106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Rony94 #81298 Én úgy tudom hogy Jared teljesen hetero. Ezért is volt nagyon ijesztő a transzvesztita szerepe. :D
Egyébként nyilván tudja mindenki, de van egy bandája is, ami személyes véleményem szerint nagyon jó banda.
Ez a kedvenc számom tőlük. -
Azok is jók, True Grit főleg, ami még nekem nagyon tetszett, a kevésbé ismert Hatfields & McCoys minisorozat Costnerrel és Paxtonnal. -
Azokbol a True Grit remake sem lett rossz szerintem. (9:10 yuma is tetszett mondjuk) -
Nekem nem tetszett a PE, ellenben a Jesse James szerintem az újkori western műfaj legjobb alkotása. -
Nem követem azt a bolondok ünnepét, de az jó hír, hogy Jared kapott valamit. -
"Az OK! magazin 2008. február 18-án közhírré tett 3 fotót férfiakról, akik sminkelik magukat, ők Zac Efron, Jared Leto és Brian Austin Green. Az első helyezett Jared lett, 50%-kal. Zack Efron 39%-ot, Brian Austin Green pedig 12%-ot kapott." -
Kapott is Oscart. -
Jared Leto is érdemelt volna valami elismerést. -
O.o -
Dallas Buyers Club (a magyar címet nem vállalom :D)
Nagyon hitelesen alakít mind Matthew McConaughey, mind Jared Leto, félelmetesen jól játszottak. Matthew nem csak azért volt hiteles, mert ijesztően lefogyott, hanem azért is, mert volt egy érezhető karakterfejlődése is a film során, ami nagyon tetszett. Plusz sikerült elhitetnie velem, hogy ő tényleg meg fog halni hamarosan. Jared Leto meg nem tudom, hogy tényleg meleg-e vagy sem, de itt nagyon hihető volt az ő karaktere is. Külön tetszett, hogy nem csináltak belőle drámát, hogy "jaj, mindjárt meghalok, depressziós leszek," stb, nem itt nem ezen volt a hangsúly. Plusz nem is volt olyan nyomasztó, mint vártam, és abszolút nem voltak benne "durva" jelenetek, pedig számítottam rá, hogy lesz 1-2 gusztustalan jelenet... egy ilyen filmnél azért számít rá az ember, na.
Na de összességében nagyon tetszett... és hát Leo, nagyon szeretünk, de most tényleg nem neked járt ez az Oscar a Wall Street farkasáért...
8/10 -
Rony94 #81288 Ben Affleck se rossz. Mégis csak lerendezett egy Argó-akciót, amin majdnem meghaltam, annyira izgalmas film. -
Köszönöm az ajánlást - utánanézek :) -
Ha tetszett a Public Enemies akkor nezd meg a "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford " Brad Pittel es Casey Affleckel. (o a tehetsegesebb Affleck fiver) -
thor2. meglepően vacak lett az előzőhöz képest. ha azt nem láttam volna, akkor ez is tetszene. -
[2009] - "Public Enemies" (Közellenségek) - erős 6/10
140 perces gengszterfilm, a múltszázadi harmincas évekbe ágyazva - Michael Mann rendezésében, Johnny Depp és Christian Bale főszereplésével, és a gyönyörű Marion Cotillarddal. S ne menjünk el Stephen Lang mellett sem, aki egyazon évben az Avatarral is jelentkezett a nagyvásznon.
A Full HD kamera, a rettentő kevés utóeffekt "realitásszerűvé" varázsolja a látványt, amiben az utolsó géppisztoly csapszegig odafigyeltek mindenre (külön, már csak ezért is érdemes odafigyelni rá).
Újfent dokumenterista-szerűség, de itt vélhetően több van beáldozva a dramatizálás oltárán, mint általában szokás.
Ha lehet ilyet írni egy ilyen témájú filmhez, akkor leírom: kellemes szórakozást nyújtó, közepes tempójú alkotás. Ráadásul, Diana Krall* is énekel benne, "élőben" (wiki).
* = link mögött a dal, egy kisebb klippel
Képek, szokásosan (utolsó képen Diana Krall):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Ender's Game
meglepően hű a könyvhöz az adaptáció, Val és Peter (amúgy kevéssé hihető) földi szála marad ki, meg Ender erőszakosságát próbálják kicsit palástolni azzal, hogy nem öl meg senkit, és B. is csak véletlenül sérül meg.
amúgy a sztori az, ami a könyvben volt. nyilván akkor ütött igazán, amikor az megjelent, a film ma már sok újat nem tud hozzátenni szerintem a sci-fi toposzokhoz, de egyszeri szórakozásnak jó. -
Lone Survivor - 6/10
Nem volt rossz, de sokkal tobbet vartam tole az ajnározások után. 1x mindenkeppen nézheto, pár jelenet maximálisan realisztikusra sikerult, felszisszentem jópárszor látva miken mennek/mentek keresztul a srácok. Amugy sztem tulzott a hype, ez csak egy kozépszeru, korrektul osszerakott elitalakulatos film. -
FOS film, nem is értem az egészet az első rész is egy nagy összevissza fos. -
Thor 2
Ebből mindenképpen érdemes lenne egyet ajándékba adni a Marvel filmekhez megtekintés előtt
-
Movie 43
Kiváncsi voltam tényleg olyan rossz-e mint azt sokan kutyázzák. Nos szerintem az a film legnagyobb baja, hogy a legdurvább scennel nyit utána meg egyre csökken az efféle nyomás. Maga az alapötlet nem volt rossz sajnos a végére ki is fullasztották rendesen. Hugh Jackmannek big respect hogy bevállalta hogy az övé lett a filmtörténet egyik legundorítóbb jelenete.
5,5/10 -
Kinek mi.
Magát az zászlóba öltözött szuperhőst komolytalan giccsparádénak tartottam mindig is, most is és a filmet sem vártam, de mint minden szuperhőst azt is megnéztem s végül a Bosszúállók 1 felvezetéséből az okozta a legnagyobb meglepetést. Jó volt a környezet, a story, karakterek és volt benne némi mélység. -
Az biztos, hogy nehéz a szemébe nézni annak a nőnek :) -
Remek első rész? Wut? :D Az első rész olyan unalmas volt, hogy alig vártam, hogy vége legyen... :) Egyedül Hayley Atwell dobta fel a filmet.. na nem a színészi játékával :D -
Thor 2
3D fasza volt. Látvány mind a CGI, mind Asgard és az idegen helyszínek, technológiák ütősek. Kár hogy vígjátékot csináltak belőle, mert amúgy a poénok hatalmasak!, de ne már, ez nem comedy, főleg nem minden percben. A föld és a nő most is a film gyengje pontja. Irreális helyzetek minden mennyiségben. Szerencsére Asgard elég nagy szerepet kapott, mert azok voltak a film jó részei. Loki képes volt meglepni 2 db fordulattal, ami jó pont, de hogy végig egy olcsó bűvész-hangulatfelelős szintjén mozgott az nem tetszett. Akárcsak az első Thor ez is középszerű.
Sokat várok az Captain America: The Winter Soldier-től, a remek első rész után. -
* amit illik persze szóról szóra = amit illik persze nem szóról szóra -
Aki nagyon látni akarta, mozi van a közelében, az biztos megnézte már jóval korábban; most, hogy van már normális BD-rip, én is megnéztem tegnap:
[2013] - "The Wolf of Wall Street" (A Wall Street farkasa) - 7/10
3 órányi káromkodás, drog, szex, pénzhajhászás Leonardo DiCaprio társaságában - aki az egyik producere is volt a filmnek.
Leonardo fantasztikusan játszik [ahogy 99%-ban minden filmjében, még a koraiakban is], és kapott magam mellé olyan társakat, statisztákat, akikkel együtt az egész egy folyamatos (kicsit Blöff-ös beütésű - értsd: a hangulat olyan. Ne köss bele!) hullámzássá alakult.
A narráció sokat segít abban, hogy érezzük, ezt már a szereplő kívülről, felülről látja, a végének fényében.
Újfent egy könyvből készült, "dokumentarista" alkotás (nyilván, dramatizálva), amit illik persze szóról szóra, képről képre elhinni, csak hagyni, hogy szórakoztasson - mert azt nagyon tud.
Aki érzékeny a drog-szex-rock'n'roll-szerű fílingre, az kerülje.
Képek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Ez is szinkronból van
-
aha, ez furcsa, én magyar szinkronra emlékeztem. -
Rony94 #81270 Nem tudom. Én feliratosan néztem. -
ja te figy neten nézem, valamiért nem látom a szinkronos vváltozatokat, mi a rák lehet csupa feliratos van csak, pedi g én magyarul láttam, ez hogy van? :D -
Rony94 #81268 A közvetlen utána lévő jelenet még jobban tetszett. Mikor "elszállnak". :D -
Jó a film , és az a kocsmás jelenet az nagyon odabaszott. :D amikor az a füves csávó beszél hogy dugja a tesóját meg mit tenne a gyerekükkel. :D -
Rony94 #81266 The Wolf of Wall Street [IMDb]
Ez a film egy Élmény volt számomra. Szinte minden egyes dolog rendben volt. A poénok nagyon ütöttek. Teli van annyi abszurd jelenettel ahol alig tudtam abbahagyni a nevetést. Szóval ezért le a kalappal. Régen nevettem már ennyit egy filmen. Leo-ról mit mondhatnék? Teljesen hozta a formáját, de Matthhew tényleg jobb volt (mármint most a Dallas Buyers Club-os szerepére gondolok). A többi színész is rendben volt nagyjából.
Egyedül talán azt tudnám felhozni ellene hogy Jonah Hill-nek nem kellett volna szerepelnie benne. Jonah-val nincs sok bajom, de szerintem ehhez a szerephez más kellett volna.
Szóval tényleg, ez egy remek film, ami 3 órán át elszórakoztat. Érdemes megnézni. Vétek lenne kihagyni! 10/10
Ui: Hogy a fenébe kapott ez 16-os besorolást? A film teli van káromkodással, minden második jelenetben jelen van a kokain, és ha nem látunk kokaint, akkor meg meztelen nőket látni meg full orgiákat. Ja várjatok, tudom már hogy lehetséges ez. A besoroló bizottság meg se nézi a filmet. Meg se lepődöm. -
Amúgy Olaf-nak a hóembernek végig azt hittem Jonah Hill a hangja, de a stáblistánál meglepődtem hogy nem... :D Nagyon Jonah Hill-es volt pedig... -
Mirk #81264 Nekem pont a zene tetszett benne legjobban.
Ha a szokásos korabeli ricsajt kellett volna hallgatnom, nem is tetszett volna. -
Én csak ezt hiányoltam belőle:
Amúgy a Frozen nagyon jó. -
IXEMGabeo #81262 utólag nekem se jött be...befejezése viszont nem volt szokványos, és tanulságok is akadtak a film során bőven...ennyi pozitívuma volt -
Meg igazából nem is azzal volt baj, hogy van ének. Oké, koronázási ceremóniának örül, énekel. Ez eddig oké. De mikor már olyan helyzetekben kezdenek el énekelni, ahol SEMMI OK NINCS az éneklésre SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl mikor a csaj megy beszélni a nővérével a jeges várba, és ott ilyen drámai hangulatnak kéne lennie, de NEEEM elkezdenek ÉNEKELNI. WUT?? -
Sok ének van benne, de egyszer el lehet viselni... másodjára biztosan nem nézném meg... :) Az egyetlen Disney rajzfilm, amiből több dalt is imádok az az Oroszlánkirály 2... :) -
A kornyikalas miatt en sem tudtam vegignezni.