106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
87545 -
John Wick 7/10
Leültetném Stallone-t, hogy így kell egy lövöldözős akciófilmet csinálni. Ez is kicsit agyatlan volt de pont annyi fordulat volt benne amennyi egy ilyen típusú hentelős filmbe kell. Am meg örültem, hogy a mocskos kutyagyilkosok megkapták ami járt nekik. -
MrAndree #87549 Tudtommal a filmet már nem is ő vágta először se. A forgatókönyv már más tészta, de gondolom az is sokat változhatott. -
Nem a rendezésével van bajom, hanem hogy azt a forgatókönyvet úgy, abban a formában elfogadta, elvállalta. Direkt akartam is írni, hogy első filmnek, meg rendezésnek, meg senki nem teljesít folyamatosan egy szinten, meg első filmesre nyilván könnyebb a stúdió felől nyomást gyakorolni, meg blabla, csak 1/2 4 volt és már le akartam feküdni. De éreztem, hogy ezt rám fogják olvasni, mert igazad is van. De - csak hogy kötekedjek egy kicsit :) - amúgy a Hetedik meg a második filmje. Ezért furcsa a nagy kontraszt. De most akkor majd azt mondod, ok, Cameronnak meg elsőnek ott a Piranha. Csak az egyik egy kis költségvetésű slasher, a másik meg egy sokmilliós bejáratott cím olyan dramaturgiai lehetőségekkel, olyan nyitva hagyott opciókkal a sztoriban, amitől azt várná az ember, hogy egy olyan tehetség mint Fincher majd olyat csinál, hogy az egyszeri sci-fi rajongó minimum lefossa a bokáját. Nyilván soktényezős egy film, nem a rendező csinálja egyedül a filmet, meg ott vannak a pénzeszsák producerek, a stúdió, stb, csak egyszerűen nem tudom elképzelni azt képet, pillanatot, ahogy egy Fincher tehetségű faszi elolvassa azt a forgatókönyvet majd bólint, hogy ez így ok. Vagy a vágószobában ugyanez. Fura, na. -
Az üldözött.
210.
Lehet hogy csak fáradt vagyok de nekem ez a film nem igazán jött be. -
Rony94 #87546 A 4. részben még az volt nagyon erős jelenet mikor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ripley rátalál a többi klónjára, az ütött -
MrAndree #87545 Amúgy meg állítólag abban hogy az alien 3 olyan lett amilyen abban a stúdió is vastagon benne volt, olyan szinten hogy fincher a nevét se akarta adni a filmhez. Évekkel később a rendezői változatot se volt hajlandó elkészíteni amikor felkérték rá. -
miért hihetetlen? első filmje volt.... ja hogy neked minden úgy megy elsőre mint századszorra, oh wait... -
Garga Pitic #87543 Aliens cikk az indexen.
Én voltam a hülye, minek olvasok bele az egyik kedvenc filmemről szóló ismertetőbe?
Legszívesebben minden második mondatba belekötnék, pedig elhiszem, hogy neki is kedvence és ötvenszer látta :)
Egyik középiskolás irodalomtanárom csak ennyit kérdezne a sráctól: "Szűcs! Maga olvasta a művet?" -
" mikor Weaver dob egy kosarat messziről háttal, és csont nélkül betalál"
Én úgy emlékszem, hogy az extrák közt elhangzik: elsőre.
Ugyanis titokban edzett rá, a forgatáson meg sikerült neki és benne hagyták így. -
"Fincher kinyírta Hickst, Newtot, meg Bishopot"
meg Ripley-t
meg a fél Fiorina büntetőtelepet
Arról nem is szólva hogy Ripley úgy nézett ki benne mint egy Mad Maxból szalajtott drogos punk leány. Az első rész számomra szerethető volt a sci-fi horror atmoszféra miatt, és a bezártság miatt hogy kénytelenek az aliennel osztozni a hajón miközben macska egér játékot játszik velük.
A második rész meg eleve egy hamisítatlan Cameron mozi volt, aki még látványos akciót is csempészett a rémálomba. A 3-dik rész gyengécske lett, a 4-dik meg katasztrófa. Egyedül Ron Pearlman vitt egy halvány színt bele, meg az a jelenet mikor Weaver dob egy kosarat messziről háttal, és csont nélkül betalál (ez trükk és vágás nélkül lett felvéve, nem tudom hanyadik próbálkozásra sikerült neki).
Ami pedig a franchise-ot illeti, egy Alien: Isolation filmnek nagyon tudnék örülni, ami Ripley lánya sztoriját dolgozza fel és időben az Alien 1 és 2 között játszódik. A játék zseniális volt és ha ennek a fele valósulna meg filmben akkor már túlteljesítettnek tekinthető a projekt.
Viszont jön majd itt egy Prometheus 2, kivi vagyok abból mit hoznak ki. -
Még hihetetlenebb, hogy az az ember rendezte, aki olyanokat tett le az asztalra, mint a Harcosok Klubja, Hetedik vagy a Benjamin Button.
Cameron állítólag kifejezetten haragudott, hogy Fincher kinyírta Hickst, Newtot, meg Bishopot (az a 3 perc cameo nem számít). Nem akart még egy Alient csinálni, de volt róla egy elképzelése milyen lenne. Állítólag Bishop kiemelt szerepet kapott volna benne (ahogy Hicks is), csak a helyreállításnál belepiszkáltak volna a fejébe (weyland-Yutani gondolom), és gonoszkodott volna. Már ez érdekesebb, mint az egész Alien 3. Szerintem. -
gombabácsi #87539 the killing room
hát ez brutál jó volt. nagyon súlyos film -
http://imgur.com/a/I4Mvq -
parajelenségek: megjelöltek
Hát, anno az első résszel feltették magasra a lécet, aztán a folytatások kevésbé lettek már jóak, bár azért bőven nézhetőek voltak (igaz azért kell inger hogy az ember megnézze, emlékszek anno sokan panaszkodtak hogy csak a végén történik valami, és 80 percig pedig semmi)
Ezzel az új résszel kb minha rebootolták volna az egészet, nem volt annyira félelmetes már, mintaz eddigi részek, viszont olyan kerek egésszé kezd összeállni az egész, hogy lassan nem is horror lesz hanem scifi
persze nem feltétlenül rossz ez, nekem bejövős. vége pedig nagyon ütős volt.
érdemes megnézni, de előtte érdemes megnézni az előző részeket is. kár, hogy "ennyit" kell várni az új részekre, lehetne inkább sorozat :D -
Grand Budapest Hotel nagyon jó film volt, a Birdman-re nagyon kíváncsi leszek, hétvégén nézem :) -
GBH megérdemli mind a 9-et, remélem tarolni is fog, az a film maga a nagybetűs zsenialitás. -
Jogos, az '51-est nem láttam, a remake meg a hagyjuk kategória volt(nálam legalábbis). Azért maga a sorozat még így sem mérhető az Alien hisztériához képest :) -
"BIRDMAN és A Grand Budapest Hotel 9-9 jelölést kapott az Oscaron!
Az Amerikai Mesterlövész 6, a Foxcatcher - Whiplash - Interstellar 5, a Mr. Turner 4, a Vadon és az Inherent Vice 2, míg A Bíró, A Lego Kaland, az XMen, A Majmok Bolygója Forradalom, Így Neveld A Sárkányodat 2, Holtodiglan pedig 1-1 jelölést kapott!" - MoziCom
Holtodiglan - Rosamund Pike, pont a végén kapcsoltam a streamre, mikor a férfi/női fsz és legjobb film jelölések mentek :c
Interstellart nem láttam még, de úgy hallottam, hogy 1 jelölés (legjobb zene) elég lett volna neki. -
Rony94 #87532 A dolog is érdekes azért, mert ugye ott a '82-es amit a legtöbben láttak, de az már alapból egy remake volt, egy '51-es filmnek a remake-je. És ha ez nem lenne elég, kapott egy előzményfilmet is 2011-ben. Ez 3 film, ami így már nincs is olyan messze az Alien 4 részétől. -
Ízlések és pofonok, nekem mai napig egyik kedvencem a harmadik rész. Nagyon tetszett a Fiorina Fury 161 hangulata és a lakói. -
Nekem meg pont egy kicsit csalódás volt. Tudtam, hogy a sztori kő egyszerű, de akkor is csalódott voltam a végén. Főleg miután mindenki dicsérte, hogy milyen jó kis lövölde. -
John Wick:
Szegyen nem szegyen, nekem ez a film tetszett.Talan mert Keanu-t reg lattam, talan mert hianyzott is.Talan mert ez a kicsit oldschool 'szetb@szok mindenkit ha belem kottok' tipusu bosszufilm is hianyzott, a fene sem tudja.Mindenesetre szamomra sokkal szorakoztatobb volt mint amit eloljaroban felteteleztem volna.Jo lenne ha egy kicsit megtanulna szineszkedni is, siman lehetne egy uj Liam Neeson tipusu hos a sracbol ahogy oregszik :)
7/10 -
Fura, nekem emlékeim szerint nem volt sok bajom a harmadik résszel, de a negyedikkel sem..újra kéne nézni őket. Viszont én az első részt sem helyezem annyira magasra mint mások. A dolog pl. szerintem simán van olyan jó(sőt) mint az Alien 1, csak abból nem csináltak franchise-t kóláspoharakkal meg legó figurákkal. -
Prof William #87527 Alien 3
Mi a fen volt ez? Még a Director Cut sem javított rajta túl sokat. Újranézve még rosszabb mint amire emlékeztem.
Én azt nem tudtam sosem megbocsájtani/megérteni hogy vajon miféle megfontolásból dobták ki az előző rész karakterinek, helyzeteinek, meg egyáltalán lehetőségeinek jó 90%-át az első öt percben az ablakon?
Az Aliens nyomdokain (James Cameronnal, vagy egy hasonlóan jó rendezővel) remek harmadik részt lehetett volna csinálni, és erre megkaptuk ezt az innen-onnan összehányt szXrt ráadásul úgy hogy a normális folytatás lehetőségét is sikerült egyszer és mindenkorra elcseszniük.
Sokan azt mondják hogy a franchise mélyrepülése a 4-ik résszel kezdődött el de szerintem itt a harmadik részben siklott kis végérvényesen a sorozat. -
nem, nem akarok... mert ez nem az a topik... néha nem bánom ha van trailer, de mindig ezeknek a szaroknak? ..
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.01.14. 12:41:03 -
Jackie Brown
Tarantino film, asszem ezzel mindent elmondtam :) A szokásos jellemzők megvannak benne, amik miatt szeretem a munkáit, szóval ez a film is tetszett nagyon, nem is értem hogy maradhatott ki eddig. Ami külön tetszett, hogy ebben a filmben is van olyan, hogy megmutatja több nézőpontból ugyanazt a jelenetet, ilyen és ehhez hasonló dolgok más Tarantino filmekben is vannak... Bánom, hogy a Django-ban nem igazán volt ilyen...
8/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.14. 12:07:23 -
de ezekre ott van a Filmek amiket már várunk! topik. -
te is linkelhetsz ám bármil,yen filmet, ne csak sírj.... -
Teljesen lemaradtam arról hogy ez trilógia... Először láttam az eredeti első részt, aztán a Téglát, és igaz amit írtál, untam és nem tetszett a feldolgozás :) A 2.-3. részt viszont pótolom.
-
Örülök, hogy nem csak egyedül nézek ázsiai filmeket a topikban. 
[2003] - (imdb) - "Mou gaan dou III: Jung gik mou gaan" Infernal Affairs 3 - 7/10
(2015.01.13)
Megjelenés (HK): 2003.12.12.
A harmadik rész bezárta a kört - a történet még tovább bonyolódott [és ugyanoda ért vissza, ahonnan minden elkezdődtt - a kiképző tábor], kaptunk pár választ, még több visszaemmlékezéssel.
Nem volt olyan erős rész, mint a második, de a trilógia lezárása ettől még nem lett rossz.
Ksitigarbha sutra: "Such peaople shall be cast into the never-ending hell and will suffer continuously forever and ever."
A 3. rész után elindítottam a "Téglát" is, és rögvest az első monológban (Jack Nicholson) elhangzott az, amit az ázsiaiban [3. film] másként, szintúgy mondanak: "Egy férfit nem a környezete formál, hanem a férfi formálja a környezetét." (az amcsiban persze másként ugyanezt)
Ahogy néztem visszatértek az emlékek... a 151 perces filmben sok az üresjárat. Az 50 perccel rövidebb eredeti ellenben és hozzá képest egy gyorsvonat, lényegre törő, s a 2 folytatás még jót is tett neki.
A Téglát is lehetne folytatni [ahogy Andy Lau is tette ugye az elsővel], de azt hiszem, az már nem lenne akkora siker.
-
ezeknek a fosoknak mintha kötelező lenne linkelni a trailerét.. sokkal jobb filmekről meg semmi... -
Meglestuk a Hotel Transylvaniat magyarul. Neha vicces volt ez az eroltetett magyar szleng de sokszor borzalmas volt :(
Neha nem ertettem miert ugy forditottak dolgokat ahogy tettek es azt sem ertem, hogy a Zinget miert kellett dingre forditani.
Lehet en felejteni magyar de a "volt Ding" helyett szerintem jobb lett volna ha azt mondjak, hogy Zingeltek.
Na mindegy. -
A Tegla meg valami oscar dijat is nyert, azt csak annyit csinalt a rendezo hogy lemasolt egy filmet :D -
En az azsiait lattam eloszor, es enis eszrevettem benne a magyar korust, egybol le is daraltam az elso harom reszt. Egyik kedvenc azsiai filmem -
El Gigante #87516 Én is sokszor láttam az amerikait utána az ázsiait, de nem tetszett! Lehet fordítva másképp lenne. -
Csak ezért voltam kíváncsi mert láttam te is kedveled a ázsiai filmeket és ezért is csodáltam hogy még nem láttad ezt a számomra alapművet, amúgy amiket korábban írtál/ajánlottál (nem nekem) koreai filmeket azóta megnéztem és egytől egyig remek filmek. -
A The Departed-et láttam - többször is, HBO-n - és jónak is tartom.
Az eredetivel szemben is. Bár, nem vagyok vak, és látom, hogy miből lett. A JÓ alapanyagból könnyebben lehet rosszat gyártani. Az amerikai verzió igazi iparosmunka.
Ha előbb látom a kínait, akkor DarkHorSe-vel értenék egyet. Szerintem. -
A tegla egy szaros copy paste, semmi mas. -
Akkor majd jöhet egy review egy Tégla összehasonlítással egyetemben.:)