106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Rony94
    És én most szépen halkan bevágom ide hogy az én kedvencem Tarantino. Húú, várom már a köveket! :)
  • Blasta
    Expendables 3 – 5/10
    --------------------------------

A kozepesnel kicsivel jobb elso es a szinte ertekelhetetlen masodik resz utan valahogy sikerult most egy normalis sztorit osszehozniuk, ugyanakkor persze sok a baj most is.
    Alapvetoen gond van a frencsajzzal. Masodik sorba kerult ex-akciosztarok egyutt akcioznak olyan fiatalokkal akik MÉG nincsenek a masodik sorban. Ezt ki gondolta mukodokepesnek????
    Viszont az akcioreszek ebben a filmben igencsak megalltak a helyuket. 3 nagyobb akcioresz van a filmben, mindharom korrekt es szepen koreografalt/kivitelezett lett.
    Banderas karaktere tenyleg jol sikerult, sikerult mosolyt csalnia az arcomra ami eddig egyik filmnek se nagyon sikerult. Csak azt a bena sapkat minek kellett raadni a vegen, elkepzelesem nincs. Sot meg Wesley is korrektul hozta amit kellett neki, igy a harmadik reszre kb. az osszes regi motorosnal hitelesebb volt es a jateka is ertekelhetore sikerult. Stallone mar irto gaz sztem ebben a szerepben, Arnold pont jo, hogy egesz film alatt ki sem jon a nehezgeppuska mogul, Lundgren pedig rejtely miert van meg a filmben, sem komolyabb szerepet sem jelenletet nem adnak neki, total felesleges. Randy Cotture pedig azt sem ertem miert kerult bele az egesz frencsajzba, hat kicsoda ez az ember???? Helyettuk pl. nyugodtan lehetett volna tobb szerepet adni Jet Li-nek, O legalabb megiscsak valaki es a karaktere is jo lett (legalabbis az elso filmben, a masodikbol 2 perc alatt irtak ki, ebben 5 percet is kapott).
    Gibson jo volt, de ugyan azt hozta amit a Machete folytatasaban. Ja es a film vegen levo ossznepi osszeborulas mar tenyleg ultra ciki, hagyjuk mar ezt a nagy szeretetet, vagy legalabb lett volna kicsit stilusosabb, kevesebb nyallal vagy nemtom.
    Egyszer nezheto volt vegulis, rosszabbra szamitottam, de tobb ilyet mar tenyleg ne csinaljanak, legyen eleg ennyi a bohockodasbol.
  • Bucser
    Tessek

Es tessek a comic book adaptaciok kozotti helyezese

Szinten tessek
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2014.11.15. 13:37:21
  • LasDen #86382
    Hoyott annyi pénzt, hogy folytassák? Hozott! Nincs miről beszélni. Az ma már nem számít, hogy mik voltak a várt eredmények, csakis az, hogy Snyder és csapata letett annyi pénzt a Warner asztalára, amiből úgy gondolták, hogy vele érdemes folytatni. MCU ide v oda, ha olyan lett volna, mint a Returns, akkor újabb 7-8 évre eltemetik Clarkot, és maradnak Batmannél.
  • Riddick21
    Én azért ránéznék annak a Man of Steelnek az amerikai bevételeire a költségek + marketing tükrében ;)
  • LasDen #86380
    John Moore és Zack Snyder kicsit más kategória.
    Moore maximum közepesen jó filmeket rendezett, amik gazdaságilag nem térültek meg, míg Snyder felfele lóg ki, mivel a filmjei többsége a pénztáraknál jól teljesítettek. Azon lehet vitázni, hogy jó vagy nem jó rendező. A stúdiók szemszögéből olyan filmeket tesz le, amikre sokan elmennek....
  • Riddick21
    Tehát akkor John Moore jó rendező, mert van olyan elmebeteg állat, akinek tetszett a Die Hard 5, csak én nem vagyok a célközönség? :D
    Te még az imdb-s hülyegyereknél is nagyobb tré vagy :D
  • SzinesGeza
    "Zack Snyder mitől számít jó rendezőnek"

Attól, hogy vannak akiknek tetszenek a filmjei, amiknek láthatóan nem te vagy a célközönsége.
    Most a szubjektivitásról akarsz vitázni? :)
  • Kmarha
    Ízlések és pofonok. Nem csak a rendező, de szinte minden filmje. Pl. a Watchmen. Kevés ilyen megosztó filmet láttam, még rajongók körébe is.

Ha tényleg érdekel más véleménye, akkor ez a srác összefoglalta szépen, hogy ő mit lát benne: http://indavideo.hu/video/Ki_kritizalja_az_orzoket_Watchmen

De biztos tudnék találni részletes videót arról is valakitől, hogy miért utálja ezt a filmet annyira :)

E film mellett még a Holtak Hajnala, amit imádok (főleg az első negyedét, ilyen hangulatos zombi filmes felvezetést talán csak a Zombiland-be láttam), minden más filmjétől viszont borsódzik a hátam.

Nem egyszerű rendező, gyanítom, hogy inkább a filmekben működő egyéb emberek határozzák meg a film minőségét, onnantól Zack csinálja csak azt csinálja, amit kell/engednek neki :)
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2014.11.15. 08:06:18
  • DantszEE
    Megkérdezhetem, hogy Zack Snyder mitől számít jó rendezőnek?
    Abszolút nem kötözködésből, sértő vitát sem akarok szítani, szimplán hajt a kíváncsiság, és próbálom meglelni a munkájának szépségét. Ugyanis nekem speciel eddig egy filmje sem tetszett, sőt egyenesen nem értem, hogy kaphat munkát egy ilyen rendező Hollywoodban.
    Többnyire családostul szoktunk filmezni, és ritkán van össznépi egyetértés a minőséget és ízlést illetően, de Zack Snyder filmjeit mindig egyöntetűen negatívan véleményezzük, és értetlenkedve nézünk egymásra, hogy ebben most mi is volt a jó.
    Sem a 300, sem a Suckerpunch, sem a Superman, sem pedig a Watchmen nem tetszett. Pedig utóbbit volt olyan ismerősöm, aki dicsérte is. Igaz, érve csak annyi volt rá, hogy jó volt vásznon látni az amúgy profi képregényt.
    Az egyetlen Snyder anyag, ami minimálisan elnyerte a tetszésemet, az a baglyos Őrzők legendája. Nem mondom, hogy beleszerettem, de pozitívan csalódtam benne, mert nem a cuki kis sablon világú tucat animációs filmet kaptam.

Szóval a kérdésem, mitől jó rendező Zack Snyder? Mi olyat ad bele a filmjeibe, amitől mint rendezőt, szakmai szempontból dicsérhetjük?
    A látvány? Ez manapság már magában édes kevés. A komor hangulat? Engem speciel ez is zavar, miután a Dark Knight óta divat lett.

Az addig oké, hogy például a 300-ból milliónyi meme született, ahogy Gerard Buttler üvöltözik. De ez inkább róható fel a színész érdemeként. Kicsípett jelenetekként mókásak is ezek, de mint film összegészében... SZERINTEM! ...semmilyen.
  • gombabácsi
    divergent
    hát ez béna volt, kb mint a jóllakottak (és tökéletes testűek, szépek etc.) viadala
  • genndy
    A Most Wanted Man

Lassú kémfilm, de annak szuperjó. Szépen föl van építve az egész történet, folyamatosan, lassan haladunk a végkifejlet felé, a vége meg nagyot üt. Akció - nuku. Nem is kell. Színészek elviszik a hátukon az egészet, mondjuk róluk is szól, főleg PSH karakteréről. Többieknek is megvan a maga szerepe, a főszereplő csecsen srác is jól hozza a megkínzott, megtört, csendes figurát. Az ügyvédlány meg szép. Dafoe-t is jó volt látni a csontos arcával, régen találkoztam már vele filmben.
    A végén láttam hogy le Carré feldolgozás, mint a Suszter, szabó, baka, kém. Klassz. Ilyenek jöhetnek még bőven.
    8,5/10
  • Tyler1
    Igen nekem van hivatkozási alapom, míg te üres baromságokat beszélsz reális érvek nélkül. Megkérdeztem, de megkérdezem még egyszer, milyen forrás alapján jelentesz ki ilyet, hogy tömegigényeket nem elégített ki? Mert neked, meg a barátaidnak nem tetszett? Ez a széles tömeg?
    A másik, hogy én nem védem a Man os Steel-t, alább írtam, ha eltudtad olvasni, vagy értelmezni, hogy számomra szimpla reboot alapnak elmegy, de ezt egyébként is te hoztad fel, na mindegy.
    Részemről zárolom ezt a meddő vitát, mert eszköz nélkül fecsegsz butaságokat, hogy Snyder 1 filmes rendező, mert neked a legutóbbi filmje nem tetszett :D
    Gyere holnap is!
  • LasDen #86372
    ennyi, meg egy bambi...
  • Kongy
    Nekem az SOS Szerelem a kedvencem tőle!!! Abban vannak karakterek, nem úgy mint a Batmanben...
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.11.14. 23:51:54
  • LasDen #86370
    láttad már a Presszót? Mikor csinált Nolan hasonlót? Pontosan, soha...ennyi, your argument is invalid...
  • Riddick21
    Imdb, mint hivatkozási alap? :D Ez nagyon aranyos :D
    Nagyon sokan csalódtak, illetve ilyen költségvetéssel, stábbal és színészekkel ez bőven az elvárt alatt teljesített.
    Mondjuk ilyen hülyéért is az sg-ig kellett jönni, aki foggal-körömmel óvja ezt a fost.
    7.3 amúgy sem egy nagy pontszám ott, még a nézhetetlen Die Hard 5 is 5 pont fölött van. Nem mintha ez bármit is jelentene.

Még egyszer: Snyder említése a legnagyobb jelenleg élő rendezők között nevetségesen alaptalan.
    Ezen esetleg a Batman vs. Superman változtathat, de nem fog.
  • Kongy
    :D Szenzációs rendező, egy géniusz. Mellette Nolan elbújhat. Nem is értem, miért nem tett szert világhírre.
  • LasDen #86367
    a Sasográfiát oda-vissza láttam 120x, ezt nem lehet el viccelni....
  • Kongy
    Sas Tamás XDDDD ugye csak viccelsz?
  • genndy
    "Fiatalabbak"-ról szólt az eredeti kérdés.
  • LasDen #86364
    Antal Nimród, Sas Tamás hol maradnak???
  • Tyler1
    "Tömegigényeket sem elégített ki különösebben a Man of Steel"

Igen? És ezt mire alapozod? Vegyük csak az imdb szavazatokat, 423 ezerből, 315 ezer ember szavazott 7 ponttal vagy afelett a filmre, ami közel 75%. Tehát akkor ők mérgükben szavazták fel a filmet, mert nem elégítette ki az igényüket? :D
    Utoljára szerkesztette: Tyler1, 2014.11.14. 23:39:24
  • Riddick21
    Igazad van, a Dawn of the Dead is jó, sőt, szerintem a Watchmen is korrekt lett, az pl. pont rá van szabva.
    Még egyszer: nem rossz rendező, de ne emlegessük már egy lapon Christopher Nolannel vagy David Fincherrel. A Man of Steelt pedig nem lett volna szabad nekiadni. Túl sok volt neki.
  • Kongy
    Scorsese, Ridley Scott hol marad?
  • Totti5
    Ami tetszett tőle:
    300
    Dawn of the Dead
    Sucker Punch

Amitől több Nolan Barmant vártam, de számomra nem lett az : Man of Steel

Ő jegyzi ugye a Watchmen-t is, meg a Legend of the Guardians-t.

Az meredek hogy a 300 a sikere kulcsa még most is:))) amit rendezett az mind minimum! jó alkotás volt eddig.
  • Riddick21
    Nincs végtelen filmográfiája, szóval egy félrelépés is tekinthető komolynak, de én amúgy nem írtam, hogy rossz rendező.
    Tömegigényeket sem elégített ki különösebben a Man of Steel, az pedig elég szar érv, hogy jobb, mint a korábbi Superman filmek.
    Nem tudom, az Interstellarról mi a véleményed, de ezek után már érdekelne. Kimondottan mulatságos lenne, ha ezek után fikáznád.
  • Tyler1
    Húha, ettől már Snyder egy rossz rendező, igazad van :D
    Semmi komoly probléma nem volt azzal a filmmel. Így is jobban sikerült bármelyik Superman elődnél. Alapnak elmegy, amire lehet építeni.
  • Riddick21
    Mi a baj vele? Man of Steel, az a baj vele. Kevés annál félresikerültebb szuperhősfilmet láttam, pedig hatalmas potenciál volt benne. Snyder még mindig a 300 hátszelével halad.
  • Tyler1
    Mi a baj Snyderrel? Kiválóan kielégíti a popcorn közönséget. Nem véletlenül kapta meg a DC filmek rendezési jogait.
  • Riddick21
    Tudom.
  • Although
    Huh, hát az amerikai szépséget is ő rendezte :D
  • Riddick21
    Snyder? :D Ne röhögtess légyszíves. Abrams jogos, ő tényleg nagyon tehetséges.
    Sam Mendes nagyon nem passzol ide, a Skyfallon kívül nincs közönségfilmje.
  • Tyler1
    Snyder, Abrams, Sam Mendes?
    Nem "popcorn rendezők" közül még többet lehetne sorolni.

Nolan meg íróként is részt vesz minden projektjében, és ez a legnagyobb erénye, mivel saját elképzeléseit tudja vászonra vinni. Bár hogy nem saját forgatókönyvvel mit tudna kezdeni, az megint más kérdés.
  • Although
    Noé nem lett rossz. A művész film kategóriában vannak jók, többségük vontatott az emberek többsége feláll és kimegy. Nolan tényleg képes úgy megcsinálni valamit, hogy a félhülye is bennmarad. sajna tapasztaltam vasárnap, így hallgathattam a popcornt a végégig, a fülem mögött :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.14. 20:06:05
  • Riddick21
    Igen, de ezek közül kik csinálnak blockbustereket, vagy akár csak széles közönséget érintő filmeket? Oké, mondjuk a Noé ilyen próbált lenni, nem is lett túl jó. Tudnék én is jó rendezőket sorolni, nem Nolan a kedvencem (hanem Nicolas Winding Refn), de közönségfilmeket is kell valakinek csinálnia, mégiscsak szórakoztatóipar valahol, amellett, hogy művészet. Kevés rendezőnél adott, hogy a kettő nem zárja ki egymást, és Nolan ilyen.
  • Although
    Ja egyetértek, meglepett a film, a gravitáció volt az utolsó amire azt mondtam sci-fi nem hittem valaki übereli, és most megtörtént :)
    Főleg a prometheus 2 és a a lángszóróval ölhető zombik után nem számítottam ilyenre, holly shit után :)

Edit oké javítom magam volt a district nine még.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.14. 19:56:35
  • genndy
    Nolant nagyon bírom, és nem is csinált még rossz filmet (vagy máshogy: veszteségeset. De még nullszaldósat sem. Azért ez nem semmi.) Aronofsky is ígéretes, bár a legutóbbi Noéja nem lett valami nagy durranás. Én még szeretem Tarsem Singh stílusát is (harsány színek, látványos jelenetek - Immortals, The Cell). Wes Andersonra is érdemes figyelni (The Grand Budapest Hotel), ő is jól játszik a színekkel, formákkal, beállításokkal.
    Fincher inkább már régi motorosnak számít szvsz, ettől persze még őt is bírom, egyéni látásmódja van.
  • LasDen #86347
    Michael Bay, Mö Night Shájámálán, McG...
  • Riddick21
    Én egyetértek, bár a neve mellé odatenném még David Finchert is, ők ketten viszik most Hollywoodot. Persze várom a sok okos embertől az ellenérveket, vitára mindig nyitott vagyok :) Kik most a "fiatalabbak" közül Hollywood nagy rendezői?