106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Rony94 #82859 Nem tetszett a Django? :O (Tarantino rajongó vagyok, ezért kérdezem) -
[2013] - Her (A nő) - 8/10
Ez tényleg ütős, és lassú történet volt - Joaquin Phoenix nagyon rendben volt mindvégig. Scarlett Johansson beszéd- és énekhangja továbbra is szexi.
Egy igazi "mi lenne ha" vízió volt, egy a korlátain túllépő, tanulni, fejlődni képes, érezni és létezni akaró M.I.-vel (voltaképp) a főszerepben - mert szerintem, igenis Ő (Her - a Nő) volt a főszereplő. No és a szerelem. -
Kick-Ass 2 6/10
Az első résztől se voltam annyira elájulva, bár jó film, de a sok istenítés után kicsit csalódás volt. Ez se rossz, egyszer simán nézhető, de azért ennél az első lényegesen jobb volt. -
Nekem a Viharsziget az egyik kedvenc filmem, és egyik kedvenc DiCaprio filmem is :) Nagyon tetszett a történet, és az alakítások is ott voltak, főleg DiCaprio-é. -
Ezek közül szinte mindegyik film baromi jó.
Személyes kedvencem a Viharsziget és Véres gyémánt volt. Nem teljesen miatta, hanem úgy alleszusammen az egész filmek.
Revolutionary Road - ez is egy baromi jó film, de talán az egyik legnehezebb filmje. -
Mindkettő baromi jó, előbbit mondjuk már nagyon régen láttam, viszont az Ez a fiúk sorsa kötelező a DiCaprio leltárban.
Gyorsabb a halálnál is tetszett nekem, pedig mai fejjel nézve elég gagyi. -
Csak ne addig halogassák az elismerését, míg posztumusz kell "átadni" neki... :( -
Ezek is jók tőle, de kétségtelen hogy korunk egyik hanem a legjobb színésze a fiatalabb korosztályból.
Gilbert Grape (1993)
Ez a fiúk sorsa (1993) -
Én szinte az összes filmjében bírtam [csak azok, amiket láttam tőle].
The Basketball Diaries - 1995
Total Eclipse - 1995 [ráadásul, ez az akkori asszony nagy kedvence is volt - többször is megnéztük]
Romeo + Juliet - 1996
Titanic - 1997 [jó,jó - nyáltenger, de egyszer elment]
The Man in the Iron Mask - 1998 [ide mondjuk nem illett]
The Beach - 2000 [nagyon jó film!]
Catch Me If You Can - 2002
Gangs of New York - 2002
The Aviator - 2004 [Oszkár bácsinak gyünnie kellett vóna]
The Departed - 2006
Blood Diamond - 2006
Revolutionary Road - 2008 [kemény film]
Shutter Island - 2010
Inception - 2010
Django Unchained - 2012 [ő jó volt, a film nem]
The Great Gatsby - 2013 [nélküle a film halott lett volna]
The Wolf of Wall Street - 2013 [Oszkár nem gyütt, pedig kellett vóna] -
Ez azért elég ipresszív, amit letett az asztalra. Mindegyikben imádtam, és attól hogy kap e vagy nem oszkár bácsit, ezek olyan alakítások voltak amik nem vesznek el a semmibe.
Viharsziget
Django elszabadul
A nagy Gatsby
A Wall Street farkasa
Az Eredet viszont nem jött be. -
Django a vége miatt 8/10 nekem, a W Farkasa pedig szerintem 6/10 jóindulattal. -
hát kellene valamit, de most előbb a szent tárgyakat kell összegyűjtenem. :)
Gyerekkorom óta rá vagyok állva, más filmet nem is nagyon veszek.
Csak elfogytak a számomra érdekes játékok, így marad egy kis zseton, meg idő filmbuziskodni. :D -
Szerintem a kapj el ha tudsz az egyik legjobb filmje. -
Nem értünk egyet.
Ráadásul, a Django is túl van pörgetve.
[aláírásom!] -
Azért kapta MM, mert jobb volt. Lecsúszott Caprio már nagyobb Oscar esélyekről is. -
De az nem főszerep volt. Szerintem ez a legjobb filmje amiért jelölték. A hajós jelenet az FBIos faszival már szobrot ért volna. Scorsese pedig remekül megrendezte ezt a témát. :) -
Leo ügyes srác, de nem ez volt a legjobb szerepe. Szerintem a tavalyi Django elszabadul filmben jobban odabaszott a srác. Akkor kellett volna neki díjat adni! -
Most tudtam csak megnézni a Wall Street farkasát. Bakker, hogy erre Leo nem kapott Oscart!? Totál idióták vannak már mindenhol? Ember esze megáll, hogy azért kapta Matthew McConaughey a díjat, csak mert a témaválasztás olyan volt, amilyen ...
9/10
Martin Scorsese ismét zseniális volt. -
bcrics #82841 Gondolom, az hogy kinyitja a sárkány a szemét, csak egy filmes eyecandy akar lenni.
Mégpedig hogy igen, itt van ez az állat, és nem
Fogja ataludni a második
Részt.
Nem kell tulbonyolitani:) -
szerelemről, barátságról árulásrol nem láttunk már elég filmet? De. Mégis készülnek? Igen. Miért?????

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mindenki máshogy látja ezeket a dolgokat, máshogy próbálja bemutatni nekünk, szóval ezért van sok film ugyanarról a témáról ( kicsit leegyszerűsítve ) -
"...mert finoman szólva se vagyok egy romantikus alkat" Há akkor az ilyesmi tényleg nem neked való! :D -
lehet nem voltam egyértelmű, értem a filmnek a témáját, csak én valahogyan úgy éreztem, hogy valami nagyon fontosat és komolyat akar mondani, de számomra nem egyértelmű, hogy mi az. (mivel szórakoztatni nem szórakoztatott szerintem, szóval marad a mondanivaló mint cél.)
ha csak annyi, hogy figyeljünk már kicsit egymásra, ne a telefont böködjük, akkor ezt már hallottam ötszázszor, legtöbbször 3 percbe bele is férnek azok a youtube-kisfilmek, amik ezzel foglalkoznak. ezért remélem, hogy nem ezt akarta mondani.
amúgy audio-vizuálisan minden rendben volt, de nem éreztem úgy, hogy most ezen el tudnék gondolkodni egy fél napot, amit amúgy egy hasonló stílusú filmtől elvárnék. simán lehet ez az én hibám egyébként, mert finoman szólva se vagyok egy romantikus alkat. -
Nézd anyám pl. űbernagy sf rajongó és neki tetszett, szal. nem lehet rossz. Kicsit nyilván zs kategóriás (főleg az akció részek, az felesleges is volt bele), de a mondanivaló azért átjön súlyosan. -
Azt még nem láttam, jó pár kritika elrettentett tőle. Persze, ami késik, nem múlik... -
The Machine utolsó képsora az odabasz. A három generáció... :D -
Egy másik fórumon ezt írtam a filmről;
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Tegnap este végre meg tudtam nézni. Nagyon-nagyon jó film volt, nem is tudom hogy tudnám leírni... egyszerűen jól esett. Tetszett Phoenix karaktere, tetszett ez az alternatív jövő, tetszett a film menete, volt benne mondanivaló, nagyon erősen kifejezett érzelmek, sőt, még váratlan fordulatok is. Például mikor Theodore szemrebbenés nélkül közli, hogy egy programmal jár. Azt hittem, titkolni fogja, amolyan bűnös élvezet marad végig, de nem. Simán felvállalta, nem érezte kínosnak vagy éppen szokatlannak. Aztán, ahogy kiderült, nagyon mások sem. Félelmetes jövőkép volt, kissé nyomasztó is, de mégsem volt kifejezetten disztopikus, inkább csak érzelem- és életidegen.
Samantha végső elhatározása is nagy meglepetésként ért, nem is számítottam egy efféle lépésre. De ami a legjobban meghökkentett, vagy megijesztett, az az volt, mikor rájöttem, mennyire együtt tudtam érezni Theóval. Vele izgultam, mikor azt hitte, törlődött az op-rendszer, vele "könnyeztem", mikor megtudta Samantha végső elhatározását, és egész végig nem éreztem kellemetlennek vagy kínosnak a kapcsolatukat. Jó, persze, fura volt, de teljesen hihető és akár meg is érthető. Amúgy tényleg szép a film, nagyon ritkán látok ilyen tiszta és önzetlen szerelmet a képernyőn. Keserédes dolog ez. A vége ütött amúgy a legjobban, a végső kép többet mond ezer szónál. Amúgy, mikor kisétáltak az ajtón, még az is átfutott az agyamon, hogy együtt akarnak véget vetni az életüknek. Nagyon érdekes film volt, gondolatébresztő, szép, fájdalmas, érzelmes, mégis rideg és elrugaszkodott a megszokott emberi emocionális értékrendtől. Szerintem akárhányszor meg tudnám nézni. Amúgy az is lehet, hogy éppen jó hangulatban kapott el, de lényegtelen, valszeg szarabb lelkiállapotomban is ugyanennyire fogom tudni élvezni." -
Äkta människor (Real Humans)... ott is tanítják a suhancot, hogy a házirobi nem ARRA való, nemnemnem, ne is gondoljon rá, ne is feltételezzen ilyesmit. :DDD Pedig az apja fejében is megfordul a gondolat (nem is semmisíti meg az ide vonatkozó csipkarit) és az anyja is totál féltékeny a robira stb. Hehe! :DDDDD -
Nézzél kicsit körbe a világban, a saját környezetben, hogy az emberek mennyire függnek szociálisan egy okostelefontól, táblagéptől, számítógéptől, és lehet, hogy rájössz. -
Hát pont ebben rejlik a film kulcsa, hogy az emberi kapcsolatok mennyire másodrendűek a cyber-relationship-pekkel szemben. Számomra ez volt a leginkább nyomasztó a filmben, hogy simán együtt tudtam érezni a főszereplővel, abszolút nem éreztem rossznak vagy helytelennek a kapcsolatát a szoftverével... sőt, egy idő után magam is elkezdtem aggódni a kapcsolatuk miatt. Elég sok mindenbe bele lehetne menni a film kapcsán, de azt max spoileresen. Nálam mindenesetre elérte a hatását, az üzenete is tiszta és világos.
Amúgy az utolsó mondatoddal remekül megragadtad a film egy lényeges pontját. Ha jobban belemegyünk, meg aki szeret elfilózgatni az ilyeneken, az itt is érezheti a dolgok fonákságát és "ijesztő" jellegét. -
na mit? -
A Machine az lópikula... a japán változat sokkal szerethetőbb meg ötletesebb is... Kiborg a barátnőm címmel. Ott pl. hiába oldszkul a srác sőt még lúzer is, mégis összejön a robotcsajjal. Mondjuk azon túlmenően hogy robot tökéletes harci gép is. És ez a történet folyamán elég érdekes szituációkba sodorja a szereplőket. Egyszerre sci-fi és romantikus dráma a film, de nekem nagyon bejött. -
Internet for pr0n?!
Nemtom, engem "beszélgetéssel" pusztán az élő nők sem nagyon izgatnak fel (mondjuk telón, cseten). Ahhoz más is kell. Innentől bármilyen dögös, meg lelkitárs egy AI, attól még... De lehetünk jó haverok with benefits. Aztán ha kap egy faja androidtestet (The Machine), akkor jöhet a fizikai ismerkedés is.
Ámde ahogy a filmekben, valószínű itt sem jönne össze, mer mi a gépeknek kissé oldschool-ok vagyunk má. -
Egy ember és egy gép kapcsolata egy alternatív jövőben... hmm... VAJON mit is akarhat kifejezni a film.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
> Persze majd évekkel később, ha Frodó felhúzza a gyűrűt, azonnal
> utánamegyünk és elkapjuk. Kicsit ellentmondásnak érzem a dolgot.
Bilbonak az volt a szerencséje, hogy amíg nála volt a gyűrű csak annyit tudott róla, hogy láthatatlanná tevő varázsgyűrű + ráadásul Ő hozzá nem a saját akaratából került; semmi gonosz cselekményt nem követett el a megszerzésért sem, így elég sokáig védve volt a figyelő tekintetektől és a gyűrűtől mivel nem volt semmilyen szándéka vele.
Ráadásul ekkor még Szauronnak sejtése sem volt, hogy az Egy gyűrű megkerült - Szmegaol miatt főleg, akit bár sikeresen megmérgezett a gyűrű de semmi mást nem akart mint, hogy egyedül legyen a drágasággal.
Mire Frodóhoz került a gyűrű, már egyre több nyom vezetett hozzá és a Megyéhez mert már aktívan keresték. Ráadásul Gollam is bekavart, hogy elszökött Mordorba.
-
sandor8206 #82825 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1; Smaug kérdésed bagatell
2; amíg az Egy gyűrű van addig Szauron is...ezt Gandalf is és mindenki tudja + Középföldjét ne úgy képzeld, hogy amikor van egy gonosz akkor csihi-puhi. Több száz éven, évezreden keresztül el van egymás mellett "békében" a jó és a rossz a saját területén, amolyan hidegháborúként. Pl: Szauron mesterével Melkorral több ezer éven keresztül harcoltak...legyőzték egyik csatában, ő visszavonult egy másik várába, területére ott párszáz évig meghúzta magát, csinált 1-2 sárkányt, sereget gyűjtött stb. támadott..ő nyert, elfoglalt egy nagyobb terültet.
+ Szauron, kiüzetése Dol Goldurból, akönyvekben is benne van, nem P.Jackson találta
9 lidérc, egyszerű..nincs még testük, csak szellemek
-
Her
azon gondolkozom, hogy ezzel vajon mit akartak mondani/10 -
wahaha -
Ha jól sejtem te nagyon rá vagy kattanva erre a Robotzsarura... nem gondolod hogy ideje lenne valami egyházat alapítani? Mondjuk Murphy fényes szíve egyház, vagy Szent fémes csillogás egyesülete, vagy akármit ami jól hangzik. Te meg lehetnél a lelkész.
-
Ha önszorgalomból valaki tudna segíteni az szóljon! -
gandalf évek óta kutatja a gonoszt és szauront, már a sárkányos küldetéssel is azért kereste fel a hobbitokat hogy lehetséges szövetségesre leljen egy esetleges háború bekövetkezésekor. az csak hab a tortán, hogy bilbó megtalálta az elveszettnek hitt hatalom gyűrűjét,de ugye már akkor is gyanakodott és onnantól fogva kószákkal figyeltette a megye határait.
én az orkokat nem tudtam hova tenni a filmben, max mordorban lehettek még orkok nem? de szauron még kurva gyenge volt akkoriban. szóval nem értem hogyan kerülhettek orkok a bakacsin közelébe