatása?
  • Prof William
    Az első 2 magyarázat még ok (főleg a második) de maradék kettő már nagyon erőltetettnek tűnik.
  • cylonflatus
    Én meg baromira nem tudok örülni annak, ha azt hallom, hogy egy érdekes próbálkozásból nem lesz semmi. Látatlanban semmit nem írok le, főleg amilyen neveket hoztak vele összefüggésbe színészfronton...
  • vérpocok
    Tom yum goong 2 (2013)

Tony Jaa az első film után most egy jóval akciódúsabb résszel jelentkezett, viszont ez kissé a bunyós jelenetek rovására ment, mert míg az első részben azok voltak túlsúlyban, most inkább a robbantgatós, autós üldözéses, hajmeresztő mutatványos részek kerültek túlsúlyba, és bár így is élvezhető volt a film, egy kicsivel több muay thai box-ot szívesen néztem volna...

A sztorivonal továbbra is vészesen gyenge, merthogy ezeknek tényleg nem jutott eszükbe több, minthogy lemásolják az első rész cselekményét, és újra ellopassák azt a szerencsétlen elefántot... a thai forgatókönyv írókat egytől egyig ki kéne rúgni, ekkora debil sztorit, hogy a már első részben is nevetségesnek számító vonalat egyszerűen megismétlik, ez tényleg a kreativitás csúcsa.

Ne felejtsük el hogy az első Ong Bak film sztorija is az volt hogy ellopnak valamit amit vissza kell szerezni, ott pl. Ong Bak fejét.
    Ezután jön a Tom yum Goong ahol ellopják az elefántokat... most jön a Tom yum goong 2, ahol mi történik? Úgy van: ellopják az elefántot... tényleg nem tudnak egyebet kitalálni?

A sztori miatt vontam le leginkább a pontokat, a többi javarészt rendben volt.

6/10
  • Tikal #80683
    szerintem jó volt a tetovált lány is, meg sorozatokból a the killing is nagyo jó lett
  • IMYke2.0.0.0
    Így van. A nagyon kevés kivételek egyike.
  • Rony94
    Ilyen pl. A kör, ami egész korrekt lett.
  • IMYke2.0.0.0
    * filmből jó
  • IMYke2.0.0.0
    99,9%-ban elcseszik az ázsiai és európai feldolgozásaikat.
    1000 ilyen filmból hó, ha 1-2 sikerül úgy, hogy megdöbbensz, amikor kiderül, hogy az eredetije európai, ázsiai volt...
  • Blasta
    Ugy tudtam. Megnezem csakaértis, hogy szornyulkodjek egy jot.
  • tomsolo
    Oldboy 2013

Na megnéztem. Egyfelől, néhány vonatkozásban jobb lett mint vártam viszont a végeredmény borzasztó. Brolinon látszik, hogy nagyon erőlködött aztán más nem is nagyon jött át tőle, sőt - ezt most nehéz eldönteni hogy alkatilag nem állt jól neki a szerep(imho igen) és azért nem működött vagy pedig színészileg nem megy neki ez (imho ez is igen). Pl. az eredetiben kajak izgalmasra, érdekesre sikerült megcsinálni a mono részeket itt szimplán unalmas. A verekedős részt is persze elrontották - kedvencem mikor a drótkerítéssel lefejeltetett egy támadót (wtf!) ráadásul a metamorfózisa ez irányba csitt-csatt volt.

Ami viszont megkoronázza a dolgot az a rendezés. Sikerült leredukálni az egész sztorit egy sima niggeres, gengszteres milliőbe - a kínai(ázsiai) kajás, szereplős snittek ezért dolog úgy lógnak ki ebből, hogy csak úgy zörög - és a végén szinte happy enddel(!) mivel mindent megmagyarázó, mindent lezáró véget sikerült oda freccsenteni a vászonra by Spike Lee.

Igazából semmit sem sikerült áthozni az eredeti hangulatából, nem volt benne jó zene, amit áterőlködtek abból egyik jelenet sem működött - rengeteget kivetettek (eg. no hipno) egyébként, nehogy összezavarják a "nézőt" - így a végére valóban csak egyetlen szóval lehet értékelni: szánalom.

kudarc/10

• Totti5
    Bait

Az alapszitu, hogy a cunami elönti a partvidéket és elzár a külvliágtól 'sok' embert egy szupermarketben, ahova a vízzel együtt más is jött.

Maga a felvetés rendben van, jó kis katasztrófa / horror film, ami igaz is, mert maga a lerombolt környezet, a víz az látványos igényes, de a megvalósítás olykor annyira nevetséges és gyenge hogy a az már felháborító. Kezdve a CGItől a helyzeteken át sok mindeni. Éppen ezért nem kimondottan jó film, mert folyamatosan eltaszítja a nézőt, vagy annyira komikus dolgokat mutat ( ami amúgy nem lenne az ), de egyszerűen ilyen a világon nincs...

Trancsír miatt 1szer nézhető aki szereti ha mindent mutatnak.
  • IMYke2.0.0.0
    Úgy legyen
    Bár, mindenkiben ott van az az erő :)
  • LeventeV
    Reméljük, hogy csak az olimpiát jósolták meg helyesen. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, gondolom, nem mindenki ismeri az "Akira" animét:
    A sztoriban 2019-et írunk, és Japán a 2020-as nyári olimpia megrendezésére készül nagyban, a III. világháború után.

A valóságban: 2020-ban Japánban lesz a Nyári Olimpia :)

Az "Akira" 1987-es anime (angol nyelvterületen 1988-ban jelent meg először)...
  • IMYke2.0.0.0
    Szerencsére, letettek az Akiráról - úgyis valami szörnyű CGI katasztrófa filmet csináltak volna belőle [tuti a rombolás miatt tetszett meg valamelyik hálivúdi producernek] -, de most rávetették magukat a nem kicsit értelmesebb Ghost In The Shellre, aminek az alapsztorija ráadásul igazi nagy vásznas "dollár milliókat szállító frencsájszt" sejtetett valamelyik amcsi okoska szemében.
  • tomsolo
    "Not a movie but an insult to the original"

Oldboy 2013 review at imdb.com
  • Bachstein
    Főleg, ha annyira fog ez is összejönni, mint az Akira...
  • Kongy
    Ezek közül én csak kettőt tartok valószínűnek. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértünk.
  • ForzaInter
    Kicsit sok mindent belelátnak ebbe a filmbe az emberek.:)
  • commissioner
    A Viharsziget négyféle értelmezése:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"A 4 Törvénye" ("The Law of 4")

1. értelmezés:
    Beteg -> Beteg

A Leo által játszott karakter elmebeteg a teljes film alatt (Andrew tévesen azt hiszi, hogy ő Teddy, a rendőrbíró). A végén azt hiheti a doki (Cawley), hogy sikerült meggyógyítania Andrew-t, de az utolsó jelenetből kiderül, hogy mégsem. Andrew utolsó mondatai csak egy őrült semmitmondó fecsegése. A doki újfajta gyógyítási módszere megbukott.

2. értelmezés:
    Beteg -> Épelméjű

Andrew ugyanúgy rendőrbírónak képzeli magát, de a végén a dokinak sikerül kigyógyítania ebből. Az utolsó jelentből az derül ki, hogy Andrew már teljesen épelméjű, de annyira nyomasztják a tetteinek a terhei és az egész múltja, hogy inkább "jó emberként hal meg", mintsem "szörnyként éljen", ezért azt színleli, hogy visszaesett Teddy szerepébe, és vállalja akár a lobotómiát is. A doki újfajta gyógyítási módszere csak látszólag sikertelen.

3. értelmezés:
    Épelméjű -> Beteg

Teddy valóban egy szövetségi rendőrbíró, aki valószínűsíti, hogy a szigeten titkos, a kormány által pénzelt, hidegháborús emberkísérletek folynak, amelyeknek célja agymosott, "üres", érzéketlen "gépeket" létrehozni a célnak megfelelő alanyokból. Teddy ha már úgy is olyan nagyon vizsgálódni akar ez ügyben, a programban résztvevők elébe mennek a dolgoknak, és a szigetre engedik őt, ahol majd szép lassan végrehajtják rajta az agymosást, bedrogozzák, beadják neki a fiktív sztorit a családjáról, eljátsszák a nagy színjátékot stb. Így is lesz, Teddy-ből egy hamis Andrew-t kreálnak. A rosszfiúk győztek, sikerült a kísérlet, Teddynek viszont nem sikerült a leleplezés. Ami az utolsó jelenetet illeti, ugyanaz van, mint az előző értelmezésben, annyi különbséggel, hogy főhősünk itt nem "épelméjű Andrew", hanem "agymosott Teddy". A titkos emberkísérlet így sikeresen lezajlott.

4. értelmezés:
    Épelméjű -> Épelméjű

Alapjaiban ugyanaz ez az értelmezés, mint az előző, olyan különbséggel, hogy itt Teddy, ahogy haladunk előre a történetben, egyre inkább átlát a szitán, rájön, hogy agymosást akarnak végrehajtani rajta. Tévesen azt hiszi, hogy a világítótoronyban folynak a kísérletek, így mindenképpen el akar jutni oda nyomozása céljaként. A világítótornyos jelenet közben belátja, jobban jöhet ki a dologból, ha úgy tesz, mintha tényleg hatott volna rajta az agymosás, és együttműködik a dokival. Így még meg is menekülhetne, mivel a doki elérte a célját, sikerült a kísérlet, de az utolsó jelenetben láthatjuk, hogy Teddy inkább az erkölcstelen kísérlet megbuktatását választja azzal, hogy újra Teddy-ként beszél, mintsem, hogy mindenáron mentse a saját bőrét. Valószínű, hogy lobotómiát fognak elvégezni rajta, de úgy gondolja, vállalja a fizikai bukást az erkölcsi győzelem fejében.
  • Totti5
    Phillips kapitány

Izgalmas, de nem csak nonstop akció, de érdekes mód ez fel sem tünik, ahol kell ott pedig nagyon bepörög. Az a 2óra 15 perc hamar elszállt. Érdekes, mert ilyet még nem láttam. Tom Hanks nagyszerű most is!

9/10
  • IMYke2.0.0.0
    Hollywoodnak semmi sem szent: az "Akira" után most a "Ghost in the Shell"-t akarják vászonra vinni [és nyilván, aranytojást tojó tyúkká alakítani].
  • Csaba007
    Fogságban
    Nálam az utóbbi év legjobb filmje volt,egyszerűen zseniális a történet vezetés,a rendezés, érződik, hogy itt tényleg volt forgatókönyv. Egy percig sem untam,végig feszes és pörgős.Sokan a Hetedik-hez hasonlították és tényleg hasonló,de szerintem ez simán verte, minden tekintetben.Remek film!
    9,5/10
  • Csaba007
    Fogságban
    Nálam az utóbbi év legjobb filmje volt,egyszerűen zseniális a történet vezetés,a rendezés, érződik, hogy itt tényleg volt forgatókönyv. Egy percig sem untam,végig feszes és pörgős.Sokan a Hetedik-hez hasonlították és tényleg hasonló,de szerintem ez simán verte, minden tekintetben.Remek film!
    9,5/10
  • Jim Morrison
    the purge 2 :o
    Első résztől többet vártam, annyira nem jött be. Talán elolvasták a kritikákat és egy rendes filmet raknak össze. Alapötlet nekem eddig is bejött.
  • Kongy
    Én elhiszem, de azért mégis... :D Nem érdekel engem az Oscar amúgy, nem attól lesz jó egy színész.
  • tigeroo
    röhög a vakbelem

manapság semmi jelentősége nincs az oscar díjnak, boldog-boldogtalan megkapja. pont ezért ennyit a di capriós vonatkozásáról is.
  • Bokafix2
    Nemrég Puzsér mondta hogy DiCaprio az a színész ki már úgymond "túlnőtt" az Oscar díjon, és lényegtelen megkapja-e vagy sem, mert amit már eddig letett is az asztalra, egy tucat Oszkárt érne.

Úgy fogalmazott hogy inkább az Oszkár díjnak kell levadásznia őt hogy az Oszkár díjnak legyen DiCaprio-ja és nem DiCaprionak Oszkárja.
  • Rony94
    Leo az egyik olyan ember akinél tökmindegy hogy most kap egy szobrot vagy mégsem. Minden ép eszű ember tudja hogy ő a világ egyik legjobb színésze.

(Egyébként igen, már számtalanszor megkaphatta volna az Oscar-t)