106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • mulli1986
    Retroaktív 1997
    Ahogy a retroshockban is mondták, jó kis film. Bár engem kicsit nagyon felidegesített, hogy a csaj akárhányszor visszamegy, egyre nagyobb faszságokat csinál... Mintha nem tudná, hogy mi lesz, a lehető legrosszabb forgatókönyvet írja mindig. Ettől függetlenül jó volt és nézhető.
    6/10
  • Kongy
    A hobbit - Öt sereg csatája

Jó volt, nekem tetszett. Sokan olyan elvárásokkal ülnek be a film elé, amit nyilvánvalóan nem tud teljesíteni, de a helyén kell kezelni a dolgokat, és egy pörgős és élvezhető lezárást kapunk. A csatajelenetek baromi jók lettek, a koreográfia ismét fantasztikus, egyedül Legolas-szal estek talán kicsit túlzásba. Rendesen megmosolyogtuk, amiket csinált :) Ami nem kellett volna az a féreg karakter túlszerepeltetése, illetve Kili és Tauriel drámázása már a 2. részben is baromira unalmas volt nekem. Ezeket leszámítva jó volt nagyon. 8/10
  • akyyy
    Kamuzsaruk.

nem is lett rossz, nyilván tele van klisékkel, meg szokásos vigjáték, amit ezerszer láttunk, de mégis nézhető bőven, nem az a kínszenvedés hogy elpazaroltam másfél órát :)
  • dzsagon
    Az Üvegtigrishez csak annyi köze van hogy néhány szereplő ebben a filmben szinkronhang. Egyébként ez inkább egy Forrest Gump koppintás.
  • LasDen #87106
    Majd Jackson 3-4 év múlva előveszi újra, mert a köv filmje a kutyát se fogja érdekelni...
  • Rony94
    Hát még volt egy-pár könyv, mint például a Szilmarilok ami az ősidőkről, a kezdetekről szól, még Morgoth is benne van (Sauron mestere), tehát egy előzmény filmet még simán el tudok képzelni, de az nem mostanában lesz.
  • vérpocok
    És most mi lesz hogy vége a második trilógiának is? Lesz még hasonló stílusú film? Én örülnék egy spinoff-nak Gandalfról, vagy az angmari boszorkányúrról... vagy mindegy csak valami kultikus szereplő legyen a Gy. U.-ból.
  • Rony94
    Hát ha a credits-et is beleszámítjuk, úgy már kijön a 4 és fél óra. De amúgy igazad van, legyen csak 4 óra. ("csak") :)
  • Bokafix2
    Kb. 190 perces a Király visszatér... az extended edition 240 perc. Te milyen változatot néztél hogy négy és fél óra jött ki? Mert az engem is érdekelne.
  • Rony94
    Akkor Tikallal egyetemben én se értelek. :D
  • szabii98
    Hát most na :) :D
    Rony: Láttam már, háromszor
  • mulli1986
  • Tikal #87098
    Tehát nem vártad hogy vége legyen, de azért hosszú volt, nem vartad a filmet közben se izgultal, de azért izgalmas volt. Értem :)
  • Rony94
    Ha már ezt a 2 órás csatajelenetet hosszúnak érezted, akkor a 4 és fél órás Király visszatértet meg se nézd.
  • szabii98
    A hobbit - Az öt sereg csatája
    hát..öhm..
    3D-re mentünk, a barátom miatt akivel mentem, nemtudom inkább zavaró volt a 3D mint jó, pedig az előző kettőt is így néztem
    Maga a film: Gyorsan elment vele az idő és élvezetes volt, egyszer nem volt bennem az, hogy na legyen már vége, DE! szerintem ezt a filmet krvára elnyújtották. :D Szóval igen, végig ültem, élvezetes volt, és nem volt bennem hogy úgy mennék már, de akkor is nagyon hosszú volt. és még volt egy problémám, valamiért....nemtudom, nem éreztem azt az érzést mint az első kettő Hobbitnál, vagy a Gyűrűk uránál, nem vártam előtte sem annyira, közben sem izgultam...De szerintem semmi probléma nem volt azzal, hogy 3 részre szedték, a történet izgalmas volt, Martin Freeman színészi alakítása k*rvajó, és Bilbó is sokkal szerethetőbb karakter, mint az a szerencsétlen Frodó.
    Látványra sem lehet panasz, volt 1-2 dolog mikor nagyot néztünk és nevettünk(nem írom spoilerbe, pl Thranduil csata-rénszarvasa epic volt)

Én mindenkinek ajánlom a filmet, szerintem jó befejezés lett :D
  • Jim Morrison
    Tessék a the interview a tökéletes film
    The Interview

:D
  • akyyy
    vagyis az első része annyira nem jött be, de a második része már igen
  • akyyy
    A megtisztulás éjszakája: Anarchia
    Nem tudom másnak mi a véleménye de nekem bejön ez a film, az első részével együtt. A második rész jobb mint az első, több minden történik, meg nincsennek csak egy házban, hanem simán a belvárosban, mászkálnak végre.
    Remélem lesznek folytatásai, kurva nagy potenciál lenne az egészbe, elképzelnék tényleg ilyen lázadát, ahogy az emberek valamennyi hányada nagyon nem akarják ezt a "játékot" űzni, de nyilván el is kell jutni valameddig ehhezz a ponthoz.
    Egyetlen negatívum, hogy nincs benne semmi szereplő az első részből, vagy én nem vettem észre semmit.
  • akyyy
    A megtisztulás éjszakája: Anarchia
    Nem tudom másnak mi a véleménye de nekem bejön ez a film, az első részével együtt. A második rész jobb mint az első, több minden történik, meg nincsennek csak egy házban, hanem simán a belvárosban, mászkálnak végre.
    Remélem lesznek folytatásai, kurva nagy potenciál lenne az egészbe, elképzelnék tényleg ilyen lázadát, ahogy az emberek valamennyi hányada nagyon nem akarják ezt a "játékot" űzni, de nyilván el is kell jutni valameddig ehhezz a ponthoz.
    Egyetlen negatívum, hogy nincs benne semmi szereplő az első részből, vagy én nem vettem észre semmit.
  • LasDen #87091
    Grand Budapest Hotel

Tyűűű
    9/10
  • LoSA
    A védelmező

9/10
  • akyyy
    Transzformersz 4: hát végülis annyira nem lett rossz, mint vártam, bár elég hosszúra sikeredett :D
    Más filmeknélk a fele elmegy az alapozásra, kibontakozásra, itt ugye nem nagyon van jelen csak egy minimálisat az új szereplők miatt.
    Történet nem a legjobb, kb ugyanaz mint eddig, bár azt nem értettem, hogy Optimuszról miért beszélnek mexikóvárosról, hogy ott meghalt, de mégsem. WTF????
    A látványra meg nincs panasz az biztos. Bár vicces volt abban a pár rövid jelenetben a félkész CGI :D
  • IMYke2.0.0.0
    Végül is
  • Tikal #87087
    relatív :)
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, ha az nem negatív, hogy lenyúlja az ikrek és a társuk pénzét, és abból a saját ötletével foglalkozik többet, akkor semmi...
  • Tikal #87085
    nem érted... én nem mondtam hogy negativ, se azt hogy pozitiv. A film se fest róla pozitiv képet, és igazán negatívat se szerintem.

• Tyler1
    Szerintem nézz meg egy dokumentumfilmet a Facebookról, ha a valódi sztorit akarod tudni, mert a S.N. eléggé elferdítette a karaktereket is, meg a történetet is. Többek között ezért nem is tetszett Zuckerbergéknek.
  • LasDen #87083
    Gordon Gekko...
  • Rony94
    Egy ok, amiért már vagy 2-3 éve nem nézek TV-t (csak nagyon néha) és másfajta médiumot. Sőt, rendesen elítélem a médiát.
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2014.12.21. 17:02:19
  • MerlinW
    Sikeres üzletember sosem lesz pozitív karakter. Ha pozitív, akkor nem sikeres:) Mármint akármilyen gonoszul hangzik, ahhoz hogy sikeres legyél (ilyen szinten), át kell gázolnod embereken, többször is újra kell tervezned magad körül a környezetedet. Többek között ezért nehéz a "popszakma", gyomor kell hozzá és mélyen elnyomott lelkiismeret. Ha nem gázolsz át embereken, megbízol bennük, stb, ők fognak rajtad. Mikor nagy pénzekről (főleg, ha milliárdokról) van szó, az ember állattá változik és az erősebb, okosabb kutya ba**ik.

Ez az üzleti világban vegyes érzelmekkel jár, egyszerre tiszteletre méltó és megvetendő, viszont így működik. A nézők viszont 99%-ban elvekkel, empátiával rendelkező átlagember, akiknek lövésük sincs a nagyvállalati háborúzásról, tehát egyszerűen nem állítható be egy sikeres üzletember feltörekvése pozitív eseményként.

Lásd Szilikonvölgy kalózai (Máig a legjobb film a témában - Jobs és/vs Gates -, mindketten pozitív karakterként indultak az elején és mindketten negatívként zárták a filmet.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.12.21. 15:33:04
  • IMYke2.0.0.0
    A "különc" szót kerested...
    Nincs mit.
  • ZilogR
    Mert ő az, aki megcsinálta az embereknek a nagyon jót és mégis mindenki kekeckedik vele.

Azért negatív karakter, mert Eduardo barátját ki akarta hagyni?! Csinált valamit Eduardo? Csinált. Hatékony volt? Nem. Nincs rá szükség - ennyi.
    A két evezős fiúval kibabrált? A székes hasonlat elég jól mutatja, ahogyan látni kell a dolgot.
    A kiscsajjal nem jött ki és egy félrészeg pillanatban postolt róla ezt-azt? Igen - na és?

Attól még nem negatív figura valaki, mert kissé máshogyan gondolkodik.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt mondjuk én sem értettem...
  • Tikal #87077
    "a filmből pedig a tárgyalás során mint pozitív hős kellene hogy "festve legyen", de mindenki a negatív szereplőt látja benne "

miért is kellene pozitív szereplőnek látnunk?
  • LasDen #87076
    Még egy kis Sony hack. Részletek a kudarcba fulladt Sony-Marvel produkcióról.

Ha Pókember benne lett volna az amerika Kapitány: Polgárháborúban, akkor a Sony 25%-át finanszírozta volna a filmet. Cserébe a Marvel ugyanennyire támogatta volna a következő szóló Pók filmet. Ezentúl Pókember benne lett volna az Avengers: Infinity War első részében. Plusz egy Marvel égisze alatt készült Pókember filmmel 2019-ben. A Sony engedélyt kapott volna, hogy 2 fő Marvel karaktert használhasson és tovább vigye a Polgárháború történetét Pók vonatkozásában. A Sony beleszólást kért a kosztümökbe, forgatókönyvbe és a castingba (persze csak Pókembert érintve) és a színész 3 filmre írt volna alá.
    A film producere továbbra is Kevin Feige lett volna (Marvel atyaúristen), Avi Araddal az executive producerkéént. Az első filmet pedig Drew Goddard (Ház az erdő mélyén) írta és rendezte volna. Ha pedig bármelyik Marvel film az eredeti tervnél később mutatják be, akkor a Sony 100millió kárpótlást fizetett volna.
  • ZilogR
    Igazából semmi bajom sincs sem az emberrel, sem az ötletével, sem azokkal, akik azt gondolják itt rólam, hogy kesergek egy ötlet egyszerűségén és azon, hogy nem nekem van abból manim (nem rád értem).

A film önmagában is egyik kedvencem, bár a főszereplő jellemét nem tudom hová tenni: a könyvet olvasva se nem szimpatikus, se nem ellenszenves, a filmből pedig a tárgyalás során mint pozitív hős kellene hogy "festve legyen", de mindenki a negatív szereplőt látja benne (talán a kerettörténet miatt).

The Social Network 8/10, mert szeretem benne a Sound of Violence-t.

BTW: Nekem a Napster-gyerek (Sean Parker) az igazán szimpatikus, kár, hogy "kibabráltak" vele - róla lehetett volna igazán jó filmet csinálni, hasonlóan a zsenialitástól (a nagy lemezkiadó cégek beterelve egy helyiségbe és megkérik őket, hogy mondjanak számokat és bármelyikre rákeresnek, letölthető. Egyre ritkább és ismeretlenebb dalokat kérnek, mindegyik elérhető és lehet érezni, ahogy kúszik az agyakba a pánik...) a pofáraesésig a tárgyalással és a nagy pillanattal a végén, ahogyan ő mondja meg Zuckerberg-nek, hogy a "The" nem kell és ahogyan ott a neve a Facebook alapítók között - az a film biztosan meglenne akár 8.5/10 is!
  • IMYke2.0.0.0
    Havernő ajánlotta, és kérte, hogy meséljem majd el neki, hogy mi a véleményem a 3 részről.
    Nos, kicsit mismásoltam, aztán végül megnéztem mind a hármat, 2 este alatt, de nem voltam elájulva.

Ezt meg korrigálnám, mert látom kimaradt egy lényeges szó:

"Hát, a másnaposok-trilógia nekem nem túl jó ajánlólevél."
  • Shep
    Jól bírtad! Én már az első rész után feladtam a szériát, annyira borzalmasan kínos volt az egész.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, a másnaposok-trilógia nekem túl jó ajánlólevél.
    Láttam mind a hármat, de néhány vicceske (rendszerint a fő idiótánktól) szitun kívül én nem kacagtam véresre a torkom miattuk...
  • akyyy
    a 100 éves ember aki kimászott az ablakon és eltűnt

a címe ellenére valami zseniális vígjáték, leginkább az üvegtigris/másnaposokra emlékeztet, sokat lehet rajta röhögni :D