[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Prof William #85595 Az elnököt kétszer is elpicsázzák avagy Olympus Has Fallen and White House Down.
Nagyon érdekes meglepetés volt, hogy míg az Olympust gondoltam gagyinak és Emmerich féle WHD-t jónak pont hogy az ellenkezője vált valóra,
A WHD egy iszonyat gagyi film, ahol még az akciók is csak so-so, a főhős semmilyen + még fő gonosz is az. Nagyon próbál viccesnek és lazának tűnni, de csak izzadságszagú és erőltetett lett. Az Amerikai Egyesült Államok elnökéből vicces négert csináltak, aki kb annyira tűnik a szerepébe valónak, mint Morgan Freeman egy fingós Adam Sandler vígjátékba.
Az Olympus Has Fallen se egy nagy szám, és klisékből építkezik az is, amolyan "Die Hard a Fehér Házban" de egy igazán kellemes, egyszer megnézhető akciómozi. Az akciójelenetek kellemesek, pörgősek és szerencsére a PG-13 -at hanyagolják mert folyik a vér és fröccsen az agyvelő rendesen.
Gerard Butler jól hozza a kissé már kiöregedett ügynököt és amikor akciózni kell akkor igazi faltörőkosként tör előre és részesíti változatos halálnemekben gonosz terroristákat. Aaron Eckhartot inkább az arcéle miatt választhatták az elnök szerepére mert nem erőlteti meg magát, viszont amíg szerepel addig teljesen ok. Egy nyári blockbusterhez képest CGI néhol már Asylumot idézően gagyi (pl az obelix ledőlése) de amúgy korrekt.
A hülyeségei ellenére teljesen jól nézhető akciómozi. A WHD-vel ellentétben nem bántam meg a megnézését.
A Film+ tegnap vagy tegnapelőtt leadta az Olympust. Egy kétszer belenéztem és... nem tudom nem űznek e sportot ebből de reklámok kivétel nélkül az akciójelenetek kellős köezpén voltak. Még arra sem vették a fáradságot, hogy legalább a jelenetek végét megvárják. Nem ha a szent és sérthetetlen reklámnak jönnie kellett akkor a tűzharc, vagy éppen egy mondat kellős közepén már jött a reklám. Azt hiszem ez nagyjából be is mutatja hogy a TV-k szerint mi a fontosabb... A reklám vagy a film.