106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Snowpiercer
hatalmas köszi az ajánlásért.Nagyon jó film volt.És tényleg nem gondoltam volna mikor most lenyitom a spoilert hogy ugyanazt írod amit gondoltam. -
En sem, csak parszor, mert az nem rossz, bar a sok nyugati behatas es maszlag zavart a film alatt. Persze ettol fuggetlenul nem rossz, de azok nelkul meg jobb lett volna. -
Nos, ennek hatására csak megnézem este a Tom Cruise-ost. Eddig még nem láttam :) -
"Amit leírtál, az meg szimplán tartalomismertető."
Mert a stílusomban kezdek írni, akkor ilyet kapok: tomsolo
Amúgy meg: a film szinte teljes története ismerős volt valahonnan - ilyen szívesség-tevős-majd-kérős filmet azért már láthattunk az elmúlt 30-50 év alatt.
A fordulat(ok), azért kiemelik a szürke 5 pontosak közül. -
:D -
*Persze azota lehet, hogy kesobbi kopiakban ez mar szerepelt itthon is, de az akkori 81es evek vetiteseinel (ugye ez a film is ket evvel kesobb kerult a magyar mozikba, mint a masodik resz is)ez nem volt benne. -
Pl azt a jelenetet is megvagtak a magyar akkori mozis verzioban, amikor keresi Brett a macskat es elkapja az alien a lancoknal. (es itt nem az extended jelenetre utalok)
Csak az arnyekat mutattak a lenynek,ahogy megfordul Brett es azt, ahogy felrantja valami, mig az originalban ott mar megmutatta a rendezo, hogyan nez ki a leny.
Persze azota lehet, hogy kesobbi kopiakban ez mar szerepelt itthon is, de az akkori 81es evek vetiteseinel (ugye ez a film is ket evvel kesobb kerult a magyar mozikba, mint a masodik resz is) -
És mi a véleményed a filmről? :D Mert szemeztem vele, de a trailer nem győzött meg. Amit leírtál, az meg szimplán tartalomismertető. -
Wachowskiék valószínűleg megbénították az agyát, azóta is a Neo program fut a fejében. Mátrixig ugyanis egész jól játszotta a karaktereit, azóta viszont annyira egykifejezésű arccal játszik minden filmjében, hogy Steve Seagal hozzá képest Jim Carrey. Áll és néz ugyanazzal a tekintettel, érzelem zéró. -
Pontosítok a vérrel kapcsolatban: olyan értelemben, ami miatt a szenzor bizottság nézhetetlennek minősített volna egyetlen jelenetet is a közönség számára.
-
Az első részből nem sokat nyeshettek, mert vér egyáltalán nem volt benne, és az alien-bébi kimászása 1:1-ben benne volt a mozisban is. -
Megvan a Quadrilogy, de ezt írta:
"Azt azert tudni kell, hogy akkoriban nyestek rendesen a nyugati filmeket, igy a magyar valtozat nem volt teljes." Erre kérdeztem rá, hogy mit vágtak ki belőle (nyilván azóta látta a teljes változatot is, és feltűnt ha több volt mint amit a moziban látott). -
Ha megvan a két verzió, akkor össze tudod vetni - Alien Quadrology DVD-gyűjtemény. -
Mozis Alienből mi hiányzott? Komolyan megvágták?
-
Abban egyet érthetünk, hogy az első rész messze a legjobb mind közül. A másodikat is nagyon szeretem, de ott az (amúgy látványos) akció jelenetek felé tolódott a mérleg, a horror kárára. A harmadikat leginkább Fincher miatt bírom, szeretem a komótos, de kidolgozott történetmesélését, a nyomasztó és sötét hangulat itt szerintem sokkal inkább tetten érhető. Egyedül a borzalmas CGI miatt húzom a számat, sokkal hangulatosabb és jobb lett volna, ha rendes bábukkal, maszkokkal oldják meg a xenomorphot. A negyedikkel sincs igazán semmi bajom, egyedi módon vitte tovább Ripley történetét, ráadásul az egész film tele van bizarr jelenetekkel, illetve nekem még a szereplőgárda is bejött. De az tény, hogy hangulatilag nagyon távol áll az összes előzményétől.
Kövezzetek meg, de nekem még az első AvP is bejött. Jó, az igaz, hogy kvázi kiherélte az egész Alien univerzumot, és tényleg meg sem próbálom a 4 film közé emelni, de ha egy teljesen különálló moziként tekintek rá, ami "kölcsönvette" az idegeneket és a ragadozókat, akkor egy teljesen korrekt, látványos akció/sci-fit kapok, mozgalmas cselekménnyel, ráadásul a rideg-hideg környezet is nagyon tetszett. Az AvP 2 említést sem érdemel a részemről.
A Predatorban is egyetértünk. -
Szvsz az elso resz az etalon, a masodik szokatlan volt, mert az eredeti stilustol eltert, inkabb elment az akcio iranyaba, mig az elso resz volt az igazi horror. Mondjuk a 2 sem rossz, csak mas mufaj.
A 3. probalt visszaterni az elso stilusahoz, ahol a sejtelmesseg es nem igazan az akcio fele probaltak ismet elmenni.
Ez a resz szvsz meg a turheto kategoriat kepviselte, de kozelebe se sikerult ernie az elso resznek. A 4. egy borzalom, az egesz egy nagy hulladek, mint ahogy az alien vs predator reszek is.
Ott is az elso resz, marmint a Predator egy jo alkotas, de a kovetkezo reszekkel egyre rosszabb es rosszabb lett az egesz. -
Eleve mar az izgalmas volt, hogy megnezhetem e a filmet vagy sem.
Hiszen 18 even felulieknek szolt es bar gyerekkent is idosebbnek latszottam, mint az atlag, azert tisztaban voltam, hogy azert senki sem fog 18 evesnek nezni es akkoriban, siman elkertek a szemelyit ilyen esetekben.
De hala istennek siman bevitt apam es meg csak nem is kerdezoskodott se a jegykezelo, se mas.
Amugy pedig mar nagyon koran elkezdtem olvasni, mindenfele regenyt es akkoriban pont a sci-fi irodalom fellenduloben volt, mint a Galaxis útikalauz stopposoknak es hasonlo muvek. Szoval akkoriban eppen elvoltam rendesen az Asimov,Nemere,Adams es hasonlo irok konyveiben, igy maga a film is nagy hatassal volt ram.
Azt azert tudni kell, hogy akkoriban nyestek rendesen a nyugati filmeket, igy a magyar valtozat nem volt teljes. Igaz nem sok hianyzott belole.
Maga az egesz sejtelmes volt, de nem feltem egyaltalan,se a filmvetites kozben, se utana, lekotott az izgalom, hogy ilyen filmet nezhetek.
Akkoriban amugy sem volt jellemzo, a sok nyugati film es ugye maga a film is az akkori viszonyokhoz kepest egy kiemelkedo alkotas volt es maga stilusaban sem megszokott. -
bcrics #82082 Fűrész Collectors uLtimate Edition Hungarische
-
Az amelyiknek egy izma sem rándul soha... valószínűleg az arcidegzsába egészen a forgatás végéig kitartott nála.
Komolyan, ha egy jó szamurájos filmet szeretnél nézni akkor Utolsó szamuráj, Tom Cruise-al... persze valószínűleg láttad már, de inkább azt 20-szor mint ezt még egyszer.
És az nem von le semmit annak a filmnek a színvonalából hogy nem fantasy a stílusa mert ezerszer jobb film. -
47 Ronin
Keanu Reeves-et nem vettem észre benne, melyik szereplő volt?:)
Alaptétel : ne hallgass a fikára, ne írja le előre egy filmet, amit még láttál.
A környezet, tájak, zene, a díszletek, a téma, az évjárat nagyon tetszett. CGI okés volt, a fantasy elemeket bírtam. Kár lett volna kihagyni, üdítő volt ilyet is látni, főleg a kor miatt. Ha hasonlítani kell valamihez, akkor a Sucker Punch is tetszett ( az nagyon-nagyon ), ezt pedig egyszer érdemes volt megnézni. -
The Den 2014
Avagy miért kerüljük a webcam chat-eket... főhősünk az internetező videochat-elők szokásait tanulmányozza míg valami csúnya gyilkosságot nem lát "élő adásban".
Ezek után a következmények adottak... őrá kezdenek el vadászni. Különös volt a kameranézet ebben a filmben, mindig a számítógép videoablakának képernyőjén keresztül lehettünk részesei a cselekménynek, vagy a szereplő által magával hurcolt kamerán keresztül.
Középszerű sztori bőven leöntve sablonos megoldásokkal, a Gyilkosság online jutott eszembe a nézése közben, de tény hogy a vége miatt azt mondhatom a Gyilkosság online-tól nagyban eltér. Csak a koncepció a hasonló.
6/10 -
[2013] - Big Bad Wolves - 6/10
A közepesnél jobb, de egyáltalán nem olyan remek, mint azt vártam a visszajelzések alapján - valami hiányzott belőle.
Például, vágásokkal sokkal feszültebbé lehetett volna tenni.
Ezen az [spoiler]
üvegablaknál lezajlott telefonbeszélgetés sem segít (29 perc), mely révén a néző hajlamos kétségek között vergődni, egészen az utolsó végóképig - mert nem tudni, hogy az ő lánya volt-e, vagy a zsarué...[/spoiler]
Tényleg vannak benne logikátlan dolgok is...
[spoiler]
Miért készíti el a sütit, ha előtte meg azt mondja, hogy nem ugyanúgy akarja lefolytatni a dolgot (minden létező lyuk "betömése"), ahogy azt tette a "feltételezett" tettes?
Aztán ott a hirtelen székről eltűnő tortaszelet esete.
A mellkas sebét meglehetősen jól tűrő áldozat (s a CGI-költségeket csökkentendő, a nagypapi szépen vissza is gombolja miután jól meg-barbecue-zza), akinek gyakorlatilag bordáig át van égetve a húsa, és mégis remekül elvan.][spoiler]
Viszont, izraeli, és bátor film. -
IXEMGabeo #82077 te meg elhiszed azt, hogy nem láttam egyiket se soha?:)))
pedig 20 és 30 közötti korosztály vagyok és ezerszer adták már mindegyiket...
valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy teljes egészében meglessem bármelyiket is:) 1. részből 10 percet láttam nem tűnt rossznak...
Be fogom pótolni csak még nem jutottam el odáig:) -
Hát igen, szerencsére vannak külföldi lemezek magyar szinkronnal de nehéz megtudni mert a bolt oldalán nincs feltüntetve. -
Big Bad Wolves kritikám. -
Átérzem a helyzeted, mióta ráálltam a BD vásárlásra, képtelen vagyok DVD-ket venni, inkább beszerzem külföldről az "elengedhetetlen" címeket... mondjuk ezen kár is csodálkozni, legutóbbi példának okáért itt van az Only God Forgives, ami még csak DVD-n se jelent meg idehaza, pedig mikor volt már a mozis bemutató... A magyar vonatkozás hiánya szerencsére nekem nem probléma, bár azért igyekszem támogatni a hazai forgalmazókat is.
A gombelemes probléma meg... hátha lehet valahogy cserélni, ha jó arcok, akkor úgy oldották meg a doboz kialakítását. -
Valóban elég szánalmas, hogy igyekeznek minél "jobban csengő" magyar címeket gyártani, ami néha már kifejezetten kínos határokat súrol... itt is leginkább az a bajom nekem, hogy minden részbe igyekeztek beleerőszakolni a Halál szót...
Az a baj, hogy azóta sem sokat változott a helyzet, lessétek meg MacFarlane új vígjátékának a magyar címét... sírhatnékom támad. -
Jaja.
Csak 2 dolog zavar, hogy dvd nem bluréj, és angol nyelvű lesz.
Meg az is gebasz Hogy a dobozban gombelem van? ha lemerül mit csinálok vele? :D -
Pont ezaz, szóltam is Arty-nak hogy legyenszives szerezzen 1-et, és kifizetem.
Innen is örök hálám. :D -
Ha tükörfordításbeli címet adtak volna neki elég semmitmondó lett volna: Idegen
A magyar címadók amúgy is szeretnek jelentősen eltérni az angol címektől, hogy érdekesebbé tegyék a közönség számára a filmet.
De amúgy a "Nyolcadik utas: a Halál" cím sem pontos, mivel savtelített barátunk csak a 9-dik volt, mivel a hajón tartózkodó macska is élőlény és ő is utas volt. Jonesy volt amúgy abban a filmben a legnagyobb arc: vicces pofával nézte ahogy a bézbóz sapkás szerelőt cafatokra inzultálja a lény. :D -
Ennyiért én azonnal lecsapnék rá. -
Na jó, de hány évesen? :)
-
Amúgy, ha már az Alien a téma, nekem a Ridley Scott-féle első rész a mai napig a legkedvencebb, egyszerűen egy tökéletes sci-fi/horror, kibaszott jó alapöltettel, a mai napig elképesztően erős atmoszférával és hangulattal. A tetszési indexem pedig a sorozat részeinek számával arányosan csökkent, bár mindegyiket szeretem, igen, még a Resurrection-nek is megvan a maga bája, az abszurd humorával meg beteg ötleteivel. -
Én is moziban láttam - egyedül. Utána emlékszem a sötét utcán mindenhol szörnyeket láttam :) -
Nem is drága, ahhoz képest hogy Extreme Limted :) -
Kérlek írd már le, milyen lelkiállapotban és hangulattal, illetve milyen arccal távoztál a moziból, és hogyan élted meg ezt az egészet! :D Tényleg érdekel! -
Találtam is. :D -
Uristen lehet még ilyet kapni? :D -
A katonasagnal videon lattam. :PPP
Vicces volt, hogy ilyet akkor meglehetett bent nezni es mindezt a 80-as evek vegen.
Amugy ha jol emlekszem itt sem vetitettek magyarorszagon a 86-ban, mikor elkeszult, csak 2 vagy 3 evvel kesobb.
Az elsot (fogalmam sincs melyik idiota adta akkor neki a 8. utas a halal nevet, mikozben a film cim csak Alien volt igy egyszeruen) meg gyerekkent lattam, meghozza ugy, hogy apam elvitt a moziba es meg talan a 12-t se toltottem be kozben meg a penztarnal ki volt irva, szigoruan 18 even felulieknek es eros idegzetueknek. LOL -
Hamár Fűrész