106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
[2014] - (imdb) - "Birdman" - 5/10
(2015.02.10)
Nem ájultam el a filmtől - ez a zavarodott "inszájder" művésziesség a giccs határát súrolta. Andrea Riseborough miatt érdekelt és ha már, akkor Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone és Naomi Watts csak ráadás voltak.
Edward Norton karaktere érdekes volt, azokkal a komoly mondatokkal (színészi, sikeresség, komolyság vetület). Főképp, amikor elmondta, hogy a színpadon egyáltalán nem játszik... az a dialógus tetszett a tetőn és utána, azt érdemes volt megnézni.
Még valamit azért még kiemelnék - kicsinyke fricska a mai filmipar felé - amikor "Birdman szájából" elhangzik, hogy (szabad fordítás) "ez kell a népnek, lövések, robbanások, hangzavar"...
A vágásról: jó(l elrejtett) volt, de nem dobtam hátast. A sztori jobban érdekelt volna, ha jó lett volna. -
Láttad a Rusht? Teljesen hidegen hagy a Forma1, de attól a filmtől leesett az állam. Ez még annál is jobb. Itt a téma szinte lényegtelen, egyedül a ritmusért felel (szólhatna a répa termelők kihívásáról is, ha az tudná adni a feszültséget). Karakter dráma, rettentő jól ütemezve (köszönet a remek színészek mellett a zenének és a vágásnak). -
Tok mindegy, laikuskent is qrva jo film. -
hiper KOCKA #87989 Elég sokan jókat mondanak erről a filmről, de pl az olyan mint én, aki nem dobol és nem játszik semmilyen hangszeren annak is szórakoztató lesz? -
Whiplash:
Hat nem gondoltam volna hogy egy zenerol szolo film ilyen feszultsegekkel teli es izgalmas lehet.Egyszeruen nem tudtam abbahagyni.
J.K. Simmons-ra mintha ra szabtak volna ezt a szerepet, lenyugozott az altalam eddig nem tulzottan (el)ismert szinesz.Lehet hogy azert is mert ismertem egy hasonlo mentalitasu edzot akinek a keze alatt dolgoztam egy ideig, az eredmenyei vitathatatlanok voltak.A modszerei...na az mas kerdes.
Mindenkeppen eredeti nyelven, felirattal javasolt.
Ez benne van a legjobb 10-ben nalam.
8/10
Utoljára szerkesztette: dartonite, 2015.02.11. 02:02:46 -
Dallas Buyers Club
Az idei év oscar esélyesei mellett tartottam egy kis szünetet, a tavalyi nyertesek egyikének bepótlásával (bevallom, akkor nem érdekelt se a film, se a színész, most az Interstellar miatt tettem kivételt, és milyen jól tettem). A film erős dráma, az AIDS, a betegek, de főlek azok kezelése és a gyógyszer ipar(maffia) módszereiről mesél. És bár a valóságot kicsit túlromantizálták, azért ijesztő bele gondolni, hogy ez a forgatókönyv megtörtént események és beszámolók alapján készült.
Magát a filmet/történetet is jelölték, végül a fő és a mellékszereplő díját sikerült elhozniuk. És mivel a film igazán két szereplő körül játszódik, azt hiszem ez a legjobb ajánlás, ami létezik. A két színész, Matthew McConaughey és Jared Leto, életük egyik legnagyobb szerepét hozták (az külön sokkoló, milyen mértékű átváltozáson estek át a film előtt). Aki a történet ellenére (vagy amellett) kedveli a karakter drámákat és a lenyűgöző színészi játékot, és elviseli a gombócot a torkában, ne hagyja ki, nem véletlenül lett díjazva. -
Nightcrawler
Sztori nem nagy durr, de Gyllenhaal játéka meg maga a karaktere nagyon tetszett. -
Hát Clooney-t például elég nehezen lehetett kibírni, mert borzadalmas volt. Persze csak az az egy szerepe. -
Betment is már hányan játszották... és azt is kibírtuk. :D
Akkor ott van Superman, James Bond, Hulk... én pl. hamar meg tudom szokni egy új szereplő személyét ha hozza a formát. Nem is akarom ezeket a szuperhős karaktereket konkrét színészekhez kötni, mert ha leváltják és más jön a helyébe annál nehezebb lesz elfogadni az új "dizájnt". -
Whiplash
Aztakurva.
Nem hittem a kritikáknak, meg itt valaki írta, hogy jobban pörög mint egy akciófilm... na persze...
Tévedtem. Egyszerűen zseniális az egész film, végig éreztem ahogy dobog a szívem. Soha nem voltam ilyen szinten dobolásban, de átéreztem a srác helyzetét, és amit J.K. Simmons művel (meg kellett néznem hogy hívják...), az egyszerűen baromi jó. Végre kapott egy igazán jó szerepet, és baromira jól csinálta. Eszméletlen.
Én azt mondom ha nem is tudjátok megnézni eredeti nyelven, azért mindenképp megéri a mozijegy árát, nem hiszel hogy a szinkronhang visszavenne belőle (ha minőségi szinkron). -
Jó lett az a harc. Tényleg. -
nem tudom ez a 12 vs 300 hajó harc hogy tesz ki egy filmet, de ezt megjegyzem magamnak...megnézem majd valamikor -
[2014] - () - "Myeong-ryang" (The Admiral - Roaring Currents) - 7/10
(2015.02.09)
16. század, a második koreai-japán háború. Yi Sun-Shin admirális 12 hajóból (evezősök) álló flottája szembekerül egy 330 hajós japán armadával. A vesztésre álló sereg oldalán azonban ott van valami, amiről a japánok még nem tudnak.
Amolyan "300" a cucc, csak tengeren - de nem kevésbé patrotikusan. Min-sik 'Old Boy' Choi jól mutat admirális szerepben is. A japán kooprodukciós szereplők is kitettek magukért [frankón megtalálták az arcokat].
Az utolsó, közel 1 órányi csata olyan tömény, hogy miatta többnek érzi az ember. -
Az első mondatra és linkre írtam a kérdést, hogy miért megy a levesbe? Azt se tudom Ben Fritz kicsoda :) -
Értelmezd a soraimat :D Sajnálom, hogy megy a levesbe, mert bírtam. Sokkal szimpatikusabb volt a szerepben, mint Tobey Maguire. -
Miért, ezzel a gyerekkel mi volt a gond? Nem mintha baromira lenyűgöztek volna a SM filmek, de fényévekkel jobb volt, mint Maguire. -
nagy valószínűséggel először a CA Civil War filmben fog feltűnni, utána meg már nincs értelme origin sztorinak.... -
Francba, pedig arra kíváncsi lettem volna, így viszont tényleg esélyes egy újrakezdés, de legalább talán láthatjuk majd együtt a nagyokkal játszani :) -
Sinister Six meg ezek mennek a kukába, mert mostmár a Marvel univerzum része pók.... -
Stockbauer33 #87973
-
Mondjuk ez is igaz de remélem ,hogy nem, kicsit unalmas már mindig az elejétől nézni a történetet. -
Rony94 #87971 A Fantasztikus 4-est is 2x reboot-olták, akkor ezt miért ne? És személy szerint simán kinézem belőlük. -
A történet attól még mehet tovább, hogy más játssza a főszereplőt, sőt én igazából nem hinném ,hogy megint előröl kezdik az egészt, lévén elméletileg jön a Bűnös Hatos film is. -
Ez a tweet arra enged következtetni, hogy Garfield megy a levesbe. Amit amúgy sajnálok, mert én bírtam. -
Rony94 #87968 Jobb lenne ha maradna Garfield. Eddig ő hasonlít a legjobban a képregényes Peter Parker-re. -
nincs hivatalos arról, hogy megy v marad Garfield. De esélyesebb, hogy megy. Viswzont a szóló Pók film kreatív jogai a Sonynál maradnak... -
Prof William #87966 Ha Marvel csinálja akkor talán végre kaphatunk egy jó pókember filmet, ahol nem a "hűha pókinak 4! ellenfele lesz" féle marketingel akajűk majd eladni.
Ha jól olvasom a Pókembert játszó színész is megy a levesbe, szóval úgy tűnik ismét Reboot lesz. ami rossz hír annak pár embernek akit érdekelt volna, hogy a Pókhergel 2 után merre megy tovább a sztori.
Ezzel kb a teljes P2 elvesztette minden értelmét, hiszen annyira, de annyira látszott, hogy át/felvezető filmnek szánták... -
Rony94 #87965 Kár hogy mostanra kinőttem a Marvel filmekből. Nézni megnézem őket, de már közel nem akkora lelkesedéssel mint pár évvel ezelőtt. És igen, ezen már a Pókember sem segít. -
Ez jóóóó.
Az arcokat nagyon eltalálták. -
Harsonák -
Megköttetett az üzletek üzlete...Pókember megy a Marvel filmekbe..... -
Unearthed (2007)
Rémrossz szörnyesfilm, kb Film+ péntek esti produkciójának megfelelő. Lapos, gyenge, fantáziátlan szörny. Az IMdB-s 4 pont sok neki. 2/10 -
ja igaz, ott volt cgi, bár az én szemem előtt főleg a szörnyek lebegtek.
eszméletlen meló volt bennük. -
Meh. Inkább csinálnának egy Tupac filmet vagy West vs East coast filmet...az jobban érdekelne, mint Dréék vállveregetése... -
El Gigante #87958 Straight Outta Compton
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
spoiler alerteket plz spoilerbe, mi anno alsó osztályban csináltunk olyat, hogy 1 pontra koncentráltunk de elolvastuk a körülötte lévő szöveget, szóval mire elolvasom, hogy spoiler alert már látom mit írtál utána... és ez nem jó :D
ajánlást meg köszi, meglesem. -
Ez mekkora kep Sean Bean-rol xD -
Ajánlom a Silent Hill Revelations-t is igaz nem annyira jó mint az első rész de nagyon is nézhető film ez is és nekem tetszett ! :D
Az egész film a Silent Hilll 3 játékon alapul és persze Piramis Fej POWA :D
És Spoiler Alert és Sean Bean itt sem hal meg :D -
első mondatot elolvastam, többet nem. Már annyira kíváncsi vagyok mégis milyen lett, nem tudom elképzelni hogy pöröghet egy ilyen film a teljes játékidő alatt 
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.02.09. 22:26:32 -
Whiplash
Akció film nem pörög úgy mint ez a remekmű. Nincs megállás, és az utolsó 10 perc után, a pulzusom szerintem az egekben volt. Egy zenéről szóló karakter drámában. Hihetetlen.. A két színészért, a feszültségért, a vágás és a hangzás/zene miatt, kihagyhatatlan film, akkor is ha nagy ívben teszel a zenére, vagy legalábbis a jazzre.
A Rush-hoz tudom hasonlítani. Ott is két szereplő párbajáról szólt, ott se érdekelt maga a Forma1-es világ, amibe zajlott az egész, de a tálalása majdnem hogy hibátlan volt, még számomra is.
Egyre jobban tetszik ez az oscar felhozatal.