106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán
Nekem sokkal jobban bejött, mint bármelyik Karib-tenger rész. Látványos, izgalmas, jól felépített történettel. Simán folytathatták volna, vagy készülhetne hasonló film, de ehelyett inkább majd Jack Sparrow baromságait erőltetik újabb 3 részben. -
Egyetértek, érdekes film volt, de a végefele nekem szétesett a sztori kicsit. Ettol eltekintve korrekt alktás, érdemes megnézni, 6/10-et mindenképp ér.
Koszi az ajánlást!
Utoljára szerkesztette: Blasta, 2014.10.13. 22:29:11 -
Tipik vicceskedni próbáló, nagydumás, öregedő spanyol macsót alakított. -
Sztem meg rohadt idegesito ripacs szerepet kapott :D -
és mel gibson, kb ennyi:( -
kb az egyetlen jó dolog abban a filmben pont ő :D -
filmet lehet...de expendables 3-ban nekem tetszett a karaktere :D -
bcrics #85620 Jó hangulata van a filmnek, hasonlóan a Tom Cruise féle Oblivion-hoz.
De akár mondhatnám az Eli könyvét is.
Lassan folyik a film, Igazán európai.
Mind a filmzene, cselekmény, történetvezetés és mondanivaló tekintetében.
Nem lett belőle egy District 9, de mindenképp érdemes megnézni.
Biztos lesz belőle egy ütemesebbre vágott amcsi Release is.
-
Az már a trailerből látszott, hogy ez valóban sf. ÉS mint olyan, rossz már nem lehet, az alapján, amit láttam. -
Már szemezek vele pár napja de akkor most szépen elindítom a lejátszót... úgyis maradt 2 csomag Lays csipszem, befalatozom közbe. : ] -
na, ez bíztató. Kíváncsi vagyok rá. Meg régen láttam már jó Banderas filmet... -
Inquisitor #85616 Autómata
Hmmm. Érdekes egy darab. Sci-fi. Kanadai stúdió. Bolgár stáb. Nemzetközi színészek, spanyol író és rendező. És kemény 15 millió dollárból.
Ennyiből nyilván senki nem várt Avatar szintű látványvilágot, sem mindent elsöprő akciót. Mondjuk aki sci-fi filmet nem tud elképzelni akció nélkül, az nem látott még jó sci-fit. Aki ilyen kategóriába tartozik, az nagyon erősen kerülje el EZT a filmet! A filmnek persze vannak hiányosságai ami miatt soha nem lesz akkora alapvetés film, mint egy Szárnyas fejvadász. A szinészek egy része sajnos eléggé gyenge, főleg a ROC kemény arcai benne. Viszont Banderas nagyon ott van a szeren, annyi sok eléggé bukta vagy gagyi film után lubickolt a főszerepben.
Amit drága díszletek nélkül lerobbant iparkomplexumok és sivatagos tájjal ki lehetett hozni apokaliptikus témából, azt kihozták. A robotok pedig elég jól sikerültek, a téma meg elég mély időnként. Persze azért látszik, hogy nem egy szétkorlátozott amcsi stúdió műve, hiszen ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Melyik amerikai filmbe raknának bele 8-10 éves bérgyilkost akik felkenik az agyát egyik kulcsszereplőnek (látszó) a film első harmadában?
Vagy tennének bele olyan csúnya halált, mint ami a rakétapisztolyos jelenetben volt?
Szóval a film egy olyan világban játszódik, ahol az emberiség jó része kihalt, a földi állat és növény világ jó részével egy elég ronda naptevékenység következményeként és a Föld szinte egésze egy rádióaktív sivatag. A megmaradt kis részt védelmezik, építik és tartják karban a Pilgrim robotok, a főhős meg az ezeket gyártó és felügyelő ROC cég "zsaruja", afféle biztosítási nyomozó féle, aki a kétes eseteket vizsgál ki. A dolog ott kezd bonyolódni, amikor a nyomozás tárgya egy olyan robot, ami állítólag azért lett szitává lőve, mert megszegte a két fő felülírhatatlan törvény egyikét. Persze a Jacq akkor kezdi sejteni, hogy mibe tenyerelt, amikor első jelentése után hullani kezdenek körülötte az érintettek és ő is célpont lesz. aztán szépen kezd kibomlani a sztori pár súlyosabb erkölcsi kérdéssel spékelve. Persze pár kérdést nyitva hagy, hála istennek nem akar mindent megmagyarázni.
Spoiler, csak akkor olvasd ha már láttad!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Azt mondja rám, csak egy gép ... olyan ez, mint ha én azt mondanám önre CSAK egy majom ... egy vérengző majom."
Cleo egyik jelenetben játszik egy XXL-es csótánnyal, később a közösen összerakott új gép a mindent túlélő csótány alakját kapja. Ez biztos nem véletlen.
A robotok leveszik az arcukat védő részt és elégetik, hogy még kevésbé hasonlítsanak az emberekre.
Cleo a végén nagy túlélőként megmarad, viszont benne nem csak az új, önfejlesztő kernel van meg, hanem ő az egyetlen akibe érzelmeket és érzést programoztak.
A ROC tulajának reakcióit nem teljesen értettem, ha ennyire féltek a teszt Pilgrimtől, mi a fenének tartogatja a biokernelt magánál egy dobozban?
Nem derül ki végig, hogy mitől módosult sorban a gépek biokernele. Ez ad egy kis misztikus hangulatot az egész történés sorozatnak.
Nem derül ki, hogy a ROC rossz arcai által összeszedett és a kanyonba esett robot biokernelét Cleo vajon megszerezte vagy sem. A végkifejlet vagy a leendő város szempontjából mindegy, csak engem érdekelt volna.
A vége bizonyos részekben marhaságnak tűnik, de ugye az elsődleges törvényt egyik robot sem tudta megkerülni.
Nem derült ki, hogy konkrétan mitől változnak meg a gépek, akik sorban szökdöstek el.
Az sem derült ki, miért álcázták magukat, azaz miért volt "kettő" az első kilőtt robotból.
7/10 A forgatókönyv, Banderas és maguk a robotok ellensúlyozzák a többiek színészi ... ööö ... képességeit.
Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2014.10.12. 22:01:51 -
Legkozelebb megfogadom :))) -
The Giver: Egyszer végig lehet szenvedni -
A szarvasvadász
Azt hittem az első 1 óra orosz-amerikai "üvegtigrisezés" után kinyomom, bár utána beindul a valódi cselekmény, így is megküzdöttem vele. Ez a film baromi hosszú, és a hosszához képest baromi vontatott is. És mégis úgy éreztem egy-egy jelenetnél, hogy félbe van hagyva, a vágások sokszor zavaróak, jó nagy szakadékot hagyva 2 snitt között. A vietnámi háborút minden gusztustalanságot felül múlóan ábrázolja egyoldalúan, ez volt talán a legzavaróbb. Bár voltak valóban jó, megrázó részek benne, a színészi játék kifogástalan, Zsigmond Vilmos képei hibátlanok, az üzenete is némileg átjött (amit azért erősen felhígított a film tempója és témája), mégsem tudom hova tenni. Azt gondolom ilyen film manapság el sem készülhetne. -
Justice League: War (2014)
Na aki eddigelé hiányolta az egészestés rajzfilmekből az akciót, annak ez tuti jól jön. Barátaink rögtön egy földönkívüli inváziót állítanak meg és nem ketyszűs kézzel, az is tuti. Batman megint odabax, Supermant szivatják, Wonder Woman szocializálódik, Flash csak a szokásos és rájön hogy teamjátékos, Cyborgnak apakomplexusa van, Shazam laza hülegyerek, mint rendesen, Zöld Lámpás meg nehezen szál le az egójáról, de jó kis csapat ez kérem! (bár ők váltig állítják, hogy se nem csapat, se nem barátok) :DDD
A sztori nem egy csavaros agymenés, de ehhez nem is nagyon kellett, ez így kerek. Egy jó kis zúzás. -
Gyilkosok gyilkosa
Régen nagy kedvencem volt, már csak Mira Sorvino miatt is :D De Yun-Fat is tényező. Néhány évente mindig megnézem, pedig annyira nem jó. A sztori itt-ott a levegőben lóg, de az akciók valamennyire kárpótolnak. Az meg nem is tűnt fel eddig, hogy a 2 bérgyilkos Til Schweiger meg Trejo. Sőt, Trejonak már itt is a megszokott szinkronhangja volt :D Délutáni matiné...
5/10 -
Mondtam ,hogy ne nézd tovább! :) -
Mártírok (2008) - 7.5/10
Huh. Az eleje picit zavaros, rosszabbra számítasz, aztán egyre jobb, szépen nyílik ki a történet. Ketten néztük(másnak is ajánlom), a második felét szótlanul bambultuk végig. Megosztó alkotás, vagy utálni fogod, vagy csak kicsit utálni, de mindenképp elég mély nyomot hagy az emberben. Ha úgy érzed hogy bármit képes vagy megnézniSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, akkor előismeret nélkül ajánlom a megtekintését. Ne olvasd el csak ha láttad:Fej vagy gyomor? Mindkettő! :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][spoiler]Fél pontot azért vontam le, mert tényleg egy kicsit "erős", bőrlenyúzás, koponyában szög, borotvapenge frekventált használata, másrészt van egy nagyon hülye "miért mész be oda hülye tyúk" pillanat. Más kérdés hogy a mártír témával valamennyire meg lehet magyarázni, "ez volt a sorsa", stb.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.10.11. 13:01:00 -
-
hiper KOCKA #85607 Én csak azt nem értem ha valaki benyögi hogy 20 percet nézett a filmből és milyen szar, akkor miért kínozza magát vele hogy végignézi? Azért hogy sírjon róla pár sort a topikban? Gyakorlatilag nem is volt olyan film az utóbbi időben amit te pozitívan értékeltél volna... nálad nagyjából két kategória létezik: a hígfos és a szar. Amúgy amit leírtál a legtöbb b-kat akciófilmre rá lehetne sütni.
Szóval látod hogy szar gané a film, de mégis megnézed, utána meg úgy teszel mintha neked ajánlották volna és elküldöd a máshogyan értékelőt a kurva anyjába.... vicces vagy.
Utoljára szerkesztette: hiper KOCKA, 2014.10.10. 20:38:29 -
OMG ekkora szemetet mint ez a Sniper Legacy. Megnéztem, mert vki itt méltatta, de ez valami uber mocsok.
Taktika ebben??? Sehol semmi, de komolyan! Pisztolyharc, kézitusa az van. Nem Sniper taktika, te jó ég.
A film egyik első jelenete konkrétan a Shooter-bol van nyúlva (sniperek a kozelkeleten a dombtetőn).
A végső felvonás a legszánalmasabb, ezt figyeld.
Sniper leszámolás SANTORINI SZIGETÉN! Ki volt aki ezt komolyan gondolta? A nyakamat rá, hogy a producer ott akart nyaralni egy kicsit és ha már ott van leforgatott valami fos filmet, nehogy már pénzbe kerüljön a holiday.
A másik pedig az alapfelállás a végső leszámolásnal: ÖT képzett és egészséges sniper (ők a jók) EGYETLEN renegát, elmebeteg és SEBESULT sniper ellen (a gonosz). Ez milyen már???
Tom Berrenger és a többi zsékat színész hozza a Shakespeare-i manirokat persze, bámulatos játékokat láthatunk...
Párbeszédek nincsenek is, a sztori egy vicc, a harci jeleneteket a mai tv sorozatok uberelik.
Ahh, csokoltatom a családját aki ezt a szemetet ajánlotta, nézzen még sok ilyet és etesse az agyrákját. -
insomniások, éjszakások és hasonlók. le kell adniuk és így le tudhatják. Vagy csak szimplán kellett valami és berakták.... -
Igen :D -
Időpontot nézd! -
Szegénylegények
teljesen élvezhető klasszikus, nyilván ne blockbuster helyett rakja be senki, mert nem azt a feelinget nyújtja. a végét kicsit összecsapottnak érzem, de nyilván nem a sztori volt a lényegi rész, szóval nagyjából mindegy is. -
film+ ugyanakkor és ugyanazokat a reklámokat adja, mint másik két vagy három adó, így talán érthető, hogy nem csak tőlük függ, bár egyetértek, hogy akkor is tré megoldás. -
hiper KOCKA #85600 Nehéz lenne url-ek közé tenni? -
Nagyon vad tipp, de... gyerekek? -
Na ezt most nem tudom hova tenni? Egyáltalán ki a célközönség?
http://port.hu/a_zold_lampas:_a_kezdet_green_lantern:_first_flight/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=43733707&i_topic_id=1 -
Mert nincs benne semmi eget rengető. A háborúban emberek halnak meg. Gyerekek is. Most le kellene rágnom a körmöm, hogy mi lesz a gyerekkel vagy a katonákkal? -
Pí élete
Nem egy sokszor újranézős mozi ez, most is csak takarítás közbe raktam be, de így is többet néztem, mint takarítottam :D Anno már az első trailer megfogott, és nagyon vártam. Aztán a moziba is csak eljutottam megnézni és káprázatos volt. Az Avatar óta nem láttam ilyen jó 3D-t. A film eleje kicsit lassan építkezik és sokadik megtekintésre akár lehet egy kicsit unalmas is, mert nem túl izgalmas ugye a bevezetés. A vallásos részek is elég érdektelenre lettek csinálva, de amúgy nem zavar. Viszont, ami az utazással elkezdődik, az gyönyörű. Onnantól egyszerűen nincs kifogásolható dolog számomra - azon kívül, hogy hoz néhány olyan hülye döntést, amilyeneket én szoktam. Csak az ő esetében ez elfogadható :D
8/10 -
Prof William #85595 Az elnököt kétszer is elpicsázzák avagy Olympus Has Fallen and White House Down.
Nagyon érdekes meglepetés volt, hogy míg az Olympust gondoltam gagyinak és Emmerich féle WHD-t jónak pont hogy az ellenkezője vált valóra,
A WHD egy iszonyat gagyi film, ahol még az akciók is csak so-so, a főhős semmilyen + még fő gonosz is az. Nagyon próbál viccesnek és lazának tűnni, de csak izzadságszagú és erőltetett lett. Az Amerikai Egyesült Államok elnökéből vicces négert csináltak, aki kb annyira tűnik a szerepébe valónak, mint Morgan Freeman egy fingós Adam Sandler vígjátékba.
Az Olympus Has Fallen se egy nagy szám, és klisékből építkezik az is, amolyan "Die Hard a Fehér Házban" de egy igazán kellemes, egyszer megnézhető akciómozi. Az akciójelenetek kellemesek, pörgősek és szerencsére a PG-13 -at hanyagolják mert folyik a vér és fröccsen az agyvelő rendesen.
Gerard Butler jól hozza a kissé már kiöregedett ügynököt és amikor akciózni kell akkor igazi faltörőkosként tör előre és részesíti változatos halálnemekben gonosz terroristákat. Aaron Eckhartot inkább az arcéle miatt választhatták az elnök szerepére mert nem erőlteti meg magát, viszont amíg szerepel addig teljesen ok. Egy nyári blockbusterhez képest CGI néhol már Asylumot idézően gagyi (pl az obelix ledőlése) de amúgy korrekt.
A hülyeségei ellenére teljesen jól nézhető akciómozi. A WHD-vel ellentétben nem bántam meg a megnézését.
A Film+ tegnap vagy tegnapelőtt leadta az Olympust. Egy kétszer belenéztem és... nem tudom nem űznek e sportot ebből de reklámok kivétel nélkül az akciójelenetek kellős köezpén voltak. Még arra sem vették a fáradságot, hogy legalább a jelenetek végét megvárják. Nem ha a szent és sérthetetlen reklámnak jönnie kellett akkor a tűzharc, vagy éppen egy mondat kellős közepén már jött a reklám. Azt hiszem ez nagyjából be is mutatja hogy a TV-k szerint mi a fontosabb... A reklám vagy a film. -
Ez jogos. -
A trailerről beszéltem. -
Egyébként meg fingod nincs mit akar kihozni a filmből Eastwood bácsi, de ha tisztában vagy az életével a film főszereplőjének, akkor lehetne egy sejtésed, hogy nem agyatlan akciófilm lesz, hanem dráma...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.10.10. 11:48:57 -
ja, hogy te már láttad a filmet? ok, én még nem. -
Jobban jársz ha nem nézed tovább, hidd el! -
Sniper: Legacy
Legszivesebben mar most az elso 20 perc utan abbahagynam, miutan nem egy, de KÉT glammodelnek is beillo (valszeg azok is amugy) mesterlovesz csaj szerepel benne… -
SzinesGeza #85588
"tehát ők szavazták meg azt a kormányzatot, ami a világ minden tájára küldi őket sniperkedni"
Ez egy nagyon rossz duma, ugyanis nem EZÉRT szavazták meg őket. De mindegy mivel az sem demokrácia ami ott van. Csak sok hülye elhiszi. Akárcsak nálunk. :)