[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Fernandooo #87703 American Sniper
Eastwood messze legrosszabb filmje. Szinte semmi nem működik benne, még akkor sem, ha a főszereplők elég jól össze lettek válogatva, mert még emlékeztetnek is az igaziakra. Voltaképpen a könyvnek megfelelő a stílus, feszülő USA magasztalás és az arabok alantas lényekként való bemutatása. Felettébb csúszómászó dolog, de hát az USA már csak ilyen, majd csak rábaszik egyszer… Szóval a film néhol kimondottan unalmas, de ami nagyobb baj, az, hogy teljes egészében bízik az elbeszélőben, vagyis egy percig nem kételkedik annak minden cselekedetében, mert csak. Hát én meg igen. Amúgy is érdekes pletykák keringtek a figura körül, szóval nem árt komoly fenntartásokkal nézni az eseményeket. Nem tehetek róla, de én végig azon tűnődtem, hogy oké, de nehéz ez a katonaélet, de mi a faszt kerestetek ti Irakban? (Tömegpusztító fegyvereket, ENSZ BT meghatalmazás nélkül? Muhahahahaha…) És innentől kezdve egy percig nem tudtam sajnálni egyiket sem. Ahogyan azokat a feltételezett orosz katonákat sem, akik netán partra szállnának az USA-ban, mert nem tetszik nekik az ottani rendszer és agyba-főbe lyukasztanák ki a bélésüket. És ebben a filmben sajnálni K.E.L.L. az amcsikat persze, és elfogadni a hülye dumájukat arról, hogy ha nem helyben lőnek halomra egymillió civilt, akkor azok elmentek volna az USA-ba terroristáskodni. Hát szóval Eastwood szar témába nyúlt és szarul is dolgozta fel. Mélységes csalódás, pont olyan szolga- és propagandafilm ez is, mint a Schindler Listája, csak hát annál filmművészeti szempontokat nézve nagyságrendekkel rosszabb. Nem szoktam pontozni, de pontbuziknak: 4/10.