106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
bcrics #82739 A super 8 is fasza kis lényfilm. -
Nem tisztázott eredetű mumus aki valamiért k*rva pipa a szabadságszoborra... ennyi maradt meg a filmből. Kár a kézikamerás megoldásért... alig lehetett látni valamit. -
Cloverfield sem végződött jól a főszereplők számára :) -
A 2010-es Monsters ilyesmi volt, mást nem tudtak csinálni, mint elmentek a szörnyekkel sújtott zónából, és lezárták. Ha jól emlékszem. Bár itt ez a helyzet sztori legeleje, nem erről szól a film :) -
Ugye nem gondolod komolyan, hogy azért áldoznak rá az emberek időt és kemény ezreket, hogy utána jól megmondhassák a magukét? Másrészt, attól, hogy valaki megért egy koncepciót (legalábbis úgy véli TUDJA, mit akart a rendező) távolról sem jelenti azt, hogy tetszeni kell, vagy egyet kell azzal érteni. -
Ööö... én szörnyes-katasztrófa filmekről beszélek... olyan kategóriában csinálnék egy olyat, hogy nincs egy emberes szörny legyőzés, és 3 felhőkarcolónyi szörny kifektetés... cserébe lenne sok-sok izgalom, valódi élet-halál harc, és a végén az emberek eltakarodnának a szörny közeléből, vagy elbújnának a föld alá...
Horror engem amúgy sem izgat. -
Inquisitor #82733 Pedig szerintem a Ház az erdő mélyén buktájának egyik oka a vége volt ...
És mondjuk fenti linken szidja valaki, hogy a horror klisék paródiája volt, de pont azért is jött be ... meg valami ködös köze volt a Cthulhu mítoszhoz is. -
Rendező lennék, addig nem nyugodnék, míg el nem készítenék egy formabontó szörnyes katasztrófa filmet - bevállalva minden kockázatot -, hogy felébredjen már ez a rohadt filmipar, hogy mennyire uncsi a "szörny-jön-emberek-legyőzik" felállás. -
Majd ha Cthulhu-ról csinálnak egy normális katasztrófa filmet esetleg bekövetkezik ez... sőt Cthulhu még csak nem is a legnagyobb szörny Lovecraft könyvében, a külső istenek még félelmetesebbek. Nem tudom mióta várok már egy ilyen látványos Cthulhu filmre.
A könyv nagyon átütő egyébként, bár hálivúd ezt is elrontaná. -
Csaba007 #82730 Jack Ryan: Az árnyékügynök
Remek film lett,meg is lepődtem rendesen.Jól megírt történet,izgalmas, teljesen hozza a várt szintet a kémes filmekhez mérten.
8/10 -
Vajh' mikor látunk már egy olyan szörnyes-katasztrófa filmet, amikor egy ilyen szörny győz, és elüldözi az embereket a Földről...(?)
-
tessék
-
Godzilla
9|10
Néhány apró dolgot leszámítva nem tudom, hogy lehetett volna ezt jobban csinálni, de olvasva a véleményeket nekem teljesen az az érzésem, hogy az emberek fikázni és kötekedni járnak moziba. Azzal véletlenül sem próbálkoznak, hogy megértsenek egy rendezői koncepciót, inkább az első támadási felületre ráhasalva azon élvezkednek, hogy estére milyen fasza fikázás lesz ebből.
Mond valaki egy ennél jobb szörnyes katasztrófafilmet? -
Nem épp te voltál az, aki nemrég egy sor pozitív komment alapján megnézte újra az Abyss-t és kiderült hogy mégis csalódás a film, és már meg is bántad hogy megnézted?
Akkor most miért ítélsz ismét kommentek alapján egy filmről és miért végzed ki előre szerencsétlen Gyíkzillát, ahelyett hogy előbb inkább megnéznéd? (persze ha láttad és ez alapján írod a véleményt akkor nem szóltam)
-
Spiderman nem érdekel, a Godzilláról meg majd véleményt alkotok ha megnéztem. Te meg örülj hogy nem kell moziba menned ezekre, hisz a filmet sem látva eldöntheted hogy szar. -
Ezért nem járok mostanában moziba. -
Leszakad a pofam, hogy az utobbi 2 hetben ismet bemutattak ket nyari blockbustert (Spiderman 2 es Godzilla) es mi derult ki beloluk az ULTRADURVA MEGAKOMOLY hangulatu trailerekkel ellentetben amik alapjan olyan sokan annyira vartak ezeket a filmeket? Hogy ismet csak ket egyszeru, hitvany fercmuvet kaptak a nezok a penzukert mely filmekben konkret jelenetsorokat lehetne kukazni es gyakorlatilag CGI techdemonak lennenek csak tisztessegesen eladhatok.
Nem unjátok még, Tisztelt Blockbuster-nézõk? -
Godzilla
Végül is többet adott a vártnál. Nem hittem volna, hogy ilyen szép tisztelgés lesz a régi Godzilla filmek felé.
Amibe nem "csalódtam", az a történet és az emberekkel foglalkozó részek. Ezek olyan szinten agyzsibbasztó baromságok voltak, hogy az már felháborító. A film felét kihagyhatták volna, pont nem vesztett volna semmit az értékéből. Inkább ne magyarázzák meg a lényeket, ha csak ennyit tudnak kitalálni
spoiler?SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mivel az ősidőkben nagyobb volt a radioaktívitás, ezért nekik kötelező atombombát enniük. Mi van? Mi köze egymásnak a kettőhöz? Ehh... máshogy nem lehetett volna azt a bombát behozni a történetbe?
igazából a film első 40 perce után bőven elég beérkezni a moziba. Onnan is lesz bár erőltetett jelenet ("jaj de izgulunk a főhösért, miközben úgyis tudjuk hogy mi lesz vele" játékot legalább 4szer eljátszák, közben pont a Godzilla irányába nem sikerül átadniuk azt az érzést, amit a film vége sugallni akart), de ezek a lények szereplése a nagy vásznon, ebben a formában, valljuk be, elég tökös volt. -
Jack Ryan Az árnyékügynök
Tartalom
Mondhatom hogy egy jó film, azért van benne izgis történet, kicsit ha a többiekhez mérem, pl Bourne meg társai, akkor ez erős közepes.
Első felében kezd a story beindulni.
Addig mondhatni unalmasnak tűnt.
6/10 -
Utólag visszagondolva a Godzillára, olyan érzésem volt, mint a Battle:Los Angelesnél. Most hirtelen más példa nem jut az eszembe. Szóval, giga robbanások, néha epic összecsapások, kellő komolysággal enyhe drámával fűszerezve, tehát nem egy viccparádé mint mondjuk a Battleship, és mégis annyira félelmetesen semmilyen lett a végeredmény, hogy az elképesztő. -
Robocop 2014
Tartalom
Hát nekem tetszett. Kicsit a páncélban a fekete oké jól néz ki, de mikor mutatták a régi páncélt, egy pár másodpercre, azért beletehették volna a filmbe egy rövid demozgatásra.
Kicsit elhadart story-nak tűnik, mintha ez a story 4 órás filmhez készült volna.
Főszereplő nekem unszimpatikus.
Pár kemény jelenet, kevés mech harc....
Hát 6/10-nek nekem elmegy. -
Prof William #82718 Ken Watanabe meg úgy viselkedett mint aki csakis ipari mennyiségű marihuána elfogyasztása után kezdett el minden jelenetet. Ez a folyamatosan az arcára fagyott bávatag, csodálkozó arckifejezés félelmetesebb volt minden szörnynél.
Pedig jó színész szóval
1. Egész idő alatt a Bryan Cranston által főzött Meth-et szedte, minden jelenete előtt. Így már tulajdonképpen mindenre csodálkozó fejet vágott.
2. Minél hamarabb túl akart lennie az egészen és csak a fizetési csekk lebegett a szeme előtt.
3. Követte a rendezői utasításokat. -
Egy sarokba összeszedtem a régi cuccosokat. :D -
oké... akkor hamburgerre költöm a mozijegy árát
-
22 percet bírtam az "Endless Love" (2014)-ból. Ez lélektelen.
Az 1981-es messze jobb volt. -
Ez érdekes... Kicsit olyan kliséfilmnek tűnik immár. Az első teaser alapján teljesen másra számítottam, de ezt mindenképp látni akarom moziban. Nolan megérdemli a "támogatást".
-
Godzilla
A probléma ezzel az, hogy GZ csak mellékszereplő volt. Alig szerepelt a filmben, akkor is csak így bekámeózták. Mondom HÉ! Há ez egy GZ film vazze!
No mind1. Cserébe láthattunk butaarcú embereket (no és gyerekeket, me az kötelező) klissés katasztrófafilmes snittekben ahogy szokás. Volt itt minden kb. húsz különféle katasztrófafilmből összerakva. Valamint ostobenko faszkodásaikkal húzták az időt a végtelenségig. Ja megkaptunk géppityuval masírozó katonákat és jeepeket minden mennyiségben. Kár hogy ezzel maximum a verebeket lehet megijeszteni. A lepotyogó repülőkről és helikről már nem is szólva és persze a hajók kapitányai is mindég sík hülyék, mer az kötelező. Meg mindenki szívesebben lövi a civileket, emmá egyértelmű.
A bossok amúgy jópofák voltak (sajna hátulról nagyon cgi-s játékizének néztek ki, de előlről okésok) én sajnáltam is őket, de azok sem szerepeltek eleget és persze észveszejtő baromságok történtek velük is folyamatosan.
A film gyakorlatilag olyan jelenetek sorozata, amiket nyugodtan ki lehet vágni és SEMMI sem változik. Most hogy az emberek (egy ember) szemszögéből akarták megcsinálni a filmet az gyengus érv emelett.
Legmostmégidegesítőbb a pasi neje, aki MINDIG ott van ahol nem kéne, hogy lássuk meeennyire ijesztő, mikor óriáscsúcsragadozók csapnak össze. Azon bexartam.
Viszont GZ kivételesen jópofa és jófej volt, no és jól sikerült (kicsit gyenge volt, de azé megoldotta). Ha róla szólna a film, jobb pontozást is kapna mindenhol. :D Egész retro GZ volt, ahogy kell.
Egyszer azért meg lehet nézni, még akár szórakoztató is lehet, de nem ártott volna valami sztori alá, vagy ha az nem, akkor durva GZ eksön végig. -
Godzilla (2014)
Szerencsére itt sem láttam az előző verziót, akárcsak a Robocop esetében, így előítéletektől és elvárásoktól mentesen ültem be a filmre.
Röviden, szerintem nem egy nagy durranás. A történet gyenge, kissé szétszórt, sehova se vezető jelenetek sorozata, izgalom nuku, Godzilla is mintha csak statiszta lenne a sztoriban. A látvány ugyan néha tetszetős, de a "szereplők" miatt ez is csak nagy vásznon működik igazán. Ezek miatt úgy mint a Gravitáción, ez már tv-ben egyáltalán nem fog érdekelni.
5/10
-
Inquisitor #82711 Érdekes, hogy a trailere olyan mint ha egy 60-as évek végén, 70-es évek elején készült volna, az effektek megy 80-as évek eleje szint. :D
Nem igazságos az összehasonlítás, a Pacific Rim nem titkoltan a direkt retró hatású tisztelgés volt a régi (főleg japán) Kaiju és/vagy Robotos (Mecha) filmek felé. -
-
Inquisitor #82709 Robot wars? -
Csak nem a kibaszottnagy kedvencemről van szó.
Robotjox.....:D
Mert az egy kibaszottjó film volt, bár konkrétan skorpió alakúra nem emlékszem, az inkább pókszerű volt. -
hopszika
na a pacific rim kb. ugyanilyen bohóckodás lesz 20 év múlva -
retrókérdés:
erről a robotos harcról jut eszembe:
volt még ovodás koromban egy film, amit a tékából vettünk ki: valami robot volt benne, meg robotskorpió amit vezettek, meg valami piramisok.. az melyik film lehetett? -
pacific rim
hm, látványos volt kurvára az tény. de több sebből vérzik a film, többször logikátlan mint sem (vagy mint kéne lennie - azért van az a mennyiség ami már ciki)
az áltudományos maszlag is csak azért van benne hogy legyen valami töltelék. a nő irritált, a film első egy órája öncélú edzőtábor mutogatás (ki a faszomat érdekel hogy harcolnak egymással? oké, szép koreográfia, de 2014-ben nem kellene már ezt erőltetni szerintem, arra ott van a karatekölyök)
valamint kár hogy az utcsó két megmaradt verda amerikai volt. a nagy nemzetközi bandát hamar megtépázták. ja és a végén miért örülnek annyira? bezárták a hódítók egyik kapuját, hurrá.
amúgy egynek valóban elment/10
köszi az ajánlást -
Inquisitor #82704 Erről a vitáról egy régebbi mozis újság cikke jut eszembe, aminek olyasmi címe volt, hogy "igazi THX rendszer otthonra akár MÁR 6 millió forintból is". :D
Mondanom se kell az újság 1:1 ferdítése volt egy brit magazinnak és még arrafelé sem költ sok ember ennyit audióra. -
lolmár -
Inquisitor #82702 Journey to the West: Conquering the Demons (2013)
Stephen Chow csinált egy 1001-ik feldolgozást kínai piacra 3D-ben a Nyugati utazásból. Ami a szokásos azok a karikatúra szerű karakterek*, nem tudom honnan szed ilyen arcokat és/vagy mennyit tesz hozzá a smink és digitális trükk, de zseniálisak, meg a rá jellemző hülye humor is benne van. Viszont a film elég hirtelen csap át "vígjátékból"** valami másba.
Egy kritikában azt olvastam, hogy hű akart lenni az eredeti történethez ...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyugati_utazás
Hát a wiki oldal alapján tökéletesen anakronisztikusan összeverte a szereplőket*** és eseményeket.
Talán egyszer el kéne olvasnom a könyvet, sajnos legutóbb fillérekért otthagytam egy antikváriumban a kiváló magyar fordítást.
A film nem annyira rossz, de nem újranézős, viszont ez csak akkor igaz, ha valakit érdekel a kínai kultúra, meg az egyik legismertebb régi Wuxia témájú mű. Ja maga a a film a 100 fejezet egy kis töredékét dolgozza csak fel.
Ja igen, valamiért meglepően sok a szexuális utalás és poénkodás a filmben, pedig tudtommal a kínai cenzorok harapnak érte.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!* Sikerült pl. a "duci kislányt" átmentenie a CJ7-ből.
** Már eleve a nyitójelenetben kissé sokan halnak meg, később meg pláne, ami azért még fekete humor esetén is durva.
***A démonok akiket a szerzetes legyőz szétszórva vannak az eredeti sztoriban és nem szinte az elején egyben. Nyilván nem töketlen újoncként kezd démonokat szelídíteni a főhős, ráadásul mivel itt nem is hallhatatlan teljesen érthetetlen a poén miért akar ismeretlenül valaki hozzámenni minden áron ...
6/10 -
Ami egy átlagos háztartásban a TV mellett jelen van, az szerintem nem. Menj el és nézd meg. :D -
"azt nem fogja visszaadni semmilyen otthoni audióberendezés."
Es ebben teljesen biztos is vagy?