[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Megkérdezhetem, hogy Zack Snyder mitől számít jó rendezőnek?
Abszolút nem kötözködésből, sértő vitát sem akarok szítani, szimplán hajt a kíváncsiság, és próbálom meglelni a munkájának szépségét. Ugyanis nekem speciel eddig egy filmje sem tetszett, sőt egyenesen nem értem, hogy kaphat munkát egy ilyen rendező Hollywoodban.
Többnyire családostul szoktunk filmezni, és ritkán van össznépi egyetértés a minőséget és ízlést illetően, de Zack Snyder filmjeit mindig egyöntetűen negatívan véleményezzük, és értetlenkedve nézünk egymásra, hogy ebben most mi is volt a jó.
Sem a 300, sem a Suckerpunch, sem a Superman, sem pedig a Watchmen nem tetszett. Pedig utóbbit volt olyan ismerősöm, aki dicsérte is. Igaz, érve csak annyi volt rá, hogy jó volt vásznon látni az amúgy profi képregényt.
Az egyetlen Snyder anyag, ami minimálisan elnyerte a tetszésemet, az a baglyos Őrzők legendája. Nem mondom, hogy beleszerettem, de pozitívan csalódtam benne, mert nem a cuki kis sablon világú tucat animációs filmet kaptam.
Szóval a kérdésem, mitől jó rendező Zack Snyder? Mi olyat ad bele a filmjeibe, amitől mint rendezőt, szakmai szempontból dicsérhetjük?
A látvány? Ez manapság már magában édes kevés. A komor hangulat? Engem speciel ez is zavar, miután a Dark Knight óta divat lett.
Az addig oké, hogy például a 300-ból milliónyi meme született, ahogy Gerard Buttler üvöltözik. De ez inkább róható fel a színész érdemeként. Kicsípett jelenetekként mókásak is ezek, de mint film összegészében... SZERINTEM! ...semmilyen.