106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Azért van ott, mert ezt választotta, ugyan úgy ahogy az akár európából jött frissen kiképzett terrorista is azért van ott(ja meg azért mert ha nem csinálja főbe lövik/lefejezik, bár ez náluk köztudott, mármint az utóbbira vonatkozva).
Utoljára szerkesztette: DaemoonHunter, 2015.01.30. 18:22:10 -
a könyvében elég sok kamu történet van, amivel a hősiességi jelképét erősítette. Verekedés egy bárban, ahol az iraki háborút szidták, lelőtt autó rablók vagy hogy a Katrina után fosztogatókat lövöldözött.... -
Fernandooo #87709 Nem megyek bele politikai jellegű vitákba, mert itt nem lenne illendő, de szerintem ne olvass több szélsőliberális szennyet. -
"Amúgy is érdekes pletykák keringtek a figura körül"
mik voltak ezek? -

-
Nyiri #87706 Emberi életeket összemosni egy nemzettel elég fura. Egy katona nem jelenti az egész országot. Az egész amcsi hadsereg arra épít, hogy rengeteg embernek nincs más lehetősége. Különben éhen hal vagy nyomorog. Ezért még akkor is bevállalja, ha családja van és kiküldik elég szopó terepre ahol meghalhat. De ha nem akkor esélyes hogy hogy nyomorékként tér haza így vagy úgy (testi/lelki).
Szerinted mikor az első golyó elszáll a feje mellett gondol arra hogy az ENSZ mit mondott vagy hogy miért van ott? Ő azért van ott mert ezért fizetik. Ezért kap enni a gyereke. Onnantól szarik arra, hogy mi az etikus. Túl akarja élni, ahogy Te is túl akarnád. -
Fernandooo #87705 Nem kérlek, én mondatokkal leírom a gondolataimat és azok szerintem minden nyolc általánost végzett ember számára jól értelmezhetőek, talán még jobban is, mint egy darab számjegy. Tudom, hogy a pontozgatás instant meg divat, de pont (ehhh :D) én nem vagyok az, aki leragadt a faék egyszerűségú képírásoknál... -
"pontbuziknak"
Akkor és ezek szerint, te almával, körtével, meg
-jellel mérsz mindent? 
-
Fernandooo #87703 American Sniper
Eastwood messze legrosszabb filmje. Szinte semmi nem működik benne, még akkor sem, ha a főszereplők elég jól össze lettek válogatva, mert még emlékeztetnek is az igaziakra. Voltaképpen a könyvnek megfelelő a stílus, feszülő USA magasztalás és az arabok alantas lényekként való bemutatása. Felettébb csúszómászó dolog, de hát az USA már csak ilyen, majd csak rábaszik egyszer… Szóval a film néhol kimondottan unalmas, de ami nagyobb baj, az, hogy teljes egészében bízik az elbeszélőben, vagyis egy percig nem kételkedik annak minden cselekedetében, mert csak. Hát én meg igen. Amúgy is érdekes pletykák keringtek a figura körül, szóval nem árt komoly fenntartásokkal nézni az eseményeket. Nem tehetek róla, de én végig azon tűnődtem, hogy oké, de nehéz ez a katonaélet, de mi a faszt kerestetek ti Irakban? (Tömegpusztító fegyvereket, ENSZ BT meghatalmazás nélkül? Muhahahahaha…) És innentől kezdve egy percig nem tudtam sajnálni egyiket sem. Ahogyan azokat a feltételezett orosz katonákat sem, akik netán partra szállnának az USA-ban, mert nem tetszik nekik az ottani rendszer és agyba-főbe lyukasztanák ki a bélésüket. És ebben a filmben sajnálni K.E.L.L. az amcsikat persze, és elfogadni a hülye dumájukat arról, hogy ha nem helyben lőnek halomra egymillió civilt, akkor azok elmentek volna az USA-ba terroristáskodni. Hát szóval Eastwood szar témába nyúlt és szarul is dolgozta fel. Mélységes csalódás, pont olyan szolga- és propagandafilm ez is, mint a Schindler Listája, csak hát annál filmművészeti szempontokat nézve nagyságrendekkel rosszabb. Nem szoktam pontozni, de pontbuziknak: 4/10. -
Kb semmi, raadasul attol is ellaposodott a film, hogy gyakorlatilag a film kozepetol mar minden nyitott volt, amit mar odaig is sejteni lehetett. -
Hát Afflecknek ekkora lőcse van, akkor Garner örülhet...
-
Nem volt ott eget verő csavar. Nem egy Predestination a film.
A csavarocska ráadásul teljesen hétköznapi, el-nem-mondott dolog, amire szimplán fény derül. -
Valaki írja már le spoilerban, hogy a Gone Girlben mi volt a csavar? Már többen felemlegetik, de esküszöm nem emlékszem semmi orbitális csavarra? -
Lehet jelent valamit, nem tudom
A másik, hogy egy pillanatra de belóg a képbe Affleck pöcse. Vagy a segg dublőr pöcse :D -
El sem hiszem, hogy végre valaki megemlíti azt a macskát.
Amikor múltkor először néztem a filmet, én szinte VÉGIG a macskán voltam fennakadva. Valahogy mindig kilógott a cselekményből, a frusztrációból. Kb a macska volt Affleck élet- és lelkitársa, nem az asszony. 2 számára gyomorba vágóbb történés közt mindig képbe jött a macska, megsimogatta, felvette, beszélt hozzá. De az állat valóban erősen passzív volt. Szemet szúróan gondolkoztatta az embert. Legalább is engem nagyon.
Lehet, hogy a beteljesületlen szerelmet vagy hasonló dolgot akart szimbolizálni? -
Már a 2. részben is az idióta vágásoktól akadtam ki. Annyian panaszkodnak most, hogy ezek szerint a 3. rész azt is übereli ebből a szempontból. Emiatt nincs is nagy kedvem megnézni. Ez a MegatRon akkora pancser. -
Nyiri #87695 A macskák alapvetően ilyenek. -
Filthet én a feléig néztem, sok volt egyszerre
mindenképp folytatom majd, mert rossz nem volt.
-
[2014] - (imdb) - "Taken 3" - 5/10
(2015.01.29)
Rövidre fogom: mindaz az (az akció), amiről szólnia kellett volna a filmek, elsikkadt a dilettáns vágással. Biztos 150 BPM-es technóra csápolt a vágó közben.
Minden más amolyan takenes volt. -
Prof William #87692 Biztos a macskában volt a kamera. :) -
Gone girl
Huh. Hát tényleg nem a szél fújta össze a jó dolgokat róla. Mikor beütött a csavar, ott azért szószerint leesett az állam. Pedig így visszagondolva egészen nyilvánvaló. Jó film volt...
Fater is csak azt bánta, hogy ilyen hosszú, mert nem fog tudni holnap felkelni :D
És észrevettem egy érdekességet. Biztos nincs jelentősége csak feltűnt. A macska soha nem volt mozgásban, mindig csak ült. A széken. a földön, az asztalon vagy az ágyon feküdt. Nézett ki az ablakon, a szereplőkre vagy a kamerára. De soha nem lehetett látni, hogy egyik helyről a másikra sétált volna, csak ott volt vagy felvették és lerakták. Érdekes :DD
8/10 -
Filth nagyon beteg, én rengeteget röhögtem azon a filmen annyira abszurd. Kell hozzá egy hangulat, meg egy ízlés, de nagyon betud találni. McAvoy hatalmasat hoz benne. -
Pár film amiket mostanában néztem:
Gone Girl
Fincher filmjei többnyire bejönnek nagyon, ez sem kivétel.. Egyeseknek tűnhet picit uncsinak, részemről úgy volt fasza, ahogy. Párkapcsolatokkal kapcsolatban roppant érdekes brainstormingra ad lehetőséget megtekintés után.. 8/10
John Wick
Fasza 80-as évek fíling. Egyszerű motivációval rendelkező betonkemény főhős pofándurrant mindenkit és közben kurva laza, jó zene szól, látványos, helyén van minden. Nyilván nem egy túl magasröptű alkotás, de saját súlycsoportjában tökéletes. 8/10
Predestination
Ez volt az aktuális adagból a kedvenc. Szeretem az ilyen témájú sztorikat és egyben utálom is, hogy szarásig vannak logikai bukfencekkel - de nem ez. A film csak simán egy mega-mindfuck. Óriási. Egy napig pörgettem az agyam, és komoly egzisztenciális kérdésekig jutottam a folyamat közben :DD Szuperkurvajó 9/10
Galaxis őrzői
Meh. Látványos, van legalább 5 jó poén, whatever 6/10
Filth
Ez kemény. Ha valaki valami extrémebb filmélményre vágyik, melegen ajánlom. A kiemelkedőtől kurva messze van, de egyszer meg lehet nézni, és annyira nem "meh" mint az előbb említett blokkbászter. Túlzásokban bővelkedik. 6,5/10 -
Birdman
7/10
Tobbre szamitottam az allando aradozas miatt, viszont annyira nem ajultam el tole.
Sot szerintem innen nagyon sokaknak, meg ennyire se fog tetszeni, mert ez a film, fokent a szinhazi muveszet, vagy mint mufaj ertektelenedeserol szol es arrol, hogy a muvesz is hogyan ertektelenedik el benne.
Rengeteg parbeszeddel es hosszu onellemzesekkel. Itt pedig sokan eleg ertektelen filmekrol alkottak teljesen mas velemenyt.
Persze izlesek kozott van kulonbseg, es van aki az ertektelen ertekesebbnek talalja vagy eppen forditva.
Viszont erdekes megkozeliteseket es furcsa nezopontot fed fel a film, ami mostansag nem altalanos. -
Nekem is meghoztatok hozza a kedvemet, tegnap megneztem.Ahogy a csajjal dumal az fenomenalis, mar csak azert is megerte :D
Egyebkent egy kalap szar a forgatokonyv es a rendezes is, raadasul ez a Meggi Taken kislany is elkepesztoen tehetsegtelen.
Snow humora azert nalam elvitte a hatan a filmet :)
Na de hogy normalis filmrol is essen szo, szinten tegnapi (megismetelt) elmeny:
A kiraly beszede:
Csillagos 8-as a 10-bol nalam.Ez a ket szinesz elkepesztoen jo, meg mindig elmeny nezni oket.
Utoljára szerkesztette: dartonite, 2015.01.29. 09:47:02 -
Hogyan tudták abba a minősíthetetlen fosba Guy Pearce-t belerángatni máig nem értem. -
Sztem meg egyszer nézhető, nem volt annyira rossz. :D -
Stretch (2014)
Egy limuzinsofőr kalandos éjszakája. A sofőrnek szerencsejáték tartozása van, egy délutánja van összeszedni a lóvét, ekkor betalál egy milliárdos klienst, akivel kezdetét veszi az őrült éjszaka. Nagyon jó kis film volt:) -
Inquisitor #87683 Tegnap volt szerencsém látni a Lockout c. Luc Besson "sci-fi" akciót, azt hiszem megvan a létező legrosszabb filmje. A forgatókönyv eredetije kb. 3 sor lehetett, amihez valaki írt pár vicces arany köpést a főhősnek és hali. Aki a filmet vágta annak meg annyi köze lehetett a vágáshoz, hogy előtte pl. pedikűrős lehetett. A Taken 3-at még nem láttam, de nem hiszem, hogy alul tudná ezt múlni. -
Vice (2015)
Kellett ez?/10 -
Basszus, még mindig a film hatása alatt vagyok. Nem tudom mikor volt rám egy film ilyen hatással - ha volt egyáltalán. Egyszerűen az egész úgy tökéletes ahogy van, egészen a film végéig a legelejétől. A zenéket is úgy eltalálták hogy az eszméletlen hatással nem csak a jelenetre hanem az egész filmre - talán nem mondok nagy butaságot.
Hozzáteszem mikor elkezdtem nézni nem vártam tőle semmit, és eléggé búvalbaszott hangulatban voltam. Film nézése után a hangulatom '3méterrel' lejjebb ment, de nem vántam meg. . -
Prof William #87680 All hail lord MEGATRON!
A Taken tényleg jó volt de akkor már miért nem követték ezt a bevált receptet a folytatásokban?
A jól látható pörgős akciót miért cserélték, le szarrá vágott követhetetlen villódzó "akciójelenetekre?" stb...
Ez sosem tudom megérteni, hogy csak simán átvették volna az elemeket, akkor jó kis filmet kaptunk volna de nem mert nekik mindenáron kreatívnak kellett lenniük. -
hiper KOCKA #87679 Vice 2015
A sci-fi amiben Bruce Willis a rosszfiú. Ennél laposabb karaktert sem nagyon látni tőle. Azonkívül: androidok... megint. A perspektíva az a sokat rágott csont lett, mikor a gép öntudatra ébred és érzései is vannak. (A.I., The Machine, Automata, Rövidzárlat, Terminátor, Én a robot, Cyborg és még folytathatnám a sort).
Még pofátlan módon a Robotzsaruból is lop. Az egyik jelenetben le se tagadhatnák hogy onnan nyúlták az ötletet. Az akciók gyengék, hiteltelenek, mindenki nagyon lagymatagon játszik, na és ez a sztori is egy hatalmas hülyeség. Azért gyártani milliókba kerülő droidokat hogy néhány perverz meg pszichopata gyilkos kiélhesse rajtuk a ferde hajlamait, utána meg milliókba kerüljön megjavítani és újra "munkába" állítani.
Az eleje érdekesen indul de elég hamar unalmassá is válik. Willis tényleg nem tudom hogy asszisztálhatott ehhez, mennyivel vették rá hogy szerepeljen és ráadásul még idétlen is volt az alakítása.
3/10 -
rendező: Olivier Megaton
ennyi kb elég is. nem tudom azt az embert hogyan engedhetik stúdiók közelébe. eleve már komoly segítség kellene hogy legyen potenciális ügyfeleknek az aranybogárvirág által felvett "Megaton" név, az ebből könnyen kikövetkeztethető kisujj méretű pénisszel és elképesztő mértékű túlkompenzációs kényszerrel együtt, de okés, elképzelhetőnek tartom, hogy sok más rendező is valami hasonlóban szenved, pl Brian De Palma sem biztos, h véletlenül köszönget "kicsiny barátjának" a Sebhelyesarcúban...
de basszameg, elég megnézni annak a kibaszott idiótának egy filmjét. sőt, nem is kell egy egész film, elég egy fél perces jelenet. Columbiana, random fél perc, akárhol beletekersz, 20 mp múlva öklendezik a kétlábú, akkor szemét, hogy azt nem lehet a jóízlés határain belül kifejezni.
Megaton úr nem hogy rendezni nem tud, szerintem komoly harc annak a retardált palotapincsinek a nyáladzását visszatartania.
tl;dr: ha Olivier Megaton-t látod, fuss. vagy üss, ha épp előtted áll, de akkor küldd is minimum élete végéig kómába, hátha a stúdiók helyette valami utcáról berángatott hajléktalanra bízzák az akciófilmjeiket és végre valami jobbat kapunk. -
SzinesGeza #87677 Az első rész elkészítésénél is az elsődleges szempont a pénz volt. A Die Hard esetében dettó. :) -
Az első rész egy teljesen új vonalat nyitott az akció műfajban, és mindezt egy nagyon jól összerakott filmmel prezentálták. Ez volt a siker és a népszerűség kulcsa. Aztán amit a folytatásokkal csináltak, az már akkora röhej, mint pl. a Die Hard széria ahova süllyedt. De hát Amerikában az első mindig a pénz lesz, ez alól a filmipar sem kivétel. -
Az Elrabolva széria már csak ilyen... Az első rész jó volt, nem kiváló, hanem szimplán jó. Sikeres lett, és ezt a sikert lovagolja meg a másik 2 rész is, amik már fele annyira jók sincsenek, mint az első, sőt, mondjuk ki: szarok. De a pénz nagy úr, és őket igazolja. De nem csak ez az egyetlen ilyen "széria", ugyanezt eljátszották pl a Másnaposokkal, Amerikai pitével. Ha kicsit gondolkodnék, tudnék mondani még párat, csak hirtelen ezek ugrottak be.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.28. 00:49:33 -
A 2. rész full ugyanez volt. Kivehetetlen kamerabeállítások, szénné vágott jelenetek (meg röhejes dialógusok, bugyuta történet, irracionális momentumok tömkelege, stb. bár ez már mellékes).
De legalább leszarták a 2. rész hibáit, és nem javítottak semmit, inkább csináltak még egy folytatást, amivel adtak a szarnak egy pofont. Bár így is sokszorosan visszahozta az költségeit a kasszáknál, nem is volt más a cél szerintem, facsarni még egyet az első rész sikeréből. -
StrikeFor #87673 Taken 3
még csak 40 perce nézem,de ki is kapcsolom,mert ilyen közeli képes kamerarángatós fost már rég láttam! kifolyik a szemem! Liam Neeson öregségét ergó lassú akcióit így leplezik,hát "fasza" :S :( egy akció jelenetben fél másodpercenként! van új kamera kép! elmebeteg
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.01.27. 23:39:58 -
Igen Human Torch fekete a tesója Susan meg fehér és nem Jessica Alba na kb. erről mennek a viták, kíváncsian várom ezúttal mit hoznak ki belőle mert az előző két film elég gyengére sikeredett.