106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tomsolo
    :D
  • TBTPumpa
    Hmm. Ez biztató, pedig a tinik azt írták a zinterneten, hogy alapmű, meghogy 10/10 a film.
  • eksy
    Alkonyat Hajnalhasadás

Nem láttam, nekem az is elég ha mások látták.

-3.8/10
  • Bucser
    Nyilvan ha valakinek mas a velemenye az soha nem relevans, de ha a tied a mas akkor mindenki egy idiota. Igaz? (lattuk itt jo par megnyilvanulasodat)
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértünk.
  • Jakuza1
    Nem kell vele foglalkozni, ez egy jo anime volt, semmivel nem gyengebb mondjuk egy Sword of the strangernel. Megjelenitesben, meg a felso kategoria. A tortenet is rendben volt szerintem, sot jol felepitett (folyamatosan ismertet meg a multtal es a miertekkel).
  • IMYke2.0.0.0
    A fanservice létjogosultságát - főképp olyan érában, amire szinte már a teljes anime iparág épül - nem nagyon illik/szabad/érvszerű megkérdőjelezni.
    Mindig kell ÚJ rajongókat toborozni a látvánnyal, a kornak megfelelő csajokkal, fiúcskákkal, és technóval.
    Ez ellen ha megfeszülsz/ünk sem lehet tenni - vagy sodródsz vele, vagy nem nézel japán animációt.

Szűrni lehet [ÉN is ezt teszem], kisebb-nagyobb sikerrel. De a "fanservice" (minden értelemben vett fanservice) már ezernyi gyökérrel kapaszkodik bele, és még a jobb, történetközpontúbb, fajsúlyosabb animékben is látsz ezt-azt, amiről azonnal látod és érzed, hogy az új rétegnek szól [és nem csak a kivillanó pantsu, oppai stb.].
  • tigeroo
    a nagy gatsby

oké, mostmár ezt a daisy nevű nőszemélyt utálom a legjobban a filmtörténelemben, még a forrest gumpos jenninél is jobban. hogy szegény mennyire boldogtalan azzal a férfivel aki hozzáment, de amúgy kapott egy levelet a szerelmétől de nem tudott várni és azért ment hozzá a mostani csávóhoz... jajj isteneeem

az egész film egy... hát... #whitepeopleproblem az egész, a nő jó dolgában nyavajog, nemtud dönteni stb... unalmas és ellenszenves 2 órán keresztül ezt nézni. nem tetszett.
  • Bucser
    Ghost in the shell.... Studio Ghibli filmek, Memories, Steamboy, Jin-Roh, Sword of the stranger, csak hogy parat emlitsek.

Ezekhez kepest ez a film mindenben sokkal gyengebb. Egy valami adja el az action sequencek, de csak a hajo belsejeben levok mivel az urcsata gagyibb mint a Gundam Z-ben levok.. (lonek egyet es robban az osszes hajo, WTF?:D) Story gyenge csavar vicces, es ismetlem a karaktereknek semmi kozuk a sorozatban levo valojukhoz. (idestova 20 eve nezek animeket es a Harlock az egyik elso volt amit meg anno realmedia formatban neztem meg nagyon regen agyontomoritve, de a story es a karakterek megmaradtak).

EZ FANSERVICE volt semmi mas.
  • IMYke2.0.0.0
    1:1-ben NEM kaphatod meg [egyetlen sorozat esetében sem!] azt, amit 10+ / 40+ epizódos (élőszereplős vagy animált) sorozatoktól.
    Azt hittem, nem vagy ennyire naiv.
  • Bucser
    ? Az a film egy fan service.

Harlock egy teljesen karakteridegen valaki lett. Az arcadia sem az mint ami a sorozatban volt. Memi es kei is tokre mas.

Latvanyos, de a sztori es a karakterek papirvekonyak... nem ezt vartam egy animetol.
  • IMYke2.0.0.0
    Mondod ezt látatlanban.
  • Bucser
    Semmi kozuk a filmhez.
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - R100 - 7/10

Több rétegű, film-a-filmben és szinte már művészfilm - kellően "elborult", képekben és tettekben bátor, groteszk és humoros ahhoz, hogy elgondolkodtató legyen -, az "Öröm óda" jegyében, egy mazochista családapáról, aki olyan helyről szerzi be a mindennapi örömadagját, mely veszélyes forrás is egyben. Egész élete, családja is veszélybe kerül. S jönnek a csavarok. Meg egy bazi nagy nő.

Rengeteg "japán" dolog lett kifigurázva, egy 100 éves rendező szemével :)

Jól szórakoztam.
  • IMYke2.0.0.0
    "Sem az 5 kötetes eredeti mangát [1977-1979], sem az azt követő 42 részes animét [1978-1979] nem láttam (Wiki)"

Ott van a felvezetés - a manga és az anime is.
  • mégvadabbdisznó
    Az Ördög ivadéka 2014

Egy csajszi terhesen érkezik meg a férjével a luxus nászútjukról és azt gondolom nem árulok el nagy spojlert ha leszögezzük: nem az öreg Tibi atya a gyerek apja... de nem is az újdonsült férjcsi.

Elég hosszúra nyújtották az előjátékot, tulajdonképpen csak a szokásos fura megmagyarázhatatlan jelenségek hadán biceg végig a sztori, de ezen kívül semmi érdemlegeset nem tudunk meg.

A klasszikus kézikamerás megoldást választották bemutatási stílusnak, és ami pl. a Rec-nél és a Cloverfieldnél jól működött, itt kevésbé éreztem jónak ezt a fajta stílust. Nagyon erőltetett volt hogy a családfő az ég világon mindent filmre akar venni, hogy majd nosztalgiázhasson rajta az egy szem "gyereke" mikor felnő (sátáni kacaj).

Színészi teljesítmény átlagos, annyira bénák sem voltak, viszont a mellékszereplők tök feleslegesek, semmiben nem kapcsolódtak a történethez, és nem voltak szerves részei a család életének sem... mintha csak az üres lyukakat akarták volna kényszerűen kitömködni velük.

Az Ómen-klónokkal az a baj, hogy sose sikerül kellő érdeklődést fenntartania, mivel olyan közhelyes sablonokból építkezik, amiket már százszor ellőttek hasonló filmeknél... kellett egy száz egyedik?

5/10

• zorrobomber
    Első kép újra:
    John Matrix
  • zorrobomber
    Hunger Games 1 - uristenmiaszarvoltez/10

Biztos csak a gőzt eresztem kifele a fejemből de ez minősíthetetlen volt. Sajnálom mert Jennifer Lawrence szimpi, de ez nem jó film. A szőke gyerek át tud hajítani a válla fölött egy liszteszsákot? Ezt mesélje már el neki is:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Love sztori rész utólag begyömöszöltnek tűnik(még úgy is hogy ez kb. a film fele), simán elég lett volna ha a csaj egyedül tolja amazon style-ban(ezzel a mimika készlettel alkalmasabb lett volna a magányos szerepre). Amerikai pite módra ripacskodó óbégató ellenfelek: miért álltak össze, előbb-utóbb mindenkinek nyekk! A végén a szabálymódosítgatásoknál meg a pitbulloknál már csak a fejemet fogtam. Eleve milyen verseny az ahol simán csak úgy egyes versenyzőket megszórnak tűzlabdával? Békésen szundikáló versenyzők egy életre-halálra menő gladiátorviadalon? A barlangban két éjszakát aludtak? Ott miért nem kaptak tűzgolyót időhúzásért? Könnyen meglehet hogy ezeket a dolgokat csak én nem értettem meg, és mindennek megvan a maga magyarázata. Fájt.
  • Bucser
    Nekem egy bajom van ezekkel a nagyivu action CGI animekkel.
    A karakerek vekonyabbak mint egy hollywoodi blockbusternel.
    Az alap motivumok/konfliktusok megvannak, de olyan konnyeden ingathato mind az ertekrendszereben (3 mondatos beszelgetes utan szogesen mast csinal mint elotte akart, minden normalisabb indok nelkul) hogy mutassanak az akcion kivul valami tortenetvezetest is...

Ez a sztori sokkal jobban mukodott volna egy lassan felvezetett 1 vagy 2 szezonos sorozatban ahol a karaktereket jol kidolgozzak...
  • IXEMGabeo
    nyomják ezt a Dwayne Johnsont, de hogy mi a fasznak...

nézhetetlen szar volt ez az Emelt fővel c. filmje, amit valamelyik nap adtak
  • Jakuza1
    Na igen ez csak a felvezeto, az "igazi" Hercules filmet Dwayne Johnson-al juliustol vetittik majd, gondolom ezt is a bevetel maximalizalasa sugalta a masik film farvizen.
  • Tyler1
    Herkules legendája

Rosszabbra számítottam, nem volt ez olyan szörnyű. Kicsit Trójás 300-as Spartacus beütése volt, mindenhonnan lopkodtak azért elemeket, természetesen a mitológiához vajmi kevés köze volt. A CGI és a díszletek szerintem teljesen rendben voltak B-kat. filmhez képest, a sztori persze forintos, a színészi alakítások sem valami mélyen szántóak, ezeket leszámítva aki szereti az ilyen témájú filmeket, annak nézhető.
  • Jakuza1
    2011. márc. 07-kor hivtam fel ra a figyelmeteket az animes topicban, es kb akkorra igertek a kiadast.
    Amint latom nem kapkodtak el. :PPP
  • Sir Quno Jedi
    The Machine

No, ez egy korrekt scifi végre. Kicsit gagyik az akciójelenetek benne (már amennyi van és annak tekinthető), de ez abszolúte lényegtelen is a filmben. Nem tudom mégis ki-mire számít, ha megnézi, de többségük csalódni fog. Ez nem az a film amire számítanak. Ez egy lassú klasszikus, néha meglehetősen szürrealisztikus, a valószerűségre nem különösebben törekvő scifi/dráma. Mint egy hosszabb Twilight Zone rész, a mondanivaló a lényeg. Nem csoda, hogy nincs nagy sikere, mivel ez amúgyis nagyon rétegműfaj manapság. Gyakorlatilag egy modern Frankeinstein sztorinak, aztán a többi már spoiler.

Vége a legjobb, az vittzes.
  • Victor1103
    Snowpiercer

9/10. A vege kicsit felemas lett, de engem vegig lekotott 2 oran at. Magat a temat amit feldolgoz lattam mar valahol, de nem olyan leragott csont ezert kicsit ujszeru volt az alaptortenet. Hangulatban radobott hogy en is vonaton neztem :D
  • DarkSector
    ja :P
  • Rony94
    Ráadásul nagyon korrekt iparos munka, vizuális effekt ALIG volt benne. Ritka manapság az ilyen. A mai horror filmekhez mérten ez egy cseszett jó film. A régi részekhez azért sem érdemes hasonlítani, mivel míg azok poénra voltak véve (a 3. rész már kifejezetten vígjátéknak számít), ez fullra komolyan veszi magát.
  • Sir Quno Jedi
    Evil Dead 2013

Nem volt ez rossz. Más volt, de szvsz. abszolúte nézhető. Nyilván az ember a klasszikussal hasonlítgatná, de felesleges. Korrektül megcsinálták, ennyi a lényája.

Talán kicsit tinisebb lett, de azé a vérrel nem spóroltak.
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet, hogy erről volt szó korábban, de a "Police Story 2013"-ban keményen ő a főszereplő - adja-kapja a pofonokat rendesen benne, és még mindig mindent ő csinál.
  • Tyler1
    Jackie nem úgy volt, hogy több akciófilmet már nem készít pont a kora miatt? Sőt talán szó volt róla, hogy már csak a háttérmunkában fog filmezni (rendező, producer).
  • IMYke2.0.0.0
    Én 99%-ban "eredeti nyelv + angol felirat"-kombóval nézek mindent [animét, élőszereplőst] - ezért van az, hogy ázsiai filmeket is bevállalok, nem kell éveket várnom a magyar feliratokra.
  • DarkSector
    Felirat is van már hozzá vagy angol nyelven nézted?
  • DarkSector
    Bocs elnéztem, nem tudtam hogy van 2013-as, nem is figyeltem az évet, na megvan mit kell majd néznem. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ez "nagyon régi"?

24 December 2013 (China)
  • DarkSector
    Van új???
    Yeeee

A régiek kurvajók voltak.
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - Space Pirate Captain Harlock - 9/10

Sem az 5 kötetes eredeti mangát [1977-1979], sem az azt követő 42 részes animét [1978-1979] nem láttam (Wiki).
    Ennek ellenére jól szórakoztam. Animés látvány és sztori, brutálisan jó grafóval megfűszerezve - a motion capture, szájszinkron, akciók, techno a helyén. A női karakterek fincsik.
    A közel 2 óra huss, elröppent.
    Ilyen sci-fit bármikor.
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - Police Story 2013 - 7/10

Kicsi(t) kínai "Die Hard", Jackie Chan módra - kevesebb bunyóval (sajnos, Jackie is 50 felett ugye) -, fincsi lánykával, viszonylag sok belassítással, jó képekkel, és a sztori se volt vészesen kiszámítható. Jackie miatt amúgy is helyből 5 pontról indult.
    A szokásos vége főcím alatti forgatási jelenetek pedig felvidítottak.
  • bakkerman
    "Semmi darkos hangulat vagy komoly mondanivaló, hanem agyatlan randalírozás óvodás színvonalon. "

a film címében benne van,Phineas és Ferb...aki nézi a mesét (én például imádom),az tudja hogy 10-12 éveseknek,vagy fiatalabbaknak szánták a sorozatot,még jó hogy nem tettek bele mondanivalót,meg darkot...arra ott a 16 karikás animék
  • Bokafix2
    Phineas és Ferb Marvel küldetés (2013)

Elég vicces megközelítése a Bosszúállóknak. A szuperhősök erejét elszívják, és a sorsuk ennek a két szerencsétlen idiótának a kezében van.

Valahogy olyan volt ez mintha ötvözték volna az Avengers-t egy Ben Stiller vígjátékkal... komoly dolgokról szólt, de tök komolytalan tálalásban, és még Diznis zenei betétek is voltak benne.

Az akciókat is elhülyülték, nem lehetett komolyan venni, nem olyan mint az egész estés Marvel rajzfilmek többsége. Semmi darkos hangulat vagy komoly mondanivaló, hanem agyatlan randalírozás óvodás színvonalon.

Szerintem a 10 évesnél idősebbeket nem is igen célozza meg a film, de a rövid játékidő szerencsére jót tett neki, mert ha ezt hosszabb ideig kellett volna nézni, én is Hulkká változom dühömben.

4/10
  • tigeroo
    a tél katonája

az egyik legjobban élvezhető(!)*** marvel film szerintem. félve ültem be, mert az amerika kapitány első része (valamint a mostani thor 2) tetszett nekem a legkevésbé ezek közül... na de ez nem volt rossz, bár a

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    gonosz megoldását már ellőtték a watchmen-ben, a célt szentesítő eszköz elvét... valamint a harcjelenetek és robbantgatások már-már túl öncélúak voltak nekem, a verekedős jeleneteket meg hogy-hogy nem unták?

valamint sok dolgot nyitva hagyott a film, kíváncsi leszek a folytatásokra, valamint hogy a többi filmbe hogyan fogják beilleszteni ezt. (ugye sok szó esett bruce bannerről pl. a filmben, most csak a fekete özvegy volt mellette, de gondolom lesznek mini-avengers összeállások is, vagy ugye hogy most loki varázsbotja a nácigeciknél van.

*** értsd úgy, hogy: nem volt benne olyan sok logikátlanság ami kibillentett volna. bár mindegyik marvel filmet szeretem, tudom hogy nem tökéletes alkotások, sőt. nyilván nem olyan humorhegy és laza a film, mint vasember parádézása, de ez másabb emberi aspektusokat emel ki, tetszettek a vívódások és a régebbi idősíkban való nosztalgiázások

összességében nem volt ez olyan kurva fostos/10