106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    Mondta valaki egy szóval is hogy filmklasszikus? Meg mondta valaki hogy tökéletes stílusötvözetként utaltam rá? Nem, csak tényként írtam hogy sok ilyen ötvözött film van, még ha te nem is fogadod el a létjogosultságukat. Ezért is nem értem hogy miért kell fennakadni a vadnyugati japánokon...
  • Tyler1
    *Hills-i
  • Tyler1
    Úh Amerikai Nindzsa, Michael Dudikoff, micsoda filmklasszikus. Jóhogy nem a Beverly Hill-i nindzsát hoztad fel, mint tökéletes stílusötvözetet...
  • Inquisitor
    Hát saját hazájában azért nem. Japánban nincs nagyon pénz drága sorozatokra és filmekre, ezért elég nagy a fogyasztó rétege ezeknek.

Amerikai Ninja. Hmmm. Gyerekként mindenki oda volt az ilyen hülye jenki filmekért, ma nem tudnék 15 percet röhögés nélkül végignézi belőlük. :D
  • Bokafix2
    Akkor az Amerikai nindzsára is nyugodtan mondhatjuk hogy egy halom xar, meg az összes hasonló stílusú filmre hiszen minek ninjutsuznak fehér ipsék nindzsaruhában, semmi keresnivalójuk benne, ez a japcsik műfaja... ha mindenki így gondolkozna nem is születtek volna ilyen típusú filmek. De ilyeneknek is lenni kell, mert így teljes a paletta, függetlenül attól hogy néhányaknak nem jön be.
  • Rony94
    Snyder bárcsak felkért volna egy jó írót egy kicsit a látvány rovására, akkor baromi jó film lett volna. Volt benne potenciál bőven. :(
  • Tyler1
    Az anime megint egy rétegnek szól, más kérdés, hogy filmben ezek a stílusok hogy jelennek meg.
    Sucker Punch mondjuk jó példa mikor igényes és jól megoldott a műfajötvözés, kár hogy a történetét lógva hagyták a semmiben.
  • Rony94
    A Cowboy Bebop jó példa lehet erre. Egyszerre van benne western, sci-fi és anime stílus.....és BAROMI jó anime.
  • Inquisitor
    Szerintem a műfajötvözetet lehet nagyon okosan és jól csinálni.
    A japán anime sorozatok nagy része ötvözet, persze az is igaz ami tényleg jó az kis része, de így is rengeteg akad. És ott nem 2 félét ötvöznek, hanem van amikor 5-6 féle műfajt és még is működik.
  • Tyler1
    Én nem tudtam végignézni. Számomra ez a műfajötvözet egy merevlábas erőszak. Vadnyugaton káóbojkodó ázsiaiaknak semmi keresnivalója részemről. The Warrior's Way-t is valahol az első 20 percnél nyomtam ki, pedig látványosan volt fényképezve az is.
  • Rony94
    Lehet hogy nekem se fog tetszeni, de itt egy embernek már tetszett, tehát van remény. :)
  • tomsolo
    Mások szerint meg nem ... :)
  • Rony94
    Tarantino miatt már többször is elgondolkodtam ennek a filmnek a megnézésén, de valahogy sose voltam olyan hangulatban hogy megnézzem (hiába bírom a japánokat). De örülök hogy valaki szerint ennyire jó, hamarosan bepótlom.
  • vérpocok
    Sukiyaki Western Django (2007)

Aki nem látott még japán westernt, nézze meg ezt a gyöngyszemet. Végig szórakoztatott a majd 2 órás mozi, és humorban sincs hiány a filmben de a zúzós akciók és a drámai vonulat arányait egyaránt jól eltalálták. Nem túl giccses, nem túl teátrális, ugyanakkor mind a színészek mind a képi világa megér egy misét.

Nem hiába atyáskodott Tarantino a film fölött, ennek látszik is a hatása, talán sokaknak már előre ismerősen is cseng a címben a Django név, persze semmi köze a sztorinak az évekkel későbbi Django elszabadul-hoz, de van olyan jó a film mint az, sőt... nekem jobban tetszett.

A konfliktus egyszerű mint egy százasszög. Valahol a vadnyugaton, egy poros faluban nagyot változik az élet amikor elterjed a hír, hogy a közelben hatalmas kincs rejtőzik. Szerencsevadászok lepik el a környéket, de amikor két rivális banda, a fehér Genji és a vörös Heike is megjelenik a színen, a falu elnéptelenedik. A két csapat közötti ellentét évszázadokra nyúlik vissza. Egy nap magányos férfi lovagol be a faluba és hamar kiderül, hogy mestere a fegyvereknek. Látva a rejtélyes idegen képességeit, mindkét banda felajánlja, hogy lépjen be közéjük...

Vajon honnan is ismerős a történet? :DD Nyilván Sergio Leone westernjei előtt tiszteleg a film, amelyekben Eastwood játszott, és ugyanakkor Kurosawa előtt is. Ez egy igazi vérbeli látványos western film japán stílusban, megsózva csipetnyi Tarantino-val... az íze pedig remek lett.

8/10
  • k0trapali #81364
    A Hobbit - Smaug Pusztasága

Az első rész annyira nem jött be a Gyűrűk Ura trilógia után, de mostanra, hogy már azt is többször láttam teljesen megbékéltem vele.
    Most megtekintettem a 2. részt is ami tetszett! CGI néhol gyengécske, biztos a sárkányra tartogatták az erőt mert az gyönyörű lett! Jó mozgalmas egy percig sem unalmas folytatást láttam és várom a befejező részt nagyon! Mérges is vagyok, hogy "hamar" vége lett! 2:40 perc. Jöhet a bővített változat!
  • IMYke2.0.0.0
    Nem foglalkozom a mainstream megítélésével - engem szórakoztasson, a többi nem érdekel.
    Nekem az első rész is nagyon bejött, és szinte 100%-ra vehető, hogy a második is tetszeni fog.
  • Kongy
    Hát sokról nem maradtál le :) Korrekt, szórakoztató film, de semmi kiemelkedő.
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony nem. Csakis otthonra elérhető legjobb minőségben vagyok hajlandó megnézni :)
  • Kongy
    Ja, hogy még nem is láttad a filmet? :D
  • genndy
    Hát akkor ez is lesz annyi: 4-5 hónap a sima BD, utána még 4-5 hónap az Extended. Én is a karácsonyi szünetben találkoztam már a bővítettel, aztán pár nap múlva mentem is megnézni a második részt.
  • IMYke2.0.0.0
    Az első részt is a megjelenése után 1 évvel néztem meg :)
  • Bachstein
    BD-n a sima verzió megjelenésétől számolva olyan 4-5 hónap után dobták ki az extended versiont, szal egyhamar még ne számolj vele!
  • IMYke2.0.0.0
    Értem, akkor várok még - így is akad mit nézni :)
  • Bachstein
    Lesz.
  • IMYke2.0.0.0
    A "The Hobbit The Desolation of Smaug"-ból vajh' lesz Extended vagy Director's?
    Mert akkor nem foglalkozom az alapváltozattal.
  • n000rbi

Felvéve a listába.
  • IMYke2.0.0.0
    :)))
    Nekem (sajna?) jól jönnek. Van olyan film, ami alatt egyetlen képet sem készítettem - max a stáblistáról.
  • Sir Quno Jedi
    Én így is törlöm és nincs szükségem "emlékeztetőre" se. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ha 10,5 TB-nyi kapacitásom lenne, akkor nem törölném őket.
    A 3,3 TB kevés.
  • IMYke2.0.0.0
    99%-ban törlöm az Örök Vadászmezőkre a megnézett filmeket.
    Arra jók ezek a képlopások, hogy bizonyos jelenetek, momentumok, szereplők beugorjanak, ha eszembe jut a film és nem vagyok biztos valamiben.
    Öreg Sam.
  • Sir Quno Jedi
    Minek neked lopott képek szir-szar filmekből? Mit csinálsz te azokkal?!?!?!?
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetlen kép - a híres "blade house"-ok egyikéről [Kínában ilyenből sokkal több van]:

• IMYke2.0.0.0
    3 tucatnál is több képet loptam a filmből, ami - szerintem - elég beszédes adat. Miközben a legtöbb képet eddig a "Great Gatsby"-ből.
  • Rony94
    Én ezt már csak azért is megnézem, mert japán. Köszi szépen!
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - "Tőkyő kazoku" (Tokyo Family) (Tókiói család) - 8/10

Majdnem biztosra veszem, hogy egyedül csak én láttam, és talán senki sem fogja megnézni az ajánlóm hatására, de hátha...

Japán film. 146 perces. Nem akció film.

Egy szétszakadt nagy család életébe akkor csöppenünk, amikor az idős, a fővároshoz képest vidéken élő szülők meglátogatni érkeznek felnőtt, önálló életet élő gyermekeiket - az apa által szinte alig megszólított, már idősebb korban született fiút (akit életre képtelennek, önállótlannak, gyengének hitt mindig), az apai büszkeségre okot adó idősebb fiút, aki kerületének híres és kedvelt családorvosa lett, és az örök kedvenc középső lányt, aki bár csak egy fodrászatot vezet, az apa szemében "sosem hibázhatott".

A történet lassan halad. Érezni, hogy valami úgyis történni fog, de meglepő módon semmi csinnadratta, semmi "epikus" zene, felvezetéssel, megtörténik a baj.
    Az addig kedvesen bár, de lerázni kívánt szülők - akik érdekes, lassú, hajlott koruk ellenére még élvezik is ezt a kiruccanást az ismeretlenbe - hirtelen otthontalanokként a nagy városba kényszerülnek, egymástól szétválva, és ezzel külön helyszíneken jobban meg is ismerjük őket. Együtt ugyanis alig beszélnek.

Nagyon szép íve van a történetnek. Zene nélkül építik fel az emberben az érzelemhullámokat, és végül (amikor kell) lecsap egy-egy kellemes hang cunami (a 2012-esről meg is emlékeznek a filmben, de szerencsére kevésbé patriótikusan, mint tennék egy amcsi filmben)... és azon kapod magad, hogy alig látod a képernyőt.

Semmiképp sem ajánlom a pörgős, akciófilmre vágyóknak, és a hollywoodi csecsbimbókon szocializálódottaknak, ha nem elég nyitottak Japánra (olyan képeket kapunk Tokióról, hm fincsi), az ottani kisemberekre (még ha csak egy kis kaleidoszkópon keresztül is láthatjuk az egészet) és alapvetően a japánokra.

Mindenképp nézze meg az, akit nem zavar a hossza, valami bájosra és érzelmeket kiváltóra vágyik, de nem fontos a számára, hogy mindig legyen valami tanulság egy filmben, hanem elég az a lélek-visszhang, amit kivált benne.

S akkor pár kép:
  • Rony94
    Batman szerephez nem kell nagy színészi tudás, maximum Bruce Wayne szerepéhez.
  • Kongy
    :DD Mondjuk egy Batmannek nem kell nagy színészi tudás :D
  • tomsolo
    Hát ha tud úgy beszélni mint a sütiszörny: fel van véve.
  • Kongy
    Hát az biztos, hogy Ben Affleck arcéle megvan Batmanhez, szóval maszkban el tudom képzelni. Már csak a színészi játék a kérdéses.
  • The Protector
    Ben barátunk majd brillírozhat az új Batmanként:)Ha olyan lesz mint a Man of Steel akkor lesz 2mondata összesen.